X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nospe można w ciazy brać ale bądźcie dziewczyny ostrożne. Moja przyjaciółka brała ( tylko sąma mówi, ze dosyć dużo) i dziecko ma zanik czucia płytkiego czy jakoś tak. Mówi, ze teraz nie brałaby juz wogole gdyby miała tego świadomość. Branosia co jest z tym twoim mężem? Moze niech faktycznie siostra mu przetłumaczy. Ja ze swoim nie mieszkam. Przyjeżdża co drugi dzień ale stara sie jak moze,chociaż tak niecodziennie to na pewno łatwiej moje humorki znosić :) miłego dnia. Trzymam kciuki za wizytujące:) jutro i na mnie w końcu przyszła kolej ale pewnie usg nie będzie bo na nfz idę.

cudek2 lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny moge sie przylaczyc do was? Z belly termin wychodzi na 27.11 ale lekarz cos wspominal o grudniu i w innych kalkulatorach daty porodu rowniez wychozi 05.12. No ale za tydz wizyta to lekarz powie dokladnie termin porodu.

cudek2, Koska 88, kwiatuszek12345 lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • palma Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda witaj ;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma witaj <3
    Dawno sie nie odzywalas? Mam nadzieje ze wszystko w jak najlepszym porzadku ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • palma Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda na razie wszystko ok tzn tak mi się wydaje ale w pon i wczoraj dopadły mnie bóle brzucha jak na @ wraz z kłuciem. Nie wiem czy to dobrze. Już się boję :( mam nadzieje że dziś mnie już nic nie zaboli.

maggda lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam bole ostatnio ale mam nadzieje ze sa spowodowane tym ze macica rosnie z kruszynka albo dlatego ze bym teraz dostawala @ bo mam dlugie cykle 35dni. Ale skoro nie ma plamien czy krwawien to nie mysle o tym ;)

polkosia lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma - mie wczoraj tak kłuo ale z poprzedniej ciazy pamietam ze to chodzi o powiekszanie sie macicy itd. nie martw sie :)wsyzstko jest dobrze .

cudek - tak slyszalm o clomitrazolum - ale wiekszosc lekow ma napisane by nie stosowac w ciazy - z tego co gin mi mowil bo to od niego mam te masc jest bezpieczny i lepiej to leczyc niz stan w ktorym sie tego nie zastosowalo.
    Ale pytanie jest takie czy ja sie lecze na grzyba czy cos innego...
    Dzis to juz nie dam rady , ale jutro moze zadzwonie do tutejszego lekara i spytam sie czy dlugo bym czekala na wizyte .. po mimo ze nie traktuja mnie tu jak ciezarnej moze da sie cos zrobic szybciej ...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • palma Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taka nadzieję ze te bole sa spowodowane właśnie wzrostem. A poza tym teraz bylabym przed @ wiec moze tez dlatego. Nie wiem ale musze miec pewność ze jest ok i ide zapytać w piatek lekarza czy moge brac nospe, bo niestety nie mam nr zeby zadzwonic.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zadzwoniłam do szwagierki popłakałam sobie, wygadałam się i już mi lżej na sercu.
    Dziś o 15:45 wizyta- w końcu!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dołączam się do grudniówek :)
    Mój termin to z OM 4.12.2016 a z OVU i USG 15.12.2016 :D
    Mnie też boli brzuch jak na okres, ale chyba już się do tego przyzwyczaiłam po prostu. Wczoraj to mnie tak jajniki zakuły, że się zgięłam :P wydaje mi się, że to norma na początku ciąży. W poniedziałek byłam u lekarza i po badaniu powiedziała, że wszystko jest ok :D

cudek2, kwiatuszek12345, polkosia lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamusie :D

wracam do robienia tortu :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to jest wobec mnie bardzo kochany i cierpliwy przede wszystkim :) stara się jak może, jest taki kochany i opiekuńczy. Nie wiem gdzie ja go znalazłam ale na pewno nie oddam :) ciągle tylko mówi że ja mam leżeć i odpoczywać a on wszystko zrobi :)

Baranosia jak będziesz po wizycie to zaraz daj znać :) ja wizytuję jutro a dziś już latam do toalety z biegunką hehe

cudek2 lubi tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Palma - mie wczoraj tak kłuo ale z poprzedniej ciazy pamietam ze to chodzi o powiekszanie sie macicy itd. nie martw sie :)wsyzstko jest dobrze .

cudek - tak slyszalm o clomitrazolum - ale wiekszosc lekow ma napisane by nie stosowac w ciazy - z tego co gin mi mowil bo to od niego mam te masc jest bezpieczny i lepiej to leczyc niz stan w ktorym sie tego nie zastosowalo.
    Ale pytanie jest takie czy ja sie lecze na grzyba czy cos innego...
    Dzis to juz nie dam rady , ale jutro moze zadzwonie do tutejszego lekara i spytam sie czy dlugo bym czekala na wizyte .. po mimo ze nie traktuja mnie tu jak ciezarnej moze da sie cos zrobic szybciej ...
    Wiadomo , że na większości napisane, żeby nie stosować, bo nie ma odpowiednich badań, a żadna kobieta nie będzie testować na własnym dziecku. Clotrimazolum można ale wiem na 100% że nie w 1 trymestrze, bo awantura przez to się wywiązała -lekarz prowadzący przyjaciółki na urlopie, poszła do tego samego ośrodka do innego - a grzyba miała okropnego i bardzo cierpiała. Nie pomogło - złagodzilo objawy, ale tamten lekarz miał ostre pretensje do kolegi. Mówię tylko to, co wiem. Dzidzi nic się nie stalo, ale jak na ulotce leku napisane żeby nie stosować to z jakiegoś powodu. .. co innego nie zaleca się stosowania itd... ale masz rację. Zawsze lekarz decyduje. Przykro mi , że cierpisz, bo to okropne jak coś tam się dzieje a jeszze w stanie błogosławionym. A ty może w Irlandii jesteś? Bo nie załapałam gdzie taka opieka do d.... kuzynka właśnie tam mieszka i jest tak jak piszesz. Mają cie gdzieś do 12 tyg. Okropne! Wracaj do Polski! ;)

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom :/ wlasnie co lekarz to inna spiewka .. ja swojemu ufam bo jako jedyny lekarz z wielu potrafil mi powiedziec co mi jest.. a nie gdybac.
    Zobaczymy co tu mi powiedzą ... cholerstwo jest bardzo ale to bardzo dokuczliwe :/ ale wiesz tylko na zewnątrz w srodku jest ok przynajmniej nic mnie tam nie boli.

A ja siedze w Norwegii , w sumie bardzo bardzo na polnoc ... dorbze ze jeszcze tu samoloty z Wizzaira chca latac :P bo takie zadupie ze masakra...

Dzis ide odwiedzic kolezanke ktora urozila w poniedzialek córeczke !! :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tantum Rosa ci jeszcze bardziej nie wysusza tych okolic?mnie podrażnialo,stosowałam dwa razy jeszze grubo przed ciąża i .... kurde zamiast pomoc, to suchość i jeszcze większy świąd :/
    Trzymam kciuki żeby się to przewalilo i żeby Ci pomogli! Wrrr....
    Miłej wizyty u maleństwa.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam dziś taka ochotę na kawę ze czuje się jak na głodzie podczas rzucania fajek. I dzięki Wam sama dziś zrobię naleśniki.
    Wczoraj na wizycie jak gin się mnie spytała czy boli to powiedziałam jej o bólach okresowych oraz o mega nieprzyjemnym kuciu w macicy to powiedziała ze bardzo dobrze. Ale jestem troszkę załamana ze następne usg 17 maja.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie,ja również termin na grudzień :) 08.12.2016r.

cudek2 lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Morgan89 Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Mój mąż to jest wobec mnie bardzo kochany i cierpliwy przede wszystkim :) stara się jak może, jest taki kochany i opiekuńczy. Nie wiem gdzie ja go znalazłam ale na pewno nie oddam :) ciągle tylko mówi że ja mam leżeć i odpoczywać a on wszystko zrobi :)

Baranosia jak będziesz po wizycie to zaraz daj znać :) ja wizytuję jutro a dziś już latam do toalety z biegunką hehe

Takiego to ze świeczką szukać

• anna123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego wzięło na kupowanie pluszaków,wogóle zrobił sie tak opiekuńczy na punkcie dzieci

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ