X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, co do MDM nie orientuje się w ogóle bo my tego w ofercie nie mamy. Obiecałam sobie, że wezmę się w garść i chociaż o tym trochę poczytam ale nigdy nie ma czasu albo zapominam :( Mogę popytać znajomych z innych banków jak to jest ;)

• palma Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) u mnie taka brzydka pogoda, a tyle planów mieliśmy. Nawet na głupi spacer sie nie chce wyjść bo tak zimno :(
    u mnie brzuszka jeszcze nie widać, pomimo że bardzo szczupła jestem.
    my tez będziemy sie starać o kredyt, ale nawet nie wiemy gdzie uderzyć;/ szarlotka opowiedz jak to jest z tymi kredytami, będę ogromnie wdzięczna :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 13:36

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma, chodzi o hipoteczny czy gotówkowy? :D
    U mnie ładna pogoda całe szczęście.
    Robię żurek i naleśniki na obiad jak wrócę a potem chyba pójdziemy na spacer.

• palma Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    palma, chodzi o hipoteczny czy gotówkowy? :D
    U mnie ładna pogoda całe szczęście.
    Robię żurek i naleśniki na obiad jak wrócę a potem chyba pójdziemy na spacer.
    hipoteczny :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wybieram z młodym na spacer ale głowe mi tak rozsadza ze nie wiem czy dam rade...

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma, musisz przede wszystkim patrzeć najpierw po oferach banków.
    To się zmienia jak w kalejdoskopie. Na dzień dzisiejszy tak jak pisałam, najlepsze oferty mają WBK i PKO BP i S.A.
    Sprawdzaj sobie RRSO- roczną rzeczywistą stopę oprocentowania, i marżę. Przede wszystkim pytaj o ubezpieczenie do kredytu w jakiej kwocie i czy nie jest to przypadkiem większa połowa kredytu ;). Najlepiej wybierz sobie trzy do których złożysz wniosek bo nie we wszystkich Ci zaakceptują ;)
    Nulka, paracetamol brałaś?
    Szcześliwa Mamusia, pychotka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 14:29

palma lubi tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlotka dzięki bardzo, przydadzą się te rady ;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald, Arletka, s1985 oby nam się również powiodło!Trzymam kciuki za Was szczególnie aby te czasy ogromnej niepewności niebawem odeszły w niepamięć.. Ja dziś znów taki brunatny śluz.

Emerald jakie miałaś przyrosty? Ja ostatni jaki mierzyłam to z 1900 na 2300 czyli 23%. 20.04 widziałam zarodek 5mm z bijącym serduszkiem a powinien już wtedy ten maluch mieć z dwa razy więcej mm...okazał się o ponad tydzień młodszy...problem w tym, ze wiem kiedy dokładnie była ovu. No a od wczoraj to brudzenie doszlo i cały czas brak objawów. a u Ciebie Emerald jaka wielkość fasolina?

Arleta lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Nulka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka wzięłam APAP nie żeby to jakoś szczególnie pomogło ale chwila na świeżym powietrzu poprawiła sytuacje :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, bardzo dobrze :) Spacer dobrze robi.
    Dziewczyny, co myślicie o oscypkach? Właśnie kupiłam sobie ze sklepu taki wędzony warkocz bo miałam taką ochotę.. Kupiłam go i myślę czy w ogóle zjeść.. Niby jest zakazane ale co ja poradzę na te zachciewajki..
    Malinka , ach Ty masz z tym śluzem.. Ale na pewno będzie ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 15:18

• Hiszpanka Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wariuje juz:(nie mogę spać z tego stresu a jak zasne to mam koszmary:( cały czas sie boję ze coś jest nie tak,że serduszko już nie bije:(Roma,Asia tak mi przykro z waszego powodu:( wizytę mam na 09.05 i nie wiem jak dotrwać do tego czasu.boję się na papier w wc patrzeć nawet...najchętniej przespalbym ten czas aż zacznę czuć ruchy maleństwa...

Dwie córki
    dwa poronienia
    do trzech razy sztuka?
    41e216d4d4.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Wiesz co mnie tylko dziwi, że mimo iz zdolność była wniosek odrzucono. U nas jest tak ze ja nie pracuje a mąż ma umowę o prace na czas nieokreślony i własna działalność. Zeby było śmiesznie przy zdolności z pracy brano 3 ostatnie miesiące a z działalności rok 2015. Po czym nagle stwierdzono że chcą zobaczyć rok 2014 (firme założył w październiku 2013 wiec wiadomo że przez 2014 rok inwestował w rozwój) a oni stwierdzili, że jest niestabilna i odrzucili... ehh no nic szukamy dalej :)
    A nie macie czasem firmy transportowej? To jest jedna z niewielu dzialalnosci "wysokiego ryzyka", wiem bo nas bardzo maglowali przez to -dochody z dwich lat wstecz sprawdzali. Ostatecznie bzwbk mial najlepsze warunki-ubezpieczenie od kredytu na 400 tys + wklad wlasny wyszlo ok 350zl rocznie, tylko ze to bylo 2 lata temu, a to pewnie co miesiac sie zmienia. Ale mimo wazystko nadal z tego co slysze po znajomych to bzwbk "chetnie" dahe te kredyty hipoteczne.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Emerald, Arletka, s1985 oby nam się również powiodło!Trzymam kciuki za Was szczególnie aby te czasy ogromnej niepewności niebawem odeszły w niepamięć.. Ja dziś znów taki brunatny śluz.

Emerald jakie miałaś przyrosty? Ja ostatni jaki mierzyłam to z 1900 na 2300 czyli 23%. 20.04 widziałam zarodek 5mm z bijącym serduszkiem a powinien już wtedy ten maluch mieć z dwa razy więcej mm...okazał się o ponad tydzień młodszy...problem w tym, ze wiem kiedy dokładnie była ovu. No a od wczoraj to brudzenie doszlo i cały czas brak objawów. a u Ciebie Emerald jaka wielkość fasolina?
    U mnie przyrosty jeszcze słabsze:
    28dpo 3364mlU/ml
    30dpo 4029mlU/ml
    33dpo 5384mlU/ml
    Później już nie robiłam i chyba nie będę robić.
    Nie wiem jak duży był zarodek, ale pęcherzyk miał ok. 14mm. Zarodek na oko wypełnia lekko ponad połowę. Gin ocenił ciążę na 6/7tc, ja wiem, że to 7/8 tc, bo też wiem kiedy była owulka. No i też brudzę, ale prawie cały czas od pozytywnego testu.
    Zrobiłam progesteron i był bardzo niski, nieco ponad 7ng/ml. Biorę dupka i luteinę, ale nadal plamię. Gin wypatrzył małego krwiaczka, więc może to jest sprawca? No i acard.
    Nasza sytuacja jest bardzo podobna. Mój gin kazał się nie zamartwiać betą, ale ja mam deja vu. Ostatnio było tak samo i nie wyszło :/

Szarlotka, moje plamienia nie są obfite. To raczej takie brudzenie. Raz jest tskie beżowe jak kawa z mlekiem, raz to taka brązowa krew.

A zastrzyk z immunoglobuliną niektóre szpitale podają jako profilaktyka w przypadku krwawienia z dróg rodnych przy niezgodności już przed 12tc, a później drugą dawkę około 28tc. Gdy nie ma krwawień kobieta dostaje tylko 1 dawkę w 28tc. Niestety niewiele szpitali to praktykuje, bo koszt zastrzyku jest stosunkowo wysoki. Rhophylac w hurtowni farmaceutycznej kosztuje 315zł. Kupuję go sobie sama, bo nie chcę leżeć 3-4 dni w szpitalu ze względu na dzieciątko, które jest bardzo do mnie przywiązane.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, a który to tc u Ciebie? Kiedy miałaś ostatnią @ i ovu?

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie krwawienie miałam 14.02 - to był zabieg. Fizjologicznej @ po zabiegu nie doczekałam. Po łyżeczkowaniu na owulację czekałam 30 dni. Owulacja była 14.03. Wg ostatniego usg wiek ciąży na dziś to 7t4d a wg owulacji to tak jak mam na tym pierwszym suwaczku 8t5d.
    A u Ciebie jak? Teraz miałaś pierwsze usg? co było widać na wcześniejszych?

Mój ginekolog też kazał się betą nie martwić i powiedział żeby jej nie robić więcej..ehh ale u mnie słabo to wygląda tymbardziej, że już mam doświadczenia w temacie strat. Doskonale Cię rozumiem - to potworne żyć w takiej niepewności, życie bywa okrutne :/ Kiedy masz kolejną wizytę? ja 6 maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 18:29

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/916e3842151f.jpg
    Tak wygląda mój, przepraszam, że takie ale nie wiem czemu mi nie chce obrócić ;/
    Hiszpanka, spokojnie, stres to nic dobrego, jeśli się nic nie dzieje to znaczy, ze jest wszystko ok ;)

Agulkowa, M@linka, kwiatuszek12345, Nulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ból w dole pleców mogę zaliczyć jako objaw ciąży? Bo nic innego mi dziś nie dolega i wariuję...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie krzyż łupie od 3 dni :) Może coś w tym być.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ostatnie krwawienie miałam 14.02 - to był zabieg. Fizjologicznej @ po zabiegu nie doczekałam. Po łyżeczkowaniu na owulację czekałam 30 dni. Owulacja była 14.03. Wg ostatniego usg wiek ciąży na dziś to 7t4d a wg owulacji to tak jak mam na tym pierwszym suwaczku 8t5d.
    A u Ciebie jak? Teraz miałaś pierwsze usg? co było widać na wcześniejszych?

Mój ginekolog też kazał się betą nie martwić i powiedział żeby jej nie robić więcej..ehh ale u mnie słabo to wygląda tymbardziej, że już mam doświadczenia w temacie strat. Doskonale Cię rozumiem - to potworne żyć w takiej niepewności, życie bywa okrutne :/ Kiedy masz kolejną wizytę? ja 6 maja.
    U mnie lekarka jeszcze zarodka nie widziała, był cień w środku pęcherzyka który mierzy ponad 8mm więc ja chyba mam najgorzej, ale 3 maja prywatna wizyta jak pecherzyk nie ruszy to niewesolo będzie

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem tak szczęśliwa, że az muszę się z Wami tym podzielić!
    Jak przez ostatni miesiąc nie mogłam nic jeść, na mięso nie mogłam patrzeć, nawet na słodycze ochoty nie miałam a na widok jedzenie było mi niedobrze, tak dzisiaj sama siebie nie poznaje! Mdłości miałam tylko rano, a zwykle bywały przez cały dzień...Zjadłam sobie naleśniki, nawet KURCZAKA na którego nie mogłam patrzeć haha, później zrobiłam pizze a na koniec...Mój ukochany właśnie pojechał mi po coś słodkiego! haha :) Korzystam póki mogę bo pewnie jutro znów nie będe mogła patrzeć na jedzenie! ;)

Szarlotka123, kwiatuszek12345, M@linka, guerretenshi, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ