Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MoBo wrote:Zatluklabym babe
MoBo,w myślach zrobiłam to sto tysięcy razy;-)marzę zeby juz pojechała do siebie- dzis wpadła na genialny pomysł jak wychodziłam do Empiku to głośno oznajmiła-moze by mu tak soczku dać z pół szklaneczki??Umarlam w butach i kurtce na progu własnego mieszkaniaMoBo lubi tę wiadomość
-
oooo dlatego ja trzymam z daleka dziecko od "złotych rad i pomysłów" rodziny... święta w domu jutro wpada teściowa, a w poniedziałek rodzice żeby mi dziecko za bardzo nie marudziło od nadmiaru gości
Maggie_31 lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
No u nas dziś to samo. Byliśmy u mojej mamy i czułam się jak pod ostrzałem. Raz mama, raz ojczym. "No zobacz jak patrzy". "Rączki pcha do buzi, nie dojadł". "Daj mu coś konkretnego". Albo "chodź Mikołaj na jajko". "A może ziemniaczki byś zjadł". "O jaka ta mama niedobra, nic ci nie chcę dać". Co chwila takie teksty. Na każdym kroku dosłownie. Aż w końcu im powiedziałam żeby ze mnie zeszli, bo nie pozwolę mu nic dać. Przyjdzie na to czas. Więc jeśli nie chcą się ze mną pokłócić to koniec dyskusji. Szkoda tylko ze wciąż wychodzę na tą złą i niedobrą. Bo przecież ja jestem świeżo upieczoną mamą. A oni "już wychowali tyle dzieci". Bo "przecież by mu takie troszkę nie zaszkodziło"... itd. Aż nie chce mi się już nigdzie z nim jeździć
MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość
-
milky way wrote:Pojebane..
Świeta prawda!!Świeta prawda!!)) mam juz po kokardy tych świat i tego gościnnego pierdolnika! Czy tak trudno jest zrozumieć,ze mając małe dziecko to mega kłopot przygotowywać święta dla większego grona nawet mając nadgorliwa teściowa do pseudo pomocy?Tak wiec łączmy sie w -cytuje-bólu i nadziei,ze to szybko minie i by nas wkurw za dobre rady nie dopadał co 5 minutMartusiazabka, MoBo, Iva79 lubią tę wiadomość
-
jusci wrote:oooo dlatego ja trzymam z daleka dziecko od "złotych rad i pomysłów" rodziny... święta w domu jutro wpada teściowa, a w poniedziałek rodzice żeby mi dziecko za bardzo nie marudziło od nadmiaru gości
Trzymaj sie Jusci i niech moc będzie z Tobą;-P rodziców mozna ustawić,z tesciowa gorzej -
W sobotę sie przełamałam i podałam młodemu Nan Sensitive antykolkowy...hm..Pediatra nakazała podać od razu i nie mieszać,wiec tak tez zrobiłam.Wypil dość niechętnie butle,kolejna juz ledwie co ale stwierdziłam,ze nie ma co sie poddawać,w koncu pierwszy dzień.Dzis jakas masakra-płacz,ewidentny ból brzuch,po czterech łykach wypluł smoczek i zaniósł sie płaczem:-/kupy brak.Napisalam do pediatry-kazała podać stare Nan,bez mieszania.Podalam-butla wyciumkana,kupa smierdziel ale jest a i ból brzucha zniknął.Nadgorliwosc gorsza od faszyzmu;-P
milky way lubi tę wiadomość
-
Mysmy z tymi mleczkami z młodym tez mieli przeprawy. Zaczelam od Enfamilu, ale zaczrly sie brzuszkowe problemy, potem Bebilon, lepiej troszke, no to moze Hipp. Trafilismy na ten Combiotic, wydawalo sie extra ale qo pewnym czasie zaczrly sie skorne problemy, Pediatra podejrzewala nietolerancje laktozy i dostalismy bebilon pepti. Mega syf, a ze skorką nic lepiej. W koncu dermatolog powiedziala, ze przejdzie mu samo i tak soe stalo w okolicach 9, 10 miesiąca.
Na maści poszło miliony monet
Jak sobie pomysle, ze z malą będę musiala przerobic te mieszanki to juz mi niedobrze
Niekotre mamy, ktore dlugo karmią kp, dają tylko mleko roslinne, sojowe jakies itd. Jak probowalam, to nasz pluł na odległoscMaggie_31 lubi tę wiadomość
-
Zdrowych i spokojnych! Pozdrawiamy!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/147a1d983b20.jpgKushina, baranosia, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Maggie_31, Iva79, Basia79, Werix, Izieth lubią tę wiadomość
Dwa szczęścia-
Szymi styczeń 2015 ♡
Bori listopad 2016 ♡