X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, nie mam skoczka żadnego. Generalnie są odradzane dla niemowląt... Więc nie pomogę. Co do Mamaroo, to u nas akurat ten tryb samochodowy nie był uwielbiany. Lepiej sprawdzał się taki góra dół, a może taki ma jakiś inny bujak.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie ja tego się boję, że nie zauważe tych wszystkich problemów :/
    Chyba się wybiorę z nią do osteopaty czy tak czy siak i niech ja poogląda.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    To teraz już nie wiem jak z tym zamrażalnikiem lodówki, tutaj podają, że dwa tygodnie (ten sam zakres temperatur): http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przechowywanie-mleka-mamy.html
    Bo Krakuska jestcrozne rozgraniczenie zamrażarek. Niektorzy dzielą na taką wewnatrz lodowki, taka lodowkową ale osobno i taki zamrazalnik wielki, o duzo nizszej temp.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie bo teraz mnie nastraszyłyście :( jak mogę sama poznać czy Antek nie ma tego wzmożonego napięcia? W poniedziałek mam swojego fizjoterapeutę i pewnie będę go maltretować żeby lukną na Antka choć nie wiem czy się w tym specjalizuje- o ile w tym się można specjalizować cholera ciemna jestem w tym temacie...

Nita nie wiem ile ma wzrostu nosi 62-68

Kurde milky u nas też dalej ropieje oko... Tzn cały czas ma jakby łezkę w oku....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 17:14

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja pamiętam jak mi syn fiknął z brzucha na plecy jak miał 2 miesiące, zaczęłam czytać i się doczytałam że nie ma się z czego cieszyć ;) potem potwierdził mi to fizjo do którego trafiliśmy z zupełnie innym problemem - za wysoko podnosił głowę na brzuchu aż sobie za bardyo ponapinał mięśnie pleców a w ogóle nie pracował brzuchem, dopiero fizjo otworzył nam oczy ile błędów popełniamy przy codziennej pielęgnacji :(
    A co do obrotów to prawidłowo pierwsze świadome obroty powinny być z pleców na brzuch dopiero potem z brzucha na plecy
    Teraz jestem już 100 razy mądrzejsza :)

Boję się, że ja też coś źle robię. Możesz przytoczyć jakieś przykłady nieprawidłowej pielęgnacji?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia nie stresuj sie. Mojemu tez dwa razy sie zdarzylo, ze przekrecil sie z brzucha na bok (tak sie spiął jak ryczał) a napięcie mięśniowe ma w porzadku :) Wiem bo ogladaly go 2 różne fizjoterapeutki ze wzgledu na asymetrie ulozeniowa.
    Zreszta mowilismy fizjoterapeutce, ze sie przekrecil (tez z taką dumą :D ) to powiedziala po prostu, ze to za wczesnie i pewnie jakos przypadkiem mu sie udalo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 17:39

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz była moja mama i mówiłam jej o tym przekręceniu. Spytała jak to było to powiedziałam że leżał na brzuszku klepałam go i leżałam obok. Kazała pokazać i okazało się że gdy tak leżę obok niego to łóżko lekko się zapada i wystarczyło że lekko się odepchnął i fikną .

Ale mimo wszystko mam lęk i złość do siebie że go nosimy pionowo tyłem do siebie :( myślałam że robimy mu dobrze bo dużo widzi a tu się okazuje że robimy mu krzywdę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 17:45

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, okulistka mowila, ze wlasnie albo jak wciaz ropieje, albo jak nest taka jakby kałuża w wewnetrznym kąciku oka, albo jak jest wciaz lub zazwyczaj takie szkliste oczko.
    U nas wszystko na zmianę.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę czyli lepiej udać się do okulisty...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo pediatry, znowuż- ogarniętego :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja chciałam to jumperoo kupić jak mały będzie miał 6 miesięcy.
    U nas też prawe oczko cały czas szkliste i co jakiś czas ropka się zbiera. Zapchany kanalik, trzeba masować, jak się nie odblokuje do iluś tam miesięcy to lekarz będzie odblokowywał jakimś narzędziem, nie wiem dokładnie na czym to polega.

Ja małego noszę w pionie, ale normalnie, przytulony brzuszkiem do mnie, tylko prostuje się na moim ramieniu i patrzy na świat. Ale tylko po domu tak i nie za długo.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O-mowila jeszcze czy jak sie nacisnie przy kąciku oka (miedzy kacikiem oka a nosem) to czy widac, zeby wypływało więcej wysięku ropnego. U nas tak jest, als nie wiem czy to reguła.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie nie każde dziecko ma zaraz jakieś problemy, nie ma co wariować :)
    Zdecydowana większość dzieci nie ma żadnych problemów a jeden czy dwa spadki z brzucha nie oznaczają od razu że dziecko źle się rozwija ale nie są jednocześnie oznaką mega szybkiego rozwoju tylko przypadku
    Generalnie trzeba obserwować i nie pozwalać tak małemu dziecko na takie spadanie
    Pediatra na wizycie powinien zrobić próbę trakcji czyli podciągnąć leżącego na plecach malucha za ręce i zobaczyć jak się zachowuje głowa (absolutnie nie robimy tego samemu)
    Mój syn miał 4 miesiące i w ogóle głowy nie ciągnął do przodu, mała teraz mając 2 pracuje lepiej niż on wtedy
    Izieth wrote:
    Boję się, że ja też coś źle robię. Możesz przytoczyć jakieś przykłady nieprawidłowej pielęgnacji?
    Generalnie chodzi o to żeby codzienna pielęgnacja odbywała się poprzez przekręcanie malucha na boki
    Podnoszenie, ubieranie, przewijanie czyli czynności które wykonujemy dziennie dziesiątki razy pomagają mu w angażowaniu wszystkich mięśni, dziecko ma być miękkie, unikamy ruchów które usztywniają dziecko
    Nie podnosimy dziecka pod pachy
    Być może gdzieś o tym czytałyście albo robicie to intuicyjnie w prawidłowy sposób, ja tego nie wiedziałam ;)
    Często fizjoterapeuci mają taką usługę jak instruktaż pielęgnacyjny, jak macie możliwość to warto się umówić na takie spotkanie bo taką prawidłową codzienną pielęgnacją dużo pomagamy dziecku w prawidłowym rozwoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 20:05

Krakuska, Izieth lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się podzielić radą, może komuś się przyda. Suchą skorupę na policzkach małego smarowalam kremem do sutków Lansinoh. Po jednym dniu zeszło, skóra znów mięciutka. Polecam :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy mieli ten instruktaż pielęgnacyjny i rzeczywiście wiele się z niego dowiedziałam. Natomiast sposób podnoszenia dziecka, który pokazali, kompletnie się u nas nie sprawdził. Jest skomplikowany, trudny do powtórzenia, i co najważniejsze - nie sprawdza się na niskich powierzchniach typu kanapa, podłoga. Jest na tyle skomplikowany, ze wieksza jest szansa zrobienia czegoś zle i uszkodzenia dziecka. Zapamiętałam z niego to co najważniejsze, czyli to obracanie na bok, i zeby dziecko czuło się dobrze "trzymane", przytulone w trakcie podnoszenia, zeby uniknąć moro itd.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że niechcący zasiałam lekką panikę wpisem o noszeniu pionowo - spoko dziewczyny, weźcie tez pod uwagę, ze fizjoterapeuci to specyficzny gatunek, lubią trochę straszyć na wyrost. Jesli jest na sali fizjoterapeuta - sorki ;) generalnie dowiedziałam sie z instruktażu, że ja i wszystkie znane mi osoby robią wszystko ŹLE ;)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej jest taki fajny chwyt, jakcjuz dziecię ma z 5 6 miesięcy, taki ze jest obrocone pleckami do naszej klatki piersiowej, ale nie wisi pionowo, tylko jest jakby po skosie. Ponoc swietna pozycja dla ukladu kostnego.teraz to chyba na nia za wczesnie. Wyglada skomplikowanie, ale jest bbb wygodna.
    Ciekawe Krakuska czy o tym samym mowimy. Mysmy tak nosili naszego, podobno jest bardzo zdrowa. Niestety ie wiem jal sie nazywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 22:46

• Cudek 2 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po szczepieniu. Na razie ok. Oby tak dalej. Bori dostał 6w1 hexe a Szymi zaległą świnie, odre i różyczke.

Koska 88 lubi tę wiadomość

Dwa szczęścia-
    Szymi styczeń 2015 ♡
    Bori listopad 2016 ♡
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci trzymają sztywno głowę leżąc na brzuchu? Tak wiem nakręcam się tym napięciem mięśniowym...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, tak. Oczywiście nie cały czas. Trochę mu się ta głowa chwieje, ale trzyma ją w górze dobrą minutę, dwie. Jak go trzymam na rękach to tez głowę sztywno trzyma. Jak pisała Nita "jak strzała" :-) i rozgląda się dookoła. Ja się śmieję z niego że jest jak surykatka :-D

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ