Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Próbuję to karmienie pod górkę i lipa. Mały nadal się zakrztusza, denerwuje
jak go ściągnę z cycka i przycisnę pierś, to fontanna tryska do góry... Piersi nie są twarde. Karmię go regularnie, nie wydaje mi się, żeby były przepełnione. Może można jakoś ucisnąć pierś, żeby mniej leciało? Już nie wyrabiam. Spuszczam nawet pierwszy strumień na pieluchę tetrową.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 12:36
-
Przepraszam dziewczyny że wtrącam się wam na wątek. Mam córeczkę troszkę młodszą od waszych dzieci, że stycznia i mam pytanie czy szczepiłyście może na meningokoki b? Jak Wasze skarby znosiły te szczepienie? Czy to prawda że w UK ta szczepionka jest w kalendarzu szczepień?
-
Werix, ja nie miałam żadnych leków, bo Aran miał wtedy dopiero 3 tygodnie i lekarka powiedziała, że jest za mały na jakiekolwiek leki refluksowe. Kazała przyjść około 2-3 miesiąca, ale jakoś samo zaczęło się poprawiać i teraz jest dużo lepiej.
Zagęszczacz sobie odpuść. Może lepiej sięgnąć po Gaviscon Infant. Jeśli to nie pomoże, to pewnie inne leki od pediatry.
Nadira, ja mieszkam w UK i tu Meningokoki B są w kalendarzu szczepień w 8 tygodniu życia i w 16.
Mamy już jedno szczepienie za sobą. Była gorączka 38 stopni i ogólne osłabienie synka, ale zwalczyliśmy paracetamolem w płynie. Większość dzieci ma gorączkę po tej szczepionce, także bądź gotowa.
Polkosia, ratuj!!! Mam chyba kryzys laktacyjny 3 miesiąca! Co robić? Mały schudł 150 g, nie chce jeść, moje piersi są miękkie flaczki, w ogóle nie szczypią nawet po kilku godzinach.Nadira lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Chustujące dziewczyny polećcie jakąś chustę. Chcę używaną bo wiem że łatwiej ją wiązać
Baranosia ja bym juz teraz chusty mie kupowala, zaraz beda glowke trzymac i mnie sie wydaje ze nosidelko bedzie lepsze.
Ja dostalam od kolezanki cis takiego
https://m.scandinavianbaby.pl/product-pol-106-BABYBJORN-nosidelko-ORIGINAL-COTTON-granatowy.html
Ma to opcje noworodka i kolezanka uzywala od 6 tygodnia, ja wole poczekac az glowke bedzie trzymać i wtedy od razu zaczynamy. -
Fajny ten Babybjorn. Też chcę nosidło, tylko zastanawiam się od kiedy faktycznie jest to bez szkody dla kręgosłupa, słowa producenta nie sa dla mnie wiarygodne. A fizjoterapeuci z kolei przesadzają. Fizjoterapeutka Mieszka na pewno kazałaby to wyrzucić, tak jak bujaczka
-
Nosidła najwcześniej jak dziecko samodzielnie siada, zazwyczaj wypada po 6-7 m.ż. Ja jednak na krótkie wypady nosiłam od 7 m.ż., chociaż nie siadała sama jeszcze, ale posadzona siedziała. Usiadła sama dopiero na 9 miesięcy, więc trochę na wyrost są te zalecenia... Niemniej, młodszego niż pół roku do nosidła nie wsadzę.
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Odradzam Babybjorn. Chyba najgorsze nosidło z dostępnych na rynku. Jest podobno bardzo szkodliwe dla bioderek, które wręcz zwisają a nie są w zdrowej pozycji żabki.
Polkosia, teraz są różne miękkie nosidełka, które nie wymuszają pozycji siedzącej, np.Tula. -
Krakuska nosidło jest dla dzieci które same siedzą i nawet jeśli producent pisze o wkładkach dla niemowląt to jest to bujda
Poza tym warto poczytać i wybrać nosidełko a nie wisiadełko
Z takich nosideł ergonomicznych to tula, manduca czy bondolino
Tu jest wyjaśniona różnica
http://domowa.tv/nosidlo-vs-wisiadlo-jakie-nosidelko-wybrac/Krakuska lubi tę wiadomość
-
Wiem, w Polsce są zalecenia, że Tula dla siedzących dzieci, a na zachodzie już dla młodszych z wkładką, ale jednak uważam, że to za wcześnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 15:32
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja myslalam, ze nosidlo mi bedzie potrzebne, nastawialam sie na Tule, po czym przeskoczylam szybko na spacerowke, potem jak maly mial 12miesiecy to juz chodził na piechote, jak tylko tego chodzenia zasmakował, to nie mozna juz go bylo wsadzic do wozka
Czylo od momentu jak siedział do momentu jak zaczal chodzic minelo niecale 4 miesiace i nic nie zdazylam kupicWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:50
MoBo lubi tę wiadomość
-
Basia79 wrote:czy ktoś używał Aromactive Baby żel na katar? Pomagało? Hanka od wczoraj mega katar, nocka do kitu, budziła się co godzinę, dziś też mnie to czeka