X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, dobrze rozumiem, że Twój luby wyjeżdża na pół roku? Będziecie się odwiedzać?

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    MoBo, którą książkę dokładnie masz? Bo na Amazon są 3 różne baby whisperer by Tracy Hogg

https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_ime_c_2_7?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=baby+whisperer&sprefix=Baby+wh%2Caps%2C205&crid=3FZCZZFSGV61K

Doklatnie te
    https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/0091902517/ref=mp_s_a_1_2?ie=UTF8&qid=1490876528&sr=1-2&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=baby+whisperer&dpPl=1&dpID=51j7%2BYFob9L&ref=plSrch
    Jasna cremowa okladka i bobas siedzacy w kaszkietowce.

No ciekawa jestem jak ci tak ksiazka sie spodoba bo wierze, ze wiele osob by powiedziało, ze nie fajna np te osoby ktore karmią 'na zyczenie'.
    Ja zalewam bo w angielskiej wersji nazywa 'accidental parenting' (wypadkowe rodzicielstwo) wszystkie błędy rodziców ktorzy maja malo pojevia o dzieciach :P no wszystko to co robilam zle, siedze i stukam sie po glowie hehhehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 14:29

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia marzec sie juz konczy to wnioskuje, ze od 2018?

Ja kurde mam 38 w pazdzierniku, no nie weiem czy mi wyjdzie nr 2.

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Baranosia, dobrze rozumiem, że Twój luby wyjeżdża na pół roku? Będziecie się odwiedzać?
    Tak od września do lutego go nie będzie. Na szczęście myślę że 2 razy czasem 3 uda mu się wpaść na weekend (może weekend to za dużo bo zanim skończy zajęcia w piątek i dojedzie to będzie ok 23 i w niedzielę po obiedzie będzie musiał wracać ale dobra i cała sobota).
    Przez głowę przyszła mi nawet myśl by rzucić tu wszystko i wyjechać z nim na te pół roku i wynająć tam stancję ale to chyba głupi pomysł

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jak moje dziecko wczoraj spać nie chciało tak teraz śpi już 3 raz...Najpierw 2h, potem 1h, teraz zobaczymy ile. Nita, dla Ciebie też przyjdzie lepszy czas :)

No i chyba mój maluch zaczął mną manipulować. Wiem, to dziwne, jak na takiego malucha, ale dam sobie rękę uciąć, że się wycwanił w jednej kwestii. Zdarzyło się to już któryś raz. Więc widzę, że ziewa, zabieram go do sypialni, już chcę układać do snu, a on takie miny i dźwięki że niby głodny. Myślę: źle odczytałam jego marudzenie. No to daję mu cyca, a on... kilka zassań i śpi... I jak mam teraz odczytywać jego rodzaje płaczu jak on oszukuje? Wzięłam go, obudził się, odbiłam, chwilę trzymam w rękach, odkładam do łóżeczka, a on... śpi...

Nita, daj znać, jak tam syrop. Dokładnie w polskiej wersji nazywa się Zaklinaczka niemowląt: Jak rozwiązywać problemy wychowawcze. Tam też czytałam, że dzieci z refluksem nie wolno klepać po plecach w trakcie odbijania. A ja ciągle tak robiłam. Dzisiaj udało się przetrwać jedną turę (karmienie, zabawa, sen) bez ani jednego ulania. Z tym że nawet na przewijaku trzymałam go pod ukosem.

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam "Zaklinaczka dzieci. Jak rozwiązywać problemy wychowawcze", mam też "Język niemowląt" - to są dwie różne książki. U mnie na pewno dużo dało zapisywanie czasu spania, karmienia itp., dzięki temu nie czekam na sygnał głodu, czy zmęczenia, tylko działam po określonym czasie. Chyba, że sygnał nadchodzi wcześniej, niż określony czas ;)

Dzisiaj byliśmy na USG przezciemieniowym, na szczęście wszystko w porządku :) Pani doktor powiedziała, że nie zaprasza nas na kolejną wizytę, bo nie ma potrzeby kontroli :) Ufff :)

Moja szybko sobie stópek nie złapie, okrągły brzusio na razie przeszkadza ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam misję: nieco utuczyć mojego. Teściowa mi biadoli, że za chudy :/
    Ale w tym celu muszę najpierw pozbyć się jego refluksu, bo naprawdę sporo ulewa i myślę, że to też jest przyczyną jego słabych przyrostów. W tym tygodniu przybrał 60 g :( wiem, że jest po chorobie, no ale 60 g to naprawdę malutko. A karmię go naprawdę bardzo często w ciągu dnia i w nocy. Częściej niż jak był noworodkiem!

Werix, to nie manipulacja ze strony Twojego synka. On chce spać i wie, że zaśnie jak dostanie cyca. To taka niebezpieczna pułapka, w którą wiele matek kp wpada. Cyc dawany tuż przed zaśnięciem powoduje, że dziecko po wybudzeniu nie potrafi zasnąć ponownie bez cyca, bo tylko pierś kojarzy mu się z usypiaczem. U nas też teraz tak jest, bo jak był chory to dawałam mu pierś na każde kwęknięcie, bo wymiotował sporo i chudł po jelitówce, więc było mi go szkoda. Potem zrobił sobie z mojej piersi poduszkę. Teraz w nocy budzi się niekoniecznie głodny, ale chce na pierś, żeby móc ponownie zasnąć. Oczywiście jak go odkładam to się budzi, jakże by inaczej. Mówię wam, wszyscy w kółko mówią, że od 3 miesiąca jest łatwiej, a u mnie wręcz odwrotnie. Wszystko się pokićkało.

Werix, zauwazyłam, że jak u Ciebie noc w miarę fajna to u mnie do bani i na odwrót :D

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 21 stopni, piękne słoneczko, ludzie chodzą na krótkich rękawkach. Chciałabym iść na spacer, ale jestem zombie po prostu no i leżę w sypialni z Aranem, z wywalonymi cyckami i go karmię. :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Hania dzielna, po pierwszym wkluciu nie płakała, dopiero po Pneumokokach sie zaniosła płaczem ale na chwilkę. No i ważymy 7kg, czyli niezła kluseczka. Urodzeniowa była 3,9 kg, ale przez rotawirusa była 0,5 kg do tylu ale chyba juz nadrobila;) na brzuszku widać troche tłuszczyku i fałdka na udzie zrobiła sie większa he he :)

baranosia, Werix lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita odsypiaj choć po trochu bo wiem sama po sobie że nie ma nic gorszego niż zarwana noc. A tej temperatury zazdroszczę !

Zrobiłyśmy z mamą pampuchy z jagodami mmm... umrę z przejedzenia :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    My to mamy. Początkowo przybierał po nim lepiej, ale ostatnio znów gorzej je. Ale to chyba niezwiązane z mlekiem.

Mój najwięcej na raz zjadł 200 ml, ale po tym była fontanna zwrotna, więc teraz daję mu max. 150. A ostatnio najczęściej je 120tki.

Widzę ,że nasze dzieci są pod tym względem bardzo podobne ;)
    Małe niejadki z problemami brzuszkowymi.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita jumparoo rainforest jest w dovrej cenie na amazon. Kupilam za 66funtow a normalnie chodza za 90.

Edit:a w sumie wyszlo za 54 bo obcieli roznice podatku
    Ale tak teraz patrze i ty mozesz znaleźć taniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 18:29

l22ndf9her11uere.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Zrobiłyśmy z mamą pampuchy z jagodami mmm... umrę z przejedzenia :D

O muszą być pyszne ;)
    U nas nazywają się parowce i podawane są z polewą ze śmietany i kakao.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    O muszą być pyszne ;)
    U nas nazywają się parowce i podawane są z polewą ze śmietany i kakao.
    U mnie zamiast kakao jest cynamon :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, Fuksja, nie wiem co to są pampuchy lub parowce, ale ślina zaczęła cieknąć i nie umiem tego powstrzymać :D

Maggie_31 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth to ciasto drożdżowe uformowane w bułeczki z jagodami w środku i przygotowane na parze u mnie polane śmietaną z cynamonem u Fuksji z kakao ;)

Izieth, Maggie_31, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rehabilitujace czy Wasze maleństwa też tak źle znosza zajęcia? U nas tragedia do tego stopnia ze myślę o rezygnacji choć wiem że to nie rozsądne

• Izieth Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, czyli kluski na parze? Ale mi smaka robicie :D

Chiara, a jaką metodą rehabilitujesz? My vojtą i wczoraj była masakra, mała ryczała, ja ryczałam i czułam się jak najgorsza matka na świecie, ale powtarzam sobie, że to dla jej dobra, że dzięki temu będzie mogła się prawidłowo i harmonijnie rozwijać. Miałam momenty kryzysu i pewnie nie raz jeszcze będę miała, boję się przestać rehabilitować, nie zaryzykuję ewentualnych konsekwencji. To przecież chwilowe, kiedyś to się skończy :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon jest rehabilitowany metodą Bobath i ćwiczenia trwają 30-40 minut. Przez pierwsze 20 minut to jest zadowolony, gada sobie do rehabilitantki a przez pozostały czas albo popłakuje albo czeka na koniec.

• Nita Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ten jumperoo jest za 69.99 i to najtansza opcja jaka widze. Zobacze, czasami jest obnizony do 40 funtow. Moze do czerwca bedzie lepsza promocja.

Werix, Aran strasznie ulewal dzisiaj po syropie na refluks :( jeszcze gorzej niz przed. Zwymiotowal dwa razy majac piers w buzi. Wszystko polecialo na niego, na moje ubrania i na lozko.

Ja tez nie wiedzialam co to sa pampuchy lub parowce. U nas na Kaszubach mowi sie po prostu kluski na parze.

Boje sie dzisiejszej nocy :(

MoBo zamowie ta ksiazke ale na Kindle. Z komentarzy widze, ze Tracy w tej ksiazce wpedza wielu rodzicow w kompleksy pokazujac im, ze wszystko to co robili do tej pory jest beznadziejne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 22:21

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ