Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A jakie rozwiązanie ma Tracy na takie wybudzanie się dziecka, walenie nóżkami itd?
Kurde, nie mogę się doczekać tej książki. Wielkich nadziei na lepsze spanie nie mam, ale może choć trochę zrozumiem zachowanie mojego dziecka, bo nadal niezbyt dobrze go umiem odczytać. -
Ja zaraz idę do Baby Cafe. Mamy tutaj nieopodal w kościele taką kawiarnię i spotkanie z doradczynią laktacyjną. Aran w 2 tygodnie przybrał 105 g. Widzę, że celowo spłyca ssanie i wypycha pierś zatrzymując się tylko na sutku i tak ssie. Czyli nieefektywnie. A jeszcze niedawno tak nie robił. Nie sądziłam, że po prawie 4 miesiącach kp będę korzystać z konsultacji do spraw karmienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 12:16
-
Nita niestety Tracy twierdzi, ze dzieci ktore nie spia dobrze, wybudzaja sie, problrmy z jedzeniem itd to jest kwestia kilku składników jak: brak rutyny, przestymulowane, wypadkowe rodzicielstwo (np uspokajanie na piersi, dziecko znow nie zasnie bez niej), niepoprawme usypianie (np dziecko uspane na rekach budzi sie gdzie polizone i nie potrafi znow samo zasnac), czasem za szybka ingerencja rodzica itd wiec poniewaz temat jest zlozony ona twierdzi zeby zaczac od nowa i proponuje swoje sposoby na kazdy z tych problemów.
No szybkiej odpowiedzi nie dostaniesz
Ja np czytam ksiaxke raz na poczatku a raz na środku hehehe tam gdzie mam problemyno ale wiadomo zaczelam od rutyny.
-
baranosia wrote:A może ma któraś tą książkę w pdf?
Baranosia ja mam "język niemowląt", chcesz to ci wyślę bo ja jej nie stosuję
dostałam jak byłam w ciąży z synem, przeczytałam i pomyślałam "wow super" a potem urodziłam, poznałam swoje dziecko i już trochę inaczej myślałam o tej książce
być może ja mam za mało wymagające dzieci aby stosować rady tracy a może po prostu mam inne podejście
W każdym razie chętnie ją oddam bardziej potrzebującym, gdyby ktoś chciało tą mam
http://m.empik.com/jezyk-niemowlat-hogg-tracy-blau-melinda,p1052752864,ksiazka-p -
To mnie zaskoczylyście... moja też tak wali nogami, ale ona nie robi to tylko przed snem, czasem tak sobie sama z siebie no i głowa lewo prawo i niby co to znaczy???
A i jaką pastę polecacie na pierwsze ząbki?Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Moj też kręci głową na lewo i prawo. Boże, jak dobrze, ze przynajmniej ze snem u nas nie ma problemu. Bo ze strony ukl. pokarmowego spadły na nas chyba wszystkie plagi. No dobra, sraczki nie było. Hehe, pewnie niepotrzebnie się pochwaliłam dobrym snem i zaraz się skończy. Prawo Nity
Isia86 lubi tę wiadomość
-
Baranosia, mój też się tak wygina i kręci wokół własnej osi
wydaje mi się że to normalne:-)
Jakie wiązanie planujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 17:55
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
witajcie, dlugo nic nie pisalam. Hani problemy z jedzeniem chyba juz za nami. Je malo (90-100ml, czasem 120-150ml) ale przynajmniej regularnie i co najwazniejsze zaczela dopominac sie o jedzenie, czego wczesniej nie bylo. Nie wiem czy pomogl ten fenistil, czy po prostu jej sie odmienilo. Przez ostatni tydzien kupa byla do kazdego posilku, teraz 1 dziennie z trudnem i wodnista... ale nic jej nie jest, wesola, usmiecha sie, zrobila duze pistepy lezac na brzuszkh. Inchyba kolka juz za nami. Espumisan dostaje bardzo rzadko, bo juz nie ma takiej potrzeby
U nas niestety tez problemy ze snem. Jeszcze kilka tygodni temu jej pierwszy sen trwal 5-6h, teraz max 3potem budzi sie co 1-2h i tak do rana...