Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny :)nie udzielam się, ale podczytuję cały czas.
Z całego serca gratuluję Wam udanych wizyt, serduszek i wszystkich, uspokajających, dobrych wieści.
Polarisa, Tobie gratuluję bliźniaków i życzę wymarzonej parki.
Roma, Asia bardzo, bardzo mi przykro. Przytulam wirtualnie.
Arleta, dziękuję, że o mnie pamiętasz Jestem wśród oczekujących i żyjących w niepewności. Tak jak u M@linki i s1985 nie wszystko jest jak być powinno.
Dobre wieści są takie, że 26 kwietnia (mimo słabo rosnącej bety) usg pokazało zarodek z bijącym sercem. Po takich wynikach bhCG to dla mnie cud.
Złe wieści są takie, że plamię. Codziennie mam takie brązowe brudzenia. Poza tym ciąża jest tydzień młodsza niż powinna być.
To wszystko, razem ze słabo rosnącą betą, moim wcześniejszym doświadczeniem sprawia, że nie potrafię się cieszyć, bo jestem pełna obaw. Następne usg mam 10 maja. Lekarz mówi, że mam być dobrej myśli, więc staram się. Dostałam dupka i luteinę oraz acard, mam też zlecony zastrzyk z immunoglobuliną anty-D, bo z mężem mamy niezgodność serologiczną. Pozostaje czekać.
Objawy jakieś mam, ale słabe. Najmocniej daj mi się we znaki ból piersi. Mdłości mam delikatne, ale w pierwszej ciąży też mnie nie męczyły.
W kwestii smaków, ciągnie mnie do fast foodów, więc dziś na obiad frytki, schabowy w chrupiącej panierce i mix sałat z winegretem
Jak podpisałam bzdury, przepraszam, ale nadaję z komórki.
Miłego dnia dla wszystkich.Polarisa90 lubi tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Szarlotka123 wrote:To faktycznie jakoś dziwnie.
A w jakim banku byłaś jeśli mogę spytać?
Fajne oferty kredytów hipotecznych ma BZWBK, PKO BP i S.A.
Niestety Credit Agricole, Alior czy choćby Getin mają te kredyty do dupy. (dobrze, że nikt nie wie w którym pracuje bo by mnie chyba zwolnili )
Te trzy mają najniższe oprocentowanie, niską marże i są na prawdę najtańsze.
No ale nie wiem jakie tam są wymagania i jaki obieg dokumentów, musiałabyś się dowiedzieć.
Piękny brzuszek
ING może przyznać ale jest drogi
Dla mnie to wszystko wogóle jest dziwne bo przeciez dajesz pod zastaw dom to przecież sam sobie przysłowiowa petle na szyje zakładasz bo jak nie bedziesz płacic to ci zabiorą a oni jeszcze takie problemy robią -
Szarlotka123 wrote:kalina, gdzie wybywacie?
do sierpca, do skansenu
130 km od warszawy
hotel, basen, atrakcje dla dzieci i święty spokój zamierzam się byczyć bo jedziemy z teściami i bratem męża, który przyleciał na 2 tyg do polski więc nasz syn będzie miał dużo atrakcjiSzarlotka123 lubi tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:Piękny brzuszek, dosyć szybko wyskoczył. Jesteś mega szczuplutka, więc pięknie ci z ciąża! Ja na swój trochę jeszcze poczekam- aby był widoczny jako ciążowy - póki co raczej taka ciąża spożywcza, bo zostało mi jeszcze 13 kg z poprzedniej, których z lenistwa się nie pozbyłam
No właśnie to bycie szczupłym mnie zgubi bo normalnie to płaski brzuch tylko zaokrąglony przy @ Ostatnio mi kumpel niby w żartach wyleciał "ale przytyłaś"Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemerald, te plamienia są duże?
baranosia, super, na pewno ucieszone Przynajmniej już masz z głowy, ja się trochę boje jak u mnie zareagują.
Kokardka, wysokie oprocentowanie i dowalają ubezpieczeniem. Nie wiem jak było wcześniej ale teraz na pewno
Millenium ma fajne oferty ogólnie ale do hipotek to on się nie nadaje..
Dużo znajomych ma właśnie z PKO i są zadowoleni Chodzą takie opinie ale ile w tym prawdy..
-
baranosia wrote:U mnie to samo ale powiedział że nie ma sensu ba tak wczesnym etapie męczyć maluszka i jeszcze będzie na to czas
Emerald my tez mamy niezgodność serologiczną ale cokolwiek na to dostałam dopiero po porodzie a teraz sprawdzono tylko czy nie mam przeciwciał i na szczęście nie mam (ja mam A-, M. 0+, a Macius A+) -
Kalina kocham Sierpc
Szarlotka, też słyszałam o PKO dużo dobrych opinii ale niestety tyle się czepiali, że zrezygnowaliśmy, w sumie ING wiesz, jest ubezpieczenie jedno tylko mężu na życie ale w sumie fajnie, że jest bo gdyby odpukać coś się stało to nie zostaje z kredytem na głowie, no nic ważne że jest
Wy tyjecie a ja chudnę ale podobno na początku ciąży tak jestBo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Szarlotka123 wrote:emerald, te plamienia są duże?
baranosia, super, na pewno ucieszone Przynajmniej już masz z głowy, ja się trochę boje jak u mnie zareagują.
Kokardka, wysokie oprocentowanie i dowalają ubezpieczeniem. Nie wiem jak było wcześniej ale teraz na pewno
Millenium ma fajne oferty ogólnie ale do hipotek to on się nie nadaje..
Dużo znajomych ma właśnie z PKO i są zadowoleni Chodzą takie opinie ale ile w tym prawdy.. -
baranosia wrote:Robienie usg dopochwowego zbyt często i sprawdzanie serduszka też nie jest zbyt dobre dla maleństwa
Doppler rzeczywiście nie jest obojętny, ale samo USG nie jest szkodliwe. Ja z Tysią miałam co 2 tygodnie przez całą ciążę prawie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My też mamy konflikt i niestety ja już musialam dostać zastrzyk z imuglobina anty- -D trzy tygodnie temu.
W pierwszej ciąży dostalam tak jak powinnam bo w 27 tyg i do 72 h po porodzie. Niestety to w moim przypadku nic nie dało.... -
Emerald fajnie,że się odezwałaś,bo juz myślałam że nic nie piszesz i nie jest dobrze,brniemy do przodu i walczymy...ja tak boję się środy,czy dalej serduszko będzie...poszłam dziś szybko do sklepu,nic nie dzwigałam i od razu plamienia na nowo,ja chyba muszę cały czas leżeć bo wtedy się nic nie dzieje...ale mogę nawet całą ciążę,jakby to miało pomóc