Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Werix wrote:Mobo, na pewno nie za wcześnie. Kładę 5 min przed minięciem 2h aktywności. A on tak się bawi nawet 30 min, więc mija nawet 2.5h aktywności! A wczoraj wieczorem to już doszło do 3h.
Werix, spróbuj pół godziny przed położeniem już pójść do pokoju, może przyciemnić roletami, puścić w tle jakieś kołyskanki / pośpiewać. Taki rytuał, który go wyciszy -
Wieczorny rytuał trwa 45 min. Kąpiel, potem do pokoju zaciemnionego i karmię go, potem tata go odbija, nosząc i lecą kołysanki, a ja w tym czasie szybko się myję. Wracam do niego, otulam, trzymam 5 min i do łóżeczka. Także on to powinien już zasnąć tacie na rękach :p
-
My na szczęście nie mamy kłopotów ze spaniem. Maja ładnie sama usypia wieczorem, czasem od razu przy karmieniu i tylko odkładam ją do łóżeczka, czasem nie zasypia przy karmieniu, ale potem odłożona do łóżeczka po około 15 minutach śpi.
Mam pytanie do dziewczyn tylko na kp, czy dajecie teraz latem dzieciom wodę do picia? Ja od jakiś 2 tygodni zaczęłam podawać i Mała aż się trzęsie gdy widzi buteleczkę z wodą. Od dziś wprowadziłam kubek niekapek i też z niego ładnie pije.A. 07.08.2012, M. 09.12.2016 -
hej dziewczyny,
odkąd mnie wylogowało z tel to rzadko się udzielam, bo rzadko odpalam kompa...
czy jest jeszcze możliwość dołączenia do fb? nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie...MoBo, baranosia lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Nie podaję się wody dzieciom kp aż do skończonych 6 miesięcy, choćby nie wiem jaki upał był. Po prostu dostawia się częściej do piersi. Mleko kobiece to i tak 70% wody. Polecam blog Hafija.pl
Isia, pewnie, chodź do nas. Kushina jest adminem, wyślij jej zaproszenie do przyjaciółek oraz link z namiarem na twój profil na fb.Werix lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za odpowiedzi. Czyli nie dajecie wody. Maja w sumie tą wodę dostaje bardziej do zwilżenia ust, w sumie w ciągu dnia wypija jej może z 10-15 ml. Nie zawsze mam możliwość przystawić do piersi i czasem mała zostaje z babcią, czy tatą na 2-3 godziny między karmieniami, to wtedy posiłkują się wodą.
Powiedzcie mi, czym teraz bawią się Wasze dzieci? Maję wszystkie grzechotki i gryzaki, którymi bawiła się do tej pory, zaczynają nudzić. Wyciągnęłam po starszej córce garnuszek na klocuszek, ale okazało się, że na to jeszcze za wcześnie, no i nie wiem co tu wymyślić na teraz:(A. 07.08.2012, M. 09.12.2016 -
nick nieaktualny
-
Cześć Agia, moja córka pójdzie do żłobka od sierpnia na dwa dni. Pierwszy miesiąc pewno będzie kilka godzin tu i tam, a później pita 8h w te dwa dni. Ja wracam do pracy na 60% i mój chłop będzie z córka jeden dzień w domu
Trochę mnie to przeraża, ale no musi się ułożyć. -
Muszę w takim razie pomyśleć o tych metkowcach, po teraz też najciekawszą częścią każdej zabawki jest metka
MoBo ja planuję wrócić do pracy w połowie października, więc Mała będzie przez pierwsze 1,5 miesiąca w żłobku tylko po 2-3 godziny, aby się zaadaptować. Wrócić do pracy też planuję na pół etatu ( ostatnie 16 tygodni rodzicielskiego chcę łączyć z pracą na pół etatu, czyli wyjdzie mi tego prawie 8 miesięcy) więc potem będzie w żłobku po około 4,5 godziny tak do czerwca następnego roku.A. 07.08.2012, M. 09.12.2016 -
No no jedna pobudka to w u was całkiem nieźle U nas noc marzenie grzecznie zasnęła sama o 20, tylko raz o 20.40 się krótko przebudziła z płaczem, a potem pięknie do 4 spała Karmienie, pielucha i po 40 minutach już spała, tym razem do 7.30 Ale ją wychwaliłam rano :D:D
Werix, Kushina lubią tę wiadomość
-
Oj i na Antosia musi się jakiś sposób znaleźć. Jak wygląda wasz dzień? Ile macie drzemek, o której i jak długo? Ile razy karmisz? O której kładziesz wieczorem spać? Jak usypiasz wieczorem? No gdzieś jakaś przyczyna musi się znaleźć, za długo to już trwa.