Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia79 wrote:no to chyba trzeba będzie łykać, ale to już trzeba do lekarza trzeba
Ja teraz doczytałam, że norma do 12 tc to 9-47, więc jestem spokojna Progesteron ma przecież wzrosty i spadki. U mnie pewnie będzie w dolnej granicy ze względu na kp. Poczekam do planowej wizyty w czwartek i nie panikujęKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Ja teraz doczytałam, że norma do 12 tc to 9-47, więc jestem spokojna Progesteron ma przecież wzrosty i spadki. U mnie pewnie będzie w dolnej granicy ze względu na kp. Poczekam do planowej wizyty w czwartek i nie panikuję
a przy okazji znalazłam artykuł na temat bety - ile ma przyrastać, i powyżej 5000 nie ma już za bardzo co sprawdzać
http://jejswiat.pl/7470,beta-hcg-wyznacznik-zdrowej-ciazy
bo ja oczywiście miałam już nie robić, ale że i tak dziś robiłam badania to z ciekawości zrobiłam i 18.04 było 22286 a dziś 68587 - czyli przyrost 38% co 104 godziny i to całkiem normalne jest, a będzie jeszcze bardziej zwalniać, a po 10 tyg może już zacząć spadaćpolkosia lubi tę wiadomość
-
Nita wrote:Witam przyszłe mamusie. Podczytuję Was od ponad dwóch tygodni, ale nie mam odwagi jeszcze wpisać się na listę. Może kilka słów o mnie: 30 lat za miesiąc, szczęśliwa mężatka. To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się prawie 3 lata. Wszystkie badania u nas wychodziły bardzo dobrze, a jednak ciąży nie było. Szykowaliśmy się do IVF za kilka miesięcy aż tu nagle, niespodziewanie zaszłam w ciążę zupełnie naturalnie, bez hormonów. Ba! nawet bez witamin. Cud
zazdroszczę wam wizyt. niestety tu gdzie mieszkam pierwsze USG wykonuje położna dopiero między 12-14 tygodniem ciąży i dopiero też wtedy zakłada kartę ciąży. Także muszę cierpliwie czekać do początku czerwca i nawet nie wiem co tam na dole się dzieje i czy wszystko w porządku.
Termin mam na 15 grudnia, ale proszę mnie jeszcze nie wpisywać. Pewnie dopiero w czerwcu odważę się do was zapisać. Pozdrawiam Grudniówki. -
ja już po wizycie
Widziałam i słyszałam serducho wg USG jest to 7+5 więc ciąża troche młodsza jestem bardzo szczęśliwa pozdrawiam i trzymam kciuki za pozostałe wizytującebaranosia, Polarisa90, cudek2, polkosia, guerretenshi, Agulkowa, RedLady, ScarlettKate, cati, paradise, Nulka, Abusiowa lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Ulka84 wrote:ja już po wizycie
Widziałam i słyszałam serducho wg USG jest to 7+5 więc ciąża troche młodsza jestem bardzo szczęśliwa pozdrawiam i trzymam kciuki za pozostałe wizytująceUlka84 lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Widzialam moje 7.9mm szczescia!
Slyszalam serduszko.
Wiek ciazy 6t5d czyli zgodny z terminem z OM
Yupi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:45
baranosia, polkosia, Basia79, cudek2, guerretenshi, Polarisa90, Isia86, Agulkowa, RedLady, Jagodam, paradise, Nulka, Ulka84, Abusiowa, Martosza83 lubią tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa...