Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że robienie hałasu to jakieś genetyczne :)

Maggie, mam to samo. Mówię mu: Synuś nie musisz wyrywać mamie włosów, same wypadna :)

U mnie noc masakra. Nawet nie wiem, ile pobudek. Ale karmiłam tylko o 22, 2 i 6. Reszta to kupa (zaczął mi robić kupę w nocy, a dotychczas była tylko rano), jakieś ptzebudzenia, które wystarczyło wyszuszać by znów zasnął. Ale ppbudki co 1h-2h.

Czy wasze widzi wiejące przy jedzeniu dzieci chcą jeść więcej w nocy? Czy wystarcza im to co za dnia?

Maggie_31 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Dziewczyny,która nie jest w grupie na fb??
    Ja ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda do d... Chyba dziś jesteśmy skazani na siedzenie w domu :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky nie przeszkadzało mi to tak bardzo jak nie było małej. Teraz jestem zła jak tylko widzę idącego do łazienki podczas usypiania:)
    Moja tez chce żeby mama na szamponie oszczędziła :D

milky way lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    To widzę że robienie hałasu to jakieś genetyczne :)

Maggie, mam to samo. Mówię mu: Synuś nie musisz wyrywać mamie włosów, same wypadna :)

U mnie noc masakra. Nawet nie wiem, ile pobudek. Ale karmiłam tylko o 22, 2 i 6. Reszta to kupa (zaczął mi robić kupę w nocy, a dotychczas była tylko rano), jakieś ptzebudzenia, które wystarczyło wyszuszać by znów zasnął. Ale ppbudki co 1h-2h.

Czy wasze widzi wiejące przy jedzeniu dzieci chcą jeść więcej w nocy? Czy wystarcza im to co za dnia?

Raczej starcza to co za dnia, bo i przed cyrkami i teraz w trakcie budzi się raz albo dwa, zdaza się ze przespi całą noc, ale moje cycki tego nie wytrzymują i staram się nie doprowadząc do takich sytuacji. Przez poprzednie dwa tygodnie przybrał 200 g, a twraz przez 1.5 tygodnia prawie 600 (!!). Po dzisiejszym ważeniu odpuszczam przejmowanie się, widocznie moje dziecko tak efektywnie ssie i bez sensu jest zmuszanie go do jedzenia. Tyle mu widocznie starcza, ewentualnie żywi się powietrzem :D

Werix lubi tę wiadomość

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony te 600 wydaje mi się nierealne, ale z drugiej strony powyrastał w ciągu ostatnich dni z wielu ubranek w rozmiarze 68. Podobno dzieci kp przybierają skokowo...

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix a jak u was przyrosty ? Ile razy dziennie karmisz i co ile godzin ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 08:53

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy jakiś armagedon! Budził się o 1, 4, 5, 6, 7 i już wstałam bo miałam dość.
    Jadł tylko o 1,4,7 a reszta to nie wiem co miała znaczyć.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżbyśmy wszystkie się spotkały w skoku?

Basia79, MoBo lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj padł nadzwyczaj wcześnie, bo jakoś po 20. Pobudka o 23:30 na jedzenie, potem o 1, ale tylko płacz, o 5 jedzenie, o 6 płacz, o 7 cycek do popicia, kupa i mycie dupy, o 8 jedzenie i teraz chyba będzie krótka drzemka bo pada powoli. Ech...

Meggie, ja też nie jestem na fejsie. Wogóle nie mam fejsa :-D

860ij44jco2wu7mv.png

Maggie_31 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • NicCol Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki:-)od dawna was podglądam mogę sie do was dołączyć?jestem styczniową mamusią ale termin miałam na grudnia dlatego tak was podczytuje:-)Alanek ma 3 mies przyjmiecie mnie do swojego grona?pozdr

Dobrawa, Iva79 lubią tę wiadomość

NicCol
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Czyżbyśmy wszystkie się spotkały w skoku?
    Ten skok jest miedzy 15 a 19 tygodniem wiec dlatego mamy kumulacje

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NicCol witamy :)

Basia no dokładnie niemalże wszystkie możemy się łapać na ten skok

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • NicCol Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile waza wasze maluchy?Baranosia twoj Antos chyba do tych większych należy?>Moj Alan 3 mies i 2 dni i już na liczniku 7200 kg masakra :-) wszyscy mówią że wygląda na pół roczku a on dopiero 3 mies

NicCol
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co u mnie też chyba ten skok. Niby moja młodsza a przecież urodzona tydzień po terminie więc jakby 3miech 2 tyg i 4 dni to chyba akurat by stykalo na ten 15 tydz. Ja dziś 3 razy chodziłam w nocy a to dla nas nie normalne.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja we wtorek miała 5160 G.

Mobi moja też tydzień po terminie,dlatego u nas skok o tydzień wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:51

tb738ribfs156aj0.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nicol, moja ze 6 będzie miała, wizyta dopiero 24go więc zobaczymy wtedy.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendobry
    a my skokow nie mamy
    co do rozmiarow,wlasnie kupilam fajny kombinezonik na roz 62,ale jeszcze troche duzy

czesc NiCol
    moja mala tez ze stycznia,najmlodsza tu na watku

Wszyscy w domu :)
  • milky way Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Milky Way, skoro jesteś z nami na grupie i się ujawniłaś, chciałam Cię szczerze przeprosić za moje ostatnie wpisy względem Ciebie. Przyznaję się do błędu. Moje zachowanie było okropne i obiecuję, że więcej taka sytuacja się nie powtórzy. Mam nadzieję, że mimo wszystko będziemy mogły kiedyś normalnie ze sobą pisać i nie będziesz chować urazy. Pozdrawiam

Przyjęte, dziękuję!

Basia79, Dotty84 lubią tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te skoki jakos malo zauwazalne, u malego bylo jednak bardziej gwaltownie, jak juz kiedys kiedys wspominałam.
    A u niej ewentualnie więcej śpi albo marudka sie wlącza i na rączki chce, ale daje sie ugadać. Ogólnie ugodowa laska.

‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ