X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    NAN HA. Tylko raz zjadla tyle, co napisane na puszce dla swojego wieku, czyli 180ml, a niedlugo powinna wedlug nestle zjadac 210ml..[/Q

Nie patrz na wiek tylko na wagę dziecka chyba ,że u Ciebie się to pokrywa.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jakieś grudniowe dzieci mają już pierwsze zęby?

NicCol lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z rozkoszą spiewa Aaa. Moja babcia ja nauczyła :D
    Nie wiem czy z grupy ale u moich znajomych dzieciaków listopadowe-grudniowych juz sie zeby pojawiły :)
    Ja nawet nie pomyslałam o kleszczach a tez mieszkam pod lasem i wszystkie psy pokoleń jako szczeniaki chorowały po ugryzieniu. Muszę sie za czymś rozejrzeć.
    Czy na słoiczki obowiązuje ta promocja 2+2? Jesli tak to chyba męża pogonie po zapasy.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz doczytałam, ze to tylko na pielęgnacje :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smierdza jak nieszczescie, az moja mama ostatnio pytala, czy z dzieckiem wszystko ok. Kosz musi byc wywalany codziennie, inaczej wali jak z szamba. Sorry za doslownosv, ale miod i pomarancze to nie jest ;) Sa zielonoszare, troche mnie martwi ten kolor, ale ponoc po mlekach HA takie moga byc.
    Moja rzadko zjada cala butle (zazwyczaj przygotowuje 150ml, czyli 170ml wychodzi). Kiedys jadla co 4h, ostatnio nie moze wytrzymac juz po 2,5 i improwizuje, zeby jakos dociagnac do 3h. Czesto po tych lamentach okazuje sie, ze zjada 60-80ml i wtedy nie wiem co robic- karmic wczesniej czy czekac..

Maggie_31 lubi tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • NicCol Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia Alan ostatnio bardzo marudny są chwile ze nawet noszenie nie pomaga rączke trzyma cały czas w bużce na dole dziąsła strasznie rozpulchnione byłam u lekarza i stwierdził ze to wszystko oznaka zbliżających się ząbkow smaruje mu dziąsełka maścią calgel tak lekarz zalecił. A ja az w to nie mogę uwierzyc ze to juz zęby on ma dopiero 3 mies-córce pierwszy ząbek wyszedł w wieku 6 mies

NicCol
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma rozmowę kwalifikacyjną we wtorek rano. Trzymajcie kciuki aby się udało! To będzie pierwsza rozmowa odkąd go zwolnili. Musi się wyszykować na tip top. :)
    Ech u nas dzisiaj kupki nie było i Aran się dość mocno pręży. Ciekawe jaka nocka będzie.

Maggie, jak tam twój mały? Śpi już? :)

Kushina, Dobrawa, Maggie_31, Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Chiara, czy u Was po Nan też sa kupy śmierdziele?
    Ostatnio śmierdzą bardzo wcześniej bym powiedziała że przy obecnym to kwiatuszki były.
    U nas też tak jest nawet dzisiaj było tak ze chciała jeść nieco wcześniej niż powinna. Zrobiłam mleko zaczyna pić i nagle stop i ani łyka więcej. Wypiła 50ml słyszę że brzuszek pusty a ona nie chce pić. Chciałam dać na siłę i skończyło się mega ulaniem. Zasnęła na 3h po czym wstala tak głodna że myślałam że mnie zje. Ale też mam później dylemat jak mało zje kiedy podać następny posiłek.
    W rossmanie tylko lovi 150ml dla nas to już za mało zamowie na all.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, idziemy jutro do szpitala na obserwację i badania.

Wiecie, że od dwoch miesiecy walczymy z chorobą refluksową. Od kilku dni Mieszko je głodowe porcje, robi bardzo długie przerwy i płacze praktycznie cały dzień. Zalewa się łzami, płacze długo i nie daje się go ukoić. Dziś zjadł 350ml, nie jadł przez 10,5h w ciagu dnia (!). Z każdym dniem jest coraz gorzej. Widzę, że jest słaby, mało sika, nie tył nic przez 2 tygodnie, dzisiaj sie okazało ze schudł prawie 200g od poniedziałku. Moja pediatra bawi się w podchody od dwóch miesięcy, widziała go dzisiaj i potrzeby szpitala nie widzi, tylko zleciła mnóstwo badań, z którymi bede się bujać kilka tygodni. Natomiast pediatra, do której poszłam wczoraj prywatnie stwierdziła, ze refluks jest u niego bardzo poważny i po dzisiejszym dniu wysyła nas do szpitala, żeby się nie chrzanić, zrobią mu komplet badań i go nawodnią.

Dobrze robię? Wiem, ze szpitale to jest coś strasznego, ale od kilku dni sama nie jem ze stresu, ciagle płaczę i boję się najgorszego. Bardzo się boję, może dostanę tam jakieś uspokajacze.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, tulę. Jak trafiliśmy do szpitala z rotawirusem to wyłam kilka godzin jak bóbr, ale jak zobaczyłam ze dziecko pod kroplówką odżywa mi to sie zaczęłam uspokajać i następnego dnia juz było dużo lepiej. Nie było tak strasznie. Przynajmniej podadzą Miesiowi kroplówkę i go trochę to wzmocni. Bo z tego co piszesz to ciekawie nie jest i trzeba działać. A tego twojego lekarza to bym ja osobiście zrypała bo aż mi sie łzy w oczach pojawiły jak to czytałam wiec nawet nie chce sobie wyobrażać co Ty czujesz. Dasz radę, pamiętaj ze Mieszko czuje Twoje emocje wiec musisz być silna, dla niego. Postawią go na nogi, a potem coś zaradzą i bedzie dobrze. Tulę :*

Krakuska lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska dobrze że poszłaś do innego lekarza! Wierzę że w szpitalu Wam pomogą i znajdą jakiś sposób jak pomóc Miesiowi!
    Myślami będziemy z Wami :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska oczywiście ,że dobrze robisz. Jak mój trafił do szpitala też się strasznie bałam ale siedząc w domu nie się nie wymyśli. Przebadają go, pomogą i wszystko będzie dobrze. Trzymajcie się i czekamy na dobre wieści.

• RedLady Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, trzymaj się mocno! Dobrze robisz, nie ma na co czekać tylko trzeba działać. W szpitalu przebadają Miesia i mu pomogą. Dużo zdrowia dla was obojga i bądź dobrej myśli!

Ostatnio mała sobie ubzdurała i wstaje o 6... Dziś do 20 przespała jedynie 1,5h i to na raty. Padam na pysk. Jeśli ktokolwiek ma jakieś poradniki, książki, strony internetowe lub inne źródła wiedzy na temat "jak sprawić by drzemki w dzień stały się realne a nie tylko wytworem wyobraźni" to ja poproszę :P

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, rzeczywiście nie ciekawie. Chyba lepiej iść do tego szpitala. Nie będziesz się musiała bujać z tymi wszystkimi badaniami, czekać na wyniki. Tam wam wszystko zrobią na miejscu. I zajmą się maleństwem. Będzie mieć dobrą opiekę. Myślę że to lepsze rozwiązanie. Głowa do góry! Basia ma rację, musisz być silna, bo maluszek odczuwa wszystkie Twoje emocje. Jesteś dobrą mamą! Robisz wszystko co dla niego najlepsze!

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady dziewczyny chwaliły Zaklinaczkę dzieci Tracy Hogg. Do mnie dopiero dziś przyszła i będę czytać :)

Maggie_31, RedLady lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska ściskam mocno. Bardzo dobra decyzja. Pediatra na medal że pozwala tracić tak małemu dziecku na wadze...

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, tulę! :*
    Każda z nas postąpiłaby tak samo na Twoim miejscu! Mieszko wyraźnie traci na wadze, jest ryzyko odwodnienia. Tak nie może być. Lekarka jest jakaś nieodpowiedzialna. Nie można ignorować takiego dużego spadku wagi, nie u 4 miesięcznego dziecka! Zobaczysz, w szpitalu go nawodnią i mam nadzieję, że szybko znajdziecie rozwiązanie dla waszego refluksu. Biedny :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju Krakuska, dziewczyno co ty musisz przechodzić :/ jejku moje problemy to są niczym w porównaniu. Kurcze dobrze, że poszłaś gdzie indziej po radę, no i mam nadzieję, że w szpitalu pomogą i sytuacja się szybciutko odwróci <3

Red Lady w zaklinaczce są rady na takie krótkie drzemki, ake trzeba rutyne ustalić i ściśle się trzymać na początku. Tez pafalam na pysk jak zaczynałam, tetaz drugi tydzień i raz lepiej a raz gorzej, ale nie odpuszczam póki co.

Baranosia ciekawa jestem co ty powiesz o tej książce.

RedLady lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Kochane jesteście. Najbardziej sie boję, że będą go męczyć kilka dni i wypuszcza bez pojęcia co mu jest i będzie to samo.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku biedny Miesio :( Oby lekarze coś szybko zaradzili.
    Dawaj znać co u was.

‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ