Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiem wiem, ale ostatnia ciąża była bezzarodkowa i dlatego tak się denerwowałam ale widok swojego dziecka na ekranie i jego bijące serduszko. Kurcze to jest nasze dzieło, owoc naszej miłości cos wspaniałego
Nulka, polkosia, Krakuska, dora13, Chamomilla lubią tę wiadomość
-
Mi podczas zatrzymania rozwoju ciaży piersi i brzuch przestały boleć, ale z tego co wiem to nie ma reguły, bo u niektorych dziewczyn przestaje boleć i nie oznacza to nic złego, rodzą piękne dzieciaczki, wiec nie ma co sie tez na zapas stresowac. U każdej z nas może być inaczej.
-
sylwia92 wrote:Wiem wiem, ale ostatnia ciąża była bezzarodkowa i dlatego tak się denerwowałam ale widok swojego dziecka na ekranie i jego bijące serduszko. Kurcze to jest nasze dzieło, owoc naszej miłości cos wspaniałego
palma lubi tę wiadomość
-
U mnie na razie tylko pęcherzyk 6 mm, trzeba czekać dalej. Mam nadzieję, że 12 maja zobaczę serduszko.
Lekarz mówił, że bóle w dole brzucha, kłucia, mogą się pojawić. Mam się nie stresować i być spokojna Na razie progesteron 11 jest dla niego OK i nic nie muszę łykać.Nulka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Szarlotka123 wrote:plamienia, plamieniami ale miałyście dalej bóle brzucha jak na @ czy w ogóle nic?
Pytam bo mnie piersi nie bolą ale boli mnie brzuch jak na @, podobno jest to dobry objaw. No i przy dotykaniu z boku, tak to nic.
Nie przypominam sobie zeby mnie brzuch bolał ale wiem na pewno ze piersi tak poprostu przestały.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
nick nieaktualny
-
Syliwa92 moja poprzednia ciaza rowniez byla bezzarodkowa i teraz podwojnie denerwuje sie przed nadchodzaca wizyta ;( To bedzie juz 6+4 wiec mam nadzieje ze sa juz szanse na serduszko? Wielokrotnie chcialam przesunac wizyte o tydzien wczesniej ale wiem jak stresowalabym sie gdyby byl znowu sam pecherzyk ciazowy. Wole miec wszystko czarno na bialym i w razie czego nie robic sobie niepotrzebnych nadziei. Oby wytrzymac do przyszlego piatku!!
-
Werix, ja mówiłam mojemu lekarzowi już przy 1szej ciąży, że jestem wegetarianką. Powiedział, że to nie ma żadnego znaczenia byleby dieta była dobrze zbilansowana. Niekiedy kobiety jedząc mięso mają gorsze wyniki. A moje są super, więc nic się nie martwimy.
I oczywiście suplementuję B12. Zaskoczył mnie lekarz mówiąc, że nawet mięsożerni mają jej niedobory co może prowadzić do anemii megaloblastycznej. Koleżanka z pracy miała poniżej 90, gdzie norma jest ok.200, pomimo transfuzji i szybkich suplementów w postaci zastrzyków nie udało się utrzymać ciąży w 5mcu, mało tego, że względu na tak straszne wyniki nie mogli jej podać znieczulenia, bo serce było zagrożone.
A o tej witaminie mało się mówi...Werix lubi tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja tez mialam dzisiaj wizyte. Jest pecherzyk ciążowy o wymiarach 18,3×24×9mm, ale płodu jeszcze nie widać. Myślicie, że to normalne? Ciąża wg usg niby tydzień starsza, ale ja tam wiem kiedy miałam owulację, więc trzymam się tego co na suwaczku:P Co najwyzej moze byc max 3 dni starsza.
-
nick nieaktualnyhej, a ja miałam wizyte wczoraj, według usg dzisiaj jest 5tydz 7dzień, dzidziuś ma 0,32cm i serduszko też jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 18:08
Chamomilla, Polarisa90, Isia86, cudek2, Nulka, Werix, Krychulec, dora13 lubią tę wiadomość
-
Witam Dziewczyny,
Roma - bardzo mu przykro. Zycze Ci, zebys mogla jeszcze doswiadczyc cudu, jakim sa narodziny dziecka. Mocno trzymam kciuki!
Werix, Dora tez jestem wege, ale u mnie sytuacja jest o tyle dobra, ze razem z Mezem Ciekawa sprawa, ze jak bylam u lekarza, to nic nie musialam mowic. Kiedy zaczac omawiac temat jedzenia, sam zgadl ze nie jadam miesa. Ku mojemu zdziwieniu jednak zamiast mnie opieprzyc powiedzial, ze w takim razie mam suplementowac B12 (ktora i tak lykam) i jesc duzo zielonego/straczkow/nasion...
Gratuluje wszystkim udanych wizyt!
Ide jesc Mężusiuową grochowke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 18:32
dora13, Werix lubią tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Ania, a ile miał pęcherzyk? Masz podane?
zapomniałam dodać ze termin porodu doktor wyznaczył na 22 grudnia, czyli na 2 dni wcześniej niż bellybestfr
a dzisiaj powiedziałam o ciąży swojemu szefowi, z pewnych względów musiałam tak wcześnie, w każdym razie szef aż się wzruszyłWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 19:25
Nulka, cati lubią tę wiadomość