X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja kleszcze się ponoć bardzo fajnie na wietrze roznosza więc kot nie musiał daleko chodzić żeby coś przywlec i pach spadł z niego na podłogę.
    Jedno co jeszcze napiszę to żeby nie rozgniatac kleszcza bo ponoć się coś toksycznego wydobywa, takiego co usunięty z nas to najlepiej w pudełeczko i zachować (poważnie mówię bo może go będą mogli zbadać).
    Ja jak znalazłam na psie dwa kleszcze chodzące to pozniej w nocy miałam koszmary , że po mnie chodzą O.o

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie butelek; teraz są jakieś nowe na rynku, z Chicco. Bardzo dobre podobno. Widziałam bardzo wiele komentarzy i same pochwały. Polecane są też dla mam karmiących piersią.

Wiecie, ja też się boję kleszczy. Jestem z Pomorza i pochodzę z rejonu, w którym jest chyba najwięcej kleszczy. A w dodatku mieszkamy pod laskiem i planowałam z małym chodzić na spacery codziennie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix próbowałam i cyckiem i na rękach i w końcu padł ubrany w otulacz przytulony do mnie. Ale też pospał max 45min

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kleszcze tez kiedyś używałam Frontline i tez przestało działać. Teraz używam Bravecto. Tabletki do połknięcia wiec można kapać psa i sie nie spłucze. I dość długi działa, ale drogie ok 100 zł w zależności od wielkości psa. Ale ja muszę dawać coś porządnego bo mój taki futrzak ze nie ma szansy nic znaleźć

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mama dzwoniła i już drugi nasz pies ma chorobę odkleszczowa :-( ponoć mocno zmutowane dziady... ja się teraz z młodym boję do lasu iść... znalazłam w necie jakieś odstraszacze ultradźwiękowe na kleszcze dla dzieci i zastanawiam się czy kupić...pediatra mówiła żeby wózek spryskać, ale czym to nie wiem:-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jusci przypomniałas mi, na mojej grupie dla goldenow jedna babka pisała, że zawsze miała po 10 kleszczy a zaczęła wycierac w psa Vicks Vaporub i się nie czepiaja.
    Nie dziwię się bo to śmierdzi :P
    Ja kupiłam i też będę testować.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A obroże przeciwkleszczowe nie sprawdzają się u was? U nas dały radę zeszłego lata. Feluś nie miał ani jednego kleszcza.
    Za to miałam chwilę grozy, ale z innego powodu. On taki ciekawski wiercipięta, podczas spaceru dojrzał ropuchę w trawie i zaczął ją targać a później pluć śliną. Bałam się, że już po nim, bo nawet polizanie ropuchy może być fatalne. Umyłam mu pyszczek w domu, na szczęście nic się nie stało.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za duże futro i obroża nie daje rady :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara po sloiczki do rosmana? Juz rozszerzasz diete, czy robisz zapasy?
    My skusilysmy sie na spacer i...zaliczone 2 ulewy :) powiem Wam, ze moja corka jest absolutnie gudniowa wampirzyca, na dworze jest dla niej najlepiej jak jest chlodno i ciemno. W te cieple dni wiercila sie w wozku, raz musialam wrocic sie z nia do domi, bo wpadla w histerie :/ jak tylko zaswieci jej w buzie promyk slonca jest skrzywiona i placz. Donrze, ze moj wozek ma opcje zacienienia :)
    W ofole to pogunilam sie juz z jedzeniem... karmie jeszcze odrobine piersia, ale glow ie Hania je mm. Wychodzi nam 6-7 karmien na dobe po ok 120-130 ml, czasem mniej czasem wiecej. Na puszce jest napisane 5karmien po 180 ml. Jak jest u Was? Hania ma 5butele, 2 lovi, reszta kazda inna. Nie zauwazylam zeby z ktorejs jadla lepiej lub gorzej.
    Jak jest u Waszych pociech z gaworzeniem? Moja bardzo szybko gruchala, agu, alu, la, le, a teraz tylko piski glownie, rzadko kiedy jakies sylaby.

relgh371qoeo8psk.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój non stop coś gada, a jego ulubione to robienie "a prrrr", takie pierdzenie ustami ze śliną :p

Ja w ciąży miałam z 15 kleszczy. Wszystkie załapałam zbierając grzyby.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Chiara po sloiczki do rosmana? Juz rozszerzasz diete, czy robisz zapasy?
    My skusilysmy sie na spacer i...zaliczone 2 ulewy :) powiem Wam, ze moja corka jest absolutnie gudniowa wampirzyca, na dworze jest dla niej najlepiej jak jest chlodno i ciemno. W te cieple dni wiercila sie w wozku, raz musialam wrocic sie z nia do domi, bo wpadla w histerie :/ jak tylko zaswieci jej w buzie promyk slonca jest skrzywiona i placz. Donrze, ze moj wozek ma opcje zacienienia :)
    W ofole to pogunilam sie juz z jedzeniem... karmie jeszcze odrobine piersia, ale glow ie Hania je mm. Wychodzi nam 6-7 karmien na dobe po ok 120-130 ml, czasem mniej czasem wiecej. Na puszce jest napisane 5karmien po 180 ml. Jak jest u Was? Hania ma 5butele, 2 lovi, reszta kazda inna. Nie zauwazylam zeby z ktorejs jadla lepiej lub gorzej.
    Jak jest u Waszych pociech z gaworzeniem? Moja bardzo szybko gruchala, agu, alu, la, le, a teraz tylko piski glownie, rzadko kiedy jakies sylaby.

Magdalena,a jakie mleko Hani podajesz?

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Mój non stop coś gada, a jego ulubione to robienie "a prrrr", takie pierdzenie ustami ze śliną :p

Ja w ciąży miałam z 15 kleszczy. Wszystkie załapałam zbierając grzyby.

Werix,pierdzenie najlepsze;-P moj pierdzi ustami jak tylko ujrzy siebie w lustrze:-D

Werix lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Magdalena,a jakie mleko Hani podajesz?
    NAN HA. Tylko raz zjadla tyle, co napisane na puszce dla swojego wieku, czyli 180ml, a niedlugo powinna wedlug nestle zjadac 210ml..

relgh371qoeo8psk.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena moja tez coś juz gadała a teraz głownie chichot i piski ;) ja tez muszę iść do Rosmanna po słoiczki bo w paczce z Hippa były kupony rabatowe z terminem chyba do końca kwietnia. Oczywiscie słoiczki troche jeszcze poczekają

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, mleko jemy Enfamil 6 posiłków po 150. Teraz zaczyna juz wyciągać 180 wiec nie wiem czy nie długo nie zejdziemy do 5. Bede obserwować bo juz widzę ze czesto po 3 godzinach nie jest głodna

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, na tym etapie t jeszcze nie gaworzenie, a głużenie.
    Gaworzenie dopiero około 6 miesiąca i wtedy zacznie mówić bla bla bla, bababa i tym podobne :P
    Mój gada na calego. Mieliśmy ostatnio okres, że przestał na tydzień głużyć. Kompletna cisza. Ale w domu wtedy było smutno. A teraz jak się rozgadał znowu to nie ma końca. Piski też są, a często robi też taki dźwięk Uh uh uh uh jak sowa :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo nie mam pomysłu na profilaktykę i w sumie to podpowiedziałaś żeby kleszcza zachować i dać do zbadania. A antybiotyki podać tylko w razie potrzeby. U nas póki co tylko obroża ale mamy tylko yorka więc i jego powierzchnia mała:p ale porozgldam sie za konkretniejszym środkiem. Jednak widzę że nie tylko dla mnie kleszcze spędzają sen z powiek.

Zakupy z rossmanna to poki co zapasy. Zwlaszcza ze jest promocja. Spróbuję rozszerzac dietę od przyszlego tygodnia. Od środy bądź czwartku. W niedzielę idziemy na basen więc chcę sprawdzić czy ewentualna wysypka to alergia na chlor czy z jedzenia. U nas 5 posiłków po max 150ml. Pijemy NAN OPTIPRO 1. Kurcze Wasze dzieciaki jedzą już więcej a nasza dopiero od tygodnia 150ml wypija naraz i to nie zawsze. Oczywiście woda lub herbata nie wchodzi w grę.
    Basia my musielismy wydłużyć posiłki z 3h do 4h bo po 3h zjadła 50ml to była tragedia.

U nas Młoda rozgadana coraz bardziej:)

MoBo lubi tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez widzę ze tak 3,5 lub 4 godziny przerwy najchętniej by robiła ale bałam sie jak wtedy zmieścić 6 posiłków w ciagu dnia skoro w nocy tylko raz je a zasypia ok 20.30. Wiec stwierdziłam, ze jak większość posiłków bedzie zjadała po 180 to odważę sie spróbować usunąć jeden posiłek i zejść do 5 co 4 godziny. Czyli około 5.00, 9.00, 13.00, 17.00, no i ostatni przed samym snem, jak bedą po 180ml to chyba jej wystarczy

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    NAN HA. Tylko raz zjadla tyle, co napisane na puszce dla swojego wieku, czyli 180ml, a niedlugo powinna wedlug nestle zjadac 210ml..

Moj Michał tez zjada to mleko,teraz obala 180ml i wydaje sie byc jeszcze głodny,ale fakt,ze zaczęłam go troche przepajac sprawił ze jest ok.A Twoja mała tez ma takie kupy śmierdziele po tym mleku??

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    . Pijemy NAN OPTIPRO 1. Kurcze Wasze dzieciaki jedzą już więcej a nasza dopiero od tygodnia 150ml wypija naraz i to nie zawsze. Oczywiście woda lub herbata nie wchodzi w grę.
    Basia my musielismy wydłużyć posiłki z 3h do 4h bo po 3h zjadła 50ml to była tragedia.

U nas Młoda rozgadana coraz bardziej:)

Chiara, czy u Was po Nan też sa kupy śmierdziele?

17u920mmtaho5gy9.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ