Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Milky, idzie się przyzwyczaić
Ja to w zasadzie podaję cyca i idę spać jak jestem mocno zmęczona, więc nawet nie pamiętam tego potem
A teraz mi się dziewczynki zsynchronizowały i budzą się w tym samym czasie, więc pobudek jest mniej.
Nita, nie ma reguły. Ja mam kilka koleżanek z dziećmi 1-2 lata i tylko jedno przesypia noce, dwójka budzi się do 5x, a jedno niereformowalne jak Tysia budzi się nawet i 10x
Cyc to nie tylko głód, to także poczucie bezpieczeństwa, potrzeba bliskości. Moja niesmoczkowa, a odruch ssania od zawsze miała bardzo silny, to może tak jej zostało. Nie jest to kwestia głodu. Poza tym u takich starszaków to i inne dolegliwości psują noce... Zęby na przykład
Ale są noce, że obudzi się 3x i spokój. To wszystko zależy.
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nita, niestety nie pomogę, u nas na razie nie było czegoś takiego w kupce.
Isia, ja myślę o drugim, fajnie mieć rodzeństwo
Ale nie dałabym rady z dwójką rok po roku, trochę odczekam i kto wie, może się uda
Iva79 lubi tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Isia ja tez ciagle mysle o 2 dziecku, chetnie czytam co dziewczyny, ktore maja 2 dziecko pisza. Jakos daja rade
Wiem , ze bedzie ciezko, gdy sie uda zajsc w ciaze , ale chcialabym, zeby nasz skarbek mial siostrzyczke lub braciszka. Widze duzo zalet w przyszlosci 
Dziewczyny z 2 dzieckiem , bedac w ciazy podnosilyscie malenstwa ?

-
Ja mam swoje latka dlatego musze decydowac sie szybko, gdybym byla mlodsza moglabym poczekac 2,3 lata. Starsze chodziloby do przedszkola. Troszke latwiej bylo by. Kiedy planujecie oddac malenstwo do przedszkola/zlobka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 12:53

-
Iva, do połowy ciąży nosiłam i dźwigałam i nawet w nosidło wyrzucałam. Potem niestety szyjka zaczęła się skracać i musiałam przestać, podnosiłam tylko na przewijak, do krzesełka czy do łóżka. Przytulałyśmy się na siedząco i leżąco
Iva79 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Iva, ja podnosiłam, nie bylo wyjscia. Jedynie co, to nie nosilam, przytulalam malego na podlodze. Ale wielokrotnie w ciagu dnia czy na przewijak, czy skąds go sciągnąć, nie ma rady.
Ja planuje oddac teraz, za miesiąc, dwa, starszego, na 4 godziny do żłoba. Z żalem, ale mam bardzo trudny egzamin przed sobą i niestety ale ktos sie starszym musi zająć, zebym miala chociaz 3 godzinki dziennie. Ale odwlekam
Chociaz mam nadzieje ze koniec koncow, dobrze sie bedzie z dziecmi bawił i ze bedzie zadowolony.
My mamy roznicy rok i 4 miesiące, fajna roznica, bo starszy nie jest zazdrosny.
Ma swoje sprawy i nie jest zainteresowany siostrą. Chociaz chętnie przychodzi, glaszcze i sie przytula, daje buziaki, papuguje po nas, mała papużka.
Iva79, baranosia, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Ja dostalam okres w 6t i 1d , myslalam, ze to jakies problemy po ciazy , jakies resztki lozyska ( mialam przerosniete lozysko) , a tu polozna , ze to miesiaczka. Nie czulam bolu , przed ciaza mialam b bolace miesiaczki. O tyle dobrze teraz
Pytalam lekarza Czy jest szansa, ze jeszcze mi sie zatrzyma , bo kp . Odp : nie

-
Używa któraś z Was butelki tommee ultra? Już nie wiem jaką butelkę wypróbować i zastanawiam się nad tą.
Mój Mały strasznie ostatnie denerwuje się przy jedzeniu. Nie wiem co mu jest ...
Ja chciałabym mieć drugie, ale za 2/3 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 13:29

-
Moj tez sie denerwuje podczas jedzenia, ja kp, jestem pewna, ze to przez problemy brzuszkowe, pomaga smoczk i cieply oklad brzuszka , tak mi zasypia , a jak sie obudzi je juz normalnie. Kilka razy juz zadzialalo , wczesniej probowalam karmic , ale nie idzie.