X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • jusci Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasem gryzie...a ma tylko dwie dolne jedynki...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tutaj nie było ale mam mega trudności z karmieniem synka. Teraz już jest trochę lepiej ale nadal je mi z piersi tylko przez sen. Chyba cierpi na refleks bo podczas jedzenia podchodzi mu z powrotem jedzenie do góry i nie może przełknąć tego co ma. Butelki też nic nie chciał. Więc karmilismy go łyżeczka na pół leżąca jednocześnie zabawiając. Na szczęście teraz już jest lepiej i po prostu karmię go na drzemkach, a wieczorem odciagam i daje jeszcze lyzeczka. W kazdym razie zazdroszcze bezproblemowego kp. Ze sloiczkow troszke mi zje i dalej nie chce albo wymiotuje ale jednak jest poprawa bo wczesniej w ogole zaciskal usta. Ale mimo to nie jest wychudzony bo wazy juz prawie 10 kg. No ale urodzil sie wazac 5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 08:28

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kurcze to faktycznie nie ciekawie :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniel mnie nie gryzie. Może czasem jak już nie jest głodny albo przez przypadek zahaczy, ale rzadko.

Elcia, a byliście u gastrologa? Refluks fizjologiczny mija około 9 msc ale jeśli to jest inby refluks to może potrzebna będzie interwencja medyczna.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego gryzienia się trochę obawiam, ale póki co zębów nadal brak:)

Maja chyba się przestawiła, bo już od 3 dni wstaje rano o 8. Przebudza się co prawda koło 6, ale jako że cała rodzina ( poza mężem ) z uwagi na wakacje jeszcze śpi, to po nakarmieniu idzie dalej spać. Taraz mi to odpowiada, bo moge trochę odespać, ale po wakacjach i tak będziemy musieli się przestawić na wcześniejsze wstawanie.

A. 07.08.2012, M. 09.12.2016
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Daniel dzisiaj spał w dzień łącznie 4h. Chyba odsypiał trochę noc, bo kupy nie mógł zrpbić i słabo spał. Stękał, coś tam wystękał ale bez szału.

Jesteśmy na 'wakacjach' chociaż dla mnie to żadne wakacje bo muszę ciągle martwić się gdzie i jak Daniel będzie spał. Głowa mnie boli i nic mi się nie chce.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix no to współczuję stresów o spanie Danielka na wakacjach. Moja Maja na szczęście zawsze jak gdzieś jedziemy na cały dzień, to śpi sobie w wózku. No a spanie w nocy poza domem teraz na wakacjach przetestujemy. Ja to uważam, że teraz będą jedne z łatwiejszych wakacji z dzieckiem, póki jest takie małe. Nie pocieszę Cię, ale później będzie gorzej :) Przynajmniej ja mam takie doświadczenia po starszej córce. Dopiero teraz, gdy ma 5 lat to mam nadzieję, że będzie ok.

• RedLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, będzie dobrze :) Po paru dniach już będziesz wiedziała co i jak zorganizować :) Postaraj się mimo wszystko wypocząć i zebrać nowe siły :)

Dzisiaj będzie długi i marudny dzień :P Ledwo 9 a my już po pierwszej drzemce :P Ehhh

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agia, to mnie pocieszyłaś :D No Daniel niestety w wózku nie zaśnie. Pożyczyłam łóżeczko turystyczne i zrobiłam zasłony z worków na śmieci :D ale nawet wyjść na dłużej nie ma jak bo Mały po 2-2.5h do spania jest :) teraz pierwsza drzemka a on już 1.5h śpi. Będzie powtórka z wczoraj? Rano spał 2h aż sama musiałam go obudzić. Ale potem przez 2h był wkurzony i marudny. Nie wiem co tu z nim robić.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja Agatka też spała tylko w łóżeczku i cały dzień na wakacjach był podporządkowany pod Jej drzemkę i tak jak piszesz, nigdzie na dłużej nie dało się wyjść. Zanim zasnęła, potem drzemka około 2 godziny, do tego jak już jadła prawie same stałe posiłki, to dużo czasu zajmowało to Jej jedzenie i było po dniu. Wieczorem też wczesne chodzenie spać razem z Nią, bo samej w pokoju Jej nigdy nie zostawialiśmy. No i takie to były wakacje :)

• Agia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady u nas też dziś dzień marudy z nieznanego mi bliżej powodu. Próbuję gdzieś wyjść, ale mam problem z uszykowaniem się z marudą na rękach. I karmienie co 1,5 godziny. Ehh

• Werix Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na przyszłe wakacje pojedziemy może ze szwagierką i jej dwójką dzieci to może będziemy się wymieniać pilnowaniem maluchów to trochę wypoczniemy. Może, bo jej dzieciaków to ja nie ogarniamm. Za grzeczne to one nie są.

Daniel zaśnie też w chuście, ale to raczej krótka drzemka i jednak trzeba go nosić, być w miarę cicho. Ale na spokojne spacery się przydaje.

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja potrafi spać w wózku, wręcz 1 porządna drzemka na spacerze w wózku to obowiązkowy punkt programu dnia :) U nas spacer to 2-3 godziny.

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jedną długą drzemkę miał w wózku ale mu się odwidziało i lepiej śpi w domu. W ogóle wózek ostatnio jest bee i wytrzyma tylko chwilę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nie ma problemu z drzemkami, śpi w łóżeczku swoim, turystycznym, w wózku i okazało się, że również na kocyku pod drzewem :) Wczoraj poszłyśmy na łąkę, bo za gorąco było na chodzenie, Martynka bawiła się na kocyku, wyrywała trawę, itp., później dostała cyca, odłożyłam ją na kocyk i zasnęła na ponad godzinę :D

Agia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth no to super taka drzemka na kocyku. Moją Maję, to pewnie wszystko by rozpraszało.
    A u nas chyba w końcu po chorobie i pobudki w nocy były tylko 3 na karmienie. Wiem, że dla Was to pewnie aż 3, ale po naszych ostatnich pobudkach co chwilę, to to jest tylko 3.
    Wczoraj cały dzień spędziłam z dziewczynkami na wsi. Maja nawet zamoczyła nóżki w basenie, ale chyba Jej się nie podobało, bo od razu je zabierała.

• Werix Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 pobudki to u mnie standard :p zazwyczaj 2-3 pobudki młody ma na jedzenie. Ale wczoraj masakra. Przyjechaliśmy do nowego miejsca na wakacje i budził się co 2h. A dzisiaj nie chce spać w łóżeczku turystycznym, a przecież u teściów spokojnie w nim lulał, nawet czasem 2h ciągiem w ciągu dnia. Nie wiem co mu tu nie pasuje. No ale wakacje jak ta lala! :p jeszcze narzeczoby mnie wkurzył bo obudził Małego o 5:30 łażąc i szykując się na ryby... Dobrze wie że on ma wtedy tak lekki sen że nawet oddychać nie można!

Daniel to by w życiu nie zasnął na kocyku. On się nawet rozprasza jak go karmię w pokoju i usłyszy głos ojca zza drzwi, a co dopiero na dworzu! Nawet w miejscach publicznych ciężko go karmić, bo jak jest mega głodny to owszem zje, ale tylko tyle żeby zaspokoić ten najgorszy głód i już wszędzie się gapi.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Agia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba musimy w końcu przesiąść się do spacerówki, bo widzę że Maja już nóżek nie może wyprostować. Zrobimy to jednak po powrocie z wakacji, bo nie chcę mieć żadnych niespodzianek ze spaniem w innym wózku na wyjeździe. Jakoś da radę jeszcze kilka dni.

Odzywam się mniej, bo ogarniam pakowanie przed wyjazdem. Szkoda tylko, że akurat na wszystkie 4 dni, które spędzimy w Zakopanem, zapowiadają kiepską pogodę. Ma ktoś jakieś propozycje, co tam robić z dziećmi w deszcz?
    Ciekawe, jak dziewczynki zniosą około 6 godzin podróży. Maja pewnie się zapoci w foteliku, więc będę Ją przebierać ze 3 razy po drodze.

Werix a Ty już w domku? Ogólnie zadowolona jesteś z wyjazdu? Nie pytam, czy wypoczęłaś, bo przy dzieciach to mało realne.

• Cudek 2 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć!
    u nas wszystko ok. Rosniemy, bawimy się, mamy 2 zęby, noce w 70% spoko, w dzień szkoda mi życia na spanie ;)
    uściski dla wszystkich ♡
    Bori

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5800567da76.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/693e0a1ca967.jpg

Kushina, Izieth, Szczęśliwa Mamusia, MoBo lubią tę wiadomość

Dwa szczęścia-
    Szymi styczeń 2015 ♡
    Bori listopad 2016 ♡
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śmieszny Bori! :D

Szczęśliwa, Ty to masz wesołą gromadkę! :D

Agia, u nas był jeden deszczowy dzień i w sumie chodziliśmy na spacery. Starsze dziecko to q kałużach może się pobawić :D

Ja nie jestem z wyjazdu zadowolona bo Daniel na takie wypady nie bardzo się nadaje. Przemęczony był, źle spał w dzień i w nocy, sąsiedzi go budzili. A jak ja widzę że on się męczy, to sama jestem zła i sfrustrowana. No nie mogę się wyluzować. Wróciliśmy do teściów ale do domu jeszcze nie. U samych teściów jest lepiej. Mały ma osobny pokój, jest tam cicho, może wypocząć. Już śpi na noc, bo w dzień spał tylko 3x po 40 min, a normalnie ciągnie 3-3.5h w dzień. A 6h podróży to sobie nie wyobrażam z tak małym dzieckiem. Daniel to 30 min wytrzymuje, a potem włącza się maruda na 30 min i potem jest ryk bo on już w foteliku nie usiedzi.

Jeny podziwiam za to że jeszcze jeździcie w gondoli! Daniel to już nie chcał w niej leżeć jak miał coś ponad 4 msc!

Cudek 2, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ