Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My dzis tez szczepilksmy hexacima. Ostatni raz kupilam szczepionke w przychodni, roznica w cenie 50pln... mala lepiej zniosla uklucie niz badanie lekarskie. Nawet sama lekarka stwierdzila, ze ona strasznie nerwowa jest. Taka to nasza petarda, nie lubi jak dottkaja ja obcy. W sumie prawidlowy zwyczaj
Odnosnie zmian na skorze to lojotokowe zapalenie skory. zapisane 2 masci.
Niejedzenie (po wizycieu profesora Radzikowskiego) dostalismy zalecenie na podawanie fenistilu w kroplach przez 10dni. , to lek antyalergicxny, ale skutkiem u ocznym jest zwikeszenie laknienia. Nie ma innych lekow na zwiekszenie apetytu dla dzieci w tym wieku. Profesor nie stwoerdzil alergi, ale pediatra na dzisiejszej wizycie przepisala nutramigen.. nie wiem juz sama czy go wprowadzac czy nie...
Moje dziewcze po szczepionce zadowolone, pobawilo sie i nagle wpadla w histerie, zupelnie bez zauwazonego przeze mnie powodu. Az lzy z oczu zaczely leciec.. poplalpkala i teraz spi..
Aaa czy Wasze dzieci tez zaczynaja skrecac glowe w tyl lezac na macie? Moja tak ma od kilku dni. Zastanawia mnie czy chce w ten sposob sie przekrecac, czy to raczek zly objaw.. -
Krakuska, zawsze dobrze przybierał. Od samego początku. No i na początku tak nie ulewał. Teraz często cofa mu się jedzenie i ciągle domaga się, żeby trzymać go pionowo. Ulewa też, nie wiem czy często. Chyba nie... Nie po każdym jedzeniu, czasem chluśnie bardziej, czasem leciutko. Ciężko ocenić. Właśnie nie wiem, czy to refluks fizjologiczny czy coś gorszego.
Hooney, mój identycznie. W nocy je pięknie i jak jest zmulony też. A tak kręci się, macha tymi rękami, wierzga nogami, puszcza sutek, potem go gryzie i wyciąga.
Może faktycznie to jakaś prawidłowość. A że Mały je wtedy brzydko to się zapowietrza i wtedy mu jedzenie podchodzi. Wiecie, ile to może trwać?
Mały świetnie śpi na brzuchu. Dzisiaj w nocy znów tylko 2 pobudki. O 24 i 4. A spał od 21 do 8:30 rano. Niestety od tego spania popękały mu naczynka na policzkach (jak się przebudza trze twarzą w jedną i drugą stronę) i ma teraz takie czerwone... Bałam się, że jakieś uczulenie mu wyszło, ale jak wyjdzie na dwór i oziębi się, to zanikają. A w cieple pojawiają się.
Basia, mój również się ślini, ale to normalnie. Podobno w tym okresie dzieci produkują więcej śliny, ale nie potrafią jej połykać. I też ma od dawna taką białą kropkę na dolnym dziąśle. Również obstawiam perłę.
Mój nie wykazuje żadnej chęci obrania się w jakąkolwiek stronę. Za to często podnosi głowę, jakby chciał usiąść. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj był dramat...młody nie spał cały dzień...wstał o 7 i jedną drzemke o 11...nawet na spacerze oczy jak 5zł...zasnął tuż przed kąpielą i spał 11godz z dwoma przerwami na jedzenie...oby to tylko jeden taki dzień...dziwne, bo mimo braku snu nie marudziłNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Moja tez tak robi. W ciagu dnia zdarzy sie ze padnie 2 razy po max 30 minut. Nawet na spacerze juz cały czas nie śpi. Za to w nocy- pada miedzy 20 a 21, ale bliżej 21. O 5 jedzenie i zasypia do 8 a czasem nawet 9 wiec ponad 11 godzin.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Baranosiu, u mnie młody na spacerze też szybko zaspypia i śpi co najmniej ponad godzinę
ale wczoraj pierwszy raz nie spał wcale... mam nadzieję, że dziś będzie już po staremu
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
A my wracamy z klubiku, bylam ze starszaczkiem, drugie zajecia, juz panika mniejsza, nawwet sie smiał i bawił. Bylismy na takich zajeciach sensorycznych, mozna robic co sie chce
sa rozme przedmioty, wszystko mozna brac, szukac, odkrywac, dotykać
Na nastepnych zajeciach bedzie glina modelina plastelina i pelna dowolnosc
Godzine wczesniej sa takie same zajecia z maluszkami. Od 6 do 18 mcy. Napewno bedziemy chodzic. Fajnie rozwojowe są !
Rozejrzyjcie sie u siebie, warto! -
A wiecie, co, to jest czesto u nas w przedszkolach. Dodatkowe takie zajęcia moze warto zapytac u siebie.
U nas to jest w jednym z przedszkoli, musze jechać coprawda 15km, a wczesniej do babci z młodszą, ale bardzo warto, nazywa sie to studio aktywnosci dziecięcej, masa zajęć,
Poprzednio bylismy na takich, ze pani mowila- a teraz to, a teraz tamto, a teraz malujemy, a teraz costam. I dla naszego, poniewaz on taki raczej spokojny, i najmlodszy i troche to tempo było chyba za szybkie, z reszta, on np nie lubi malowania, no i ogolnie jest na nie teraz ze wszystkim. A tutaj poprostu bylo odkrywane roznych ksztaltow, kolorow, kazde dziecko chodzilo sobie i samo decydowało co bedzie oglądac i czym sie zajmować
Fajne fajne naprawde. Widzialam, ze i nas na osiedlu tez sa jakies zajecia. Takze u nas to popularne dosyc, wiec moze i w innych miastach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 19:37