X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wtrace pytanie...czy wy odbijanie zawsze po jedzeniu? Polkosia ty chyba pisałaś że nie?
    I czy przebieracie dzieci przy każdym jedzeniu? Zwłaszcza w nocy. Ja sobie moja tak dziś przebieraniem rozbudzilam, że później godzinkę trza było nosić...I tak się pytam po co mi to, może by od 2 gier do 6 wytrzymała bez przebierania :/

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara 5-6 powiadasz? Ja tez z ekspresu na najmniejszej mocy,jedna dziennie,druga w ciągu dnia inka. No dobra,to piję bez wyrzutów,bo ja kawoholik :D

MoBo lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo ja odbijam tylko jak nie śpi ,a przebieram na ogół tylko raz dziennie,bo moja nie ulewa wcale,a jak kupka przeleci albo siusiu to sporadycznie,ale wtedy tak.

ED.Aaa chodzi o pieluszke,ja zawsze zmieniam przed jedzeniem,a jak trzeba to i po jedzeniu jak coś na robi,a czasami potrafia iść 3 pieluchy na jedną sesję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:35

MoBo, Martusiazabka, jusci lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam huśtawkę wtedy nie trzeba stać i bujać nogą leżaczka :D

Ja nawet mam już ogarnięte odkurzanie i mycie podłóg ;) kładę Antka w bujawkę i póki chodzi odkurzacz leży jak zaczarowany, więc jak skończę odkurzać nie wyłączam odkurzacza tylko zmywam podłogi przy włączonym odkurzaczu :D

Isia86, jusci, Iva79, jej odbicie lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp i pije dwie kawy dziennie :)

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, mój miał piebiste kypki przez tydzień, jakoś w 5 tygodniu. Po 6 tyg jak mleko przestało mieć właściwości przeczyszczające, kupki ma normalne, trochę w nich pojedynczych bąbelków powietrza, z grudkami, strzelające. No ale ma problen z gazami, więc to norma.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja z odkurzaczem robię identycznie :) też jeszcze mycie ogarniam

baranosia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie strzelająca kupy miał już wcześniej. Ale ta piana mnie wystraszyła. Pierwszy raz coś takiego widziałam. Zupełnie jakbym zamiast mleka miała płyn do mycia naczyń :-/

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a jaką masz huśtawkę? Kurczę, wydałam tyle kasy na ten bujaczek tiny love a wcale się nie sprawdza :/

• jusci Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije tylko inkę :) jakos za kawa nie tęsknię :P

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije tylko inkę :) jakos za kawa nie tęsknię :P

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ja odbijam tylko w dzień. W nocy tylko jeśli zrobi kupę. A przebieram tylko gdy zrobi kupę (robi ich 5-7 dziennie). Gdy zdarzy się że w nocy nie zrobi choć jest to rzadko to śpi do rana w jednym pampersie. Nigdy rano nie jest mega mokry i dupci nigdy nie odparzyłam w ten sposób

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina mam taką
    http://www.google.pl/search?q=hu%C5%9Btawka+kinderkraft&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj10IzAgPTRAhXqFZoKHR5BCXkQ_AUIBigB#mhpiv=0

5 stopni bujania, różne melodie, można ustawić czas bujania i co najważniejsze można podłączyć do prądu więc nie bankrutujesz na baterie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Baranosia a jaką masz huśtawkę? Kurczę, wydałam tyle kasy na ten bujaczek tiny love a wcale się nie sprawdza :/

Ja mam też tiny love i przez pierwszy miesiąc to było coś bez czego nie wyobrażałam sobie dnia, a teraz jak tylko syn czuje, ze się do niego zbliżamy jest płacz..

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie dot. zwalczania ciemieniuchy. wiem, że temat ten już się pojawił, ale jakoś wtedy nas nie dotyczył i go ominęłam, a teraz o! przydałyby się wcześniejsze informacje :)
    Proszę powiedzcie, czy któraś z Was na ciemieniuchę stosuje/stosowała linomag? Jeśli tak to w jaki sposób? Ja kupiłam ten w płynie.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • chiara Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak nie śpimy to klepiemy i odbijają w nocy 15 min trzymam mniej wiecej w pionie przytulona do piersi i nie odbijają ale też nie ulewa się Małej.

My dzisiaj się szczepilismy i Agata śpi od czasu do czasu przez sen poplakuje :(

Dziewczyny mam ostatnio bzika na punkcie bakterii chyba trochę zeswirowalam. Jak u Was to wygląda? Np jak smoczek dotknie kocyka wyparzacie? Jak glaszczecie swojego psa to później też od razu zanim dotkniecie dziecka się myjcie?

• milky way Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze tylko bakterie w sklepach, dlatego moich maluchow nie zabieram. Mala nigdy nie byla, a starszy moze ze dwa razy.
    Bakterie w domu- tyle co myjemy podloge 2x na tydzien, jak smoczek spadnie na podloge to myje i przelewam woda jaka akurat mam w czajniku, jak gorąca to gorąca, jak letnia to letnia.
    Jak glaszczemy psa, to raczej ręce myjemy, ale co z tego, skoro starszak biega, psa zaczepia , pozniej do malej biegnie pocalowac i poglaskac. To samo ze smoczkiem małej. Jakcnie dotrę na czas to maly juz go ma w ręku, albo w buzi i probuje małej wetknąc do buzi, z roznym skutkiem. Także ten.... :D

• Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciemieniuche zwalczylam emolium na ciemieniuche. Wygodne, bo smarujesz glowke na 30 min przed kapiela a potem tylko zmywasz, nie trzeba wyczesywac. Robilam tak 2-3 razy w ciagu dnia i po 2 dniach bylo juzok i teraz jakies resztki tylko.

relgh371qoeo8psk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Dziewczyny mam ostatnio bzika na punkcie bakterii chyba trochę zeswirowalam. Jak u Was to wygląda? Np jak smoczek dotknie kocyka wyparzacie? Jak glaszczecie swojego psa to później też od razu zanim dotkniecie dziecka się myjcie?

Jeśli smoczek mu wypadnie z buzi na jego prześcieradło, które niedawno zmieniałam to nie wyparzam. Chyba, że mam wątpliwość czy jest czysty to przepłukuję przegotowaną wodą. Chyba że smoczek upadnie np. na koc na kanapie, na którym wszyscy siadają to wtedy out :P Po psie zawsze myję ręce. Generalnie już mam strasznie suche dłonie od tego częstego mycia. Może ja też przesadzam ;)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara ja ci powiem, że chciałabym być mega sterylna ale mam 8 miesięcznego goldena który właśnie zrzuca sierść. Cały dom poprostu tonie w nich, sa na mnie, na dziecku i nie da się tego wyodkurzac bo trza by było ze 3 razy dziennie. Więc jak mojej alergia jaka nie trafi to będzie dobrze :P
    Staram się myć ręce zawsze przed jej dotykaniem, smoka ona odrzuciła, przed smarowaniem twarzy czy innych części ciała kremem to mus myje.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ