X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia moja tez podzera woombie, no ale wyraznie zaczyna go nie lubiec, a orzez miesiac go uwielbiala, ladnie raczki byly w dole albo skrzyzowane na brzuszku, a teraz kolo szyji chce je wydostac :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dziewczyny ktore nie używają woombie itd. Jak sobie radzice z lapkami drapkami?
    Do tej pory kladlam moja w woombie na plecach i było spoko, ale ostatni tydzien tak sie w nim wygina i podsuwa raczki pod sama szyję i kreci/wygina, narzeka jakby w tym juz nie chciała byc. Mysle, ze sztywna pozycja na plecach jej tez nie odpowiada, a woombie na boku to slabo chyba wygodnie. Jak wy kladziecie swoje dzieci?
    Boże mam dokładnie to samo. Też nie wiem co robić? Woombie już mu przeszkadza, ale bez woombie nie zaśnie. Jestem w kropce.

Baranosia, dla mojego pianinko już nie istnieje. On ma dosłownie nogi cały czas w powietrzu. Na macie trzepie w zabawki rączkami i stopami. W pianinko walnie może ze dwa razy.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    No ale nie drapia sie te wasze dzieci? Moja jak ja na drzemke zostawilam bez to miala dwa pazury WBITE w glowe i zdrapane do krwi.

Czasem się trochę zadrapie, np. ostatnio jak się zagapiłam i mu nie obcinałam paznokci przez tydzień. No ale to rzadko. Niedrapek mu nigdy nie zakładałam.

MoBo, Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał tak kilka nocy że jak się budziłam to przy szyi wystawały paluszki :D ale przeszło mu :D

Obcinam mu paznokcie co tydzień ale co jakiś czas się podrapie- tak jak teraz pod okiem, na policzku i na głowie. Normalnie dziecko wojny :D

U mnie w pianinko też nie wali leży w poprzek odpycha się od pałąka nogami i je zabawki bo leżąc w poprze sięga te z dołu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:16

Nita, MoBo lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłyśmy z Gosią u rehabilitantki z tym wyginaniem do tyłu. Zdiagnozowala słabe mięśnie brzuszka bo Gosia przy teście trakcji nie podnosi główki oraz mało nóżki podnosi do góry. Zalecila kilka ćwiczeń w domu. A za tydzień idziemy na kolejne zajęcia.

milky way lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka mnie się juz kilka razy zdazylo, ze mała mi sie rozwyla w miejscu publiczbym. Ludzi po prostu trza nauczyc sie olewac, autentycznie...im szybciej to zaakceptujesz, ze dziecko sie drze tym lepiej :P ja sie mega stresowalam na poczatku i te nerwy sie udzielaly corce. Mysle ze fajnie jest miec 'stala' metode na uspokojenie dziecka, bo np zauwazylam, ze ludzie czasem 'nasladuja' dziecka ton tzn jak dziecko troszke placze to oni troszke ciiiii ciii i np lulaja, jak dziecko zaczyna bardziej to oni glosniej i mocniejsze trochu lulanie, jak dziecko jeszcze glosniejsze to znow glosniej/mocniej. Ja nauczylam sie, ze zaczynam od dotyku, silnie klade reke na niej i powtarzam 'nie płacz moj aniolku' jak to dopiero nie pomaga to wyciagam i powtarzam to samo, zawsze tak samo głośno. Od kad tak robie to duzo szybciej ja uspokajam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:29

l22ndf9her11uere.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już też próbuje wydostać ręce z woombie,raz próbowała spać bez,ale po godzinie zaczęła intensywnie jeść rączki i było po spaniu.

Czyje dziecie nie przekręca się jeszcze na bok? Córa zrobiła z dwa obroty miesiac temu i do tej pory nic. Ma jesCze czas?

tb738ribfs156aj0.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja zostaje tutaj.mam fb ale nie lubię z niego korzystać. A jako osoba pracująca w oświacie i tak mam tam nick a nie imię i nazwisko.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo książki ja się skusilam i kupiłam. Czekam na dostawę. Mamy problem z usypianiem bo albo przy cycku co akurat mi nie przeszkadza albo na rękach co przy wadze 6800 jest już trochę uciążliwe hihi

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój usilnie próbuje ale się nie przekręci. Jakiś czas temu kilka razy mu się udało . Teraz ma ciągle nogi i tyłek w górze ale kręci się wokół własnej osi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:42

Maggie_31 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się jakoś strasznie nie drapie, ale od czasu do czasu zauważę jakiś strupek tu i tam.

Martynka nadal lubi leżeć na macie, ale obraca się wokół własnej osi i częściej leży w poprzek ;)

Martusiazabka, dobrze zrobiłaś, że nie wyjęłaś dziecka z wózka, ale już czytając Twoją historię mam nerwy, co za ludzie, szkoda słów :/

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tu się działo że ledwo co nadrobilam ten weekend ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka dzisiaj się pierwszy raz obróciła z pleców na brzuszek :D Najpierw nie umiała wyciągnąć rączki spod brzuszka, męczyła się męczyła i wróciła na plecy, a za trzecim razem udało się wyciągnąć :D Jeszcze się świadomie nie obraca z brzuszka na plecy, więc po co chwili zaczęła stękać, że jednak nie chce tak leżeć ;)

Krakuska, Maggie_31 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, zawsze jak Mikołaj tak strasznie zaczyna płakać to po prostu głośno do niego mówię "już synuś, głodny jesteś, już idziemy do domu", albo "ojej, ale oczka już zmęczone, taki śpiący już jesteś", albo śmieje się "ojej, jakie nieszczęście się dzieje" i ludzie to słyszą i nikt się do tej pory nie wtrącał. A ta baba po prostu... ach... nie lubię ludzi którzy nie mają własnego życia i szukają atrakcji wracając się w życie innych

Nita, o podróżach komunikacją miejską z wózkiem możnaby książkę napisać :-D

Mój też się czasem podrapie. Ale też mniej więcej raz w tygodniu mu pazurki obcinam. I tak jak Kushina, nigdy mu nie zakładałam niedrapek

Wasze dzieci też się tak kręcą wokół własnej osi? Tzn leży normalnie, a za chwilę już w poprzek. A jak na brzuchu to tak się wścieka, wścieka aż nie przepełznie kawałek :-D

860ij44jco2wu7mv.png

MoBo lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula moja sie tez jeszcze nie przekreca i dokladnie jak u Izieth kreci sie wokół wlasnej osi :P

Maggie_31 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez juz stracił zainteresowanie pianinkiem "nożnym" - teraz pokazuje mu sam odczepiony panel jak siedzi w bujaczku i wali w klawisze z całej siły łapkami :D spróbujcie :D interesuje sie nim takze jak leży na brzuchu i panel leży przed nim na płasko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:53

Nita lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    No ale nie drapia sie te wasze dzieci? Moja jak ja na drzemke zostawilam bez to miala dwa pazury WBITE w glowe i zdrapane do krwi.

Mój się strasznie drapie :( prawie cały czas chodzi w drapkach :( jak ich nie ma to tak sie drapie, że wyglada jakby kot sobie na nim rozbieg zrobił ... zdejmuje mu jak sie bawi zabawkami i mam go na oku...tylko u nas podejrzeam azs, bo twarz od jakiegoś czasu znów wysypało i do tego na głowie jakies zmiany, i one na bank go swędzą :( w poniedziałek mamy dermatologa, zobaczymy co ona powie...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci, kup DEXERYL. To jest magia, co ten krem robi ze skórą. Poleciła mi jedna z najlepszych dermatologów w Warszawie. Po 2 smarowaniach wszystko zniknęło, a wyglądała Matylda TRAGICZNIE...

jusci lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka też się nie przekręca. Wygina się w pałąk, tak lekko bokiem leży, przesuwa się w poprzek, ale nie obraca
    ja niedrapek nigdy nie zakładałam, drapie się ale to delikatne zadrapania i szybko schodzą, a paznokcie musimy obcinać raz na 2-3 dni bo rosną jak szalone

a babie w autobusie to bym powiedziała wprost żeby się nie wtrącała
    może dziecko tyle czarownic zobaczyło to i się popłakało :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Basia :) właśnie trzeba bylo babie powiedzieć, ze dzuecko placze od jej durnego gadania :P
    Ohhhh wtedy ujrzec jej minę :)

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ