X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • jusci Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasem gryzie...a ma tylko dwie dolne jedynki...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tutaj nie było ale mam mega trudności z karmieniem synka. Teraz już jest trochę lepiej ale nadal je mi z piersi tylko przez sen. Chyba cierpi na refleks bo podczas jedzenia podchodzi mu z powrotem jedzenie do góry i nie może przełknąć tego co ma. Butelki też nic nie chciał. Więc karmilismy go łyżeczka na pół leżąca jednocześnie zabawiając. Na szczęście teraz już jest lepiej i po prostu karmię go na drzemkach, a wieczorem odciagam i daje jeszcze lyzeczka. W kazdym razie zazdroszcze bezproblemowego kp. Ze sloiczkow troszke mi zje i dalej nie chce albo wymiotuje ale jednak jest poprawa bo wczesniej w ogole zaciskal usta. Ale mimo to nie jest wychudzony bo wazy juz prawie 10 kg. No ale urodzil sie wazac 5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 08:28

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kurcze to faktycznie nie ciekawie :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniel mnie nie gryzie. Może czasem jak już nie jest głodny albo przez przypadek zahaczy, ale rzadko.

Elcia, a byliście u gastrologa? Refluks fizjologiczny mija około 9 msc ale jeśli to jest inby refluks to może potrzebna będzie interwencja medyczna.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego gryzienia się trochę obawiam, ale póki co zębów nadal brak:)

Maja chyba się przestawiła, bo już od 3 dni wstaje rano o 8. Przebudza się co prawda koło 6, ale jako że cała rodzina ( poza mężem ) z uwagi na wakacje jeszcze śpi, to po nakarmieniu idzie dalej spać. Taraz mi to odpowiada, bo moge trochę odespać, ale po wakacjach i tak będziemy musieli się przestawić na wcześniejsze wstawanie.

A. 07.08.2012, M. 09.12.2016
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Daniel dzisiaj spał w dzień łącznie 4h. Chyba odsypiał trochę noc, bo kupy nie mógł zrpbić i słabo spał. Stękał, coś tam wystękał ale bez szału.

Jesteśmy na 'wakacjach' chociaż dla mnie to żadne wakacje bo muszę ciągle martwić się gdzie i jak Daniel będzie spał. Głowa mnie boli i nic mi się nie chce.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix no to współczuję stresów o spanie Danielka na wakacjach. Moja Maja na szczęście zawsze jak gdzieś jedziemy na cały dzień, to śpi sobie w wózku. No a spanie w nocy poza domem teraz na wakacjach przetestujemy. Ja to uważam, że teraz będą jedne z łatwiejszych wakacji z dzieckiem, póki jest takie małe. Nie pocieszę Cię, ale później będzie gorzej :) Przynajmniej ja mam takie doświadczenia po starszej córce. Dopiero teraz, gdy ma 5 lat to mam nadzieję, że będzie ok.

• RedLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, będzie dobrze :) Po paru dniach już będziesz wiedziała co i jak zorganizować :) Postaraj się mimo wszystko wypocząć i zebrać nowe siły :)

Dzisiaj będzie długi i marudny dzień :P Ledwo 9 a my już po pierwszej drzemce :P Ehhh

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agia, to mnie pocieszyłaś :D No Daniel niestety w wózku nie zaśnie. Pożyczyłam łóżeczko turystyczne i zrobiłam zasłony z worków na śmieci :D ale nawet wyjść na dłużej nie ma jak bo Mały po 2-2.5h do spania jest :) teraz pierwsza drzemka a on już 1.5h śpi. Będzie powtórka z wczoraj? Rano spał 2h aż sama musiałam go obudzić. Ale potem przez 2h był wkurzony i marudny. Nie wiem co tu z nim robić.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja Agatka też spała tylko w łóżeczku i cały dzień na wakacjach był podporządkowany pod Jej drzemkę i tak jak piszesz, nigdzie na dłużej nie dało się wyjść. Zanim zasnęła, potem drzemka około 2 godziny, do tego jak już jadła prawie same stałe posiłki, to dużo czasu zajmowało to Jej jedzenie i było po dniu. Wieczorem też wczesne chodzenie spać razem z Nią, bo samej w pokoju Jej nigdy nie zostawialiśmy. No i takie to były wakacje :)

• Agia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady u nas też dziś dzień marudy z nieznanego mi bliżej powodu. Próbuję gdzieś wyjść, ale mam problem z uszykowaniem się z marudą na rękach. I karmienie co 1,5 godziny. Ehh

• Werix Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na przyszłe wakacje pojedziemy może ze szwagierką i jej dwójką dzieci to może będziemy się wymieniać pilnowaniem maluchów to trochę wypoczniemy. Może, bo jej dzieciaków to ja nie ogarniamm. Za grzeczne to one nie są.

Daniel zaśnie też w chuście, ale to raczej krótka drzemka i jednak trzeba go nosić, być w miarę cicho. Ale na spokojne spacery się przydaje.

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja potrafi spać w wózku, wręcz 1 porządna drzemka na spacerze w wózku to obowiązkowy punkt programu dnia :) U nas spacer to 2-3 godziny.

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jedną długą drzemkę miał w wózku ale mu się odwidziało i lepiej śpi w domu. W ogóle wózek ostatnio jest bee i wytrzyma tylko chwilę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nie ma problemu z drzemkami, śpi w łóżeczku swoim, turystycznym, w wózku i okazało się, że również na kocyku pod drzewem :) Wczoraj poszłyśmy na łąkę, bo za gorąco było na chodzenie, Martynka bawiła się na kocyku, wyrywała trawę, itp., później dostała cyca, odłożyłam ją na kocyk i zasnęła na ponad godzinę :D

Agia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth no to super taka drzemka na kocyku. Moją Maję, to pewnie wszystko by rozpraszało.
    A u nas chyba w końcu po chorobie i pobudki w nocy były tylko 3 na karmienie. Wiem, że dla Was to pewnie aż 3, ale po naszych ostatnich pobudkach co chwilę, to to jest tylko 3.
    Wczoraj cały dzień spędziłam z dziewczynkami na wsi. Maja nawet zamoczyła nóżki w basenie, ale chyba Jej się nie podobało, bo od razu je zabierała.

• Werix Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 pobudki to u mnie standard :p zazwyczaj 2-3 pobudki młody ma na jedzenie. Ale wczoraj masakra. Przyjechaliśmy do nowego miejsca na wakacje i budził się co 2h. A dzisiaj nie chce spać w łóżeczku turystycznym, a przecież u teściów spokojnie w nim lulał, nawet czasem 2h ciągiem w ciągu dnia. Nie wiem co mu tu nie pasuje. No ale wakacje jak ta lala! :p jeszcze narzeczoby mnie wkurzył bo obudził Małego o 5:30 łażąc i szykując się na ryby... Dobrze wie że on ma wtedy tak lekki sen że nawet oddychać nie można!

Daniel to by w życiu nie zasnął na kocyku. On się nawet rozprasza jak go karmię w pokoju i usłyszy głos ojca zza drzwi, a co dopiero na dworzu! Nawet w miejscach publicznych ciężko go karmić, bo jak jest mega głodny to owszem zje, ale tylko tyle żeby zaspokoić ten najgorszy głód i już wszędzie się gapi.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba musimy w końcu przesiąść się do spacerówki, bo widzę że Maja już nóżek nie może wyprostować. Zrobimy to jednak po powrocie z wakacji, bo nie chcę mieć żadnych niespodzianek ze spaniem w innym wózku na wyjeździe. Jakoś da radę jeszcze kilka dni.

Odzywam się mniej, bo ogarniam pakowanie przed wyjazdem. Szkoda tylko, że akurat na wszystkie 4 dni, które spędzimy w Zakopanem, zapowiadają kiepską pogodę. Ma ktoś jakieś propozycje, co tam robić z dziećmi w deszcz?
    Ciekawe, jak dziewczynki zniosą około 6 godzin podróży. Maja pewnie się zapoci w foteliku, więc będę Ją przebierać ze 3 razy po drodze.

Werix a Ty już w domku? Ogólnie zadowolona jesteś z wyjazdu? Nie pytam, czy wypoczęłaś, bo przy dzieciach to mało realne.

• Cudek 2 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć!
    u nas wszystko ok. Rosniemy, bawimy się, mamy 2 zęby, noce w 70% spoko, w dzień szkoda mi życia na spanie ;)
    uściski dla wszystkich ♡
    Bori

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5800567da76.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/693e0a1ca967.jpg

Kushina, Izieth, Szczęśliwa Mamusia, MoBo lubią tę wiadomość

Dwa szczęścia-
    Szymi styczeń 2015 ♡
    Bori listopad 2016 ♡
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śmieszny Bori! :D

Szczęśliwa, Ty to masz wesołą gromadkę! :D

Agia, u nas był jeden deszczowy dzień i w sumie chodziliśmy na spacery. Starsze dziecko to q kałużach może się pobawić :D

Ja nie jestem z wyjazdu zadowolona bo Daniel na takie wypady nie bardzo się nadaje. Przemęczony był, źle spał w dzień i w nocy, sąsiedzi go budzili. A jak ja widzę że on się męczy, to sama jestem zła i sfrustrowana. No nie mogę się wyluzować. Wróciliśmy do teściów ale do domu jeszcze nie. U samych teściów jest lepiej. Mały ma osobny pokój, jest tam cicho, może wypocząć. Już śpi na noc, bo w dzień spał tylko 3x po 40 min, a normalnie ciągnie 3-3.5h w dzień. A 6h podróży to sobie nie wyobrażam z tak małym dzieckiem. Daniel to 30 min wytrzymuje, a potem włącza się maruda na 30 min i potem jest ryk bo on już w foteliku nie usiedzi.

Jeny podziwiam za to że jeszcze jeździcie w gondoli! Daniel to już nie chcał w niej leżeć jak miał coś ponad 4 msc!

Cudek 2, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ