X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Mysmy z tymi mleczkami z młodym tez mieli przeprawy. Zaczelam od Enfamilu, ale zaczrly sie brzuszkowe problemy, potem Bebilon, lepiej troszke, no to moze Hipp. Trafilismy na ten Combiotic, wydawalo sie extra ale qo pewnym czasie zaczrly sie skorne problemy, Pediatra podejrzewala nietolerancje laktozy i dostalismy bebilon pepti. Mega syf, a ze skorką nic lepiej. W koncu dermatolog powiedziala, ze przejdzie mu samo i tak soe stalo w okolicach 9, 10 miesiąca.
    Na maści poszło miliony monet :/

Jak sobie pomysle, ze z malą będę musiala przerobic te mieszanki to juz mi niedobrze :)
    Niekotre mamy, ktore dlugo karmią kp, dają tylko mleko roslinne, sojowe jakies itd. Jak probowalam, to nasz pluł na odległosc :D

No wlasnie Milky:-)Metoda prób i błędów,szkoda tylko ze kosztem brzucha własnego dziecka.A moj mały wreszcie najedzony:-))))

17u920mmtaho5gy9.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach. Dziecko mi sie rozregulowało przez święta i na nowo muszę ja uczyć zasypiania w kołysce. W niedziele Michalinka skończyła 5 miesięcy i zaczynamy juz nosić rozmiar 74. Jak ten czas szybko leci... Jak to dziecko szybko rośnie. Zaraz trzeba będzie wracać do pracy...

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, nie kracz z tym powrotem do pracy ;p

My wracając do domu ze świąt, przypierdzieliliśmy w sarnę. Nam nic się nie stało, ale spędziliśmy kilka godzin w samochodzie, który nie chciał odpalić, przy 2 st. C i śniegu jakbym wracała z Bożego Narodzenia, a nie Wielkanocy... Mały po powrocie przespał ciągiem 3h.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix to nieźle dobrze że Wam się nic nie stało!!

Ja już o 8 walczyłam o ubranka w Lidlu ale na szczęście udało się :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska ja w przyszłym tygodniu wracam do pracy i od kilku dni jakoś ciągle o tym myślę.
    U nas od rana pogoda fatalna dziecko w nocy spało 9h zjadla trochę się pobawiła i śpi już od półtorej godziny. A ja też spalam tragedia pochmurno zimno i smutno.
    Werix współczuję jednak najważniejsze że Wy cali i zdrowi.

• chiara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o ubrankach :( pewnie popołudniu nie mam na co liczyć. Co fajnego kupilas Baranosia?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara kupiłam spodenki 2szt, 4 body na długi rękaw, 2 większe na lato na krótki i biustonosz do karmienia. Bardzo dobre ceny były bo za wszystko zapłaciłam 88zł!

Iva79, RedLady lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajne zakupy, no a wzory też są ciekawe byly choć oni zawsze mają fajne. Szkoda że mi umknęło ale tak to jest świąteczne lenistwo wychodzi :p

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dostałam propozycje 3h w szkole uczenia od września wiec tez juz o tym myśle. Chiara ty uczysz w szkole? Jak moge zdobyć materiały dydaktyczne?

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. My po chrzcinach, imprezka udana, posiedzieliśmy do 22. Mały był w kościele najgrzeczniejszy z 8 chrzczonych dzieci, spał i tylko się przebudził jak mu ksiądz głową polewał a ja się tak bałam ,że będzie płakał.

Ciuszki też kupiłam dzisiaj w lidlu o 10 jeszcze były, bluzeczki, body i spodenki.

Koska 88 lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix loo matko dobrze, że wam nic się nie stało.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, niezła akcja! :-/ dobrze ze wy cali i zdrowi :-)
    A pogoda faktycznie fatalna. W Łodzi też sypie śniegiem, zimno, szaro i ponuro. Wiatr straszny :-/ raczej sobie spacer odpuszczamy dzisiaj. Wogóle Mikołaj też taki senny...

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o której budzą się wasze dzieci rano? Zastanawiam się, czy Daniela budzi o 6 rano kupa, czy on po prostu powinien o tej godzinie wstawać, a ja go zmuszam do dłuższego pospania?

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Aran się budzi jak w zegarku o 7 rano. Nie budzi go żadna kupa. To jest po prostu jego czas na rozpoczęcie dnia. Ale po opróżnieniu piersi lubi sobie jeszcze dospać do 9.30, ale nie zawsze.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się zastanawiam, czy Daniel po prostu o 6 wstaje i robi kupę (bo zawsze rano od razu po wstaniu robi), czy to właśnie ta kupa go budzi. Zazwyczaj o 6 robi kupę, przewijam go dostawiam do piersi i tak długo ssie aż przyśnie i śpimy jeszcze do 7.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio pobudka 5.30 jak w zegarku codziennie.. chyba musze zacząć go później usypiac

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze między 7 a 7:30 jest pobudka

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bywa różnie, ale przeważnie 7-8. Gdy się obudzi o 6 to staram się przedłużyć do 8. Najlepszy humor ma jak wstanie po 8 :)

A ciuszki z lidla są śliczne :) Wysłałam mamę na łowy :P Zdecydowanie poszalała i kupiła więcej niż myślałam ;)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Ja wczoraj dostałam propozycje 3h w szkole uczenia od września wiec tez juz o tym myśle. Chiara ty uczysz w szkole? Jak moge zdobyć materiały dydaktyczne?
    Tak, pracuję w szkole. Jeśli chodzi o materiały to zależy jakie potrzebujesz?

U nas pobudka między 5,a 6 jedzonko i najczęściej jeszcze drzemka do 8. A czasami już zaczynamy dzień :)

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też o 6 kupa, mycie dupki, karmienie i dosypiamy jeszcze do jakiejś 8

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ