X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Zastrzelcie mnie! Nie ma to jak zacząć dzień o 5:50...
    Mój zaczął dziś wyjątkowo o 5.30, a nie o 7, bo głupia zmieniłam mu pieluchę. Była już bardzo ciężka od siuśków. Dałam jeszcze drugą pierś, ale już tylko do potrzymania, bo rzeczywiście tej nocy zauważyłam, że mam mniej pokarmu, a ssak wszystko wyssał. Aran zaczął piszczeć głośno na całe mieszkanie, no i tyle ze spania do 7 :/

U mnie znowu idzie kozieradka w ruch, bo przy tym cholernym okresie ledwo co ze mnie leci a dziecko się denerwuje i niedojada.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix patrz znów wpadłam w pułapkę głaskania główki do snu :P czyli jak za szybko skończę to się domaga hehehe
    Mówię wam noworodki sa sprytne :)

No i znów muszę trochę zmienić rutyne czyli wyciszam, wsadzam do łóżeczka, śpiewam jedna zwrotke piosenki i glaszcze główkę, po czym całuję w czoło, mowie spij aniolku spij i wychodze.
    Za każdym razem jak się rozbudzi to robię to samo (oprócz wyciszania).
    Czyli ma zasnac sama.
    Poczytaj ten blog to jest 5 części http://coachingrodzica.blog.pl/2013/05/06/jak-nauczyc-swoje-dziecko-spac/
    Widzisz chcialam ja głaskać bo se kwilila, a ta babka twierdzi, że niektóre dzieci tak zasypiaja i już i trzeba im pozwolić na to. Spróbowałam to właśnie do drzemki i musiałam do niej iść jeden raz i zajęło 5 minut dłużej więc to ma sens dla mnie.

Red Lady ja bym nie próbowała powstrzymać dziecka żeby nie kręcilo główka w prawo i lewo. Może też poczytaj ten blog.

Werix lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że z utęsknieniem czekam na moment kiedy się te herbaty laktacyjne skończą :P bo już żygam trochę nimi bleeee
    Jak się mnie moj pyta co chce do picia to aż mnie na cofki biora bo muszę powiedzieć laktacyjna :P bo 3xlaktacyjna i 1 koperkowa.
    No i że ja kawy nie pije, ale chciałam mieć taki 'moment dla siebie' to mi moj zaczął robić latte macchiato, ooooo super! Ake znow DUPA! bo zauwazylam, ze Sara mi się wtedy częściej budzi w nocy :/
    No i znów muszę zostać przy zbożowej.
    A co wy pijecie?

Hooney lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój o 6:20, ale trzymam się twardo i staram się usypiać do 7. Dziś nie dało rady. Sama nie wiem, może powinnam go tak ustawiać, żebyśmy o 6 wstawali? Ale wtedy już kompletnie będę niewyspana...

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijecie herbaty laktacyjne? W życiu nie piłam!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA nie piję, ale mam wrażenie, jakbym miała mniej pokarmu i się nad nimi zastanwiam. Cycki takie miękkie, nawet po 3-4h. Ledwo czuć, że coś tam się zebrało, a kiedyś to normalnie worki z winogronami!

Ja piję koperkową, wodę i kawę zbożową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 08:53

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam piję wszystko :D dużo zielonej, czerwonej, zwykłej z cytryną, Earl Grey, cappuccino, czasem kawę, rumianek, koperek i dużo wody

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja pije laktacyjne od początku. Pierwsze słowa od położnej jak mnie odwiedziła to żeby pić 3 dziennie.
    Ja rez lubię cytryne, ale położna kazała ograniczyć bo to może hamować pokarm, zielona ponoć też więc je omijam.
    Rumianek też pije na zmianę, ale to też jest ziołowa herbata dla mnie :P

Idę googlowac czy hibiscus można przy karmieniu bo mnie nasza ochota :P

l22ndf9her11uere.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pije laktacyjne, ale nie trzymam się sztywno, że 3 dziennie, chociaż wiem, że tyle powinno się pić. Piję rumianek, koper włoski, kawę zbożową, czasami pozwalam sobie na słabą zwykłą kawę lub dodaje niecałą łyżeczkę do zbożowej - ale to tylko wtedy, gdy chce mi się spać, a jest mnóstwo rzeczy do zrobienia, bo kawoszem nie jestem ;) No i woda oczywiście :)

Dziewczyny, można dołączyć do Was na FB? Kto prowadzi rekrutację?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo zieloną można ;) jak widać po moim klocku mi nic nie hamuje laktacji :D

Izieth u nas nie ma rekrutacji ;) wyślij do Kushiny link do profilu na fb to Cię doda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:16

MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije 2 kawy dziennie z mlekiem. Jestem strasznym kawoszem,jedynie w ciąży piłam 1 dziennie i to niecodziennie,a przed ciążą nawet 3 dziennie. Zielona herbate tez pije i duuuuzo wody. Herbatek na laktacje nawet nie probowalam. Tez chetnie dolaczylabym do fb jeśli to możliwe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:16

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    MoBo zieloną można ;) jak widać po moim klocku mi nic nie hamuje laktacji :D

Wiesz co to spróbuję bo lubię :)

baranosia lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ilość pokarmu może się zmienjszyć przez przezięienie?

Zastnawiam mnie jedna rzecz. Według tej tabeli dziecko potrzebuje 11 godzin snu w nocy (http://panikolysanka.pl/sen-dziecka/ile-snu-potrzebuje-dziecko/), a za chwilę w harmonogramie dla czteromiesięcznego dziecka jest położenie spać o 18:30, a dziecko ma wtedy niby wstać o 6:30/7:00. No ale to jest 12/12,5h! Chyba muszę przyzwyczaić się do tego, że MAły będzie się budził o6:30, jeśli będę go kłaść spać o 19:30. Bo to jest 11 godzin.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Zastrzelcie mnie! Nie ma to jak zacząć dzień o 5:50...

Baranosia,u mnie 5:10,łączę się w nadziei na lepszy dzień pomimo tego cholernego deszczu!!!!

17u920mmtaho5gy9.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czytałam że teraz laktacja jest już unormowana i cycki nie muszą nam pękać i być mega pełne a pokarm i tak jest :)

jusci, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest ok 9h snu w nocy.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras ze stalych bywalczyn chce jeszcze dolaczyc do naszej grupy na fb?
    Jesli tak to wyslijcie mi zaproszenie do przyjaciolek na bbf a potem podeslijcie w prywatnej wiadomosci namiary na Wasz profil na fb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:45

• Nita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nigdy nie piłam herbatek laktacyjnym i tak jak Baranosia, piję wszystko co popadnie ;)

Idę kontynuować umieranie. Brzuch mnie tak boli, że nie mam siły koło Arana skakać.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście okresu jeszcze brak. Daniel w nocy śpi te 10,5-11h. Oczywiście z przerwami.

Przyszły książki o BLW. Zabieram się za czytanie.

Nita, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) ja pije herbatkę laktacyjna raz dziennie i lubię jej smak :)
    Wczoraj policzyłam ze mam ponad 1000 pieluszek 3 panpers premiom care bo kupilowalismy bez opamiętania jak wychodziły ze sklepu te starego rodzaju. W życiu tego nie zużyjemy...
    dzisiaj jedna pobudka o 5:30 od 19. Michasia zrobiła dzień dobroci dla mamy :) dodatkowo dla się jeszcze uśpić głaskaniem główki na kolejna godzinę i potem na cycku na jeszcze kolejna :) jestem wyspana jak krokodyl :) teraz grzecznie się bawimy i szykujemy na drzemkę za pół godziny mniej więcej.
    A i zmieniłam jej już dzisiaj 4 pieluszki bo posłuchała ze ma za dużo do zużycia i robi kupę na raty :P

Maggie_31, Werix, MoBo lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ