X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wygląda to tak :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33805b6aa24d.jpg
    (nie wiem czemu przekręca zdjęcie.bokiem :-/)

860ij44j7wrm669z.png

Izieth, Kushina lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surykatka :DDDD

• Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wcale nie chce podnosic glowy kiedy lezy na brzuchu..podnosi tylko kiedy ja nosze..
    Wiem, ze kazde dziecko rozwija sie swoim te,pem i raczej daleka jestem od panika, ale... no wlasnie ale od kiedy powinnam zaczac sie martwoc?

relgh371qoeo8psk.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też trochę leniuszek ;) Nie lubi leżeć na brzuszku, wytrzymuje w tej pozycji tylko kilka minut. Czasem podniesie na chwilę głowę, ale nie lubi tego. Chętniej trzyma głowę, jak ją nosimy na ramieniu.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze sa do d***... bylam dzis u chirurga z moja obolala dupa. Szanowny pan doktor zrobil ze mna szczatkowy wywiad, zbadal i powiedzial "chyba szczelina". Pytam czy jest pewny, on na to "chyba tak"".. kazal pic duzo wody, zrobic kolonoskopie i napisal leki. Oczywiscie kilka razy mowilam, ze karmie piersia, dopytywalam, czy te leki moga brac kobiety karmiace. "Tak oczywiscie, cos tam przeniknie do mleka, ale niegrozne". Wykupilam leki, zagladam w domu do ulotek i jak wol, niebrac w okresie laktacji. Na jednym wrecz pisze, ze substancja zaburza proces wzrostu u dziecka.. nosz ja pier***. 50pln poszlo w smieci, stracony czas i diagnoza "chyba szczelina odbytu". Dodam, ze lekarz ma super opinie w necie.. kto je pisze??
    Znow jestem w punkcie wyjscia..

relgh371qoeo8psk.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja byłam wczoraj u zwykłego lekarza z tym samym problemem. Lek mi dał, ale mam nie brać aż do konsultacji z ginekologiem. To samo zaglądam do ulotki i jak byk, że nie stosować podczas karmienia piersią...więc się pytam to po co to konsultowac z ginekologiem? Co on zacznie testy robić na karmiących?
    Więc wiem o co kaman z tą złością na lekarzy!

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio to samo. W nocy złapały mnie bóle w klatce piersiowej, nad ranem to samo. Telefon do przychodni, wizyta, ciśnienie wysokie i skierowanie na EKG do szpitala. Musiałam małego ze sobą wziąć, a szpital to ten, w którym rodziłam, daleko od domu... 6 godzin mi tam zeszło w szpitalu, w końcu dali mi inne tabletki na nadciśnienie zapewniając, że są bezpieczne podczas kp. W domu przeszukałam internet a tam jak byk napisane, że nie stosować podczas karmienia piersią, bo może powodować zaburzenia wzrostu u dziecka oraz niedociśnienie u malucha. Jest to lek kategorycznie zabroniony podczas kp a w szpitalu tak mnie zapewniano, że można brać. W ulotce to samo napisane:nie brać podczas kp.
    I jak tu wierzyć tym imbecylom? Biorę nadal swoje stare tabletki i męczę się ze świstami w płucach, bo nikt nie wie jakie inne tabletki mogłabym brać,, żeby się lepiej czuć.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, a do proktologa moglas isc, ten jest typowo od dupy !
    Inaczej strata czasu troche :(

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie milky, ale chyba poki co odpuszcze, poczekam kilka miesiecy. Jesli mam uslyszec, zebym wrocila kiedy skoncze kp, a wydam 200pln na konsultacje, to delikatnie sie wkur***. Chirurga mam w pakiecie med, zasugerowalam sie, ze w sumie kazdy proktolog jest chirurgiem przede wsztstkim..

relgh371qoeo8psk.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży dostałam lek rozkurczowy (mój prowadzący ginekolog mi przepisał) gdzie w ulotce było napisane że w ciąży kategorycznie zakazany. Było tam to tak ładnie napisane...
    O! Aż poszukałam. "poinformuj lekarza: Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią.Teofilinę można stosować w ciąży jedynie w przypadku, gdy potencjalne korzyści dla matki przewyższają ewentualne ryzyko dla płodu. Nie stosować w okresie karmienia piersią."
    Ja się pytam! Jak do cholery można brać coś co może zaszkodzić dziecku??? I to świadomie???!!! I to ginekolog! Ani razu nie wzięłam tego świństwa do ust!

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, sprawdź w leksykonie leków, bo niektóre w ulotkach mają info, że nie brać podczas kp, a nie szkodzą.

http://kobiety.med.pl/leki/search.php

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:09

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na większosci leków niestety albo stety jest tak napisane.
    To zawsze związki chemiczne, nigdy do konca nie wiadomo ile sibstancji przeniknie do mleka. To zalezy tez od wielu czynnikow, chocby czasu połowicznego rozpadu, innych przyjmowanych leków itd.
    Zalezy tez jaka jest kondycja pacjenta, ktoremu podajemy lek.

Mize byc tak, ze stan pacjenta wymaga podania leku, bo będzie to lepsze dla niego, niż zaniechanie. To mnostwo dylematów przed ktorymi stają lekarze. To tez mnostwo historii chorób pacjentów.

Pomijam tutaj lekarskie pomyłki, ale naprawde jest masa sytuacji, gdzie ten lek bedzie dla pacjenta w tej sytuacji najlepszy, albo nie ma alternatywy.

baranosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was już chrzciła dziecko? U nas chrzciny za tydzień. Mam strój dla młodego ale kurde jest teraz tak panicznie zimno że chyba wsadzę młodego w normalny kombinezon nie będę go stroić w ładną białą kurteczkę od stroju bo mi się jeszcze rozchoruje :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocxywiscie, ze tak, mysle, ze nikt nie bedzie miał Wam tego za złe!
    My chrzcimy jakos w wakacje. Nie chce mi się w takie zimno.

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny któraś z Was już chrzciła dziecko? U nas chrzciny za tydzień. Mam strój dla młodego ale kurde jest teraz tak panicznie zimno że chyba wsadzę młodego w normalny kombinezon nie będę go stroić w ładną białą kurteczkę od stroju bo mi się jeszcze rozchoruje :/
    My też za tydzień chrzciny i normalnie kombinezon ubieramy bo mamy taki kremowy. A pod spodem będzie miała sukieneczke ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Ja też kupiłam sukieneczkę na 3 miesiące i na razie czekam aż będzie cieplej, myślałam o marcu, ale chyba wyjdzie, że w kwietniu...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu zakatowali 1,5-miesięczne dziecko :/ W zeszłym tygodniu inny 2-miesięczny chłopczyk trafił pobity do szpitala. Ja tego nie ogarniam :(

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina nawet nie mogę słuchać ani czytać takich wiadomości... Od kiedy sama jestem mamą nie ogarniam tego jeszcze bardziej niż kiedykolwiek...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuuuu cichutko :P

U nas chrzest będzie dopiero w lipcu.
    No na to wygląda, że moje dziecko miało skok rozwojowy jakiś senny bo nagle z dnia na dzień dużo się bawimy, huśtawka jest hitem! i mata też jest bardziej interesująca :)
    Jutro testujemy karmienie pompowanym mlekiem, mam nadzieję, że się przyjmie aaaa wtedy bukuje fryzjera!!!!

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ