Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Przychodzi, do małej i chyba nawet dotarło do łba ze dziecko to skarb. Ale jakoś straciłam do niego zaufanie, coś pękło i nie wiem czy sie przełamie do niego jako męża. Na razie lepiej mi bez niego. Ale chociaż do dziecka przychodzi co drugi dzień na 2 godziny. A byliśmy razem 4 lata, wiec nie tak krótko ale jak sie okazuje i tak poznaje sie charakter dopiero jak jest cieżkoMoBo wrote:Basia ja to Cie podziwiam bo to mega szybko, a ja myślałam że to ja najszybciej do roboty pójdę
No ale bez gadania mus jest i tyle. A ten Twój chłop jakieś znaki życia pokazuje czy poszedł w długą? I jeżeli mogę spytać to ile wy byliście razem?
-
Zgadzam sie, medela calma jest siper, jesli chodzi o utrzymanie kp. Nie zaburza odruchu ssania i jest polecana przez doradczynie laktacyjne.MoBo wrote:Z butelek to medela calma są dobre bo nie zaburzaja ssania dziecka. Ja nimi karmilam kilka dni po szpitalu i mała bezproblemowo przeszła na cycka.
-
nick nieaktualny
-
Hania zaszczepiona, jest 20.30 ona spokojnie spi, w dzien bylo troche placzu, ale bolal ja brzuszek, wiec to raczej nie wina szczepionki. Goraczki brak, nozka w normie bez opuchlizn. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie
Kolejne szczepienie 16.03
No i waga 4060g, czyli przybrala 1,5kg liczac od najnizszej wagi
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Werix wrote:Mam calmę, ale Mały nie potrafi z niej jeść. W ogóle z żadnej butelki nie potrafi. Myślałam o tej tommee ultra bo ma kształt podobny do piersi.
Jutro Mały skończy 8 tygodni. Ciekawe kiedy przejdą mu gazy i to prężenie
Ten smoczek trza mocno do buzi wepchac aż obejmie prawie górę bo jak nie to będą się usteczka po końcówce slizgac (jakby dziecko cyckalo tylko końcówkę sutka) i butelka uciekać do tyłu. My też musieliśmy załapać jak tym karmić.
Werix lubi tę wiadomość
-
Jak długo ten skok rozwojowy jeszcze będzie trwał? Bo ja już sobie włosy wyrywam z bezsilności. To już piąty dzień a mały zamiast powoli się uspokajać, robi się coraz bardziej marudny. 5 dni to już za długo na skok. Teraz się zastanawiam czy może jemu coś nie dolega, coś boli.
-
Magdaalena wrote:Hania zaszczepiona, jest 20.30 ona spokojnie spi, w dzien bylo troche placzu, ale bolal ja brzuszek, wiec to raczej nie wina szczepionki. Goraczki brak, nozka w normie bez opuchlizn. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie
Kolejne szczepienie 16.03
No i waga 4060g, czyli przybrala 1,5kg liczac od najnizszej wagi
My tez dziś miałyśmy szczepienia - Zosia 6w1 i rota, a Hania pneumokoki. Póki co znośnie, choć wieczorem Zosia trochę się prężyła i płakała. Trzymam kciuki za nasze spokojne noce i brak komplikacji
My następne szczepienie szczepienia mamy 30 marca...i Zocha tez przybrała 1,5kg
Jutro kończy 8 tyg
MoBo lubi tę wiadomość
-
U nas też dziś szczepienie, 6w1 i rota. Jak narazie znosnie. Trochę teraz marudził przy zasypianiu, ale i tak 1:0 dla matki
Dotty84 lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Jest duuuużo za wcześnie na lateralizacjęPerl wrote:Basia,ojej Alicji tez lewa bardziej ruchliwa, i zabawki umie chwytać lewa ręka, a prawa to tak nie bardzo. Czyżby była leworęczna?? Ćwiczę z nią prawą żeby to wyrównać...
My po pierwszym karmieniu. A Alicja ma oczy jak 5 zł i uśmiech na twarzy. I nie ma spania...
najwcześniejsze objawu można zaobserwować ok 12 mż. A proces lateralizacji
trwać może do ok 5 rż (średnio do ok 3rż)
No i nie masz co starać się tego "wyrównać" lewo/prawo-ręcznosc wynika z dominacji jednej z półkul mózgu...sztucznie tego nie zmienisz
możesz tylko zadręczyc dziecko ćwiczeniami
-
jakie 6 w 1 u Was dają?
u mnie Hexa i znajomy farmaceuta powiedział, że to najgorsze gówno
wogóle Hexa+rotawirus +pneumokoki w przychodni 820zł. A on mi powiedział, że sprzeda mi w cenie hurtowej za 350zł
niezła marża
tylko jutro zamiast Hexy ma mi coś innego zaproponować
Koska 88 lubi tę wiadomość

-
Isia86 wrote:Kurcze to mój gin też tak lajtowo podchodzi do kolejnej ciąży po cc. Bo nawet teraz nie widzi problemu, aby zająć w ciążę. Tylko, że u mnie następna też będzie cc.
Wiadomo, że najlepiej trochę odczekać, ale znam kilka dziewczyn z cc rok po roku i bez komplikacji. My pewnie chcielibyśmy jeszcze synka, najlepiej tak w ciągu 5 lat, ale ja nie chcę brać hormonów, a gumek nie lubimy, więc pewnie trafi się szybciej. Niemniej, na pewno odczekamy z jakimkolwiek seksem dość długo, bo i tak nie ma kiedy... Siły brak. Czasu. Jak?
Poza tym chcę rodzić naturalnie, więc musi się dobrze zagoić wszystko.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
baranosia wrote:Właśnie Polkosia najbardziej daje mi nadzieję że dam radę bo chyba Ty masz najmniejszą różnicę wieku?
Ja i Dobrawa
Rok i dwa miesiące. Najgorzej jest na początku, po 5 tygodniach mogę uznać, że jest przyzwoicie. Bywają gorsze momenty, ale mamy jakiś tam rytm dnia i można dać radę. Tyle, że mój mąż pracuje tylko na pół etatu w biurze, a drugą połowę ogarnia jak zaśniemy, więc dużo mi pomaga. Gdyby go nie było 8-10h, to pewnie nie byłabym taką optymistką
baranosia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
U mnie hemoroidy jak bombowce wyszly. Jak robie dwojeczke to w toalecie jest doslownie wszystko czerwone, mnostwo krwi, zupelnie jak okres tylko z odbytu. Sorki za doslownosc. Potwornie boli. Czopka nie dam sobie wlozyc ale moze jakas masc mi lekarzy da, bo te hemoroidy sa na zewnatrz, wyczuwam je dlonia.