X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis tez szczepilksmy hexacima. Ostatni raz kupilam szczepionke w przychodni, roznica w cenie 50pln... mala lepiej zniosla uklucie niz badanie lekarskie. Nawet sama lekarka stwierdzila, ze ona strasznie nerwowa jest. Taka to nasza petarda, nie lubi jak dottkaja ja obcy. W sumie prawidlowy zwyczaj ;)
    Odnosnie zmian na skorze to lojotokowe zapalenie skory. zapisane 2 masci.
    Niejedzenie (po wizycieu profesora Radzikowskiego) dostalismy zalecenie na podawanie fenistilu w kroplach przez 10dni. , to lek antyalergicxny, ale skutkiem u ocznym jest zwikeszenie laknienia. Nie ma innych lekow na zwiekszenie apetytu dla dzieci w tym wieku. Profesor nie stwoerdzil alergi, ale pediatra na dzisiejszej wizycie przepisala nutramigen.. nie wiem juz sama czy go wprowadzac czy nie...
    Moje dziewcze po szczepionce zadowolone, pobawilo sie i nagle wpadla w histerie, zupelnie bez zauwazonego przeze mnie powodu. Az lzy z oczu zaczely leciec.. poplalpkala i teraz spi..
    Aaa czy Wasze dzieci tez zaczynaja skrecac glowe w tyl lezac na macie? Moja tak ma od kilku dni. Zastanawia mnie czy chce w ten sposob sie przekrecac, czy to raczek zly objaw..

relgh371qoeo8psk.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, zawsze dobrze przybierał. Od samego początku. No i na początku tak nie ulewał. Teraz często cofa mu się jedzenie i ciągle domaga się, żeby trzymać go pionowo. Ulewa też, nie wiem czy często. Chyba nie... Nie po każdym jedzeniu, czasem chluśnie bardziej, czasem leciutko. Ciężko ocenić. Właśnie nie wiem, czy to refluks fizjologiczny czy coś gorszego.

Hooney, mój identycznie. W nocy je pięknie i jak jest zmulony też. A tak kręci się, macha tymi rękami, wierzga nogami, puszcza sutek, potem go gryzie i wyciąga.

Może faktycznie to jakaś prawidłowość. A że Mały je wtedy brzydko to się zapowietrza i wtedy mu jedzenie podchodzi. Wiecie, ile to może trwać?

Mały świetnie śpi na brzuchu. Dzisiaj w nocy znów tylko 2 pobudki. O 24 i 4. A spał od 21 do 8:30 rano. Niestety od tego spania popękały mu naczynka na policzkach (jak się przebudza trze twarzą w jedną i drugą stronę) i ma teraz takie czerwone... Bałam się, że jakieś uczulenie mu wyszło, ale jak wyjdzie na dwór i oziębi się, to zanikają. A w cieple pojawiają się.

Basia, mój również się ślini, ale to normalnie. Podobno w tym okresie dzieci produkują więcej śliny, ale nie potrafią jej połykać. I też ma od dawna taką białą kropkę na dolnym dziąśle. Również obstawiam perłę.

Mój nie wykazuje żadnej chęci obrania się w jakąkolwiek stronę. Za to często podnosi głowę, jakby chciał usiąść.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney, dzięki za Twój pomysł! też zaczęłam karmić szybko po przebudzeniu i je spokojnie. Co prawda co chwilę przysypia, ale lepsze to niż wierzganie nogami i zapowietrzanie się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 13:04

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi a jednak okres nadszedł ! Najgorsze jest takie czekanie i wkręcanie sobie ciąży.

Mój Mały na szczęście nie jest aż tak zapatrzony we mnie i może go ktoś inny zabawić jak nawet jestem obok.

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma teraz fazę na swojego tatę, jak jest w polu widzenia to wodzi za nim wzrokiem i bacznie obserwuje :)

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, z tego co piszesz to nie jest tak zle z tym refluksem. Myślę, że to jednak fizjologiczny :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, mam wrazenie, ze towarzystwo sie powoli wykrusza. Szkoda, bo jestem ciekawa co slychac np u Guerretenshi albo u Azora, ktora urodzila coreczke-wczesniaka.

• jusci Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj był dramat...młody nie spał cały dzień...wstał o 7 i jedną drzemke o 11...nawet na spacerze oczy jak 5zł...zasnął tuż przed kąpielą i spał 11godz z dwoma przerwami na jedzenie...oby to tylko jeden taki dzień...dziwne, bo mimo braku snu nie marudził =-O

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci o szok to nieźle!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez tak robi. W ciagu dnia zdarzy sie ze padnie 2 razy po max 30 minut. Nawet na spacerze juz cały czas nie śpi. Za to w nocy- pada miedzy 20 a 21, ale bliżej 21. O 5 jedzenie i zasypia do 8 a czasem nawet 9 wiec ponad 11 godzin.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie w wózku śpi moment. A że ostatnio jest piękna pogoda to chodzimy na spacer 2x więc śpi w dzień ok 4h w wózku

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosiu, u mnie młody na spacerze też szybko zaspypia i śpi co najmniej ponad godzinę :) ale wczoraj pierwszy raz nie spał wcale... mam nadzieję, że dziś będzie już po staremu :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wracamy z klubiku, bylam ze starszaczkiem, drugie zajecia, juz panika mniejsza, nawwet sie smiał i bawił. Bylismy na takich zajeciach sensorycznych, mozna robic co sie chce :D sa rozme przedmioty, wszystko mozna brac, szukac, odkrywac, dotykać :D
    Na nastepnych zajeciach bedzie glina modelina plastelina i pelna dowolnosc :)

Godzine wczesniej sa takie same zajecia z maluszkami. Od 6 do 18 mcy. Napewno bedziemy chodzic. Fajnie rozwojowe są !
    Rozejrzyjcie sie u siebie, warto!

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky brzmi fajnie u mnie w tej dziurze nie ma takich rzeczy.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wsi też nie ma a szkoda.

• milky way Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, co, to jest czesto u nas w przedszkolach. Dodatkowe takie zajęcia moze warto zapytac u siebie.

U nas to jest w jednym z przedszkoli, musze jechać coprawda 15km, a wczesniej do babci z młodszą, ale bardzo warto, nazywa sie to studio aktywnosci dziecięcej, masa zajęć,
    Poprzednio bylismy na takich, ze pani mowila- a teraz to, a teraz tamto, a teraz malujemy, a teraz costam. I dla naszego, poniewaz on taki raczej spokojny, i najmlodszy i troche to tempo było chyba za szybkie, z reszta, on np nie lubi malowania, no i ogolnie jest na nie teraz ze wszystkim. A tutaj poprostu bylo odkrywane roznych ksztaltow, kolorow, kazde dziecko chodzilo sobie i samo decydowało co bedzie oglądac i czym sie zajmować
    Fajne fajne naprawde. Widzialam, ze i nas na osiedlu tez sa jakies zajecia. Takze u nas to popularne dosyc, wiec moze i w innych miastach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 19:37

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję w przedszkolu i w naszym mieście nie ma takich zajęć a szkoda. Myślę że byłoby sporo chętnych

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dobra, to co ja sie tu wymulam :)
    No u nas tyle ludzi, ze na niektore ,ajecia nie mozna sie zapisac, takze ludzie szukaja czego takiego. To poza tym fakny wstęp przed złobkowy czy przed przedszkolny :)

Basia79 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno! Powiedz drogie takie zajęcia?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ