X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, Twoj ma juz prawie 4 miechy jak moj Mieszko. U mojego zaczęły sie ostatnio całodzienne histerie, co prawda nie w wózku, ale w domu jak leży na płasko, ewidentnie mu chodzi o zmianę pozycji, bo chce juz więcej widzieć, byc bardziej mobilny. Moze Mikolajowi tez sie zaczyna taki skok? Podobno w 4 miesiącu jest cieżko. W sumie to nie mam na to złotej rady, u nas na szczęście w wózku czuje sie dobrze, mimo ze leży... i dlatego dzisiaj cały dzien jeżdżę wózkiem po mieszkaniu, bo juz nie mam siły nosic, ech..

Martusiazabka lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze dziewczyny mówią, ze to moze byc jakaś duperela. U nas jest natychmiast ryk, jak tylko padnie na niego mały promyk słońca. Cały czas musi byc zacieniony, nie daj Boże jechać pod słońce. Nasze grudniowe dzieci to dzieci ciemności :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 17:48

jusci lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, mój też się wykrzywia na nawet najmniejszy promyk słońca. Jak wampir :D
    Ogólnie mój jest spokojny w wózku, ale on generalnie wszędzie poza domem jest spokojny i cichutki. Tylko dawniej spał w wózku od razu a teraz wszystko obserwuje, patrzy się na mnie i dopiero spanie go zbiera po godzinie spacerowania.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    I dobrze dziewczyny mówią, ze to moze byc jakaś duperela. U nas jest natychmiast ryk, jak tylko padnie na niego mały promyk słońca. Cały czas musi byc zacieniony, nie daj Boże jechać pod słońce. Nasze grudniowe dzieci to dzieci ciemności :D
    haha u nas to samo :) swoją droga opłaca się parasolke kupować? tzn czy do spacerówki jest potem sens?

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba kupię parasolkę bo u mnie w parku zawsze na spacerze mam w jedną stronę słońce prosto w twarz małej, no nie idzie wytrzymać, a ciągnąć go tyłem, jest strasznie niewygodnie

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Taaaak, to jest jeden z tych powodów dla których tak rzadko tu piszę. Posty pozostawione bez odpowiedzi.
    To pewnie dlatego że rzadko pisze i jestem jakby "obca". Szkoda.
    No nic. Więc dalej będę tylko czytać...
    Chyba że wszystkie wyemigrujecie na fejsa. Trudno.

860ij44jco2wu7mv.png

A ja odpiszę o roletach. Sama nie chciałabym spać przy włączonym TV czy radiu, mózg wtedy nie odpoczywa. A rolety zasłaniam, bo rzeczywiście dłużej mi śpią po ciemku, a i ja nie lubię, jak mnie słońce budzi ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w wózku dosłownie to samo. Nie ryczy ale marudzi i za cholerę nie zaśnie... Koleżanka w nosidełku wozi ale to chyba niezbyt dobrze dla kręgosłupa.

i ze słońcem identycznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 19:03

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosua odpisze na fb!

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Taaaak, to jest jeden z tych powodów dla których tak rzadko tu piszę. Posty pozostawione bez odpowiedzi.
    To pewnie dlatego że rzadko pisze i jestem jakby "obca". Szkoda.
    No nic. Więc dalej będę tylko czytać...
    Chyba że wszystkie wyemigrujecie na fejsa. Trudno.

860ij44jco2wu7mv.png
    Martusia ja będę tu nadal :) i dobrze Cię pamiętam :)

Co do wózka to może puść mu szum suszarki i mocniej pobujaj żeby zasnął?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 19:18

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam parasolkę, wkurzające ustrojstwo bo często zasłania mi widok z przodu ale przy słońcu bardzo przydatna
    Muszę już ją wyciągnąć bo już kilka razy posiłkowałam się pieluchą

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek złapał dziś 3 piękne drzemki na podwórku 2:30, 0:45 i 1:45 dzięki czemu mam opielone truskawki i podsypane nawozem drzewka owocowe. Wyspał się w dzień ciekawe jaka będzie noc.

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dobra, bo kupiłam parasolkę, ale nie umiem jej przyczepić do wózka :P Może kupiłam złą, ale myślałam, że są uniwersalne.

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosiu, bujanie nic nie daje. Włączam mu szumisia, ale jak jest ryk to ma go w nosie. Od słońca zasłanianiam, bo to też mały wampir :-) nie wie je mu. Jak za ciepło to też jest marudny, ale już nauczyłam się to odróżniać i lżej go ubieram. Z wysokością też próbowałam. Tzn podnosiłam na mniej więcej 30 stopni. Ale ryk. Dziś rzeczywiście mi usnął na trochę jak go położyłam na boczku i włączyłam szumisia. Ale obudził się i od razu ryk. Spokój jest tylko na rękach albo na kolanach jak usiądziemy na ławeczce. Już nie wiem co mam poradzić.

Chaira,my już nie używamy gondoli. Jeździmy tak jak chyba MoBo pisała. Ze gondola wyjęta i jest taka odsłonięto spacerówka. Bo na typową spacerówkę chyba za wcześnie? To nie powinno dziecko już samodzielnie siedzieć?

Wczoraj Wogóle mnie baba zagotowała.
    Byliśmy na spacerze. Mały się masakrycznie rozpłakał i nie chciał się uspokoić. A deszcz padał więc nie mogłam to wziąć na ręce. Za chwilę wsiadaliśmy do autobusu. Ludzi tyle ze nikt nawet nie ustąpił tego miejsca dla wózków. Ludzie tam sobie stali i olewka. A my staliśmy w drzwiach i co ktoś wysiadał to musieliśmy przypuszczać. Mały ryk jak by go ze skóry obdzierali. Mówiłam do niego, głaskałam, dałam mu smoczka, szumiś szumiał, ale nic. I już prawie mieliśmy wysiadać a jakaś kobita do mnie z pretensjami że jakbym go wzięła na ręce to by się trochę uspokoił. To jej powiedziałam że w autobusie go na ręce nie wezmę bo kierowca zachamuje, a dziecku się krzywda stanie. A ona do mnie ze trzeba było go wziąść i sobie usiąść. Tak Kurwa. Miałam zostawić wózek na środku autobusu? Czy trzymać go jedną ręką, drugą dziecko i chyba zębami się poręczy trzymać?! Bo niby kto by mi miejsca ustąpił? Ona? Ludzie stali i się gapili tylko, a ona to z taką wyższością mówiła że aż mnie zatkało. Poczułam się jak najgorsza matka na świecie :-( bo jacyś głupi ludzie zwracają mi uwagę że nie umiem własnego dziecka udpokoic. Nawet to babsko nie wiedziało o co chodzi, czemu on płacze. Ale będzie się wpierdalać. No podniosła mi ciśnienie :-/

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 19:48

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore nie używają woombie itd. Jak sobie radzice z lapkami drapkami?
    Do tej pory kladlam moja w woombie na plecach i było spoko, ale ostatni tydzien tak sie w nim wygina i podsuwa raczki pod sama szyję i kreci/wygina, narzeka jakby w tym juz nie chciała byc. Mysle, ze sztywna pozycja na plecach jej tez nie odpowiada, a woombie na boku to slabo chyba wygodnie. Jak wy kladziecie swoje dzieci?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka - jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Nie przejmuj się, dobrze zrobiłaś, że go nie wzięłaś na ręce w zatłoczonym autobusie. Są takie osoby co tylko czekają, żeby komuś zwrócić uwagę, bo się chyba wtedy czują lepiej.

Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogóle podziwiam was i wasze dzieci, że chcą w woombie spać. Ja założyłam to małemu tylko raz. I był taki ryk ze po minucie już mu zdjęłam. Musi mieć rączki i nóżki swobodne. Wierci się i przewraca z pleców na boczek jak ma ochotę. Na początku spał w rożku + kocyk. A jak przestał się mieścić w rożek to śpi pod kołderką. Nie dałabym rady go zamotać :-D

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używaliśmy tulika około miesiąca i przyznam, że ratował mi życie jak mały miał skok. No ale potem zauważyłam, że już go ten tulik denerwuje, więc "przesiadł się" do śpiworka. Śpi w dalszym ciągu na pleckach, ale ma w tym śpiworku więcej luzu, może sobie w środku machać nogami :) No i pod główkę poduszka rehabilitacyjna, żeby mu się czaszka prostowała.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia to nie mam pomysłu mój wózek uwielbia. Ludźmi się nie przejmuj mnie raz się babka czepnęła że dziecko uduszę bo tak go zasłoniłam w wózku :D

MoBo my używamy woombiego ale u nas nie ma problemu. Młody śpi na plecach czasem rano jak się obudzi to go po prostu je tu przy szyi co jest taka osłonka zapinana na zamek to jest aż cała mokra :D

Nita jak Aran na pianinku? Bo mój od kilku dni leży w poprzek i odpycha się nogami od pałąka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:03

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nie drapia sie te wasze dzieci? Moja jak ja na drzemke zostawilam bez to miala dwa pazury WBITE w glowe i zdrapane do krwi.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Martusia, ale chamstwo ze strony tej baby. A co ją to do cholery obchodzi, że czyjeś dziecko płacze? Też miała tupet, żeby tak podejść i ci powiedzieć.
    A tak w ogóle co ludzie stojący na miejscu dla wózków to jakieś nieporozumienie. Ja bym się poskarżyła kierowcy. No przecież muszą się rozejść i zrobić miejsce, bo to jest kącik dla wózków lub osób niepełnosprawnych. No ludzie... Ja też autobusami nie lubię jeździć z wózkiem, ale tutaj od razu ludzie się rozchodzą i można spokojnie wózek pozostawić. Niedawno miałam problem z wjechaniem z wózkiem do autobusu, bo kierowca nie obniżył podwozia, ale jakiś chłopak z tyłu podbiegł i mi pomógł, zupełnie bez powodu.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ