Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Niby nospe można w ciazy brać ale bądźcie dziewczyny ostrożne. Moja przyjaciółka brała ( tylko sąma mówi, ze dosyć dużo) i dziecko ma zanik czucia płytkiego czy jakoś tak. Mówi, ze teraz nie brałaby juz wogole gdyby miała tego świadomość. Branosia co jest z tym twoim mężem? Moze niech faktycznie siostra mu przetłumaczy. Ja ze swoim nie mieszkam. Przyjeżdża co drugi dzień ale stara sie jak moze,chociaż tak niecodziennie to na pewno łatwiej moje humorki znosić miłego dnia. Trzymam kciuki za wizytujące:) jutro i na mnie w końcu przyszła kolej ale pewnie usg nie będzie bo na nfz idę.
cudek2 lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny moge sie przylaczyc do was? Z belly termin wychodzi na 27.11 ale lekarz cos wspominal o grudniu i w innych kalkulatorach daty porodu rowniez wychozi 05.12. No ale za tydz wizyta to lekarz powie dokladnie termin porodu.
cudek2, Koska 88, kwiatuszek12345 lubią tę wiadomość
-
maggda na razie wszystko ok tzn tak mi się wydaje ale w pon i wczoraj dopadły mnie bóle brzucha jak na @ wraz z kłuciem. Nie wiem czy to dobrze. Już się boję mam nadzieje że dziś mnie już nic nie zaboli.
maggda lubi tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Ja tez mam bole ostatnio ale mam nadzieje ze sa spowodowane tym ze macica rosnie z kruszynka albo dlatego ze bym teraz dostawala @ bo mam dlugie cykle 35dni. Ale skoro nie ma plamien czy krwawien to nie mysle o tym
polkosia lubi tę wiadomość
-
Palma - mie wczoraj tak kłuo ale z poprzedniej ciazy pamietam ze to chodzi o powiekszanie sie macicy itd. nie martw sie :)wsyzstko jest dobrze .
cudek - tak slyszalm o clomitrazolum - ale wiekszosc lekow ma napisane by nie stosowac w ciazy - z tego co gin mi mowil bo to od niego mam te masc jest bezpieczny i lepiej to leczyc niz stan w ktorym sie tego nie zastosowalo.
Ale pytanie jest takie czy ja sie lecze na grzyba czy cos innego...
Dzis to juz nie dam rady , ale jutro moze zadzwonie do tutejszego lekara i spytam sie czy dlugo bym czekala na wizyte .. po mimo ze nie traktuja mnie tu jak ciezarnej moze da sie cos zrobic szybciej ... -
Dziewczyny mam taka nadzieję ze te bole sa spowodowane właśnie wzrostem. A poza tym teraz bylabym przed @ wiec moze tez dlatego. Nie wiem ale musze miec pewność ze jest ok i ide zapytać w piatek lekarza czy moge brac nospe, bo niestety nie mam nr zeby zadzwonic.aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Dołączam się do grudniówek
Mój termin to z OM 4.12.2016 a z OVU i USG 15.12.2016
Mnie też boli brzuch jak na okres, ale chyba już się do tego przyzwyczaiłam po prostu. Wczoraj to mnie tak jajniki zakuły, że się zgięłam wydaje mi się, że to norma na początku ciąży. W poniedziałek byłam u lekarza i po badaniu powiedziała, że wszystko jest okcudek2, kwiatuszek12345, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój mąż to jest wobec mnie bardzo kochany i cierpliwy przede wszystkim stara się jak może, jest taki kochany i opiekuńczy. Nie wiem gdzie ja go znalazłam ale na pewno nie oddam ciągle tylko mówi że ja mam leżeć i odpoczywać a on wszystko zrobi
Baranosia jak będziesz po wizycie to zaraz daj znać ja wizytuję jutro a dziś już latam do toalety z biegunką hehecudek2 lubi tę wiadomość
-
cati wrote:Palma - mie wczoraj tak kłuo ale z poprzedniej ciazy pamietam ze to chodzi o powiekszanie sie macicy itd. nie martw sie :)wsyzstko jest dobrze .
cudek - tak slyszalm o clomitrazolum - ale wiekszosc lekow ma napisane by nie stosowac w ciazy - z tego co gin mi mowil bo to od niego mam te masc jest bezpieczny i lepiej to leczyc niz stan w ktorym sie tego nie zastosowalo.
Ale pytanie jest takie czy ja sie lecze na grzyba czy cos innego...
Dzis to juz nie dam rady , ale jutro moze zadzwonie do tutejszego lekara i spytam sie czy dlugo bym czekala na wizyte .. po mimo ze nie traktuja mnie tu jak ciezarnej moze da sie cos zrobic szybciej ... -
nom wlasnie co lekarz to inna spiewka .. ja swojemu ufam bo jako jedyny lekarz z wielu potrafil mi powiedziec co mi jest.. a nie gdybac.
Zobaczymy co tu mi powiedzą ... cholerstwo jest bardzo ale to bardzo dokuczliwe ale wiesz tylko na zewnątrz w srodku jest ok przynajmniej nic mnie tam nie boli.
A ja siedze w Norwegii , w sumie bardzo bardzo na polnoc ... dorbze ze jeszcze tu samoloty z Wizzaira chca latac bo takie zadupie ze masakra...
Dzis ide odwiedzic kolezanke ktora urozila w poniedzialek córeczke !! -
A tantum Rosa ci jeszcze bardziej nie wysusza tych okolic?mnie podrażnialo,stosowałam dwa razy jeszze grubo przed ciąża i .... kurde zamiast pomoc, to suchość i jeszcze większy świąd
Trzymam kciuki żeby się to przewalilo i żeby Ci pomogli! Wrrr....
Miłej wizyty u maleństwa. -
Cześć dziewczyny. Mam dziś taka ochotę na kawę ze czuje się jak na głodzie podczas rzucania fajek. I dzięki Wam sama dziś zrobię naleśniki.
Wczoraj na wizycie jak gin się mnie spytała czy boli to powiedziałam jej o bólach okresowych oraz o mega nieprzyjemnym kuciu w macicy to powiedziała ze bardzo dobrze. Ale jestem troszkę załamana ze następne usg 17 maja. -
sylwia92 wrote:Mój mąż to jest wobec mnie bardzo kochany i cierpliwy przede wszystkim stara się jak może, jest taki kochany i opiekuńczy. Nie wiem gdzie ja go znalazłam ale na pewno nie oddam ciągle tylko mówi że ja mam leżeć i odpoczywać a on wszystko zrobi
Baranosia jak będziesz po wizycie to zaraz daj znać ja wizytuję jutro a dziś już latam do toalety z biegunką hehe
Takiego to ze świeczką szukać