X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jedna pierś,dosłownie,Rózia nie śsie prawej,tam jej samoistnie nie leci mleczko,nie jest smoczkowata i może poprostu nie lubi tej strony.

My też nic nie używamy po kąpieli.

A nam zginęły klucze i zamiast na spacerze siedzimy na trasie,taki leasy day :)

tb738ribfs156aj0.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde...to już ponad 3 tyg u nas z tymi nockami =-O boniu, jak zostanie, to chyba kara za grzechy jakieś :-P

MoBo lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Polkosia odnośnie tego kremu, który polecasz; widzę, że ma w składzie parabeny. Nie zapchało Ci skóry? Nie było żadnych podrażnień u Matyldy?

Nie, nic. Siebie też smaruję i wszystko OK, nie odczułam nic specjalnego. Oprócz oczywiście zniknięcia suchości itp.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam połowę Księgi snu Sears'ów i ogólnie podzielam ich ideologię, ale ta książka nie daje żadnych konkretnych rozwiązań, raczej sugeruje żeby zaakceptować pobudki dziecka i przyzwyczaić się, odsypiać w dzień. Hogg jest dla mnie bardziej konkretna. A w wielu sprawach mają wspólne poglądy. Także jak ktoś szuka rozwiązania jak przespać się 6h, to raczej nie u Searsów.

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Dotty, wiecej duzo nie zrobisz, wiesz, najwazniejsze to jak myjecie ząbki, to ona coprawda moze myc sama, ale rodzic koniecznie musi po niej poprawic.
    Tooth mousse super
    Ta pasta do zębow- np, powiem Ci, ze ja bym 100pppm nie dała 2,5 latce. 500 wystarczy, 1000 to bardzo duzo tym bardziej, ze duzą część połknie :)
    Kumulacja moze powodowac fluorozę zębów stałych. Wyglada to tragicznie. To oczywiscie nie zdarza sie czesto, zalezy ile tej pasty dajesz, ile x dziennie, ile ona zjada, czy pasta jest smakowa (te wszystkie balonowe, truskawkowe, pożerane są o wiele chetniej, wiadomo :)
    No, to margines ale trzeba pamietac

Ja mojemu napewno zeby mleczne polakuje. Czyli na powierzchnie żujące czworek i piatek poloze taki plynny kompozyt, ktory zaleje bruzdy. Super sprawa, szybko sie robi, dobre efekty o ile dobra klasyfikacja (nie moze byc absolutnie zadnej przebarwionej bruzdy).
    Tylko musi dac sobie oczyscic zabki szczoteczką, i wytrzymac chwile podczas aplikacji materialow i swiecenia. Bardzo dobre rezultaty.

Jesli nie, to mozna robic okresowa flupryzacje (np lakierowanie)
    Kladzie sie na zęby materiał o b duzej zawartosci fluoru. Zabki sa pozniej krotki czas szorstkie.
    Ale lepiej polakować.
    I nie martw sie, czynik genetyczny jest naprawde znikomy przy bardzo dobrej higienie jamy ustnej!
    .

Kurcze z tym 1000 zaleciła mi moja stomatolożka.
    Myjemy dwa razy dziennie po 2 minuty. Nic nie wypluwa, wiec zakładam, ze wszystko to trafia do żołądka? Wcześniej myliśmy Elmexem 500, teraz chyba Optident 1000?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas z podwórka pogonił deszcz a że mały ładnie spał to wniosłam gondolę do domu i śpi już tak prawie godzinę. Dzięki temu mam zrobiony obiad i delektuję się kisielem truskawkowym w błogiej ciszy. Zastanawiam się tylko czemu głupia nie położyłam się spać...

MoBo lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, ja tez myślami czesciowo w domku :) albo dzwonie, albo mmsy dostaje :D

Dotty, no, co lekarz to opinia pewnie :) ja bym sie bała :D
    A to Ci teraz pomogłam :D

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ide skorzystac z rady Searsow :P czyli spac :) cu soon :P

Werix lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się zdrzemnęła ale obiad trzeba zrobić :p

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie spałam za dnia,nawet dziecko mnie tego nie nauczyło. Nie potrafię :/ Być może Rozalka ma to po mnie :P

MoBo lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało sie na godzinke :) obiad z wczoraj :P dzis sobie obiecałam isc spac razem z kurami, bo i moja zaczyna sie cos budzic w nocy, no kiedys nas musiały dopasc jakies skoki czy regresje i trza przeczekac.

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem taka matka wariatka, że zamiast spać w drugim pokoju w nocy i cieszyć się, że mąż przejął małego do opieki, to spać nie mogłam. Było mi jakoś cicho, głucho, dziwnie. Aran w pokoju obok z mężem, a ja tęskniłam i po godzinie wiercenia się w łóżku przywlokłam się z powrotem do sypialni :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, próbowałam uśpić Małego z 40 min, a on usypiał, mijały 2 minuty i budził się. I tak w kółko... całe 40 minut. Zejść można.

Jak ja bym chciała żeby ktoś inny się nim zajął w nocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:09

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usypialam 45 min w mega płaczu...przyszedł se mąż i trzasnął drzwiami i po 15 min pobudka....no wkurw mega...oczywiście teraz cisza zapadła....

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie tak wkurwia mój kogut. Czasem stoi pod samym oknem i drze japę. To jedyne zwierze, które mam ochotę zabić i zjeść.

jusci, MoBo, baranosia, Maggie_31 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix! Zastrzel i do gara!

jusci, MoBo lubią tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he, a rosół z koguta dobry? bo coś mi się kojarzy, że to niedobre mięcho :)

MoBo lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem, ale tak moznaby tak z zemsty chociażby :D

Psu da! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:06

MoBo lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam! Ja tu na koguta, a mój dzisiaj odwalił jeszcze lepiej. Ja tu usypiam Małego a ten w garażu sobie wierci, przesuwa ciężkie kratownice. Po całym domu się niesie! Trzymajcie mnie, bo nie wiem czy w psychiatryku jest internet i może to mój ostatni post...

Basia79, Koska 88, Iva79 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wieczor poszlo wyjatkowo łatwo O.o spodziewam sie w zamian pobudek w nocy.
    Pi.... kogut :P

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ