Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix nie przesadzasz tylko ja próbuje cię uspokoić ze nic złego się nie dzieje i nasz organizm potrafi doskonale się dostosować do potrzeb naszego dziecka :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, ile Wy tych postow naprodukowalyscie ;) pol dnia mnie nie bylo i zytam i czytam i konca nie bylo widac ;)
    Fb czy bbf, gziekolwiek byleby nam sie grupa nie rozeszla. Ja tutsj raczej mloda stazem, ale licze, ze nie zrobicie mi selekcji jak dziewczyny z grupy fb :) Kushina to do Ciebie trzeba sie zglosic z zaproszeniem?

Temat skory przerabialam ostatnio z moja. Dostala lojotokowego zapalenia skory najpewniej od oliwki... dlugo sie z tym bujalysmy. Dermatolog zalecila robiona w aptece biala papke. Pomoglo. Zeby dziecko mialo aksa,itna skore do kapueli dodajemy od poczatku lyzke maki ziemniaczanej. Dermatolog pochwalila :) takze odstawiajcie oliwke..

A w ogole to wczoraj kupowalam dla Hani sukienki na lato na olx. spotkalam sie z babka na miescie i przy okazji opowiedziala mi historie "ku przestrodze". Znalazla na olx pieknezabawki fisher price. Nazdjeciach super, jak nowe, ktore kosztuja w sklepie po 300pln/szt byly wystawione lacznie za 300pln. Ale babka sprzedawala tylko z wysylka. Kobieta sie skusila i do domu przyszedl jej totalny zlom, ze smietnika.. oczywiscie sprzedajaca wszytskiego sie wyparla i stwierdzila, ze uszkodzone w transporcie. A zniszczenia typu wylane baterie, przerdzewienia itp..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Aran do dzisiaj jest dwucyckowy :P Po opróżnieniu jednej piersi lubi sobie jeszcze popić ;) tak było od początku i chyba zostanie z nim do końca kp.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Czyli na świąd pomoże? A główkę można smarować?

Wiesz co, ja smaruję do wysokości uszu i kark i tyle, bo była łuszcząca. Na świąd na bank pomoże. Czubka głowy nie smarowałam, bo ciemieniuchę mamy nadal małą i nie chciałam jej zakitować.

jusci lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych oliwek i balsamów nie używam, daje tylko Oilatum do kąpieli i to juz lekko natłuszcza. Ale fakt, ze mała od początku nie ma żadnych problemów ze skorą wiec moze po prostu ona nie potrzebuje

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, moze Gabrysia robi Ci trening przed maluchem ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu na teście pojawiły się 2 kreski, a dzisiaj mała ma już 4 miesiące :)

U mnie praktycznie od samego początku karmienie = 1 pierś. Tylko jak miałam kryzys laktakcyjny to w ruch szły obie :p

Szczesliwa, jeszcze chwila i będziesz tulic swoje maleństwo :) trzymam kciuki i życzę żeby samo ruszyło :)

Werix, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia odnośnie tego kremu, który polecasz; widzę, że ma w składzie parabeny. Nie zapchało Ci skóry? Nie było żadnych podrażnień u Matyldy?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jusci Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doszłam do tego że młody pomylił dzień z nocą jeśli chodzi o karmienie...tzn najada się w nocy, i potem do południa nie chce jeść =-O
    Jak to teraz zmienić=-O

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci, niestety musisz w nocy konsekwentnie dawać mu coraz mniej. Aż do pozostawienia jednego karmienia.

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi sa miekie non stop, ale mala nogdy nie chce drugiego i jakos wytrzymuje 3h to chyba jest ok co?
    Czy mam ja na chwile przystawiac do drugiej piersi tez?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przystawiałam moją najpierw do dwoch, zeby rozkrecic laktacje, pozniej wystarczyla jej jedna, pozniej ja chcialam zrobic zapasy, bo planowalam wyjazd na caly dzien od zupelnego rana do wieczora, i okazalo sie, ze nie mam nadprodukcji, wtedy przystawialam ją do obu, wcinała z obu, i po tygodniu juz mialam nadprodukcje, wiadomo.

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie smaruję niczym po kąpieli a oliwka nie jest już zalecana bo strasznie wysusza skórę.

• Werix Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze proponuję drugą pierś.

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa młody zasnął i śpi na spacerze już 1,5 godz =-O :-) w końcu jakiś mały sukces :-D

Werix, MoBo lubią tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Właśnie doszłam do tego że młody pomylił dzień z nocą jeśli chodzi o karmienie...tzn najada się w nocy, i potem do południa nie chce jeść =-O
    Jak to teraz zmienić=-O
    Czytałam wczoraj artykuł. Podobno jak dziecko dużo je w ciągu dnia i marudzi, to skok. Jeśli je bardzo dużo w ciągu nocy i często się budzi, to regresja snu 3-4 miesiąca. U nas jest regresja plus skok. Jest bosko :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jusci Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ta regresja trwa ?=-O

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny,Milky, podziwiam za całodniowe wypad. Ja ostatnio musiałam pójść do dentysty na wyrwanie zęba i mój mąż został z małym. A jako że nakarmiony, przewinięty itd to stwierdził że pojedzie do swojej mamy na te 3 godziny. A ja myślałam że jajo zniosę. Zęba mi rwali a j,a tylko na zegarek patrzyłam :-D tak to już jest jak się z dzieckiem spędza 24h na dobę. A tu raptem go nie było... i wiedziałam że nic mu nie jest. Ale samo to że był gdzieś daleko i nie widziałam to już tragedia.
    Ja nie wiem jak ja go do tego żłobka poślę :-/

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Dobre pytanie...
    Bo skok to wiem 5tyg czyli jeszcze 3,5... Boże daj mi moc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:09

Werix, jusci lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Nawet miesiąc :(
    Ale czytałam komentarze mamusiek i u niektórych trwało 10 tygodni a u niektórych spanie po regresji nigdy nie powróciło do normalności.
    Kolejna regresja jest w 8-9 miesiącu.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ