X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Milky Way podesłała mi swoje prawdziwe konto na fb, naprawdę taka osoba istnieje i jest lekarzem stomatologiem, więc pozwolę sobie dodać jej drugie konto do grupy.

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dzisiaj miłą sytuację. Czekam sobie w kolejce do rejestracji i były 4 osoby przed nami. Kobieta która stała pierwsza mówi a ja panią przepuszczę z tym dzieckiem więc nie musiałam czekać. Najśmieszniejsze jest to ,że ta sama babka chwilę wcześniej opieprzyła inna która chciała coś skserować i zapytała czy musi stać z kolejce i to z wielkim oburzeniem bo przecież WSZYSCY CZEKAJĄ ;)

• Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się dwa razy przekręcił z pleców na brzuch a potem cisza. Nadal próbuje, ale wygina się jak śrubka.
    Natomiast z brzucha na plecy przekręca się cały czas. Dawniej to było przypadkowe, bo płakał jak wylądował na plecach, a teraz celowo to robi i ma ubaw po pachy :)
    Polkosia chyba zamówię ten krem, bo i u nas coś na czole i łokciu wychodzi :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, wiedziałam że istniejesz! :)
    Poradź mi pls, co warto zapobiegawczo u 2,5-łatki zrobić?
    Myjemy dwa razy dziennie żabki pasta 1000 fluoru, wieczorem nakładam Tooth mousse.
    Coś jeszcze prewencyjnie warto?
    Ja mam strasznie słabe zęby, chciałabym jej oszczędzić problemów w przyszłości t

milky way lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pediatryczka się dzisiaj mnie pytała czy już sie przekreca,a matka od razu panika,ze powinna. To wrzucam na luz, ma czas :)

Mnie tez raz Pan przepuscil w kolejce w sklepie. Wystraszył się,ze będzie ryk ;) W sumie dobrze wyczuł,bo Rózia nie smoczkowa i potrafi dawać koncerty:D

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się jeszcze nie przekręca, jest bardzo miękka jak ją turlam więc myślę że niewiele jej brakuje ale że nadal nie lubi leżeć na brzuchu to nie dąży do tej pozycji ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, spróbuj. On jest tłusty, na początku smarowałam 2x dziennie przez kilka dni, potem 1x dziennie, a teraz co drugi dzień bardziej zapobiegawczo. U nas były suche placki łuszczące się na udach, na brzuchu krosty, na buzi skorupa, na łokciach wszystko na raz i ten krem pomógł na wszystko. Teraz jest idealnie gładka, serio. A i sama zaczęłam smarować siebie, bo też sucha jestem. Efekt jest świetny, ulga momentalnie. I długo to nawilżenie trzyma.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina Twoja to też chucherko jak dobrze kojarzę,karmisz ją w nocy,w sensie budzisz? Bo ja swoją podkarmiam dwa razy w nocy i tak sie zastanawiam kiedy nadejdzie czas żeby przestac. Myślę ze ona już zawsze będzie poprostu szczupła.

tb738ribfs156aj0.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, wiecej duzo nie zrobisz, wiesz, najwazniejsze to jak myjecie ząbki, to ona coprawda moze myc sama, ale rodzic koniecznie musi po niej poprawic.
    Tooth mousse super
    Ta pasta do zębow- np, powiem Ci, ze ja bym 100pppm nie dała 2,5 latce. 500 wystarczy, 1000 to bardzo duzo tym bardziej, ze duzą część połknie :)
    Kumulacja moze powodowac fluorozę zębów stałych. Wyglada to tragicznie. To oczywiscie nie zdarza sie czesto, zalezy ile tej pasty dajesz, ile x dziennie, ile ona zjada, czy pasta jest smakowa (te wszystkie balonowe, truskawkowe, pożerane są o wiele chetniej, wiadomo :)
    No, to margines ale trzeba pamietac

Ja mojemu napewno zeby mleczne polakuje. Czyli na powierzchnie żujące czworek i piatek poloze taki plynny kompozyt, ktory zaleje bruzdy. Super sprawa, szybko sie robi, dobre efekty o ile dobra klasyfikacja (nie moze byc absolutnie zadnej przebarwionej bruzdy).
    Tylko musi dac sobie oczyscic zabki szczoteczką, i wytrzymac chwile podczas aplikacji materialow i swiecenia. Bardzo dobre rezultaty.

Jesli nie, to mozna robic okresowa flupryzacje (np lakierowanie)
    Kladzie sie na zęby materiał o b duzej zawartosci fluoru. Zabki sa pozniej krotki czas szorstkie.
    Ale lepiej polakować.
    I nie martw sie, czynik genetyczny jest naprawde znikomy przy bardzo dobrej higienie jamy ustnej!
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    U nas były suche placki łuszczące się na udach, na brzuchu krosty, na buzi skorupa, na łokciach wszystko na raz i ten krem pomógł na wszystko. Teraz jest idealnie gładka, serio. A i sama zaczęłam smarować siebie, bo też sucha jestem. Efekt jest świetny, ulga momentalnie. I długo to nawilżenie trzyma.

U nas podobne objawy na ciele. Ja odstawiłam żel Hippa i pieluchy, ale do pieluch wróciłam, więc to nie one uczulały, a do żelu do mycia już nie. Sama zużywam, a skóra małej znowu jest gładka bez skazy. Tylko z ciemieniuszką na główce i policzkach regularnie walczę.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Kalina Twoja to też chucherko jak dobrze kojarzę,karmisz ją w nocy,w sensie budzisz? Bo ja swoją podkarmiam dwa razy w nocy i tak sie zastanawiam kiedy nadejdzie czas żeby przestac. Myślę ze ona już zawsze będzie poprostu szczupła.
    Nie budzę bo to się mijało z celem, ona na śpiocha nie zje a jak udało mi się ją obudzić to zasypiała po 1-2min
    Karmię ją tylko wtedy kiedy się sama obudzi
    Mam wrażenie że ostatnio przytyła, z tego wszystkiego zamówiłam wagę, czekam na paczkę ;) teraz to dopiero będę świrować :P

Madziula87 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Hej dziewczyny, Milky Way podesłała mi swoje prawdziwe konto na fb, naprawdę taka osoba istnieje i jest lekarzem stomatologiem, więc pozwolę sobie dodać jej drugie konto do grupy.
    A czy pozostałe dziewczyny z grupy nie miały nic przeciwko fejkowemu profilowi? Bo ja tam jestem widoczna bardziej niż tutaj a nie chciałabym, żeby ktoś niepowołany widział moje fotki oraz dane prywatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 23:40

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda moze mnie poznać, jak juz pisałam na fb, nie mam problemow z tym.

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Moja już też próbuje wydostać ręce z woombie,raz próbowała spać bez,ale po godzinie zaczęła intensywnie jeść rączki i było po spaniu.

Czyje dziecie nie przekręca się jeszcze na bok? Córa zrobiła z dwa obroty miesiac temu i do tej pory nic. Ma jesCze czas?
    Madziula,moj mały jeszcze sie nie przekręcił,ale to jest 7kg klucha i chyba nie moze sie poradzić

17u920mmtaho5gy9.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nita, spróbuj. On jest tłusty, na początku smarowałam 2x dziennie przez kilka dni, potem 1x dziennie, a teraz co drugi dzień bardziej zapobiegawczo. U nas były suche placki łuszczące się na udach, na brzuchu krosty, na buzi skorupa, na łokciach wszystko na raz i ten krem pomógł na wszystko. Teraz jest idealnie gładka, serio. A i sama zaczęłam smarować siebie, bo też sucha jestem. Efekt jest świetny, ulga momentalnie. I długo to nawilżenie trzyma.
    Czyli na świąd pomoże? A główkę można smarować?

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś sobie pizne w łeb... 5 pobudka rozpoczynająca dzień...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie codziennie od jakiegoś czasu budzi się o 5 marudzi...nie idzie go uspokoić..a o 6 już wstaje :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 07:25

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Mikołaj standardowo zasnął o 21. O 1 się obudziłam, ale spał. O 3 znów, ale wybudziłam go do jedzenia. Myślicie że powinnam pozwolić mu przesypiać noc skoro chce? Ja bym wolała żeby miał chociaż 1 karmienie... wydaje mi się ze to trochę za długo. Wczoraj było identycznie i obudził się dopiero o 6 (po 9h snu). Dziś go nakarmilam i też się obudził po 6. Ale ta 3 wydaje mi się najbardziej optymalna. Wcześniej tak się budził. Od 21 do 3 miał 6 godzin, jedzenie i potem pobudka o 8 czyli 5 godzin. To było ok. Ale całą noc? :-/

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 07:31

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie jestem dobrym doradcą bo ja bym nie budziła tylko spała :D no ale co ja się tu mądrze ja w nocy karmiłam 4 razy...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale ja to i tak się budzę :-D tylko nie wiem czy jego budzić :-p

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ