Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:Zastrzelcie mnie! Nie ma to jak zacząć dzień o 5:50...
U mnie znowu idzie kozieradka w ruch, bo przy tym cholernym okresie ledwo co ze mnie leci a dziecko się denerwuje i niedojada. -
Werix patrz znów wpadłam w pułapkę głaskania główki do snu czyli jak za szybko skończę to się domaga hehehe
Mówię wam noworodki sa sprytne
No i znów muszę trochę zmienić rutyne czyli wyciszam, wsadzam do łóżeczka, śpiewam jedna zwrotke piosenki i glaszcze główkę, po czym całuję w czoło, mowie spij aniolku spij i wychodze.
Za każdym razem jak się rozbudzi to robię to samo (oprócz wyciszania).
Czyli ma zasnac sama.
Poczytaj ten blog to jest 5 części http://coachingrodzica.blog.pl/2013/05/06/jak-nauczyc-swoje-dziecko-spac/
Widzisz chcialam ja głaskać bo se kwilila, a ta babka twierdzi, że niektóre dzieci tak zasypiaja i już i trzeba im pozwolić na to. Spróbowałam to właśnie do drzemki i musiałam do niej iść jeden raz i zajęło 5 minut dłużej więc to ma sens dla mnie.
Red Lady ja bym nie próbowała powstrzymać dziecka żeby nie kręcilo główka w prawo i lewo. Może też poczytaj ten blog.Werix lubi tę wiadomość
-
Powiem wam, że z utęsknieniem czekam na moment kiedy się te herbaty laktacyjne skończą bo już żygam trochę nimi bleeee
Jak się mnie moj pyta co chce do picia to aż mnie na cofki biora bo muszę powiedzieć laktacyjna bo 3xlaktacyjna i 1 koperkowa.
No i że ja kawy nie pije, ale chciałam mieć taki 'moment dla siebie' to mi moj zaczął robić latte macchiato, ooooo super! Ake znow DUPA! bo zauwazylam, ze Sara mi się wtedy częściej budzi w nocy
No i znów muszę zostać przy zbożowej.
A co wy pijecie?
Hooney lubi tę wiadomość
-
JA nie piję, ale mam wrażenie, jakbym miała mniej pokarmu i się nad nimi zastanwiam. Cycki takie miękkie, nawet po 3-4h. Ledwo czuć, że coś tam się zebrało, a kiedyś to normalnie worki z winogronami!
Ja piję koperkową, wodę i kawę zbożową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 08:53
-
Baranosia ja pije laktacyjne od początku. Pierwsze słowa od położnej jak mnie odwiedziła to żeby pić 3 dziennie.
Ja rez lubię cytryne, ale położna kazała ograniczyć bo to może hamować pokarm, zielona ponoć też więc je omijam.
Rumianek też pije na zmianę, ale to też jest ziołowa herbata dla mnie
Idę googlowac czy hibiscus można przy karmieniu bo mnie nasza ochota -
Ja też pije laktacyjne, ale nie trzymam się sztywno, że 3 dziennie, chociaż wiem, że tyle powinno się pić. Piję rumianek, koper włoski, kawę zbożową, czasami pozwalam sobie na słabą zwykłą kawę lub dodaje niecałą łyżeczkę do zbożowej - ale to tylko wtedy, gdy chce mi się spać, a jest mnóstwo rzeczy do zrobienia, bo kawoszem nie jestem No i woda oczywiście
Dziewczyny, można dołączyć do Was na FB? Kto prowadzi rekrutację?
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
MoBo zieloną można jak widać po moim klocku mi nic nie hamuje laktacji
Izieth u nas nie ma rekrutacji wyślij do Kushiny link do profilu na fb to Cię dodaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:16
MoBo, Izieth lubią tę wiadomość
-
Ja pije 2 kawy dziennie z mlekiem. Jestem strasznym kawoszem,jedynie w ciąży piłam 1 dziennie i to niecodziennie,a przed ciążą nawet 3 dziennie. Zielona herbate tez pije i duuuuzo wody. Herbatek na laktacje nawet nie probowalam. Tez chetnie dolaczylabym do fb jeśli to możliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:16
-
Czy ilość pokarmu może się zmienjszyć przez przezięienie?
Zastnawiam mnie jedna rzecz. Według tej tabeli dziecko potrzebuje 11 godzin snu w nocy (http://panikolysanka.pl/sen-dziecka/ile-snu-potrzebuje-dziecko/), a za chwilę w harmonogramie dla czteromiesięcznego dziecka jest położenie spać o 18:30, a dziecko ma wtedy niby wstać o 6:30/7:00. No ale to jest 12/12,5h! Chyba muszę przyzwyczaić się do tego, że MAły będzie się budził o6:30, jeśli będę go kłaść spać o 19:30. Bo to jest 11 godzin. -
nick nieaktualnyCzy ktoras ze stalych bywalczyn chce jeszcze dolaczyc do naszej grupy na fb?
Jesli tak to wyslijcie mi zaproszenie do przyjaciolek na bbf a potem podeslijcie w prywatnej wiadomosci namiary na Wasz profil na fb.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:45
-
Cześć ja pije herbatkę laktacyjna raz dziennie i lubię jej smak
Wczoraj policzyłam ze mam ponad 1000 pieluszek 3 panpers premiom care bo kupilowalismy bez opamiętania jak wychodziły ze sklepu te starego rodzaju. W życiu tego nie zużyjemy...
dzisiaj jedna pobudka o 5:30 od 19. Michasia zrobiła dzień dobroci dla mamy dodatkowo dla się jeszcze uśpić głaskaniem główki na kolejna godzinę i potem na cycku na jeszcze kolejna jestem wyspana jak krokodyl teraz grzecznie się bawimy i szykujemy na drzemkę za pół godziny mniej więcej.
A i zmieniłam jej już dzisiaj 4 pieluszki bo posłuchała ze ma za dużo do zużycia i robi kupę na ratyMaggie_31, Werix, MoBo lubią tę wiadomość