Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No my też Bobath u nas pierwsze 15 min jako tako ale później to jest totalna histeria, do tego stopnia, że musi być u mnie na rękach. Całe popuchnieta z czerwonymi plamami z płaczu. Izieth też byłam dzisiaj bliska płaczu. Wiem że robię to dla jej dobra ale jest to bardzo ciężkie i sprzeczne ze sobą.
-
A u nas dzis wycieczka do galerii z racji pogody do bani i tym samym pierwsza przejażdżka metrem,było szybko i bezbolesnie.Jestem w totalnie pozytywnym szoku w kontekście galeryjnej toalety dla matek- obszerny przewijak,karuzela,podgrzewacz do butelek,mikrofala,fotel do karmienia...Wooow.Nie sądziłam,ze osiągnęliśmy ten poziom pod tym względem.Mile zaskoczenie.A moje dziecko biedne przebodzcowane dzisiejszym dniem jeszcze nie spi...
Nita lubi tę wiadomość
-
U nas co 2 godz...do tego znów brak drzemek w dzień i marud gigant na wieczór...w dzień nawet nie moge spać, bo przecież młody nie śpi...ehhhNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Współczuję. U mnie na szczęście tylko dwie pobudki, ale ja i tak nie śpię od 4.
Masz rację Nita z tym cyckiem, że on często zasypiał przy piersi i na to pozwalałam. Ale od dłuższego czasu uczę go zasypiać bez i idzie nam coraz lepiej. Ma gorsze dni i faktycznie nie udało mi się jeszcze zrobić tak, żeby zasnął bez cycka i bez płakania jednocześnie. Ale płacze już coraz krócej, więc mam nadzieję, że z czasem to minie.
Z tym syropem to mnie załamałaś ,Do mnie też właśnie przyszedł i wypróbuję raz. Zobaczymy. Na razie rano za wiele nie ulał, ale muszę baaardzo ostrożnie go odbijać, potem przewijać pod kątem i kłaść na leżaczku na 30 minut. Dopiero potem może bawić się leżąc na plecach albo na brzuchu.
Dzisiaj przyjdzie też do mnie waga i w końcu zważę siebie i Małego. Ostatnio był ważony z miesiąc temu. Jestem ciekawa jak przybiera, chociaż na wyczucie wydaje się coraz cięższy.
Nita, a śpisz z Aranem w łóżku? Ja zauważyłam, że mój znacznie lepiej śpi, kiedy za każdym razem odkładam go do łóżeczka, niż kiedy leży ze mną. Tak jakby czuł mój zapach i stwierdzał, że będzie budził się częściej, żeby sobie possać. -
Nie śpię z Aranem w łóżku. Ja w sumie bardzo chciałam z nim spać, ale tak jak mówisz Werix, budził się co pół godziny i szukał cycka. W rezultacie i ja, i Aran byliśmy niewyspani. W swojej gondoli spał zawsze te 3 godziny, ale to było za dobrych czasów. Teraz godzina maks. Nie wiem o co chodzi. Myślałam, że może mu za gorąco. Śpi w samym bodziaku i woombie, bez kocyka, bo u nas w nocy dziś było 17 stopni. Karczek ma w sam raz, nie za gorący, nie za zimny. Budzi się podnosząc nogi pionowo do góry i wali nimi mocno w gondolę. Nogi do góry i znowu bach w dół. Można się wystraszyć.
Ja też obstawiam skok 14-19 tygodnia a do tego regresję snu 4 miesiąca. Chyba wszystko nam się skumulowało naraz.
A wiecie, że w mojej książce The wonder weeks jest napisane, że podobno naukowo udowodnione jest, że chłopcy częściej płaczą i zdecydowanie gorzej śpią oraz bardziej domagają się atencji mamy niż dziewczynki?
Mamy dziewczynek- zazdro!
Jusci, a u Ciebie jak długo już trwa ta gehenna nocna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 09:19
-
Nita, właśnie mija 3 tydzień...i czytam że to normalne...mój w dzień trochę na bakier z jedzeniem, więc chyba ładuje akumulatory nocą..już się z tym pomału godzęNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Nita, z tym waleniem nogami oznacza, że on nie potrafi zasnąć sam, bez piersi i innych rekwizytów. Bardzo chce zasnąć, ale nie wie jak i tak właśnie próbuje odreagować. Dokładnie taki sam przypadek opisywała Tracy Hogg w Zaklinaczce. To samo Daniel robi, tylko zamiast walenia nogami trze głową o poduszkę. Tak chce się uspokoić. Myślę, że powinnaś spojrzeć do tej książki. Mi ona bardzo pomaga, chociaż nie jest lekko, ale widzę naprawdę ogromny postęp.
Tak, też Tracy pisze, że chłopcy śpią gorzej. Do tego częściej mają problemy z trawieniem. Chyba wytworzenie penisa jest tak absorbujące, że nie starcza na resztęNita, Maggie_31, MoBo, Krakuska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Werix dobre
Ale na pocieszenie coś wam powiem: bunt 2 latek podobno dziewczynki znoszą gorzej i ogólnie piszą, że w tym okresie dziewczynki są dużo gorsze i bardziej pyskate od chłopców.
Werix, zamawiam tę książkę w weekend. A Ty nasz tę samą co MoBo, z takim niemowlakiem siedzącym na okładce? -
Ja mam w polskiej wersji, więc nie wiem, czy to to samo. Mam tę:
http://allegro.pl/zaklinaczka-dzieci-jak-rozwiazywac-problemy-i6768900158.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=285983
Podałam pierwszą dawkę Gastrotussa. Mały si krzywił strasznie, nie bardzo mu smakowało. Wypluwał, ale w końcu połknął. Delikatnie mu się ulało (ale naprawdę może z mililitr). Odbeknął bez rzyga, ale odbijałam go bardzo delikatnie. Zobaczymy jak dalej. Na razie dobrze.
Szczęśliwa, ale duży brzuszek! Oby ostatnie zdjęcie i szczęśliwego rozwiązania! -
My po szczepieniu...oj płakał strasznie...biedak
dostałam skierowanie do dermatologa, bo skóra problematyczna... 10 kwietnia wizyta dopiero...
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero