X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jusci zapomniałam o tej śliwce. Kupię dziś chyba kilka słoiczków od razu :)

A. 07.08.2012, M. 09.12.2016
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję surowe jabłko ale lepiej działa suszona śliwka ze słoiczka :)

Agia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliwka zakupiona.Załapałam się w Rossmannie na promocję: przy zakupie 3 deserków gerbera 4ty gratis. No więc wzięłam 4 śliwki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 12:41

jusci, baranosia lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać czy Wam pomogła :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co dziś cisza. Mała zjadła tak z pół surowego jabłka i 3/4 słoiczka śliwki. Mam nadzieję, że jutro coś się ruszy.

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliwka na kupy naj naj naj ;-) Agia,u nas dzis była ostatnia dawka na pneumo,szczepilam Prenevarem -jedna dawka około 250 zł w aptece Ziko,która jest jedna z tańszych rzekomo.Dzis u lekarki była histeria,az mi głupio było-moje dziecko na widok pani doktor prawie dostało spazmów,nie pozwolił jej sie dotknąć,nigdy sie tak nie zachowywał,ryk w niebogłosy i do mnie na ręce.Nie wiem o co chodziło,ale po raz pierwszy byłam świadkiem takiej akcji.Podczas szczepienia u pielęgniarki był super grzeczny,nawet nie pisnął.

17u920mmtaho5gy9.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 dziękuję za info w sprawie ceny.
    Co do Waszego szczepienia, to widocznie Pani Doktor się dziecku nie spodobała.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agia dzięki za info o promocji w Rossmannie udało mi się zakupić śliwkę ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba podziałała ta śliwka, bo obyło się bez płaczu.

baranosia lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę też popatrzeć za tą śliwką, chociaż Daniel nie miał dotąd problemów. Ale on mało innych rzeczy je (BLW). Chociaż jak daję mu kaszki owocowe to wcina jak szalony i sama go stopuję.

Dziś w końcu wstał o 6:40 i chyba pomogło przesunięcie drugiej drzemki na później. Agia, Twoja Maja dosyć szybko chodzi na pierwszą drzemkę. Nie powoduje to pobudek przed 6?

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix różnie to bywa z tymi rannymi pobudkami. Dziś np. obudziła się przed 5 i zasnęła o 6, po czym została obudzona przez starszą córkę o 6.40. No i o 8 już poszła na drzemkę, bo była padnięta. Zasnęła w 3 minuty i śpi już 1,5 godziny.
    No i jak tak teraz sobie myślę, to rzeczywiście nad ranem już śpi takim lekkim snem, czasem się przebudza, ale nie wiem, czy to jest powodem tego, że wcześnie idzie na pierwszą drzemkę. Tak myślisz? Wiem, że Ty tu jesteś specjalistką od spania. Dzięki Tobie kilka miesięcy temu dowiedziałam się, że dopiero po 45 minutach dziecko wchodzi w głęboki sen. Wcześniej Maja mi właśnie spała po te 40 minut i się budziła, ale potem zaczęłam Ją jeszcze dosypiać i można powiedzieć dzięki Tobie, od kilku miesięcy ma takie około 2 godzinne drzemki.

Ja wczoraj byłam na zebraniu w żłobku i co mnie zaskoczyło, to dzieci, gdy już stabilnie siedzą, są sadzane na nocniczki na kilka minut. Gdy natomiast kończą 12 miesięcy, to mają powoli wprowadzane mleko krowie i jego przetwory.

• Werix Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czytałam że od 9 msc warto regularnie wysadzać dziecko rano i wieczorem na nocnik.

Haha, taka ze mnie ekspertka, że nie raz z wyjącym synem walczę o sen! ;p Ale czytałam, że dzieci zawsze od około 5 do 6 mają bardzo lekki sen. U mnie się to sprawdza i Daniel rzuca się po całym łóżeczku. I jeśli w tym momencie coś dziecku przeszkadza (głód, ból, przemęczenie) to się budzi. No wczesne pobudki mają różne przyczyny. Polecam ten artykuł: https://zdrowysendziecka.wordpress.com/2015/12/05/kto-rano-wstaje/

Mi ostatnio Daniel budził się przed 6, ale wczoraj położyłam go na 9 na pierwszą drzemkę (Musiałam przeciągnąć go od 5:30) i dziś obudził się 6:40. Prowadzę dziennik snu i w sumie z moich obserwacji potwierdza się, że jak kładę go za wcześnie na pierwszą drzemkę to budzi mi się przed 6 rano.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak rodzeństwo się dogaduje? Nie ma zazdrości?

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja późno raczkowała, chodziłam ale za to mając 10 miesięcy zasiadałam już na nocnikowym tronie ;) Bardzo nie lubiłam mieć mokro, a że wtedy były tetrowe pieluchy to szybko nocnik załapałam :P

Z tym spaniem teraz to nie wiadomo jak lepiej :) Robię 2 drzemki to raz jest ok, a za drugim razem przemęczenie, a jak robię 3 drzemki to albo zasnąć nie może, albo zasypia bez problemu. Ciężko wyczuć czy robić 2 czy 3 :P Ehhh, ciekawe ile ten stan przejściowy będzie trwał :)

Werix lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w tym wczesnym nocnikowaniu coś jednak musi być. Ja swoją starszą córkę zaczęłam sadzać na nocnik na pewno później, chyba gdy miała około 1,5 roku, a odpieluchowała się w miarę szybko. Gdy miała rok i 11 miesięcy już chodziła bez pampersa w dzień, a po kilku miesiącach już też spała bez.

Werix co do zazdrości między moimi córkami, to wiadomo, młodsza nie okazuje, a starszą przygotowywaliśmy, gdy jeszcze byłam w ciąży, na narodziny Mai. Mówiliśmy Jej, że Mama będzie miała dla Niej mniej czasu itp. No i scen zazdrości o rodziców nie było żadnych. Starsza córka kocha Maję bardzo, ściska Ją, gdy się tylko Maja obudzi, to do niej biegnie. Jedyna zazdrość pokazała się, gdy przyjechała Babcia i nie była cała dla Starszej Córki jak zawsze, tylko też się chciała Mają nacieszyć. Na to Jej nie przygotowaliśmy, jakoś nie pomyśleliśmy, że zazdrość może być nie tylko o rodziców. No ale teraz, gdy babcie przyjeżdzają już jest ok.

Werix lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taaak. Znam dziecko, które za babcie dałoby się zabić. No ale trudno się dziwić, skoro babcia opiekuje się nim więcej niż własna matka.

Śpisz z Małą czy w osobnym pokoju? Daniel śpi w łóżeczku obok mojego łóżka, ale budzi mnie o 5 rzucaniem się i stękaniem. Zastanawiam się nad zmianą lokum, ale mam jakieś niewytłumaczalne, wewnętrzne obawy. Z jednej strony nie chciałabym chodzić do niego w nocy, bo boję się, że to mnie będzie jeszcze bardziej rozbudzać. Z drugiej czuję się pewnie tak, jak matki, które puszczają dzieci na studia :D

Planujesz jeszcze 3-cie dziecko? :D

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś wolę się rozbudzić raz idąc co małej do drugiego pokoju, niż przebudzać się za każdym razem jak mała zaczyna się wiercić :P Ale fakt faktem, długo rozmyślałam nim się odważyłam na przeprowadzę dziecka do drugiego pokoju :) Każda z nas jest inna i każde dziecko jest inne więc nie ma przepisu na to kiedy i jak to zrobić. Kiedyś po prostu stwierdzisz, że to już ten czas :)

Agia lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix Maja śpi razem z nami w pokoju i bardzo często przychodzi do nas też starsza córka, więc śpimy we czwórkę. No i wszyscy nawzajem siebie budzimy nad ranem:)
    W planach mamy przenieść obie dziewczynki do wspólnego pokoju za jakiś rok, półtora.
    Smutno mi będzie na pewno na początku, bo do tej pory cały czas któraś z nami spała. Niedawno się przeprowadziliśmy do większego mieszkania, a w tym małym spaliśmy w jednym pokoju ze starszą córką cały czas. Na nowym mieszkaniu dostała swój pokój i za chwilę urodziła się Maja i ona z nami śpi. No ale trochę też brakuje mi już tej własnej sypialni. Takie sprzeczne odczucia się u mnie przeplatają.
    Trzeciego dziecka już nie planujemy. Oddaję już koledze, któremu jutro rodzi się córeczka ( przez CC), wszystkie ubranka po moich dziewczynkach. A Wy, kiedy planujecie drugie?
    Ja zaczęłam powoli być przerażona tym, że za 4 miesiące wracam do pracy, a przecież tak niedawno szłam na zwolnienie i miałam przed sobą wizję 2 lat bez pracy. Wracam co prawda tylko na 3,5 godziny ( pół etatu, ale będę korzystała z 1 przerwy na karmienie), no ale to już powrót. A Wy, kiedy wracacie do pracy i co będzie z Waszymi dziećmi, kto się będzie Nimi opiekował?

• MoBo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agia ja wracam za miesiąc do pracy na 60 proc. 4 miesiące wydaje się dla mnie jeszcze wiecznoscia :P A siedzieć dwa lata w domu to jakby coś nadzwyczajnego dla mnie bo u mnie nie ma jak. Chęć do dostania w domu wiadomo by była buhahaha
    A tak z innej beczki to ja nie wiedziałam jak dać córce na imię i było między Sara a Maja ;) Maja odpadła tylko i wyłącznie przez pisownię w języku angielskim która się zmienia, ale kocham to imię.

Agia lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jakoś nie możemy się zdecydować na przeprowadzenie małej do swojego pokoju, ale gdzieś w środku czuję, że trzeba. Na razie wygrywa chęć oglądania słodkiej buzi od razu po przebudzeniu ;)

Ja planuję wrócić do pracy w styczniu.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ