WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 7 plag egipskich
    w sobotę syn zachorował, kaszel, gorączka, wszystko boli - pani doktor - wirus- dała paracetamol syropek i rutinoscorbin, ale miał taki kaszel, że poszłam dziś do pulmonologa - ostre zapalenie oskrzeli - młody już nie taki młody, a w chorobie marudzi jak dziecko - facet prawdziwy
    w niedzielę pies się rozchorował - problemy z siusianiem - kamienie w pęcherzu i w cewce moczowej - od razu została w klinice bo trzeba było zcewnikować no i w poniedziałek operacja, od wczoraj wieczorem w domu i źle się czuje, piszczy czasem
    w poniedziałek w nocy mi sie zaczęła gorączka do 39, po tonach tabletek spada do 35,7 i znów rośnie no i gardło - no i co-angina ropna, umieram prawie z bólu
    we wtorek - mała gorączka 38,7 i trochę kataru, oczywiście płacz i marudzenie bez końca - pediatra mówi, że nic poza tym się nie dzieje, ale trochę się boję bo u syna zapalenia oskrzeli nie zauważyła
    i dziś - kot rano zaczął żygać, na szczęście na razie spokój
    sorry za wulgaryzmy, ale do końca tygodnia parę dni zostało i zastanawiam się co się jeszcze kurwa mać wydarzy...wrrrrr....

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to faktycznie lipa po całości!
    Zdrówka Wam życzę i oby nic więcej Was nie dopadło

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fryzjerka twierdzi ,że włosy najbardziej wypadają od 3 miesiąca tak więc wszystko przed nami ;)

Basia o rety, wracajcie do zdrowia.

• Nita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozstępów brak przez całą ciążę i teraz też nie mam. Wierna jestem bio oil. Sporadycznie Bepanthen na rozstępy.
    Ciemną linię nadal mam i okropny, ciemny pępek, z taką szorstką suchą skórą wokół.
    Włosy mi nie wychodzą, ale mam suche. I strasznie mi się plączą.
    Kilogramami dodatkowymi w ogóle się nie przejmuję, bo wiem, że w mig schudnę aż za dużo. Taka moja uroda, że chudnę szybko.
    Ale te hemoroidy mnie wkurzają. Maść nie pomaga. Trzeba chyba będzie się przejść po czopki i być dzielną kobietą i je sobie włożyć!

Basia o kurde, nieciekawie u was. Zdrowia dla was i dla pieska i kota również.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia <3 niech te plagi się u was już skończą!

Jesiuuuu a ja jeszcze jednych gości nie wygonilam a już następni chcą przyjechać, nosz k.....
    Chyba muszę tych teściów przeglodzic, opierdolic za coś i jeszcze nie wiem co, bo takie co miesięczne wycieczki mnie wykoncza O.o

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia masakra, wspolczuje...

Mnie niestety juz zaczely wypadac wlosy, sa wszedzie :( Zawsze mialam problem z wypadaniem wlosow, ale przez te 9 miesiecy zapomnialam jak to jest :/

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Chyba muszę tych teściów przeglodzic, opierdolic za coś i jeszcze nie wiem co, bo takie co miesięczne wycieczki mnie wykoncza O.o
    Ihahaha ale się uśmiałam :D

Basia współczuję :(

MoBo lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy jeszcze jakoś się trzymają głowy, ale twarz mi tak wysypalo, że patrzeć w lustro nie mogę:-( skóra mega wysuszona i do tego czerwona od pryszczy ... nie chce to zniknąć...a taką ładną cere miałam przed ciążą i w ciąży, a teraz szkoda gadać :-( chyba już wolę rozstępy

Maggie_31 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, jestem ;) Cały wieczór nadrabiałam wpisy. Miałam aż 10 stron do przeczytania! Muszę zaglądać częściej, ale nie mam czasu :P A jak mam czas na neta, to robię zakupy, czytam o Montessori (wkręciłam się trochę w ten nurt) i szukam różnych inspiracji do zabaw z Klementynką.

Matylda jest aniołem. Przesypia praktycznie całe dnie, a jak wstaje, to leży sobie godzinkę, popatrzy, pokręci i dalej w kimę ;) Mam dużo czasu dla Tysi dzięki temu. Gorzej, że nadal tryb wieczorny. Klementyna idzie spać o 20-21, a Matylda wtedy wstaje i do 23 impreza ;) Także śpię ledwo co. W nocy chociaż Tysia lepiej śpi, więc pobudki są w sumie 2-3, ale to może dlatego, że zasypiam o 1 i wstaję o 7... Ogólnie zmęczenie i lekkie stany depresyjno-wkurwieniowe, kiedy płaczą w stereo :D Na szczęście to się rzadko zdarza.

U mnie na wsi też patrzą na mnie jak na UFO, kiedy idę zamotana lub z nosidłem :) A jak jeszcze bluzę dla dwojga zarzucę, to już w ogóle :D Nie ogarniają chyba :P No, a wózek podwójny to dopiero hit. KAŻDY, dosłownie KAŻDY zagląda mi do budki.

Na pleśniawki Cebion, pędzlowałam buziaka po karmieniu i sutki, ale po kilku dniach zaczęła wymiotować (chyba nadmiar witaminy C i organizm sam protestował) i rzuciłam to w cholerę. Smarowałam tylko sutki przed karmieniem i po pleśniawkach śladu nie ma. U nas to ewidentnie wina Tysi, bo nie przemywałam nigdy piersi między karmieniami, a daję im na zmianę, a wiadomo... Ona już normalnie je, ma zęby, bakterie etc. Teraz myję je dodatkowo raz dziennie, wieczorem i problem nie wrócił.

Moja jeszcze nie gaworzy, czasem coś piśnie czy krzyknie: "A!" ;) I tyle. Dopiero dzisiaj uśmiechała się w pełni świadomie, bo na moje minki i dziobanie reagowała za każdym razem uśmiechem :) A wcześniej to tak raz tak, raz nie, więc obstawiam, że to może grymasy jednak.

W ogóle Matylda śpi mega dużo na brzuchu, bo większość nocy - jestem w szoku. Po karmieniu to stęka tak długo, aż jej nie przekręcę. Na brzuchu 1 sekunda i śpi. Co ciekawe, tylko w nocy. W dzień tylko na bokach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 01:09

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze włosy nie wychodzą, ale najgorszy etap zaczyna się chyba na 3-4 miesiące po porodzie, więc spodziewam się zakoli...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny znowu wieje i leje ja chcę w końcu wyjść z małym na spacer!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez, pogoda u nas tez okropna.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś dopiero po usg bioderek. Na szczęście wszystko ok, bo tak naprawde powinnismy zrobic to badanie miesiac temu, ale nie bylo terminow :/

• jusci Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy to usg wczoraj... i też na szczęście ok

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile już pączków pochłonęłyście? :D
    Ja czekam aż mama zrobi i przyniesie obwarzanki <3

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też do dupy pogoda, też chcę już na spacer :(

Baranosia, Ty to masz dobrze :) Do mnie tata przyjeżdża na chwilkę i mam nadzieję, że przywiezie jakiegoś pączka :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! A ja zapomniałam że dziś tłusty czwartek! Muszę uczcić jakoś to święto :-D

Mnie włosy wypadają garściami. Co kąpiel to cała szczotka włosów. Już od jakiś 2-3 tygodni. Jak to w końcu nie minie to chyba łysa będę :'-(

Na pieśniawki stosowaliśmy Aphtin, ale brak efektów. Poza tym naczytałam się o tych lekach toksycznych i nawet lepiej się czułam z tym ze to odstawiłam. Teraz już drugi dzień psikam mu dentoseptem mini i widzę efekty

U mnie też rozstępy są. Na szczęście nie dużo, bo chyba tylko z 4. Za to mega duże, pod brzuchem :-/

Nadal mam chcicę na słodkie, tak jak w ciąży

Wzrok mi się trochę pogorszył, musiałam zmienić okulary

Hemoroidy - masakra :-/ niech to wreszcie minie!

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 11:23

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szokujące, że takie rzeczy się dzieją w XXI wieku :/

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/urodzila-dziecko-w-chalupie-chciala-sie-wyproznic-wypadlo-dziecko,717771.html

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w to nie wchodzę wystarczy mi jedno zdanie z linku. Powiem jedno - MASAKRA!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    u nas 7 plag egipskich
    w sobotę syn zachorował, kaszel, gorączka, wszystko boli - pani doktor - wirus- dała paracetamol syropek i rutinoscorbin, ale miał taki kaszel, że poszłam dziś do pulmonologa - ostre zapalenie oskrzeli - młody już nie taki młody, a w chorobie marudzi jak dziecko - facet prawdziwy
    w niedzielę pies się rozchorował - problemy z siusianiem - kamienie w pęcherzu i w cewce moczowej - od razu została w klinice bo trzeba było zcewnikować no i w poniedziałek operacja, od wczoraj wieczorem w domu i źle się czuje, piszczy czasem
    w poniedziałek w nocy mi sie zaczęła gorączka do 39, po tonach tabletek spada do 35,7 i znów rośnie no i gardło - no i co-angina ropna, umieram prawie z bólu
    we wtorek - mała gorączka 38,7 i trochę kataru, oczywiście płacz i marudzenie bez końca - pediatra mówi, że nic poza tym się nie dzieje, ale trochę się boję bo u syna zapalenia oskrzeli nie zauważyła
    i dziś - kot rano zaczął żygać, na szczęście na razie spokój
    sorry za wulgaryzmy, ale do końca tygodnia parę dni zostało i zastanawiam się co się jeszcze kurwa mać wydarzy...wrrrrr....

Oj Basia, dużo zdrówka życzę!!

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ