Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na razie 68 rozpoczęłam
ale już widzę że długo nie pochodzi ;p
Nasz młody od kilku dni drapie się po głowie (najbardziej po czubku i robi sobie rany) i dość intensywnie
niby jakieś krostki tam są, i teraz się zastanawiam co to może być? Jestem od 1,5 miesiąca na diecie eliminacyjnej i już się uspokoiło, a od kilku dni pojawił się ten świąd główki, czerwone placki w zgięciach kolan, pod pachami i na szyjce...poza tym ma suchą skórę...już nie wiem co mam myśleć... może to AZS?
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Krakuska wrote:Kurczę, jak ja Wam zazdroszczę, że Wasze dzieciaczki lubią się kąpać.. mój ciągle wygląda na przestraszonego w kąpieli, choć trzymamy go pewnie. Jeszcze się nigdy w kąpieli nie uśmiechnął
Witaj w klubie, a zaraz po ja mam dodatkowo syrene ktora trwa i trwa -
Dziewczyny, szczepilyscie 5w1 czy 6w1?
Ponoc 5w1 jest tylko juz teraz dla wczesniaków, jednak znalazlam w aptece ta szczepionkę. Zalezy mi min.dlatego, ze szczepilam engerixem na wzwb, wiec musialaby dostac teraz inna szczepionke. Moja jeszcze nie szczepiona, bo mapy biega zakatarzony i przeziebiony, czekam na jakas lukę, zeby soe wstrzelic ze szczepieniem, ale czy ktos jest na bieząco, dlaczego 5w1 wycofują? Ponoc ma lepszy komponent przeciwkrztuscowy, ale sama nie ogarnelam tematu jeszcze
-
milky way wrote:Dziewczyny, szczepilyscie 5w1 czy 6w1?
Ponoc 5w1 jest tylko juz teraz dla wczesniaków, jednak znalazlam w aptece ta szczepionkę. Zalezy mi min.dlatego, ze szczepilam engerixem na wzwb, wiec musialaby dostac teraz inna szczepionke. Moja jeszcze nie szczepiona, bo mapy biega zakatarzony i przeziebiony, czekam na jakas lukę, zeby soe wstrzelic ze szczepieniem, ale czy ktos jest na bieząco, dlaczego 5w1 wycofują? Ponoc ma lepszy komponent przeciwkrztuscowy, ale sama nie ogarnelam tematu jeszcze
U nas w ogóle pokręcona sprawa ze szczepieniami, bo u pierwszego pediatry zaczęliśmy szczepić refundowanymi i zaszczepiłam na wzw i hib, ale zmieniliśmy pediatrę i obecna pediatra chce kontynuować 5w1 ze względu na ten krztusiec. Po kalkulacji wychodzi na to, ze gdybyśmy do konca szczepili 5w1 mielibyśmy o jedna dawkę HiB za duzo, ale ona twierdzi ze to bez znaczenia... No nie wiema inny problem to faktycznie dostępność 5w1. Ponoc w niektórych prywatnych przychodniach jest ta szczepionka. Sama muszę poszukać w przyszłym tygodniu
milky way lubi tę wiadomość
-
My też szczepimy 5w1, jak na razie u nas w przychodni nie było problemu z dostępnością. W czwartek była druga dawka i bardzo fajnie ją zniosła, bez żadnych humorków czy senności po
My pomału wyrastamy z 62 i zaczynamy 68 nosić
U nas kąpanie też bez śmiechów, ale za to uwielbia kopać i wychlapywać tak wodę. Wygląda jakby chciała pływaćA po kąpieli obowiązkowa syrena o cycka, nawet jak ją nakarmię tuż przed kąpaniem
milky way lubi tę wiadomość
-
Baranosia ja mam takiego misia co gdy dzuecko placze to wlancza sie muzyczka albo ten 'suszarki' odglos, w zaleznosci co ustawie. Mnie sie to przydaje jak mala zostawie w łóżeczku i ona nie jest heszcze w glebokim snie, wtedy jak sie wybudzi to to ja uspokoi i zasnie.
My dostalismy to na prezent, bardzo fajne -
baranosia wrote:MoBo pokażesz jakiego dokładnie macie??
Baranosia my mamy babi age teddy
https://www.google.ch/search?biw=360&bih=278&tbm=isch&sa=1&ei=XnHOWM7-IIK6sQGCp7HAAg&q=babi+age+teddy&oq=babi+age+teddy&gs_l=mobile-gws-img.12...21509.23924.0.24823.9.9.0.0.0.0.379.1757.0j7j0j2.9.0....0...1c.1j4.64.mobile-gws-img..2.6.866...41j0i5i30k1.Px6o-S09CJM#imgrc=3LPAMZ_s2SFbTM:
Jakos go nie moge znalezc. Taki jak na obrazku, tylko nasz różowy. W brzuszku ma to urzadzenie na baterie.baranosia lubi tę wiadomość
-
My mamy Prince Lionhaeart, ma szum bialy, bicie serca, kolysanki, szum morza i mozliwosc nagrania swojego jakiegos nagrania.
Z malym sie przydalo, ale ta to zasypia jak spiąca królewna, wiec misio lezy nieuzywany.
Z telefonu nie lubilam wlaczac szumu, bo mam film na emisje fal, ze przy glowce dziecka to niezbyt zdrowo, ale to jakies chyba schizy bardziej -
U nas też nie ma problemu ze szczepionką 5w1, w przyszłym tygodniu czeka nas druga dawka.
Byliśmy u fizjoterapeuty, takiego z certyfikatem Vojty, ćwiczyliśmy 3 dni, a dziś przeczytałam rozdział o napięciu mięśniowym w książce Zawitkowskiego i mam mętlik w głowie. Wg niego naprawdę nieliczne dzieci wymagają rehabilitacja, a taka niepotrzebna rehabilitacja może być przyczyną stresu u dzieci, co może zaburzać rozwój emocjonalny. No i kto ma rację? Kogo słuchać? Jak znaleźć sensownego lekarza / rehabilitanta, który powie jak to faktycznie jest? Czy u małej konieczna jest rehabilitacja, czy nie? Jakie to wszystko jest trudne, każda podjęta przez nas decyzja może być złamilky way lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)