X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Basia ja to Cie podziwiam bo to mega szybko, a ja myślałam że to ja najszybciej do roboty pójdę :/ No ale bez gadania mus jest i tyle. A ten Twój chłop jakieś znaki życia pokazuje czy poszedł w długą? I jeżeli mogę spytać to ile wy byliście razem?
    Przychodzi, do małej i chyba nawet dotarło do łba ze dziecko to skarb. Ale jakoś straciłam do niego zaufanie, coś pękło i nie wiem czy sie przełamie do niego jako męża. Na razie lepiej mi bez niego. Ale chociaż do dziecka przychodzi co drugi dzień na 2 godziny. A byliśmy razem 4 lata, wiec nie tak krótko ale jak sie okazuje i tak poznaje sie charakter dopiero jak jest cieżko

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Z butelek to medela calma są dobre bo nie zaburzaja ssania dziecka. Ja nimi karmilam kilka dni po szpitalu i mała bezproblemowo przeszła na cycka.
    Zgadzam sie, medela calma jest siper, jesli chodzi o utrzymanie kp. Nie zaburza odruchu ssania i jest polecana przez doradczynie laktacyjne.

relgh371qoeo8psk.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam calmę, ale Mały nie potrafi z niej jeść. W ogóle z żadnej butelki nie potrafi. Myślałam o tej tommee ultra bo ma kształt podobny do piersi.

Jutro Mały skończy 8 tygodni. Ciekawe kiedy przejdą mu gazy i to prężenie :/

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie dziwnie kłuje w prawej piersi :/

Dziś Antoś poznał ciocie z przedszkola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 20:03

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuję 2, po cc, więc jeszcze się nie zastanawiałam od kiedy starania :)

• Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania zaszczepiona, jest 20.30 ona spokojnie spi, w dzien bylo troche placzu, ale bolal ja brzuszek, wiec to raczej nie wina szczepionki. Goraczki brak, nozka w normie bez opuchlizn. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie
    Kolejne szczepienie 16.03
    No i waga 4060g, czyli przybrala 1,5kg liczac od najnizszej wagi :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Mam calmę, ale Mały nie potrafi z niej jeść. W ogóle z żadnej butelki nie potrafi. Myślałam o tej tommee ultra bo ma kształt podobny do piersi.

Jutro Mały skończy 8 tygodni. Ciekawe kiedy przejdą mu gazy i to prężenie :/

Ten smoczek trza mocno do buzi wepchac aż obejmie prawie górę bo jak nie to będą się usteczka po końcówce slizgac (jakby dziecko cyckalo tylko końcówkę sutka) i butelka uciekać do tyłu. My też musieliśmy załapać jak tym karmić.

Werix lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo ten skok rozwojowy jeszcze będzie trwał? Bo ja już sobie włosy wyrywam z bezsilności. To już piąty dzień a mały zamiast powoli się uspokajać, robi się coraz bardziej marudny. 5 dni to już za długo na skok. Teraz się zastanawiam czy może jemu coś nie dolega, coś boli. :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas albo się jeszcze nie zaczął drugi skok albo to chodziło o ten brak snu w dzień. Wczoraj i dziś dobrze śpi w dzień.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, u nas było tydzień

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Hania zaszczepiona, jest 20.30 ona spokojnie spi, w dzien bylo troche placzu, ale bolal ja brzuszek, wiec to raczej nie wina szczepionki. Goraczki brak, nozka w normie bez opuchlizn. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie
    Kolejne szczepienie 16.03
    No i waga 4060g, czyli przybrala 1,5kg liczac od najnizszej wagi :)

My tez dziś miałyśmy szczepienia - Zosia 6w1 i rota, a Hania pneumokoki. Póki co znośnie, choć wieczorem Zosia trochę się prężyła i płakała. Trzymam kciuki za nasze spokojne noce i brak komplikacji ;)
    My następne szczepienie szczepienia mamy 30 marca...i Zocha tez przybrała 1,5kg :) Jutro kończy 8 tyg :)

MoBo lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś szczepienie, 6w1 i rota. Jak narazie znosnie. Trochę teraz marudził przy zasypianiu, ale i tak 1:0 dla matki ;-)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    Basia,ojej Alicji tez lewa bardziej ruchliwa, i zabawki umie chwytać lewa ręka, a prawa to tak nie bardzo. Czyżby była leworęczna?? Ćwiczę z nią prawą żeby to wyrównać...
    My po pierwszym karmieniu. A Alicja ma oczy jak 5 zł i uśmiech na twarzy. I nie ma spania...
    Jest duuuużo za wcześnie na lateralizację :) najwcześniejsze objawu można zaobserwować ok 12 mż. A proces lateralizacji
    trwać może do ok 5 rż (średnio do ok 3rż)
    No i nie masz co starać się tego "wyrównać" lewo/prawo-ręcznosc wynika z dominacji jednej z półkul mózgu...sztucznie tego nie zmienisz ;) możesz tylko zadręczyc dziecko ćwiczeniami :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie 6 w 1 u Was dają?
    u mnie Hexa i znajomy farmaceuta powiedział, że to najgorsze gówno
    wogóle Hexa+rotawirus +pneumokoki w przychodni 820zł. A on mi powiedział, że sprzeda mi w cenie hurtowej za 350zł
    niezła marża
    tylko jutro zamiast Hexy ma mi coś innego zaproponować

Koska 88 lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Kurcze to mój gin też tak lajtowo podchodzi do kolejnej ciąży po cc. Bo nawet teraz nie widzi problemu, aby zająć w ciążę. Tylko, że u mnie następna też będzie cc.

Wiadomo, że najlepiej trochę odczekać, ale znam kilka dziewczyn z cc rok po roku i bez komplikacji. My pewnie chcielibyśmy jeszcze synka, najlepiej tak w ciągu 5 lat, ale ja nie chcę brać hormonów, a gumek nie lubimy, więc pewnie trafi się szybciej. Niemniej, na pewno odczekamy z jakimkolwiek seksem dość długo, bo i tak nie ma kiedy... Siły brak. Czasu. Jak? ;) Poza tym chcę rodzić naturalnie, więc musi się dobrze zagoić wszystko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia tylko u mnie np. szczepią tylko swoimi nie możesz sobie kupić gdzie indziej i przynieść. Szczepionka musi być podana w odpowiedniej temperaturze

Basia79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Właśnie Polkosia najbardziej daje mi nadzieję że dam radę bo chyba Ty masz najmniejszą różnicę wieku?

Ja i Dobrawa ;) Rok i dwa miesiące. Najgorzej jest na początku, po 5 tygodniach mogę uznać, że jest przyzwoicie. Bywają gorsze momenty, ale mamy jakiś tam rytm dnia i można dać radę. Tyle, że mój mąż pracuje tylko na pół etatu w biurze, a drugą połowę ogarnia jak zaśniemy, więc dużo mi pomaga. Gdyby go nie było 8-10h, to pewnie nie byłabym taką optymistką :P

baranosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoroidy jak bombowce wyszly. Jak robie dwojeczke to w toalecie jest doslownie wszystko czerwone, mnostwo krwi, zupelnie jak okres tylko z odbytu. Sorki za doslownosc. Potwornie boli. Czopka nie dam sobie wlozyc ale moze jakas masc mi lekarzy da, bo te hemoroidy sa na zewnatrz, wyczuwam je dlonia.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jutro konczy 9 tyg ,waga ur 3570, duzo schudl do 3200. Teraz wazy 6500, czyli przybral jakies 3300 w 8tyg , wychodzi okolo 400g na tydz.

polkosia, baranosia, MoBo, Martusiazabka, Krakuska lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, to sporo. Ja jestem ciekawa ile Hania wazy. Przybierała średnio 300 tygodniowo ale przy rotawirusie schudła 300 gram a potem ok 4 dni nie przybierała na wadze, wiec chyba mamy około 500 gram w plecy

Iva79 lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ