X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, całkowicie się z Tobą zgadzam. Każde dziecko jest inne, każde ma inne potrzeby. Trzeba zaakceptować to jak nasze dziecko śpi, je czy spędza dzień. Mam dokładnie tak samo, że w dzień nie ma szans na sen, no chyba że w wózku na spacerze. Wielokrotnie wychodziłam wręcz z siebie by uspać dziecko w dzień (bo bywał na dworze taki smog, że nie było mowy o spacerze) i nic kompletnie z tego nie wychodziło. W dodatku miesięczne dziecko trudno zabawić przez cały dzień. Chodziłam zła i miałam wyrzuty sumienia, że nie potrafię zajmować się swoim dzieckiem, w dodatku od wszystkich słuchałam, że takie dziecko to musi w dzień spać. Im bardziej chciałam dziecko uspać w dzień, tym bardziej marudziło i płakało. Bywało, że moja mała od 8 rano do 23-24 nie spała, a ja miałam ochotę wyjść i nie wracać. Teraz mała dalej w dzień nie śpi, ale pogodziłam się z tym :) Śmieje się, że nie ma czasu na sen bo wokół jest tyle fajnych rzeczy do zabawy i poznania ;) I odkąd to zaakceptowałam, obie jesteśmy dużo bardziej uśmiechnięte, a mała o dziwo o 21 już sobie smacznie śpi w łóżeczku. Każde dziecko jest inne, wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju :)

Zresztą jak ja nie umiem zasnąć, to też wstaje z łóżka i idę do kuchni, łazienki lub robię cokolwiek innego. Więc nie dziwie się, że gdy mała po 1 próbie zasypiania nie uśnie, to kombinuje jakby tu mnie zaczepić do zabawy :) Na siłę nikt nie zaśnie ;)

Izieth lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc po prostu cudna! Pierwsza pobudka po 2 godzinach od położenia Arana. Ja właśnie dopiero wtedy zasypiałam. Wzięłam go na karmienie a on po 3 minutach na piersi zasnął. Wcale nie był głodny. Obudził się, bo chyba mu się nudziło. Dobra, odłożyłam go spać. Zasnął na 2 godziny. Pobudka, karmienie, ale mało zjadł, bo przysypiał znowu. To było o 1.30 w nocy. Do tej pory nie śpi.
    Strzelę sobie w łeb zaraz. Dziecko mi się kompletnie zepsuło w spaniu po tej chorobie, po szczepieniu i wszystkim na raz. Wymiękam.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Nita to aż niemożliwe :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże...Nita..:-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ale jak odłożysz do łóżeczka to płacze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Staś dzisiaj w nocy wypił na raz 260ml mleka :O Ja nie wiem gdzie mu się to mieści ;)

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    A Staś dzisiaj w nocy wypił na raz 260ml mleka :O Ja nie wiem gdzie mu się to mieści ;)

Wow a Mój najwięcej to 120ml wciągnie.

• Nita Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, nie płakał jak go odłożyłam. Próbował spać, ale mu nie wychodziło. Dopiero jak go zostawiłam samemu sobie i położyłam się do łóżka to zaczął popłakiwać. Wzięłam go do swojego łóżka, ale było jeszcze gorzej, bo na zabawę go wzięło. Mąż go zaczął usypiać i już myśleliśmy, że zasnął, ale po 10 minutach się obudził. A teraz zrobił mi kupę ma moje łóżko.
    Bosko.

Werix jak u ciebie nocka?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, u mnie noc lepsza (tylko 2 pobudki). Właśnie ja mam dylemat, czy on budzi się na jedzenie, czy z przyzwyczajenia. I jak to zmienić.

Niestety w dzień, jak widzę to jego ulewanie i wymiotowanie, po prostu mam łzy w oczach. A on? Śmieje się. Po prostu podziwiam go za optymizm i za to, jak dzielnie to znosi. Ale macie rację. Tak nie może być, muszę mu jakoś pomóc. Pójdę do lekarza prywatnie.

Kobieta2014, dzięki, że się odezwałaś. Problem mojego Daniela nasilił się w ostatnim tygodniu. Wcześniej aż tak nie miał. Zamówiłam Gastrotuss, zobaczę, co powie lekarz. Mam nadzieję, że mu ulżę.

Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Naprawdę to pomaga :)

MoBo, jeśli zaczęłaś stosować Łatwy Plan Tracy Hogg, lepiej przeczytaj Zaklinaczkę niemowląt, bo od 4 miesiąca ten plan trzeba zweryfikować. JA dotąd miałam rytm 3h, ale przecież dzieci są coraz dłużej aktywne i nie wiedziałam, jak to zmienić. Dopiero teraz jak czytam Zaklinaczkę, trochę sobie ułożyłam w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 11:48

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja właśnie zaklinaczke czytam, jak dla mnie super ksiazka, mala dzis spala do 6.20 a nie do 5 :) z jednym karmieniem w nocy i caly czas w swoim łóżeczku. BOMBA :) a to tylko 4 ty dzien rutyny. Za dwa tygodnie zaczne stopniowo dodawać 15 min tu i tam zeby przy 4 mies. byc na 4 godz planie.
    Nagorsze przechodze usypiajac ja no ale skoro ja nauczylam zasypiac na cyckuto teraz muszę odkręcić.
    Jak dla mnie książka jest super, w końcu mam dzien po ktorym wiem czego sie spodziewać, moja spała za duzo w dzien a teraz fajnie czuwa i dzieki temu zaczela łapać nóżki, wystawię palca to zlapie prawa reka no widze postępy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 12:12

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zweryfikowałam z Zaklinaczką mój sposób usypiania i Mały dzisiaj mi zasnął w 5 minut dwa razy. Dosłownie 5 minut, bez żadnych specjalnych rytuałów. Troszkę popłakał, ale nie tak jak zawsze. Najpierw spał 2h, a teraz zobaczymy, ile pośpi. Powoli chcę go przerzucić na 4h rytm, ale nie wiem, jak z tym refluksem dam radę.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u alergologa, mamy zmienione mleko na nutramigen Puramino. Ktoś tu pisał ,że też go ma? Mamy go przetestować i zobaczyć czy lepiej będzie na nim przybierał na wadze a za miesiąc iść do kontroli.

• Nita Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix jaki tytuł dokładnie ma ta książka?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dużo zdrówka :* i pamiętaj że CC to nie koniec świata ;) też myślałam że nigdy nie urodzę a tu dwa dni po terminie taka niespodzianka :) i nie miałam żadnych skurczy przepowiadających, odpadających czopów nic po prostu wstałam rano i się zaczęło :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Werix jaki tytuł dokładnie ma ta książka?
    Nita chyba chodzi o Zaklinaczkę dzieci Tracy Hogg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny, moja zeczela łapać nozki dzieki skarpetkom białym w czarne paski :) distalam taki zestaw niemowlaka w szpitalu i tam obe były, brzydkie :P ale kurde działają hehehe ja to je zawsze przekladalam gdziec na koniec, ale moj ubieral dziecko i je założył :P wiec to w sumie dzieki niemu hehege

Nita super fotka :) ja czytam to po angielsku tytul The baby whisperer by tracy hogg

Nita lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MoBo, właśnie szukałam angielskiego tytułu. Zamówię z Amazon. Widzę w internecie, że autorka książki zmarła 3 lata temu...

A mój zaczął stopy łapać chyba dlatego, że często podczas przebierania pieluchy brałam mu te stopy w górę i całowałam, mówiłam mu, że brudne pytki ma pełne farfocli i przy tym takie śmieszne dźwięki wydawałam. Dla Arana to zawsze radocha była i później za każdym razem jak mu wycierałam pupę, to przy podnoszeniu nóg obserwował swoje stopy i potem zaczął je łapać. Ale też jestem pewna, że to że szczypiorek jest z niego, to mu łatwiej a przyciąga je już bardzo blisko ust.

Przyszedł mi ten syrop na refluks. Ciekawe czy coś pomoże, no u nas też duże ulewanie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, którą książkę dokładnie masz? Bo na Amazon są 3 różne baby whisperer by Tracy Hogg

https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_ime_c_2_7?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=baby+whisperer&sprefix=Baby+wh%2Caps%2C205&crid=3FZCZZFSGV61K

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    My po wizycie u alergologa, mamy zmienione mleko na nutramigen Puramino. Ktoś tu pisał ,że też go ma? Mamy go przetestować i zobaczyć czy lepiej będzie na nim przybierał na wadze a za miesiąc iść do kontroli.

My to mamy. Początkowo przybierał po nim lepiej, ale ostatnio znów gorzej je. Ale to chyba niezwiązane z mlekiem.

Mój najwięcej na raz zjadł 200 ml, ale po tym była fontanna zwrotna, więc teraz daję mu max. 150. A ostatnio najczęściej je 120tki.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wraca mąż jeny jak ja się cieszę! Dobrze że nie idzie na szkołę podoficerską od kwietnia tylko od września to myślę że będzie mi łatwiej wytrwać te pół roku ;) jak mi nie przejdzie to od marca będę chciała rozpocząć starania o drugie dziecko

Iva79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ