Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja miałam dzisiaj miłą sytuację. Czekam sobie w kolejce do rejestracji i były 4 osoby przed nami. Kobieta która stała pierwsza mówi a ja panią przepuszczę z tym dzieckiem więc nie musiałam czekać. Najśmieszniejsze jest to ,że ta sama babka chwilę wcześniej opieprzyła inna która chciała coś skserować i zapytała czy musi stać z kolejce i to z wielkim oburzeniem bo przecież WSZYSCY CZEKAJĄ
-
Mój się dwa razy przekręcił z pleców na brzuch a potem cisza. Nadal próbuje, ale wygina się jak śrubka.
Natomiast z brzucha na plecy przekręca się cały czas. Dawniej to było przypadkowe, bo płakał jak wylądował na plecach, a teraz celowo to robi i ma ubaw po pachy
Polkosia chyba zamówię ten krem, bo i u nas coś na czole i łokciu wychodzi -
Milky, wiedziałam że istniejesz!
Poradź mi pls, co warto zapobiegawczo u 2,5-łatki zrobić?
Myjemy dwa razy dziennie żabki pasta 1000 fluoru, wieczorem nakładam Tooth mousse.
Coś jeszcze prewencyjnie warto?
Ja mam strasznie słabe zęby, chciałabym jej oszczędzić problemów w przyszłości tmilky way lubi tę wiadomość
-
Bo pediatryczka się dzisiaj mnie pytała czy już sie przekreca,a matka od razu panika,ze powinna. To wrzucam na luz, ma czas
Mnie tez raz Pan przepuscil w kolejce w sklepie. Wystraszył się,ze będzie rykW sumie dobrze wyczuł,bo Rózia nie smoczkowa i potrafi dawać koncerty:D
-
Nita, spróbuj. On jest tłusty, na początku smarowałam 2x dziennie przez kilka dni, potem 1x dziennie, a teraz co drugi dzień bardziej zapobiegawczo. U nas były suche placki łuszczące się na udach, na brzuchu krosty, na buzi skorupa, na łokciach wszystko na raz i ten krem pomógł na wszystko. Teraz jest idealnie gładka, serio. A i sama zaczęłam smarować siebie, bo też sucha jestem. Efekt jest świetny, ulga momentalnie. I długo to nawilżenie trzyma.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dotty, wiecej duzo nie zrobisz, wiesz, najwazniejsze to jak myjecie ząbki, to ona coprawda moze myc sama, ale rodzic koniecznie musi po niej poprawic.
Tooth mousse super
Ta pasta do zębow- np, powiem Ci, ze ja bym 100pppm nie dała 2,5 latce. 500 wystarczy, 1000 to bardzo duzo tym bardziej, ze duzą część połknie
Kumulacja moze powodowac fluorozę zębów stałych. Wyglada to tragicznie. To oczywiscie nie zdarza sie czesto, zalezy ile tej pasty dajesz, ile x dziennie, ile ona zjada, czy pasta jest smakowa (te wszystkie balonowe, truskawkowe, pożerane są o wiele chetniej, wiadomo
No, to margines ale trzeba pamietac
Ja mojemu napewno zeby mleczne polakuje. Czyli na powierzchnie żujące czworek i piatek poloze taki plynny kompozyt, ktory zaleje bruzdy. Super sprawa, szybko sie robi, dobre efekty o ile dobra klasyfikacja (nie moze byc absolutnie zadnej przebarwionej bruzdy).
Tylko musi dac sobie oczyscic zabki szczoteczką, i wytrzymac chwile podczas aplikacji materialow i swiecenia. Bardzo dobre rezultaty.
Jesli nie, to mozna robic okresowa flupryzacje (np lakierowanie)
Kladzie sie na zęby materiał o b duzej zawartosci fluoru. Zabki sa pozniej krotki czas szorstkie.
Ale lepiej polakować.
I nie martw sie, czynik genetyczny jest naprawde znikomy przy bardzo dobrej higienie jamy ustnej!
.
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:U nas były suche placki łuszczące się na udach, na brzuchu krosty, na buzi skorupa, na łokciach wszystko na raz i ten krem pomógł na wszystko. Teraz jest idealnie gładka, serio. A i sama zaczęłam smarować siebie, bo też sucha jestem. Efekt jest świetny, ulga momentalnie. I długo to nawilżenie trzyma.
U nas podobne objawy na ciele. Ja odstawiłam żel Hippa i pieluchy, ale do pieluch wróciłam, więc to nie one uczulały, a do żelu do mycia już nie. Sama zużywam, a skóra małej znowu jest gładka bez skazy. Tylko z ciemieniuszką na główce i policzkach regularnie walczę. -
Madziula87 wrote:Kalina Twoja to też chucherko jak dobrze kojarzę,karmisz ją w nocy,w sensie budzisz? Bo ja swoją podkarmiam dwa razy w nocy i tak sie zastanawiam kiedy nadejdzie czas żeby przestac. Myślę ze ona już zawsze będzie poprostu szczupła.
Karmię ją tylko wtedy kiedy się sama obudzi
Mam wrażenie że ostatnio przytyła, z tego wszystkiego zamówiłam wagę, czekam na paczkęteraz to dopiero będę świrować
Madziula87 lubi tę wiadomość
-
Kushina wrote:Hej dziewczyny, Milky Way podesłała mi swoje prawdziwe konto na fb, naprawdę taka osoba istnieje i jest lekarzem stomatologiem, więc pozwolę sobie dodać jej drugie konto do grupy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 23:40
-
Madziula87 wrote:Moja już też próbuje wydostać ręce z woombie,raz próbowała spać bez,ale po godzinie zaczęła intensywnie jeść rączki i było po spaniu.
Czyje dziecie nie przekręca się jeszcze na bok? Córa zrobiła z dwa obroty miesiac temu i do tej pory nic. Ma jesCze czas? -
polkosia wrote:Nita, spróbuj. On jest tłusty, na początku smarowałam 2x dziennie przez kilka dni, potem 1x dziennie, a teraz co drugi dzień bardziej zapobiegawczo. U nas były suche placki łuszczące się na udach, na brzuchu krosty, na buzi skorupa, na łokciach wszystko na raz i ten krem pomógł na wszystko. Teraz jest idealnie gładka, serio. A i sama zaczęłam smarować siebie, bo też sucha jestem. Efekt jest świetny, ulga momentalnie. I długo to nawilżenie trzyma.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
U mnie codziennie od jakiegoś czasu budzi się o 5 marudzi...nie idzie go uspokoić..a o 6 już wstaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 07:25
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Kurczę, Mikołaj standardowo zasnął o 21. O 1 się obudziłam, ale spał. O 3 znów, ale wybudziłam go do jedzenia. Myślicie że powinnam pozwolić mu przesypiać noc skoro chce? Ja bym wolała żeby miał chociaż 1 karmienie... wydaje mi się ze to trochę za długo. Wczoraj było identycznie i obudził się dopiero o 6 (po 9h snu). Dziś go nakarmilam i też się obudził po 6. Ale ta 3 wydaje mi się najbardziej optymalna. Wcześniej tak się budził. Od 21 do 3 miał 6 godzin, jedzenie i potem pobudka o 8 czyli 5 godzin. To było ok. Ale całą noc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 07:31