Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale super baranosia!
Kosztuja 35pln za jedne, albo wykupujesz cztery, za 30pln kazda.
Isia, dokladnie, dla maluszkow mozna wymyslac i wymyslac, a mi dodatkowo tu chodzi o socjalizacje. Myslalam, zeby go dac do zlobka, ale barazie odpada, poprostu by sie bał, szkoda mi go. Najpierw niech sie ogarnie z dziecmi, ze sa fajne, potem mozna mylsec o zlobku... tak to go tylko naraze na ogromny stres, a napewno to bedzie mialo przelozenie na codzienne zycie i np spanie wieczorne itd., nie mam serca mu tego serwować.
A tak, to niby tam sobie dzisiaj chodzil sam, ale widzial ze sa inne dzieci i tak sie z nimi fajnie oswajał.
Tydzien temu jak mu dziewczynka zabrala zabawke to byla czarna rpzpacz, a juz dzisiaj jak chlopiec mu zabrał szyszkę to tylko sie skrzywił
Baranosia, dlugo w przedszkolu trwa taka adaptacja, jak dziecko nie chodzilo do zlobka? A jak chodzilo, to dlugo takoe maluszki placzą za mamą, jesli chodzi o takie codzienne przyprowadzanie, jak i ile trwa czasu takie przystosowanie do przedszkolbej codziennosci, tzn ile czasu dziecko potrzdbuje zeby isc usmiechniete do przedszkola? -
Milky to wszystko zależy od dziecka. Mamy 2tyg zajęć adaptacyjnych + kilka pojedynczych spotkań. Większość dzieci płacze tylko chwilę. W takich momentach jak adaptacja czyli wrzesień u nas każde kolano jest na wagę złota
dzieci są przytulane i szybko udaje się je uspokoić. Oczywiście są też dzieci które nie chcą wyjść z zajęć adaptacyjnych jak i takie które płaczą widząc bramkę przedszkola
najgorszy jest wrzesień w październiku jest już lepiej a listopad to już bajka
z doświadczenia wiem że wielu rodziców zabiera dzieci w pierwszych dniach przed leżakami i to jest błąd. Po pierwsze powoduje płacz u pozostałych dzieci że już mama przyszła po kolegę a moja po mnie nie, a po drugie dziecko szybko uczy się wykorzystywać i wymuszać coraz szybsze odbieranie.
Lepiej adaptacja przebiega też u dzieci samodzielnych, które potrafią samodzielnie jeść i korzystać z toalety oraz takie które nie są wychowywane pod kloszem i mają kontakt z innymi dziećmi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 21:20
-
O dobrze, ze mowisz, super wobec tego, ze chodzimy do klubiku teraz, jakos moze sie oswoi. Narazie tak nieśmiało mu wychodzi, ale idzie lepiej
Jak bylam pierwszy raz z nim, nie podobało mu sie, ale kilka dni pozbiej na placu zabaw podszedl do dziewczynki, pozniej do chłopcajaka dumna byłam
Basia! Jaka fajna rozesmiana rybkaBasia79 lubi tę wiadomość
-
Krakuska, a ile wody nalewasz?
My teraz mało, tak ze ona lezy na dnie wanienki i glowke przyttzymujemy tylko, tzn ręka pod głową, trzymam dłonią pod paszką.
Woda cieplutka, i gadamy do niej, polewamy wodą, a ona gada i gada i gaaadaaa
Wczesniej lalismy duzo wody, tez jej sie bbb podobalo, wtedy plywala jakby czesciowo po powierzchninoe wiem czemu ale teraz dsjemy malo wody, naszej to wszystko jedno, ale moze tak sprobuj.
-
Baranosia, powiedz co robicie z dziecmi, ktore nie mają drzemek w dzień? Nasz gardzi drzemkami, tyle jest przeciez wazniejszych rzeczy niz drzemki
jak jest lezakowanie to co robicir z dziecmi, ktore absolutnie nie chcą nawet sie polozyc, a co tu dopiero mowic o zamknieciu oczek
-
U nas leżą wszystkie dzieci. 90% śpi pozostałe 10% też leży. To jest czas na słuchanie bajki, muzyki. Później jak się dzieciom znudzi leżenie to oglądają książeczki, czasem leży się obok takiego dziecka i go zagaduje a czasem jak jest to 2-3 dzieci to się pozwala pójść do kącika pobawić się lub coś kolorują. Ale nawet jak nie śpią to potrafią sporo leżeć. Są też przypadki które w domu nie śpią a w przedszkolu tak
milky way lubi tę wiadomość
-
Hania ma dużo wody w cieplej, tez tak około 39 stopni. No i rozśmieszam ją. Juz przy rozbieraniu opowiadam jej z uśmiechem ze zaraz będziemy sie kapać, pupcia- dupcia bedzie goła i takie tam. Cały proces to zabawa, od początku do końca. No i kapie w mocno nagrzanej łazience bo Hanka to zmarzluch
milky way lubi tę wiadomość
-
Temperatura wody ok, bo tez 39. Zawsze lałam dużo, bo chciałam zeby mu ciepło było. Ale widać, ze się czuje niepewnie. Będę teraz nalewać mniej i jeszcze mocniej nagrzewać łazienkę. Może w takiej plastikowej wkładce czułby sie lepiej asekurowany, nie wiem...