Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas posiłki stałe będą musiały zastąpić co najmniej jedno karmienie od października, bo wtedy wracam do pracy. Teraz też Maja je coś stałego około godziny po karmieniu.
Werix u nas śliwka działa tak na drugi dzień, no ale może na Danielka lepiej podziałała.
Maja dziś urządziła sobie w nocy imprezkę Od 1 do 3 nie spała, tylko bawiła się smoczkiem i sobie gadała i pokrzykiwała. No i Ja nie spałam razem z Nią. Gdy w końcu zasnęła, to na szczęście pospała te moje upragnione 3 godziny ciągiem
Gdzie karmicie swoje dzieci? Ja do tej pory brałam leżaczek do kuchni. Od kilku dni Maja jednak w połowie jedzenia pręży mi się, czerwieni, wygina do tyłu, jakby chciała z niego uciec. Niby buzię otwiera, ale dziwnie się zachowuje. Wczoraj zrobiłam Jej kaszkę z malinkami przetartymi przez sitko. Były one dość kwaśne. Mąż Jej to podawał i ta sama sytuacja, więc stwierdził, że dla Niej to za kwaśne. Ja po kilku minutach wzięłam Ją na kolana w salonie i wtedy zjadła wszystko pięknie. Nie wiem wiec, czy to leżaczek Jej się odwidział, czy kuchnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 15:54
Izieth lubi tę wiadomość
A. 07.08.2012, M. 09.12.2016 -
Ja karmię w bujaczku-leżaczku w salonie, który pełni również funkcje jadalni. Jak ma dość to zaczyna się bujać co uniemożliwia mi trafienie łyżeczką do buzi Pomału będę kombinować przenosiny do wysokiego krzesełka. Pcha ręce do buzi podczas jedzenia i co chwilę upaskudzi leżaczek i muszę prać materiał. Gdybym ją miała na kolanach to musiałabym się chyba cała przebrać po jej jedzeniu
Agia a gdzie wy zwykle jecie? Też w kuchni czy w salonie? Może Maja chce jeść tam gdzie widzi, że rodzice jedzą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 21:06
Agia lubi tę wiadomość
-
Werix ja mam nadzieję, że to była jednorazowa nocna akcja. Jak tak liczę, to wychodzi mi, że w dzień spi około 5-5,5 godziny. Dziś rano, zgodnie z zaleceniami z Twojego linka, spróbowałam położyć Ją na pierwszą drzemkę później. Udało się przetrzymać Ją do 8.15 ( od 7 już ziewała ) i spała 3 godziny. Jutro będę próbowała dalej.
RedLady my jemy w salonie. I chyba masz rację, że Maja chce jeść tam gdzie my. Wieczorem posadziliśmmy Ją w odchylonym krzesełku do karmienia w salonie i zajadała kaszkę tak, jak jeszcze nigdy nic nie jadła. No więc chyba będzie już od teraz jadła w tym krzesełku i w salonie. No może spróbuję jeszcze jutro postawić leżaczek w salonie.
Ja do tej pory przed jedzeniem na leżaczek kładłam flanelową pieluszkę, żebym nie musiała prać materiału z leżaczka po każdym karmieniu. Pieluszkę łatwo wyprać i plamy z jedzenia łatwo z niej schodzą.A. 07.08.2012, M. 09.12.2016 -
nick nieaktualny
-
Baranosia a może spróbuj blw? Może on z tych 'ja sam!' ?
Agia, 5h?! To bardzo dużo jak na ten wiek. Wiem że każde dziecko jest inne, ale Daniel w bardzo dobre dni śpi 3,5, a najczęściej 3h w ciągu dnia. A w nocy ile śpi? Mogła to być jednorazowa akcja a może zwiastun tego że w dzień za długo śpi. -
nick nieaktualny
-
Baranosia no to brawo dla Antosia za zjedzenie zupki A jak owoce wcina, to nie jest tak źle. W jakiej formie Mu podajesz czereśnie?
Spróbuj też może z kaszkami, bo Mai bardzo smakują takie czyste z owocami.
Werix no bo my mamy wcześnie ranną pobudkę. Zwykle koło 6 ( spać idzie koło 19-20 )i Maja już koło 8 idzie na pierwszą około 2 godzinną drzemkę no i potem jeszcze 2 drzemki się uzbiera 5 No ale ta pierwsza drzemka, to jest raczej przedłużeniem snu nocnego. Dziś np. Maja o dziwo wstała koło 7 i jak poszła na drzemkę po 9, to już były tylko 2 drzemki i w sumie 3,5 godziny. Trzeciej drzemki już nie wcisnęłam.Werix lubi tę wiadomość
A. 07.08.2012, M. 09.12.2016 -
A u nas odloty przy zasypianiu- czy to drzemka czy spanie wieczorne-muszę byc,miziac,miziac,śpiewać,czytać.Dzis zasnął mi na kolanach po imponująco rozdzierającym koncercie.W dzień sposób na drzemkę-noszenie w tuli przez dobre 30 minut i wtedy pada.Ukladam mu pieluszkę tetrowa na swoim obojczyki,bo sobie guza nabił biedak o moja kość To chyba objawy lęku taka potrzeba bliskości częstsza niż zwykle plus zachowania wcześniej nieznane -potrafi sie rozpłakać na dźwięk czyjegoś głosu?!
Werix kupka była na bank posliwkowa- suszona śliwa na zaparcia wszelakie jest rewelacyjna!Czy Wasze dzieciaczki juz stabilnie siedzą?bo moj mały sam z siebie jeszcze nie usiadł,a jak sie go opiera o poduchy to przechyla sie chciwie do przodu i nawet sie nie giba -
Daniel siedzi w miarę z podparciem aczkolwiek czasem jeszcze się przechyla. Ale sam jeszcze nie.
No to fakt, że te 5h to pewnie przedłużenie snu nocnego. Mi za to Daniel wstał dziś o 5... Nie wiem dlaczego. Może ma za dużo snu dziennego. Nie wiem. Na razie chcę utrzymać jeszcze 3 drzemki do powrotu z urlopu. Próbowałam jesscze uśpić go najpierw mówieniem, potem w chuście, ale nic z tego. Odłożyłam o 6 do łóżeczka i o 6.30 zaczęliśmy dzień. O 8.30 położyłam na drzemkę i o dziwo usnął bez koncertowania że tak powiem od ręki. -
Moja sama nie siada. Póki co Jej jeszcze nie sadzałam, więc nawet nie wiem, czy sama się utrzyma.
Maggie_31 ale mnie rozśmieszyłaś tym określeniem " imponująco rozdzierający " koncert.
Z tym spaniem naszych dzieci to jak w kołowrotku, ciągłe zmiany. Maja z kolei dziś budziła się 4 razy na jedzenie.
Czy już dajecie dzieciom mięsko ? Ja jeszcze nie dawałam, a to chyba już najwyższa pora. Ale nie spieszy mi sie z tym, bo nie mam sprawdzonego miejsca do jego kupienia. Jest samo mięsko w słoiczkach do kupienia i można dodać do ugotowanej zupki. Próbował tak ktoś?A. 07.08.2012, M. 09.12.2016 -
U nas zębów brak. Mam nadzieję, że jak późno wyrosną, to będą lepiej zmineralizowane i będą się mniej psuły. Mój bratanek ma 15 miesięcy i tylko 2 dolne jedynki.
Werix i inne dziewczyny KP, czy dzieci przy karmieniu nie gryzą Was swoimi ząbkami?
A. 07.08.2012, M. 09.12.2016