Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MoBo wrote:Dziewczyny ktore nie używają woombie itd. Jak sobie radzice z lapkami drapkami?
Do tej pory kladlam moja w woombie na plecach i było spoko, ale ostatni tydzien tak sie w nim wygina i podsuwa raczki pod sama szyję i kreci/wygina, narzeka jakby w tym juz nie chciała byc. Mysle, ze sztywna pozycja na plecach jej tez nie odpowiada, a woombie na boku to slabo chyba wygodnie. Jak wy kladziecie swoje dzieci?
Baranosia, dla mojego pianinko już nie istnieje. On ma dosłownie nogi cały czas w powietrzu. Na macie trzepie w zabawki rączkami i stopami. W pianinko walnie może ze dwa razy. -
nick nieaktualnyMoBo wrote:No ale nie drapia sie te wasze dzieci? Moja jak ja na drzemke zostawilam bez to miala dwa pazury WBITE w glowe i zdrapane do krwi.
Czasem się trochę zadrapie, np. ostatnio jak się zagapiłam i mu nie obcinałam paznokci przez tydzień. No ale to rzadko. Niedrapek mu nigdy nie zakładałam.MoBo, Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość
-
Miał tak kilka nocy że jak się budziłam to przy szyi wystawały paluszki
ale przeszło mu
Obcinam mu paznokcie co tydzień ale co jakiś czas się podrapie- tak jak teraz pod okiem, na policzku i na głowie. Normalnie dziecko wojny
U mnie w pianinko też nie wali leży w poprzek odpycha się od pałąka nogami i je zabawki bo leżąc w poprze sięga te z dołuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:16
Nita, MoBo lubią tę wiadomość
-
Dziś byłyśmy z Gosią u rehabilitantki z tym wyginaniem do tyłu. Zdiagnozowala słabe mięśnie brzuszka bo Gosia przy teście trakcji nie podnosi główki oraz mało nóżki podnosi do góry. Zalecila kilka ćwiczeń w domu. A za tydzień idziemy na kolejne zajęcia.
milky way lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Martusiazabka mnie się juz kilka razy zdazylo, ze mała mi sie rozwyla w miejscu publiczbym. Ludzi po prostu trza nauczyc sie olewac, autentycznie...im szybciej to zaakceptujesz, ze dziecko sie drze tym lepiej
ja sie mega stresowalam na poczatku i te nerwy sie udzielaly corce. Mysle ze fajnie jest miec 'stala' metode na uspokojenie dziecka, bo np zauwazylam, ze ludzie czasem 'nasladuja' dziecka ton tzn jak dziecko troszke placze to oni troszke ciiiii ciii i np lulaja, jak dziecko zaczyna bardziej to oni glosniej i mocniejsze trochu lulanie, jak dziecko jeszcze glosniejsze to znow glosniej/mocniej. Ja nauczylam sie, ze zaczynam od dotyku, silnie klade reke na niej i powtarzam 'nie płacz moj aniolku' jak to dopiero nie pomaga to wyciagam i powtarzam to samo, zawsze tak samo głośno. Od kad tak robie to duzo szybciej ja uspokajam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:29
-
Moja już też próbuje wydostać ręce z woombie,raz próbowała spać bez,ale po godzinie zaczęła intensywnie jeść rączki i było po spaniu.
Czyje dziecie nie przekręca się jeszcze na bok? Córa zrobiła z dwa obroty miesiac temu i do tej pory nic. Ma jesCze czas?
-
A propo książki ja się skusilam i kupiłam. Czekam na dostawę. Mamy problem z usypianiem bo albo przy cycku co akurat mi nie przeszkadza albo na rękach co przy wadze 6800 jest już trochę uciążliwe hihi14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Moja się jakoś strasznie nie drapie, ale od czasu do czasu zauważę jakiś strupek tu i tam.
Martynka nadal lubi leżeć na macie, ale obraca się wokół własnej osi i częściej leży w poprzek
Martusiazabka, dobrze zrobiłaś, że nie wyjęłaś dziecka z wózka, ale już czytając Twoją historię mam nerwy, co za ludzie, szkoda słów
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Martynka dzisiaj się pierwszy raz obróciła z pleców na brzuszek
Najpierw nie umiała wyciągnąć rączki spod brzuszka, męczyła się męczyła i wróciła na plecy, a za trzecim razem udało się wyciągnąć
Jeszcze się świadomie nie obraca z brzuszka na plecy, więc po co chwili zaczęła stękać, że jednak nie chce tak leżeć
Krakuska, Maggie_31 lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
MoBo, zawsze jak Mikołaj tak strasznie zaczyna płakać to po prostu głośno do niego mówię "już synuś, głodny jesteś, już idziemy do domu", albo "ojej, ale oczka już zmęczone, taki śpiący już jesteś", albo śmieje się "ojej, jakie nieszczęście się dzieje" i ludzie to słyszą i nikt się do tej pory nie wtrącał. A ta baba po prostu... ach... nie lubię ludzi którzy nie mają własnego życia i szukają atrakcji wracając się w życie innych
Nita, o podróżach komunikacją miejską z wózkiem możnaby książkę napisać
Mój też się czasem podrapie. Ale też mniej więcej raz w tygodniu mu pazurki obcinam. I tak jak Kushina, nigdy mu nie zakładałam niedrapek
Wasze dzieci też się tak kręcą wokół własnej osi? Tzn leży normalnie, a za chwilę już w poprzek. A jak na brzuchu to tak się wścieka, wścieka aż nie przepełznie kawałek
MoBo lubi tę wiadomość
-
Moj tez juz stracił zainteresowanie pianinkiem "nożnym" - teraz pokazuje mu sam odczepiony panel jak siedzi w bujaczku i wali w klawisze z całej siły łapkami
spróbujcie
interesuje sie nim takze jak leży na brzuchu i panel leży przed nim na płasko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:53
Nita lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:No ale nie drapia sie te wasze dzieci? Moja jak ja na drzemke zostawilam bez to miala dwa pazury WBITE w glowe i zdrapane do krwi.
Mój się strasznie drapieprawie cały czas chodzi w drapkach
jak ich nie ma to tak sie drapie, że wyglada jakby kot sobie na nim rozbieg zrobił ... zdejmuje mu jak sie bawi zabawkami i mam go na oku...tylko u nas podejrzeam azs, bo twarz od jakiegoś czasu znów wysypało i do tego na głowie jakies zmiany, i one na bank go swędzą
w poniedziałek mamy dermatologa, zobaczymy co ona powie...
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Jusci, kup DEXERYL. To jest magia, co ten krem robi ze skórą. Poleciła mi jedna z najlepszych dermatologów w Warszawie. Po 2 smarowaniach wszystko zniknęło, a wyglądała Matylda TRAGICZNIE...
jusci lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hanka też się nie przekręca. Wygina się w pałąk, tak lekko bokiem leży, przesuwa się w poprzek, ale nie obraca
ja niedrapek nigdy nie zakładałam, drapie się ale to delikatne zadrapania i szybko schodzą, a paznokcie musimy obcinać raz na 2-3 dni bo rosną jak szalone
a babie w autobusie to bym powiedziała wprost żeby się nie wtrącała
może dziecko tyle czarownic zobaczyło to i się popłakało