Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wtrace pytanie...czy wy odbijanie zawsze po jedzeniu? Polkosia ty chyba pisałaś że nie?
I czy przebieracie dzieci przy każdym jedzeniu? Zwłaszcza w nocy. Ja sobie moja tak dziś przebieraniem rozbudzilam, że później godzinkę trza było nosić...I tak się pytam po co mi to, może by od 2 gier do 6 wytrzymała bez przebierania
-
Mobo ja odbijam tylko jak nie śpi ,a przebieram na ogół tylko raz dziennie,bo moja nie ulewa wcale,a jak kupka przeleci albo siusiu to sporadycznie,ale wtedy tak.
ED.Aaa chodzi o pieluszke,ja zawsze zmieniam przed jedzeniem,a jak trzeba to i po jedzeniu jak coś na robi,a czasami potrafia iść 3 pieluchy na jedną sesję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:35
MoBo, Martusiazabka, jusci lubią tę wiadomość
-
Polecam huśtawkę wtedy nie trzeba stać i bujać nogą leżaczka

Ja nawet mam już ogarnięte odkurzanie i mycie podłóg
kładę Antka w bujawkę i póki chodzi odkurzacz leży jak zaczarowany, więc jak skończę odkurzać nie wyłączam odkurzacza tylko zmywam podłogi przy włączonym odkurzaczu
Isia86, jusci, Iva79, jej odbicie lubią tę wiadomość

-
Martusia, mój miał piebiste kypki przez tydzień, jakoś w 5 tygodniu. Po 6 tyg jak mleko przestało mieć właściwości przeczyszczające, kupki ma normalne, trochę w nich pojedynczych bąbelków powietrza, z grudkami, strzelające. No ale ma problen z gazami, więc to norma.

-
nick nieaktualny
-
MoBo ja odbijam tylko w dzień. W nocy tylko jeśli zrobi kupę. A przebieram tylko gdy zrobi kupę (robi ich 5-7 dziennie). Gdy zdarzy się że w nocy nie zrobi choć jest to rzadko to śpi do rana w jednym pampersie. Nigdy rano nie jest mega mokry i dupci nigdy nie odparzyłam w ten sposób

-
Kushina mam taką
http://www.google.pl/search?q=hu%C5%9Btawka+kinderkraft&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj10IzAgPTRAhXqFZoKHR5BCXkQ_AUIBigB#mhpiv=0
5 stopni bujania, różne melodie, można ustawić czas bujania i co najważniejsze można podłączyć do prądu więc nie bankrutujesz na baterie

-
Kushina wrote:Baranosia a jaką masz huśtawkę? Kurczę, wydałam tyle kasy na ten bujaczek tiny love a wcale się nie sprawdza

Ja mam też tiny love i przez pierwszy miesiąc to było coś bez czego nie wyobrażałam sobie dnia, a teraz jak tylko syn czuje, ze się do niego zbliżamy jest płacz..

-
mam pytanie dot. zwalczania ciemieniuchy. wiem, że temat ten już się pojawił, ale jakoś wtedy nas nie dotyczył i go ominęłam, a teraz o! przydałyby się wcześniejsze informacje

Proszę powiedzcie, czy któraś z Was na ciemieniuchę stosuje/stosowała linomag? Jeśli tak to w jaki sposób? Ja kupiłam ten w płynie.14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
My jak nie śpimy to klepiemy i odbijają w nocy 15 min trzymam mniej wiecej w pionie przytulona do piersi i nie odbijają ale też nie ulewa się Małej.
My dzisiaj się szczepilismy i Agata śpi od czasu do czasu przez sen poplakuje
Dziewczyny mam ostatnio bzika na punkcie bakterii chyba trochę zeswirowalam. Jak u Was to wygląda? Np jak smoczek dotknie kocyka wyparzacie? Jak glaszczecie swojego psa to później też od razu zanim dotkniecie dziecka się myjcie? -
Ja widze tylko bakterie w sklepach, dlatego moich maluchow nie zabieram. Mala nigdy nie byla, a starszy moze ze dwa razy.
Bakterie w domu- tyle co myjemy podloge 2x na tydzien, jak smoczek spadnie na podloge to myje i przelewam woda jaka akurat mam w czajniku, jak gorąca to gorąca, jak letnia to letnia.
Jak glaszczemy psa, to raczej ręce myjemy, ale co z tego, skoro starszak biega, psa zaczepia , pozniej do malej biegnie pocalowac i poglaskac. To samo ze smoczkiem małej. Jakcnie dotrę na czas to maly juz go ma w ręku, albo w buzi i probuje małej wetknąc do buzi, z roznym skutkiem. Także ten....
-
nick nieaktualnychiara wrote:Dziewczyny mam ostatnio bzika na punkcie bakterii chyba trochę zeswirowalam. Jak u Was to wygląda? Np jak smoczek dotknie kocyka wyparzacie? Jak glaszczecie swojego psa to później też od razu zanim dotkniecie dziecka się myjcie?
Jeśli smoczek mu wypadnie z buzi na jego prześcieradło, które niedawno zmieniałam to nie wyparzam. Chyba, że mam wątpliwość czy jest czysty to przepłukuję przegotowaną wodą. Chyba że smoczek upadnie np. na koc na kanapie, na którym wszyscy siadają to wtedy out
Po psie zawsze myję ręce. Generalnie już mam strasznie suche dłonie od tego częstego mycia. Może ja też przesadzam
-
Chiara ja ci powiem, że chciałabym być mega sterylna ale mam 8 miesięcznego goldena który właśnie zrzuca sierść. Cały dom poprostu tonie w nich, sa na mnie, na dziecku i nie da się tego wyodkurzac bo trza by było ze 3 razy dziennie. Więc jak mojej alergia jaka nie trafi to będzie dobrze

Staram się myć ręce zawsze przed jej dotykaniem, smoka ona odrzuciła, przed smarowaniem twarzy czy innych części ciała kremem to mus myje.