Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też jedna pierś,dosłownie,Rózia nie śsie prawej,tam jej samoistnie nie leci mleczko,nie jest smoczkowata i może poprostu nie lubi tej strony.
My też nic nie używamy po kąpieli.
A nam zginęły klucze i zamiast na spacerze siedzimy na trasie,taki leasy day -
O kurde...to już ponad 3 tyg u nas z tymi nockami boniu, jak zostanie, to chyba kara za grzechy jakieś
MoBo lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Nita wrote:Polkosia odnośnie tego kremu, który polecasz; widzę, że ma w składzie parabeny. Nie zapchało Ci skóry? Nie było żadnych podrażnień u Matyldy?
Nie, nic. Siebie też smaruję i wszystko OK, nie odczułam nic specjalnego. Oprócz oczywiście zniknięcia suchości itp.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Przeczytałam połowę Księgi snu Sears'ów i ogólnie podzielam ich ideologię, ale ta książka nie daje żadnych konkretnych rozwiązań, raczej sugeruje żeby zaakceptować pobudki dziecka i przyzwyczaić się, odsypiać w dzień. Hogg jest dla mnie bardziej konkretna. A w wielu sprawach mają wspólne poglądy. Także jak ktoś szuka rozwiązania jak przespać się 6h, to raczej nie u Searsów.
MoBo lubi tę wiadomość
-
milky way wrote:Dotty, wiecej duzo nie zrobisz, wiesz, najwazniejsze to jak myjecie ząbki, to ona coprawda moze myc sama, ale rodzic koniecznie musi po niej poprawic.
Tooth mousse super
Ta pasta do zębow- np, powiem Ci, ze ja bym 100pppm nie dała 2,5 latce. 500 wystarczy, 1000 to bardzo duzo tym bardziej, ze duzą część połknie
Kumulacja moze powodowac fluorozę zębów stałych. Wyglada to tragicznie. To oczywiscie nie zdarza sie czesto, zalezy ile tej pasty dajesz, ile x dziennie, ile ona zjada, czy pasta jest smakowa (te wszystkie balonowe, truskawkowe, pożerane są o wiele chetniej, wiadomo
No, to margines ale trzeba pamietac
Ja mojemu napewno zeby mleczne polakuje. Czyli na powierzchnie żujące czworek i piatek poloze taki plynny kompozyt, ktory zaleje bruzdy. Super sprawa, szybko sie robi, dobre efekty o ile dobra klasyfikacja (nie moze byc absolutnie zadnej przebarwionej bruzdy).
Tylko musi dac sobie oczyscic zabki szczoteczką, i wytrzymac chwile podczas aplikacji materialow i swiecenia. Bardzo dobre rezultaty.
Jesli nie, to mozna robic okresowa flupryzacje (np lakierowanie)
Kladzie sie na zęby materiał o b duzej zawartosci fluoru. Zabki sa pozniej krotki czas szorstkie.
Ale lepiej polakować.
I nie martw sie, czynik genetyczny jest naprawde znikomy przy bardzo dobrej higienie jamy ustnej!
.
Kurcze z tym 1000 zaleciła mi moja stomatolożka.
Myjemy dwa razy dziennie po 2 minuty. Nic nie wypluwa, wiec zakładam, ze wszystko to trafia do żołądka? Wcześniej myliśmy Elmexem 500, teraz chyba Optident 1000? -
Nas z podwórka pogonił deszcz a że mały ładnie spał to wniosłam gondolę do domu i śpi już tak prawie godzinę. Dzięki temu mam zrobiony obiad i delektuję się kisielem truskawkowym w błogiej ciszy. Zastanawiam się tylko czemu głupia nie położyłam się spać...
MoBo lubi tę wiadomość
-
Udało sie na godzinke obiad z wczoraj dzis sobie obiecałam isc spac razem z kurami, bo i moja zaczyna sie cos budzic w nocy, no kiedys nas musiały dopasc jakies skoki czy regresje i trza przeczekac.
Werix lubi tę wiadomość
-
Ja to jestem taka matka wariatka, że zamiast spać w drugim pokoju w nocy i cieszyć się, że mąż przejął małego do opieki, to spać nie mogłam. Było mi jakoś cicho, głucho, dziwnie. Aran w pokoju obok z mężem, a ja tęskniłam i po godzinie wiercenia się w łóżku przywlokłam się z powrotem do sypialni
-
Ja usypialam 45 min w mega płaczu...przyszedł se mąż i trzasnął drzwiami i po 15 min pobudka....no wkurw mega...oczywiście teraz cisza zapadła....Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Nie wytrzymam! Ja tu na koguta, a mój dzisiaj odwalił jeszcze lepiej. Ja tu usypiam Małego a ten w garażu sobie wierci, przesuwa ciężkie kratownice. Po całym domu się niesie! Trzymajcie mnie, bo nie wiem czy w psychiatryku jest internet i może to mój ostatni post...
Basia79, Koska 88, Iva79 lubią tę wiadomość