Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cześć
tydzień temu pytałam was o poziom progesteronu - bo mój wynosił 13,5
dziś, po 7 dniach zbadałam i jest 14,4
dalej nisko, ale urosło, więc nie wiem, czy pytać lekarza o te moje samowolne badania czy nie, żadnych plamień nie mam
a mój lekarz w dodatku na urlopie, więc nie wiem, czy wogóle jest się czym przejmować -
Basia79 wrote:cześć
tydzień temu pytałam was o poziom progesteronu - bo mój wynosił 13,5
dziś, po 7 dniach zbadałam i jest 14,4
dalej nisko, ale urosło, więc nie wiem, czy pytać lekarza o te moje samowolne badania czy nie, żadnych plamień nie mam
a mój lekarz w dodatku na urlopie, więc nie wiem, czy wogóle jest się czym przejmować
Bierzesz luteine ? Ja w pierwszej ciąży miałam 17 i lekarz powiedział ze jest ok , ale brałam luteine do 12 tygodnia , troszkę plamiłam. Teraz biorę cały czas luteine mimo że mam progesteron 34 , w piątek wizyta zobaczę co powie lekarz bo to luteine biorę na wlasna reke o wolałabym ja brać do 12 tygodnia
-
Polarisa90 wrote:Bierzesz luteine ? Ja w pierwszej ciąży miałam 17 i lekarz powiedział ze jest ok , ale brałam luteine do 12 tygodnia , troszkę plamiłam. Teraz biorę cały czas luteine mimo że mam progesteron 34 , w piątek wizyta zobaczę co powie lekarz bo to luteine biorę na wlasna reke o wolałabym ja brać do 12 tygodnia
nic nie biorę
fakt, że żadnych niepokojących objawów nie mam, ale tabelki z normami pokazują dużo wyższe wartości
Odpowiedni poziom progesteronu w ciąży
[nmol/L]
4 21.6
6 25.9
8 26.2
10 30
12 33.4
14 39.5
-
Basia79 wrote:nic nie biorę
fakt, że żadnych niepokojących objawów nie mam, ale tabelki z normami pokazują dużo wyższe wartości
Odpowiedni poziom progesteronu w ciąży
[nmol/L]
4 21.6
6 25.9
8 26.2
10 30
12 33.4
14 39.5
Jak będziesz u lekarza to poproś może o luteine nawet dla własnego spokoju , napewno nie zaszkodzi a może pomóc
ScarlettKate lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach dziewczyny. Moja nast dopiero 20 maja. Ale mam kartę ciąży i usg
Ja nie badalam progesteronu ale mam zapisana luteine. I biore.
Dostałam glukometr i przez tydzień mam mierzyc 6 razy dziennie cukier i mam diete.eh oby wszystko było dobrze.