X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo myślę, że właśnie dzięki temu, że się wychowuje z psem to nie będzie miała alergii :) Zbyt sterylne warunki chyba też nie są za dobre.

MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn strasznie współczuje.
    Ja smoczek myje pod bierzącawoda tylko jak spadnie na podłogę. Raz na jakiś czas wyparzam. Jesli dostał siew łapki siostrzenicy to wtedy przelewam gorąca woda.
    Ja ostatnio uspokajam mała w wózku bo tylko to działa ale przynajmniej udało mi sie trochę odpocząć :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja wlasnie chcialam kupic ten bujaczek tiny love i teraz już nie wiem czy wywalac kasę czy nie,bo na moje dziecko to i tak mało co działa.

Zarazki haha.Ja mam bzika,ostatnio jak szły smy do ortopedy do przychodni to płakałam,bo sezon grypowy,później musiałam po niej wszystko wyprac co się dalo :D Takie moje schizy,wiem ze przesadzam,mąż mnie na szczęście troche ogarnia ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, położna mówiła że pieniste kupki pojawiają się przy skazie białkowej, ale że mój nie miał przy tym żadnych zmian skórnych, przybierał prawidłowo, miałam się nie przejmować. I faktycznie minęło.

Ja nie odbijam tylko w nocy. Ale mojemu potrafi się odbić nawet po godzinie od jedzenia.

MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odbijam w dzień i w nocy, bo inaczej nad ranem mały marudził, bo gazy go męczyły... pieluchy też zmieniam, wiem że jest pełna. Akurat to go bardzo nie rozbudza. Po zmianie przystawiam znowu do cycka i zasypia, wtedy od razu do łóżeczka.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leżaczek tiny love się sprawdza, potrafi w nim spać po 2h i dłużej
    Codziennie chociaż jedna długa drzemka jest w leżaku bo ja ją tam kładę jak muszę coś zrobić, puszczam muzykę, ona paca sobie zabawki, śmieje się do nich po czym odpływa, jeśli wypada moment spania to zanim skończy się cykl melodii to już śpi a że ma w nim płaską pozycję to nie przekładam do łóżeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 15:39

Madziula87 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, nie odbijam specjalnie w ogóle. Od początku, nie miałam na to siły ;) Przebieram codziennie wieczorem w trakcie toalety/po kąpaniu lub jak uleje (ale prawie się to u nas już nie zdarza). Czyli w sumie raz dziennie. A pielucha zmieniana jest zawsze po jedzeniu, bo przed jedzeniem to się drze, a tak to na śpiocha ją ogarniam :D

Co do bakterii, to ja nie miałam kiedy zmyć podłogi i tak od świąt BN nie była zmyta do zeszłego tygodnia ;D O dziwo, nie była specjalnie brudna, tylko zakurzona. Przy Tysi zmywałam jak pojebana codziennie. Za to codziennie odkurzam. Generalnie sprzątam codziennie coś, bo wtedy mam mniej roboty na raz. Pieluchy tetrowe tylko piorę na 95 stopni, a tak to nic nie wyparzam ani nic takiego (ale my bez butli i bez smoka, to w sumie nie ma co).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 15:40

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, współczuję z całego serca :(

ja mam psa i dwa koty więc wiem, że mała będzie miała kontakt z zarzakami wcześniej czy później, dlatego staram się nie przesadzać. Okres linienia przed nami, więc czeka mnie armagedon, bo moja psina zrzuca tak dużo futra, że masakra
    ja przewijam przed karmieniem, w nocy tez, trochę to rozbudza ale przy butelce zasypia więc ok. Ale zauważyłam, że nocne pieluchy sa słabo zmoczone, więc może niedługo przestanę przewijac raz w nocy na próbę. Do odbicia biorę zawsze, ale w nocy rzadko jej się odbija. Kiedys czekałam i pół godziny, a teraz nie- kilka minut, jak nie beknie to kładę na boczek. I już kilka razy usłyszałam, jak beka sama leżąc na boczu ( i nie ulewa przy tym :) )
    mój futrzak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc0dc0e1603d.jpg

MoBo, Kushina, Izieth, Martusiazabka lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, pies śpi z nami w łóżku, często w nogach Tysi lub Matyldy, nieraz liźnie Matyldę (Tysia to codziennie się z nim tarmosi), dlatego kąpiemy psa raz w tygodniu i tyle ;) My się po zabawie z nim nie myjemy, jest traktowany jak członek rodziny, a nie zwierz.

Izieth lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi spadnie na podłogę to przemywam bieżąca wodą. W pozostałych przypadkach nie :) raz na jakiś czas przeleje wrzątkiem. Zaraz dzieci wszystko zaczną brać do buzi, wiec i tak bakterii nie unikniesz :) dzieci musza mieć z nimi kontakt, żeby potem nie były takie jałowe ;)

Krakuska lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle w nocy uznałam, że mam więcej szczęścia niż rozumu
    wczoraj narzekałam jeszcze koleżance jaki to mam lekki sen, wszystko mnie budzi, zasnąć nie mogę itd.
    No i dziś w nocy obudził mnie ciężki oddech Hani, więc pomyślałam, że znów ma zapchany nosek i wstanę jej oczyścić bi nie będzie mogła spać - ostatnio tak ma często w okolicach 5-6 rano.
    Ja wstaję, a ona cała głowa zakryta kocykiem- mam taki gruby minky-bawełna wersja zimowa więc gruby jest. Dlatego sapała, bo oddychać było ciężko. Gdybym się nie obudziła szybko to pewnie powietrza by jej na długo tam nie starczyło. Jak teraz o tym pomyślę to jeszcze mnie ciarki przechodzą, nie mówiąc o nocy- oczywiście byłam tak roztrzęsiona że już nie zasnęłam
    a tyle mówi się o kołderkach i kocykach, a ja głupia, bo nigdy nic się nie stało to niech ma ciepło bo lubi... sama jestem na siebie wściekła. Najwyżej będe zakładać jeszcze jedną warstwę ubranek, ale kocyki precz

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina może chcesz odsprzedac ten bujaczek?

Basia straszne przezycie. Ja swoją owijam w kokon kocyciek bambusowym,a i tak drze każdej nocy czy jakims cudem się nie wywinie z tego i nie nakryj.

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 - dzieki za propozycje, ale na razie go sobie zostawie, bo jeszcze licze, ze przyda sie pozniej jako fotelik (bo mozna go skladac do pozycji siedzacej, ale jeszcze nie wyprobowalam tej opcji, bo to za wczesnie).

Basia - kurczę, to straszne jak to łatwo o wypadek. Może zastanów sie nad kupnem śpiworka? To jest taki jakby worek z dziurami na ręce i nie ma szansy, ze dziecko sie czyms przydusi.
    Staś śpi póki co w tuliku, ale tak się wierci, że czasem jak się budzę to okazuje się, że obrócił się w łóżeczku o 90 stopni i leży w poprzek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 16:28

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :) Ja się chyba jednak na niego skuszę i wypróbuje, chociaż Rozalki jedynym zainteresowaniem jak narazie jest jedzenie :D

Moja też niejednokrotnie w łóżeczku leży w poprzek :)

tb738ribfs156aj0.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi muszę chyba trochę wrzucić na luz.... Będzie ciężko ale faktycznie później przy raczkowaniu będę miała problem bo i jej może coś zaszkodzić i ja nie ogarnę ilości bakterii.

Moja śpi w śpiworku który czasami w nóżkach nakrywam kocykiem jednak poza zasięgiem rączek żeby nie naciagla na główke.

Ale dzisiaj miałam akcje po tym szczepieniu.... w trakcie jedzenia szła kupa, zatkał się nosek do tego stopnia, że oddychać nie umiała. Zabrałam do czyszczenia nosa, przewinęłaprzy i zaczął się płacz zabrałam na ręce i mega Ulanów :/ wszystkie dziury na raz....

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, tak jak pisze Kushina, polecam śpiworek. Mieszek z niego korzysta, bardzo fajna sprawa. Już kupiłam śpiworek na lato :)

Jak smoczek spadnie na podłogę to raczej wyparzam. Ale jak ląduje na kocu to nie. Ogólnie mam lajtowe podejście do bakterii domowych. Straszne mi są za to zarazki w przychodni, tego się jakoś boję,

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tym śpiworku to jak kladziecie dzieci do spania? Brzuszek/plecki/boczek?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli po jedzeniu to na boczku, jeśli minęło już trochę czasu od jedzenia to na pleckach. Zawsze na klinie lub na podniesionym materacyku, bo nasz jest refluksowcem.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn wspolczuje :(
    Dobrawa sprawdzalas moze teraz swoj poziom zelaza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 18:18

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam taki śpiworek ale Hani ręce marzły wiec głupia dałam jej ten kocyk

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ