Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja kleszcze się ponoć bardzo fajnie na wietrze roznosza więc kot nie musiał daleko chodzić żeby coś przywlec i pach spadł z niego na podłogę.
    Jedno co jeszcze napiszę to żeby nie rozgniatac kleszcza bo ponoć się coś toksycznego wydobywa, takiego co usunięty z nas to najlepiej w pudełeczko i zachować (poważnie mówię bo może go będą mogli zbadać).
    Ja jak znalazłam na psie dwa kleszcze chodzące to pozniej w nocy miałam koszmary , że po mnie chodzą O.o

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie butelek; teraz są jakieś nowe na rynku, z Chicco. Bardzo dobre podobno. Widziałam bardzo wiele komentarzy i same pochwały. Polecane są też dla mam karmiących piersią.

Wiecie, ja też się boję kleszczy. Jestem z Pomorza i pochodzę z rejonu, w którym jest chyba najwięcej kleszczy. A w dodatku mieszkamy pod laskiem i planowałam z małym chodzić na spacery codziennie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix próbowałam i cyckiem i na rękach i w końcu padł ubrany w otulacz przytulony do mnie. Ale też pospał max 45min

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kleszcze tez kiedyś używałam Frontline i tez przestało działać. Teraz używam Bravecto. Tabletki do połknięcia wiec można kapać psa i sie nie spłucze. I dość długi działa, ale drogie ok 100 zł w zależności od wielkości psa. Ale ja muszę dawać coś porządnego bo mój taki futrzak ze nie ma szansy nic znaleźć

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mama dzwoniła i już drugi nasz pies ma chorobę odkleszczowa :-( ponoć mocno zmutowane dziady... ja się teraz z młodym boję do lasu iść... znalazłam w necie jakieś odstraszacze ultradźwiękowe na kleszcze dla dzieci i zastanawiam się czy kupić...pediatra mówiła żeby wózek spryskać, ale czym to nie wiem:-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jusci przypomniałas mi, na mojej grupie dla goldenow jedna babka pisała, że zawsze miała po 10 kleszczy a zaczęła wycierac w psa Vicks Vaporub i się nie czepiaja.
    Nie dziwię się bo to śmierdzi :P
    Ja kupiłam i też będę testować.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A obroże przeciwkleszczowe nie sprawdzają się u was? U nas dały radę zeszłego lata. Feluś nie miał ani jednego kleszcza.
    Za to miałam chwilę grozy, ale z innego powodu. On taki ciekawski wiercipięta, podczas spaceru dojrzał ropuchę w trawie i zaczął ją targać a później pluć śliną. Bałam się, że już po nim, bo nawet polizanie ropuchy może być fatalne. Umyłam mu pyszczek w domu, na szczęście nic się nie stało.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za duże futro i obroża nie daje rady :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara po sloiczki do rosmana? Juz rozszerzasz diete, czy robisz zapasy?
    My skusilysmy sie na spacer i...zaliczone 2 ulewy :) powiem Wam, ze moja corka jest absolutnie gudniowa wampirzyca, na dworze jest dla niej najlepiej jak jest chlodno i ciemno. W te cieple dni wiercila sie w wozku, raz musialam wrocic sie z nia do domi, bo wpadla w histerie :/ jak tylko zaswieci jej w buzie promyk slonca jest skrzywiona i placz. Donrze, ze moj wozek ma opcje zacienienia :)
    W ofole to pogunilam sie juz z jedzeniem... karmie jeszcze odrobine piersia, ale glow ie Hania je mm. Wychodzi nam 6-7 karmien na dobe po ok 120-130 ml, czasem mniej czasem wiecej. Na puszce jest napisane 5karmien po 180 ml. Jak jest u Was? Hania ma 5butele, 2 lovi, reszta kazda inna. Nie zauwazylam zeby z ktorejs jadla lepiej lub gorzej.
    Jak jest u Waszych pociech z gaworzeniem? Moja bardzo szybko gruchala, agu, alu, la, le, a teraz tylko piski glownie, rzadko kiedy jakies sylaby.

relgh371qoeo8psk.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój non stop coś gada, a jego ulubione to robienie "a prrrr", takie pierdzenie ustami ze śliną :p

Ja w ciąży miałam z 15 kleszczy. Wszystkie załapałam zbierając grzyby.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Chiara po sloiczki do rosmana? Juz rozszerzasz diete, czy robisz zapasy?
    My skusilysmy sie na spacer i...zaliczone 2 ulewy :) powiem Wam, ze moja corka jest absolutnie gudniowa wampirzyca, na dworze jest dla niej najlepiej jak jest chlodno i ciemno. W te cieple dni wiercila sie w wozku, raz musialam wrocic sie z nia do domi, bo wpadla w histerie :/ jak tylko zaswieci jej w buzie promyk slonca jest skrzywiona i placz. Donrze, ze moj wozek ma opcje zacienienia :)
    W ofole to pogunilam sie juz z jedzeniem... karmie jeszcze odrobine piersia, ale glow ie Hania je mm. Wychodzi nam 6-7 karmien na dobe po ok 120-130 ml, czasem mniej czasem wiecej. Na puszce jest napisane 5karmien po 180 ml. Jak jest u Was? Hania ma 5butele, 2 lovi, reszta kazda inna. Nie zauwazylam zeby z ktorejs jadla lepiej lub gorzej.
    Jak jest u Waszych pociech z gaworzeniem? Moja bardzo szybko gruchala, agu, alu, la, le, a teraz tylko piski glownie, rzadko kiedy jakies sylaby.

Magdalena,a jakie mleko Hani podajesz?

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Mój non stop coś gada, a jego ulubione to robienie "a prrrr", takie pierdzenie ustami ze śliną :p

Ja w ciąży miałam z 15 kleszczy. Wszystkie załapałam zbierając grzyby.

Werix,pierdzenie najlepsze;-P moj pierdzi ustami jak tylko ujrzy siebie w lustrze:-D

Werix lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Magdalena,a jakie mleko Hani podajesz?
    NAN HA. Tylko raz zjadla tyle, co napisane na puszce dla swojego wieku, czyli 180ml, a niedlugo powinna wedlug nestle zjadac 210ml..

relgh371qoeo8psk.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena moja tez coś juz gadała a teraz głownie chichot i piski ;) ja tez muszę iść do Rosmanna po słoiczki bo w paczce z Hippa były kupony rabatowe z terminem chyba do końca kwietnia. Oczywiscie słoiczki troche jeszcze poczekają

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, mleko jemy Enfamil 6 posiłków po 150. Teraz zaczyna juz wyciągać 180 wiec nie wiem czy nie długo nie zejdziemy do 5. Bede obserwować bo juz widzę ze czesto po 3 godzinach nie jest głodna

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, na tym etapie t jeszcze nie gaworzenie, a głużenie.
    Gaworzenie dopiero około 6 miesiąca i wtedy zacznie mówić bla bla bla, bababa i tym podobne :P
    Mój gada na calego. Mieliśmy ostatnio okres, że przestał na tydzień głużyć. Kompletna cisza. Ale w domu wtedy było smutno. A teraz jak się rozgadał znowu to nie ma końca. Piski też są, a często robi też taki dźwięk Uh uh uh uh jak sowa :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo nie mam pomysłu na profilaktykę i w sumie to podpowiedziałaś żeby kleszcza zachować i dać do zbadania. A antybiotyki podać tylko w razie potrzeby. U nas póki co tylko obroża ale mamy tylko yorka więc i jego powierzchnia mała:p ale porozgldam sie za konkretniejszym środkiem. Jednak widzę że nie tylko dla mnie kleszcze spędzają sen z powiek.

Zakupy z rossmanna to poki co zapasy. Zwlaszcza ze jest promocja. Spróbuję rozszerzac dietę od przyszlego tygodnia. Od środy bądź czwartku. W niedzielę idziemy na basen więc chcę sprawdzić czy ewentualna wysypka to alergia na chlor czy z jedzenia. U nas 5 posiłków po max 150ml. Pijemy NAN OPTIPRO 1. Kurcze Wasze dzieciaki jedzą już więcej a nasza dopiero od tygodnia 150ml wypija naraz i to nie zawsze. Oczywiście woda lub herbata nie wchodzi w grę.
    Basia my musielismy wydłużyć posiłki z 3h do 4h bo po 3h zjadła 50ml to była tragedia.

U nas Młoda rozgadana coraz bardziej:)

MoBo lubi tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez widzę ze tak 3,5 lub 4 godziny przerwy najchętniej by robiła ale bałam sie jak wtedy zmieścić 6 posiłków w ciagu dnia skoro w nocy tylko raz je a zasypia ok 20.30. Wiec stwierdziłam, ze jak większość posiłków bedzie zjadała po 180 to odważę sie spróbować usunąć jeden posiłek i zejść do 5 co 4 godziny. Czyli około 5.00, 9.00, 13.00, 17.00, no i ostatni przed samym snem, jak bedą po 180ml to chyba jej wystarczy

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    NAN HA. Tylko raz zjadla tyle, co napisane na puszce dla swojego wieku, czyli 180ml, a niedlugo powinna wedlug nestle zjadac 210ml..

Moj Michał tez zjada to mleko,teraz obala 180ml i wydaje sie byc jeszcze głodny,ale fakt,ze zaczęłam go troche przepajac sprawił ze jest ok.A Twoja mała tez ma takie kupy śmierdziele po tym mleku??

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    . Pijemy NAN OPTIPRO 1. Kurcze Wasze dzieciaki jedzą już więcej a nasza dopiero od tygodnia 150ml wypija naraz i to nie zawsze. Oczywiście woda lub herbata nie wchodzi w grę.
    Basia my musielismy wydłużyć posiłki z 3h do 4h bo po 3h zjadła 50ml to była tragedia.

U nas Młoda rozgadana coraz bardziej:)

Chiara, czy u Was po Nan też sa kupy śmierdziele?

17u920mmtaho5gy9.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ