Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakuska dziękuję za ten wpis
zgadzam się w 200%
Zresztą moje dziecko ssie smoka tylko 5 minut aż zaśnie i wypluwa. Mojej koleżanki córka, nigdy smoczka nie miała w buzi, obecnie ma 9 lat i nadal ssie kciuka.
Ja również byłam bezsmoczkowym dzieckiem i miałam problemy ze zgryzem. Nosiłam aparat na zębach, także nie ma reguły.
Przez tą grupę poczułam się jak wyrodna matka, bo tam absolutnie wszystko jest fuj: butelka, smoczek. Do karmienia w razie wyjścia proponują jedynie kubeczek Medeli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 14:14
-
Moja nie potrafi utrzymać smoczka w buzi. Jak trzymamy, to possie, ale później wypluwa i się wkurza. Wolałabym, żeby chciała smoka, bo widzę, że ją uspokaja. Słyszałam ostatnio, że smoczek zapobiega śmierci lóżeczkowej, nie wiem jak, tak mówili w TV
Moja kruszynka może się wydawać klopsikiem z tą wagą, ale cały czas idealnie sunie po 75 centylu, od urodzenia, więc ta waga jest dla niej odpowiednia
My wczoraj szczepiliśmy na rota i na razie w porządku, może częściej kupkę robi (2 wczoraj i 2 dzisiaj), ale za to mniejsze, niż zwykle.
Nastraszyłyście mnie z tym wypadaniem włosów i właśnie dzisiaj przyszedł Vitapil Mama i maska na włosy skłonne do wypadaniaWesele mam w kwietniu, nie mogę być łysa
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Tak, ja też zarzekałam się że smoczka nie dam, bo potem trzeba go odrzucać. Jak przyszło co do czego błagałam żeby mały go zaakceptował. Jednak sam wybrał, że ma go w czterech literach i niestety byłam jego uspokajaczem i czasem miałam wrażenie że zwariuję, że tak będzie zawsze. Teraz odruch ssania się zmniejszył, po ciężkien pracy nauczyĺam go uspokajać się i zasypiać w inny sposób niż przy piersi. Nie żałuję. Nauczyłam się go czytać i właściwie Mały już w ogóle nie płacze tylko marudzi, ale ja szybko wiem dlaczego i zaspokajam jego potrzebg. Minęly też problemy z kupą, on jakby bardziej ogarnięty, ucywilizowany. Już nie boję się że rozedrze mi się w sklepie albo na poczcie, a ja nie będę mogła wyjąć cycka na środku, a smoczka nie chce. Sprawdził się u mnie fakt, że najtrudniejsze są pierwsze 3 msc. Naprawdę czuję się już pewną siebie matką.
milky way, Krakuska, Izieth, jej odbicie lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam podziękować baranosi za polecenie mi szczotki tangle teezer na te moje splątane kudły.
Jezu, jak ja wcześniej żyłam bez tej szczotki? Słyszałam o niej już od dość dawna, ale uważałam, że to jakiś dziwny kawałek plastiku i jak takie coś ma mi włosy rozczesać? Do tej pory męczyłam się z 40 minut z rozczesywaniem po umyciu a teraz 1 minuta i zrobione. To chyba mój najlepszy zakup 2017 roku!baranosia lubi tę wiadomość
-
Ssanie pięści, paluszków to normalny etap rozwoju, poznawanie swojego ciała
dziecko się od tego uspokaja bo już w brzuchu ssało
moja jest bezsmoczkowa zupełnie ale kciuka czasem possie do zaśnięcia, jak się przebudzi w nocy czy w czasie drzemki to sama się tym kciukiem usypia, ssie z minutę i zasypia, kciuk jej wypada
Nigdy nie ssie kciuka w ciągu zabawy, aktywności wtedy czasem pięści sobie pakuje albo je liże
Syn też był bezsmoczkowy, używał kciuka do zaśnięcia, minęło mu samo koło 6 mżMartusiazabka, Werix lubią tę wiadomość
-
Mój tak głęboko wsadza, że czasem ma odruch wymiotny ...dobiera się też do rękawów i swojego pluszaka też zaczyna ładować do buziNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Moja corcia to okruszek, wczoraj waga pokazala 4670g, ale ubranka 62cm juz malawe. Odbijala od 2570g. W ostatni miesiac przybrala nieco ponad 600g, czyli minimum normy. wszystko przez ten strajk glodowy. Od kilku dni je juz normalnie, nawet wiecej niz przed. Za to ja najadlam sie przez ten czas strachu i osiwialam. Hania ma nowe butle i wrocilismy do nan opti ha. Caly czas tez karmie piersia, ale to raczej przystawka. Kupy smierdza i sa zielone jak szcziorek na wiosne. Mam nadzieje, ze sie unormuja i z czasem zzolkna.
Jestem dumna z siebie i niej, ze do tej pory utrzymujemy kp. Chocby dla tych kilku lyczkow warto
-
nick nieaktualny
-
Isia, orrodonci twierdzą, ze lepszy najgorszy smoczek niz piąstka i kciuk. Smoczek w koncu wyrzucisz, predzej czy pozniej oduczysz lub dziecko samo zrezygnuje. Kciuka ma zawsze przy sobie i nie zawaha sie jej użyć
Zgryzy otwierają się w okolicy 3 roku zycia, takze spokojnie z tymi wadami zgryzu, mamy mnostwo czasu!
A narazoe to dzieciaki dopiero odkrywają, ze mają rączki, kciuki itd, a i tak zaraz beda pakowac wszystko do buzieki piastli i kciuki i qszystkie zabawki.
Chodzi o to, zeby kciuk nie stal sie sposobem na samouspokojenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 20:54
-
Nasz też ma fazę na piąstki, ale specjalnie z tym nie walczę. Niech się dzieje wola nieba. Słyszałam, że raczej ssanie kciuka jest niedobre. A, i namiętnie ssie kocyki i pieluszki tetrowe, słodziak
jusci lubi tę wiadomość
-
Wy o tym ssaniu a moja od dwóch dni mi z cycka nie schodzi i jak odloze to ryk. Jak spi to słyszę jak ssie dalej, wcześniej tak nie było. Ktoś też ma takie problemy?
Jak temu zaradzić? Czy dawać i już a to samo przejdzie? Może to jaki skok?
Piąstki i królik jest notorycznie ssany w dzien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 20:48