X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się już lepiej nie odzywam w kwestii spania mojego synka w nocy :P Bo on chyba najgorzej śpi z całego grona forumowego :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś przyczyny tego słabego spania muszą być. Ja mam stały tryb dnia, zawsze staram się, żeby Daniel zasnął sam. Włączam mu tylko szum z deflina, a jak już odlatuje wyłączam, a czasem zostawiam aż sam się wyłączy. W sumie nie robi to większej różnicy, bo zaczęłam go zostawiać od jakiegoś tygodnia a i tak czasem się przebudzi nawet jak ona gra. Włączam go, bo nie chce mi się samej szuszać :)Dodatkowo Daniel najlepiej śpi na brzuchu i w zasadzie kładę go tak spać prawie zawsze na noc i często w dzień (wymiennie ze spaniem na boku). NA plecach nie potrafi zasnąć albo długo się męczy. Pamiętam że podczas przejścia z 4 na 3 drzemki też budził mi się bardzo często w nocy. Potem się ustabilizowało.

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    To ja się już lepiej nie odzywam w kwestii spania mojego synka w nocy :P Bo on chyba najgorzej śpi z całego grona forumowego :D
    Oj Nita, moge spokojnie z Tobą konkurować ;)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też od kilku dni tak od około godziny 4 budzi się co pół godziny. Wcześniej od 19 do tej 4 są 2 pobudki na jedzenie, które trwają około 10 minut, więc jest ok. No a potem od tej 4tej, to ja już właściwie mało co śpię.

Werix pytałaś ostatnio, czy Maja ma już ząbki, odpowiedziałam że nic nie widać, no a dziś chyba coś się pojawiło, tzn jak odchylę dolną wargę to z przodu w dziąsłach coś tam się bieli. No i jak pomacam dziąsełko od góry i lekko przycisnę, to też chyba coś czuję. Zobaczymy kiedy się wyżną. A Twój Danielek ma już ząbki?

Wczoraj zauważyłam, że Małej zupełnie zmienił się kolor włosków. Jak się urodziła włoski miała ciemne,[rawie czarne, a teraz zrobiły się dosłownie jaśniutkie. Może tylko z tyłu są trochę ciemniejsze. A jak z włoskami Waszych dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 17:48

A. 07.08.2012, M. 09.12.2016
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój urodził się prawie łysy i nadal taki jest :p a włosy w tym samym kolorze, takie ciemne blond.

Mój od 4/5 stęka i jęczy ale nie budzi się. Ponoć w tych godzinach sen jest najpłytszy i to normalne. Gorzej jeśli się budzi. To znaczy że coś ewidentnie dziecku przeszkadza, boli, genieralnie wytrąca ze snu.

U Daniela nie widzę nic na dziąsłach.

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak się urodziła miała dużo ciemniejsze włosy :) Wyjaśniały już jakiś czas temu :)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma teraz jaśniejsze niż wcześniej :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to chyba skoki bo już było mega źle, potem sukces dwie pobudki i teraz znowu kryzys

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było kolorowo, dzisiaj ja miałam kijową noc ;p Mały obudził się o 2:30 i nie spał do 4 :)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix współczuję. U nas dla odmiany dziś było lepiej. Maja poszła spać o 20.00, ja po 21, a pobudki były na jedzenie o 23.40 i 2.30, potem o 5.30 się przebudziła, ale dałam smoczek i spała do 6.20, czyli do tej, o której zawsze cała rodzina wstaje, bo mąż do pracy, a starsza córka do przedszkola.

• Nita Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci, a faktycznie zapomniałam o Tobie. Rzeczywiście muszę się z Tobą zgodzić, bo Szymon jednak gorzej śpi od Arana, ale co tam! I tak mam zaszczytne drugie miejsce ;)
    Chociaż dzisiaj nikt mnie nie przebije. Aran spał tylko 2 godziny w nocy! Wizja kolejnego dziecka mnie przeraża, bo ja z Aranem mam urwanie głowy po prostu, a z dwoma nie dałabym rady.

jusci lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Agia Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z Lidla. Szłam tam z myślą o kupnie bodziaków na ramiączka i legginsów dla Mai. Bodziaki te dziewczęce jednak, na moje oko, okazały się kiepskie jakościowo, więc nie kupiłam. Legginsy natomiast wyglądają super. 2 pary za 17,99, więc cena też super:) Polecam.

Werix lubi tę wiadomość

• Agia Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy nadal pierzecie dziecięce ubranka w proszkach, płynach itp. typowych dla dzieci? Ja ostatnio spróbowałam i wyprałam jeden bodziak i legginsy Mai razem z naszym praniem w Vizirze i mimo, iż Maja ma delikatną skórę, to nic się po założeniu tych ubranek złego nie wydarzyło. No i zastanawiam się, czy już nie zacząć prać powoli Jej ubranek razem z naszymi. Nie pamiętam kiedy odstawiłam proszek dla dzieci przy starszej córce, ale chyba znacznie później. No ale teraz przy 4 osobach i dzieleniu prania, to pralka chodzi praktycznie non stop.

• RedLady Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidl wczoraj zaliczony ;) Teściowa to mi zrobiła taki zapas Loveli, ze jeszcze dłuuuuugo będę w tym prała :P

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę wszystkie ubrania w płatkach mydlanych i mam spokój.

Szczęśliwa, daj znać jak po kardiologu. My po gastrologu w sumie nie dowiedziałam się nic nowego. Niby refluks fizjologiczny i czekać. Ewentualnie podać nutriton.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w Loveli i nie mam zamiaru w najbliższym czasie przestać :)

• Agia Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja chyba też zostanę jeszcze na jakiś czas przy tej Loveli :)

Szczęśliwa Mamusia to z bioderkami Ani jest coś nie tak, że macie zalecone szerokie pieluchowanie? My z Mają też mieliśmy problemy. Jeden lekarz nas tak nastraszył, że już miałam przed oczami Maję zapiętą w te dziwne aparaty typu frejka. Zabronił kategorycznie noszenia dziecka na " fasolkę" i kładzenia na boki. Spanie miało być tylko na wznak lub na brzuszku a noszenie tylko przed sobą z nogami szeroko rozstawionymi, w pozycji tzw. żabki ( tak jak się nosi dzieci w chuście). No i stosowaliśmy się do tych zaleceń i na szczęście bioderka się dobrze wykształciły i teraz wyglądają podręcznikowo ( 2 tygodnie temu byliśmy na ostatniej kontroli u bardzo dobrego ortopedy).
    A i następną wizytę, taką ogólnie kontrolną, już nie bioderek, zalecił tak po 2-3 miesiącach jak Maja zacznie chodzić. No a gdy dziecko zacznie chodzić, to najlepiej ma chodzić na boso lub w skarpetkach antypoślizgowych, a nie w żadnych bucikach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 11:46

• chiara Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy już wszystkie uciekłyście na fb?

• Agia Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że chyba tak :(

Werix mojej siostry córeczka też miała refluks, ciągłe mega ulewanie, nic nie pomagało, musiała po prostu z tego wyrosnąć. No i z czasem samo przeszło, więc u Was też na pewno tez minie, choć wyobrażam sobie, że to musi męczyć.

Wczoraj byłam z Mają na chyba już ostatniej rehabilitacji. Podpytałam rehabilitantkę, czy można na czas jedzenia posadzić dziecko w krzesełku do karmienia w takiej półsiedzącej pozycji ( taką opcję ma moje krzesełko - nachylenie pod kątem 45 stopni do podłogi) . No i rehabilitantka powiedziała, że lepiej jeszcze nie, że lepiej w leżaczku. No chyba, że nie da rady w leżaczku, to ostatecznie na ten jeden posiłek można w tym krzesełku.

• Werix Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam artykuły fizjoterapeutki że można, szczególnie jeśli stosuje się BLW. JA dwa razy dziennie na 15 min sadzam.

No raczej większość jest już na FB. Ja założyłam fałszywe konto, bo nie chciałam dołączać prywatnym. Agia, jeśli chcesz, zapytam dziewczyn, czy też nie mogąłbyś dołączyć. Chiara, a Ty FB nie masz? REdlady założyła specjalnie pod FB.

No męczy strasznie, chociaż jest już znacznie lepiej niż na początku. Najgorzej, że często przeszkadza w zasypianiu. Ale już nauczyłam się z tym żyć. Mam nadzieję, że w końcu przejdzie.

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ