Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
witajcie
u mnie taka brzydka pogoda, a tyle planów mieliśmy. Nawet na głupi spacer sie nie chce wyjść bo tak zimno
u mnie brzuszka jeszcze nie widać, pomimo że bardzo szczupła jestem.
my tez będziemy sie starać o kredyt, ale nawet nie wiemy gdzie uderzyć;/ szarlotka opowiedz jak to jest z tymi kredytami, będę ogromnie wdzięczna :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 13:36
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypalma, musisz przede wszystkim patrzeć najpierw po oferach banków.
To się zmienia jak w kalejdoskopie. Na dzień dzisiejszy tak jak pisałam, najlepsze oferty mają WBK i PKO BP i S.A.
Sprawdzaj sobie RRSO- roczną rzeczywistą stopę oprocentowania, i marżę. Przede wszystkim pytaj o ubezpieczenie do kredytu w jakiej kwocie i czy nie jest to przypadkiem większa połowa kredytu. Najlepiej wybierz sobie trzy do których złożysz wniosek bo nie we wszystkich Ci zaakceptują
Nulka, paracetamol brałaś?
Szcześliwa Mamusia, pychotkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 14:29
palma lubi tę wiadomość
-
Emerald, Arletka, s1985 oby nam się również powiodło!Trzymam kciuki za Was szczególnie aby te czasy ogromnej niepewności niebawem odeszły w niepamięć.. Ja dziś znów taki brunatny śluz.
Emerald jakie miałaś przyrosty? Ja ostatni jaki mierzyłam to z 1900 na 2300 czyli 23%. 20.04 widziałam zarodek 5mm z bijącym serduszkiem a powinien już wtedy ten maluch mieć z dwa razy więcej mm...okazał się o ponad tydzień młodszy...problem w tym, ze wiem kiedy dokładnie była ovu. No a od wczoraj to brudzenie doszlo i cały czas brak objawów. a u Ciebie Emerald jaka wielkość fasolina?Arleta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNulka, bardzo dobrze
Spacer dobrze robi.
Dziewczyny, co myślicie o oscypkach? Właśnie kupiłam sobie ze sklepu taki wędzony warkocz bo miałam taką ochotę.. Kupiłam go i myślę czy w ogóle zjeść.. Niby jest zakazane ale co ja poradzę na te zachciewajki..
Malinka , ach Ty masz z tym śluzem.. Ale na pewno będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 15:18
-
Dziewczyny wariuje juz:(nie mogę spać z tego stresu a jak zasne to mam koszmary:( cały czas sie boję ze coś jest nie tak,że serduszko już nie bije:(Roma,Asia tak mi przykro z waszego powodu:( wizytę mam na 09.05 i nie wiem jak dotrwać do tego czasu.boję się na papier w wc patrzeć nawet...najchętniej przespalbym ten czas aż zacznę czuć ruchy maleństwa...
-
Nulka wrote:Wiesz co mnie tylko dziwi, że mimo iz zdolność była wniosek odrzucono. U nas jest tak ze ja nie pracuje a mąż ma umowę o prace na czas nieokreślony i własna działalność. Zeby było śmiesznie przy zdolności z pracy brano 3 ostatnie miesiące a z działalności rok 2015. Po czym nagle stwierdzono że chcą zobaczyć rok 2014 (firme założył w październiku 2013 wiec wiadomo że przez 2014 rok inwestował w rozwój) a oni stwierdzili, że jest niestabilna i odrzucili... ehh no nic szukamy dalej
-
M@linka wrote:Emerald, Arletka, s1985 oby nam się również powiodło!Trzymam kciuki za Was szczególnie aby te czasy ogromnej niepewności niebawem odeszły w niepamięć.. Ja dziś znów taki brunatny śluz.
Emerald jakie miałaś przyrosty? Ja ostatni jaki mierzyłam to z 1900 na 2300 czyli 23%. 20.04 widziałam zarodek 5mm z bijącym serduszkiem a powinien już wtedy ten maluch mieć z dwa razy więcej mm...okazał się o ponad tydzień młodszy...problem w tym, ze wiem kiedy dokładnie była ovu. No a od wczoraj to brudzenie doszlo i cały czas brak objawów. a u Ciebie Emerald jaka wielkość fasolina?
28dpo 3364mlU/ml
30dpo 4029mlU/ml
33dpo 5384mlU/ml
Później już nie robiłam i chyba nie będę robić.
Nie wiem jak duży był zarodek, ale pęcherzyk miał ok. 14mm. Zarodek na oko wypełnia lekko ponad połowę. Gin ocenił ciążę na 6/7tc, ja wiem, że to 7/8 tc, bo też wiem kiedy była owulka. No i też brudzę, ale prawie cały czas od pozytywnego testu.
Zrobiłam progesteron i był bardzo niski, nieco ponad 7ng/ml. Biorę dupka i luteinę, ale nadal plamię. Gin wypatrzył małego krwiaczka, więc może to jest sprawca? No i acard.
Nasza sytuacja jest bardzo podobna. Mój gin kazał się nie zamartwiać betą, ale ja mam deja vu. Ostatnio było tak samo i nie wyszło
Szarlotka, moje plamienia nie są obfite. To raczej takie brudzenie. Raz jest tskie beżowe jak kawa z mlekiem, raz to taka brązowa krew.
A zastrzyk z immunoglobuliną niektóre szpitale podają jako profilaktyka w przypadku krwawienia z dróg rodnych przy niezgodności już przed 12tc, a później drugą dawkę około 28tc. Gdy nie ma krwawień kobieta dostaje tylko 1 dawkę w 28tc. Niestety niewiele szpitali to praktykuje, bo koszt zastrzyku jest stosunkowo wysoki. Rhophylac w hurtowni farmaceutycznej kosztuje 315zł. Kupuję go sobie sama, bo nie chcę leżeć 3-4 dni w szpitalu ze względu na dzieciątko, które jest bardzo do mnie przywiązane.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Ostatnie krwawienie miałam 14.02 - to był zabieg. Fizjologicznej @ po zabiegu nie doczekałam. Po łyżeczkowaniu na owulację czekałam 30 dni. Owulacja była 14.03. Wg ostatniego usg wiek ciąży na dziś to 7t4d a wg owulacji to tak jak mam na tym pierwszym suwaczku 8t5d.
A u Ciebie jak? Teraz miałaś pierwsze usg? co było widać na wcześniejszych?
Mój ginekolog też kazał się betą nie martwić i powiedział żeby jej nie robić więcej..ehh ale u mnie słabo to wygląda tymbardziej, że już mam doświadczenia w temacie strat. Doskonale Cię rozumiem - to potworne żyć w takiej niepewności, życie bywa okrutneKiedy masz kolejną wizytę? ja 6 maja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 18:29
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/916e3842151f.jpg
Tak wygląda mój, przepraszam, że takie ale nie wiem czemu mi nie chce obrócić ;/
Hiszpanka, spokojnie, stres to nic dobrego, jeśli się nic nie dzieje to znaczy, ze jest wszystko okAgulkowa, M@linka, kwiatuszek12345, Nulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
M@linka wrote:Ostatnie krwawienie miałam 14.02 - to był zabieg. Fizjologicznej @ po zabiegu nie doczekałam. Po łyżeczkowaniu na owulację czekałam 30 dni. Owulacja była 14.03. Wg ostatniego usg wiek ciąży na dziś to 7t4d a wg owulacji to tak jak mam na tym pierwszym suwaczku 8t5d.
A u Ciebie jak? Teraz miałaś pierwsze usg? co było widać na wcześniejszych?
Mój ginekolog też kazał się betą nie martwić i powiedział żeby jej nie robić więcej..ehh ale u mnie słabo to wygląda tymbardziej, że już mam doświadczenia w temacie strat. Doskonale Cię rozumiem - to potworne żyć w takiej niepewności, życie bywa okrutneKiedy masz kolejną wizytę? ja 6 maja.
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dziewczyny, jestem tak szczęśliwa, że az muszę się z Wami tym podzielić!
Jak przez ostatni miesiąc nie mogłam nic jeść, na mięso nie mogłam patrzeć, nawet na słodycze ochoty nie miałam a na widok jedzenie było mi niedobrze, tak dzisiaj sama siebie nie poznaje! Mdłości miałam tylko rano, a zwykle bywały przez cały dzień...Zjadłam sobie naleśniki, nawet KURCZAKA na którego nie mogłam patrzeć haha, później zrobiłam pizze a na koniec...Mój ukochany właśnie pojechał mi po coś słodkiego! hahaKorzystam póki mogę bo pewnie jutro znów nie będe mogła patrzeć na jedzenie!
Szarlotka123, kwiatuszek12345, M@linka, guerretenshi, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość