X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas posiłki stałe będą musiały zastąpić co najmniej jedno karmienie od października, bo wtedy wracam do pracy. Teraz też Maja je coś stałego około godziny po karmieniu.

Werix u nas śliwka działa tak na drugi dzień, no ale może na Danielka lepiej podziałała.

Maja dziś urządziła sobie w nocy imprezkę :) Od 1 do 3 nie spała, tylko bawiła się smoczkiem i sobie gadała i pokrzykiwała. No i Ja nie spałam razem z Nią. Gdy w końcu zasnęła, to na szczęście pospała te moje upragnione 3 godziny ciągiem :)

Gdzie karmicie swoje dzieci? Ja do tej pory brałam leżaczek do kuchni. Od kilku dni Maja jednak w połowie jedzenia pręży mi się, czerwieni, wygina do tyłu, jakby chciała z niego uciec. Niby buzię otwiera, ale dziwnie się zachowuje. Wczoraj zrobiłam Jej kaszkę z malinkami przetartymi przez sitko. Były one dość kwaśne. Mąż Jej to podawał i ta sama sytuacja, więc stwierdził, że dla Niej to za kwaśne. Ja po kilku minutach wzięłam Ją na kolana w salonie i wtedy zjadła wszystko pięknie. Nie wiem wiec, czy to leżaczek Jej się odwidział, czy kuchnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 15:54

Izieth lubi tę wiadomość

A. 07.08.2012, M. 09.12.2016
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile godzin Maja śpi w ciągu dnia?

Ja karmię w jadalni na wysokim krzesełku.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodaje do malin troszke banana I smakuje lepiej:)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię na kolanach, Martynka jest zawsze trochę odchylona do tyłu.

Ostatnio dałam jej truskawki, skrzywiła się otrzepało ją, bo trochę kwaśne najwidoczniej, ale otwarła buzię po jeszcze ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię w bujaczku-leżaczku w salonie, który pełni również funkcje jadalni. Jak ma dość to zaczyna się bujać co uniemożliwia mi trafienie łyżeczką do buzi ;) Pomału będę kombinować przenosiny do wysokiego krzesełka. Pcha ręce do buzi podczas jedzenia i co chwilę upaskudzi leżaczek i muszę prać materiał. Gdybym ją miała na kolanach to musiałabym się chyba cała przebrać po jej jedzeniu ;)

Agia a gdzie wy zwykle jecie? Też w kuchni czy w salonie? Może Maja chce jeść tam gdzie widzi, że rodzice jedzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 21:06

Agia lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja mam nadzieję, że to była jednorazowa nocna akcja. Jak tak liczę, to wychodzi mi, że w dzień spi około 5-5,5 godziny. Dziś rano, zgodnie z zaleceniami z Twojego linka, spróbowałam położyć Ją na pierwszą drzemkę później. Udało się przetrzymać Ją do 8.15 ( od 7 już ziewała ) i spała 3 godziny. Jutro będę próbowała dalej.

RedLady my jemy w salonie. I chyba masz rację, że Maja chce jeść tam gdzie my. Wieczorem posadziliśmmy Ją w odchylonym krzesełku do karmienia w salonie i zajadała kaszkę tak, jak jeszcze nigdy nic nie jadła. No więc chyba będzie już od teraz jadła w tym krzesełku i w salonie. No może spróbuję jeszcze jutro postawić leżaczek w salonie.
    Ja do tej pory przed jedzeniem na leżaczek kładłam flanelową pieluszkę, żebym nie musiała prać materiału z leżaczka po każdym karmieniu. Pieluszkę łatwo wyprać i plamy z jedzenia łatwo z niej schodzą.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię w krzesełku do karmienia. Tylko u mnie jest problem bo nie smakuje mu ani gotowane przez moją mamę ani słoiczki wszystko ląduje w śmietniku :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia może to te zęby, których jeszcze nie widać, ale już mu dokuczają.

• Agia Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia a nawet owocków nie lubi? Może zrób Antosiowi tydzień przerwy. Czytałam, że własnie gdy dziecku ciężko idzie wprowadzanie nowych posiłków, to warto zrobić przerwę chociaż kilka dni.

• Werix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a może spróbuj blw? Może on z tych 'ja sam!' ?

Agia, 5h?! To bardzo dużo jak na ten wiek. Wiem że każde dziecko jest inne, ale Daniel w bardzo dobre dni śpi 3,5, a najczęściej 3h w ciągu dnia. A w nocy ile śpi? Mogła to być jednorazowa akcja a może zwiastun tego że w dzień za długo śpi.

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też w ciągu dnia śpi około 3h, a czasem mniej np. jak odmówi trzeciej drzemki.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agia owoce to by jadł non stop! Truskawki, maliny, czereśnie nawet kwaśne czerwone porzeczki! Ale dziś przełom zjadł trochę zupki!

Agia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia no to brawo dla Antosia za zjedzenie zupki :) A jak owoce wcina, to nie jest tak źle. W jakiej formie Mu podajesz czereśnie?

Spróbuj też może z kaszkami, bo Mai bardzo smakują takie czyste z owocami.

Werix no bo my mamy wcześnie ranną pobudkę. Zwykle koło 6 ( spać idzie koło 19-20 )i Maja już koło 8 idzie na pierwszą około 2 godzinną drzemkę no i potem jeszcze 2 drzemki się uzbiera 5 :) No ale ta pierwsza drzemka, to jest raczej przedłużeniem snu nocnego. Dziś np. Maja o dziwo wstała koło 7 i jak poszła na drzemkę po 9, to już były tylko 2 drzemki i w sumie 3,5 godziny. Trzeciej drzemki już nie wcisnęłam.

Werix lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agia obgryzam skórkę bo się boję że się przyklei i dzielę na 4. Dziś pierwszy raz dostał jogurt naturalny z malinami i posmakowało mu :) kaszki jemy na kolację i bardzo lubi z bananem

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas odloty przy zasypianiu- czy to drzemka czy spanie wieczorne-muszę byc,miziac,miziac,śpiewać,czytać.Dzis zasnął mi na kolanach po imponująco rozdzierającym koncercie.W dzień sposób na drzemkę-noszenie w tuli przez dobre 30 minut i wtedy pada.Ukladam mu pieluszkę tetrowa na swoim obojczyki,bo sobie guza nabił biedak o moja kość:-/ To chyba objawy lęku taka potrzeba bliskości częstsza niż zwykle plus zachowania wcześniej nieznane -potrafi sie rozpłakać na dźwięk czyjegoś głosu?!
    Werix kupka była na bank posliwkowa- suszona śliwa na zaparcia wszelakie jest rewelacyjna!Czy Wasze dzieciaczki juz stabilnie siedzą?bo moj mały sam z siebie jeszcze nie usiadł,a jak sie go opiera o poduchy to przechyla sie chciwie do przodu i nawet sie nie giba

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniel siedzi w miarę z podparciem aczkolwiek czasem jeszcze się przechyla. Ale sam jeszcze nie.

No to fakt, że te 5h to pewnie przedłużenie snu nocnego. Mi za to Daniel wstał dziś o 5... Nie wiem dlaczego. Może ma za dużo snu dziennego. Nie wiem. Na razie chcę utrzymać jeszcze 3 drzemki do powrotu z urlopu. Próbowałam jesscze uśpić go najpierw mówieniem, potem w chuście, ale nic z tego. Odłożyłam o 6 do łóżeczka i o 6.30 zaczęliśmy dzień. O 8.30 położyłam na drzemkę i o dziwo usnął bez koncertowania że tak powiem od ręki.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sama nie siada. Póki co Jej jeszcze nie sadzałam, więc nawet nie wiem, czy sama się utrzyma.
    Maggie_31 ale mnie rozśmieszyłaś tym określeniem " imponująco rozdzierający " koncert.
    Z tym spaniem naszych dzieci to jak w kołowrotku, ciągłe zmiany. Maja z kolei dziś budziła się 4 razy na jedzenie.
    Czy już dajecie dzieciom mięsko ? Ja jeszcze nie dawałam, a to chyba już najwyższa pora. Ale nie spieszy mi sie z tym, bo nie mam sprawdzonego miejsca do jego kupienia. Jest samo mięsko w słoiczkach do kupienia i można dodać do ugotowanej zupki. Próbował tak ktoś?

• Werix Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mięsa nie dawałam, ale ja wegetarianka :) A narzeczonemu jakoś nie spieszno.

Idzie nam 4ty ząb! Górna jedynka! Agia, a jak Maja i zęby?

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sam nie siada ale posadzony ładnie siedzi.

Wprowadzam już słoicZki z mięskiem bo babci zupą z indykiem gardzi

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębów brak. Mam nadzieję, że jak późno wyrosną, to będą lepiej zmineralizowane i będą się mniej psuły. Mój bratanek ma 15 miesięcy i tylko 2 dolne jedynki.

Werix i inne dziewczyny KP, czy dzieci przy karmieniu nie gryzą Was swoimi ząbkami?

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ