Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
witajcie u mnie taka brzydka pogoda, a tyle planów mieliśmy. Nawet na głupi spacer sie nie chce wyjść bo tak zimno
u mnie brzuszka jeszcze nie widać, pomimo że bardzo szczupła jestem.
my tez będziemy sie starać o kredyt, ale nawet nie wiemy gdzie uderzyć;/ szarlotka opowiedz jak to jest z tymi kredytami, będę ogromnie wdzięczna :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 13:36
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypalma, musisz przede wszystkim patrzeć najpierw po oferach banków.
To się zmienia jak w kalejdoskopie. Na dzień dzisiejszy tak jak pisałam, najlepsze oferty mają WBK i PKO BP i S.A.
Sprawdzaj sobie RRSO- roczną rzeczywistą stopę oprocentowania, i marżę. Przede wszystkim pytaj o ubezpieczenie do kredytu w jakiej kwocie i czy nie jest to przypadkiem większa połowa kredytu . Najlepiej wybierz sobie trzy do których złożysz wniosek bo nie we wszystkich Ci zaakceptują
Nulka, paracetamol brałaś?
Szcześliwa Mamusia, pychotkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 14:29
palma lubi tę wiadomość
-
Emerald, Arletka, s1985 oby nam się również powiodło!Trzymam kciuki za Was szczególnie aby te czasy ogromnej niepewności niebawem odeszły w niepamięć.. Ja dziś znów taki brunatny śluz.
Emerald jakie miałaś przyrosty? Ja ostatni jaki mierzyłam to z 1900 na 2300 czyli 23%. 20.04 widziałam zarodek 5mm z bijącym serduszkiem a powinien już wtedy ten maluch mieć z dwa razy więcej mm...okazał się o ponad tydzień młodszy...problem w tym, ze wiem kiedy dokładnie była ovu. No a od wczoraj to brudzenie doszlo i cały czas brak objawów. a u Ciebie Emerald jaka wielkość fasolina?Arleta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNulka, bardzo dobrze Spacer dobrze robi.
Dziewczyny, co myślicie o oscypkach? Właśnie kupiłam sobie ze sklepu taki wędzony warkocz bo miałam taką ochotę.. Kupiłam go i myślę czy w ogóle zjeść.. Niby jest zakazane ale co ja poradzę na te zachciewajki..
Malinka , ach Ty masz z tym śluzem.. Ale na pewno będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 15:18
-
Dziewczyny wariuje juz:(nie mogę spać z tego stresu a jak zasne to mam koszmary:( cały czas sie boję ze coś jest nie tak,że serduszko już nie bije:(Roma,Asia tak mi przykro z waszego powodu:( wizytę mam na 09.05 i nie wiem jak dotrwać do tego czasu.boję się na papier w wc patrzeć nawet...najchętniej przespalbym ten czas aż zacznę czuć ruchy maleństwa...
-
Nulka wrote:Wiesz co mnie tylko dziwi, że mimo iz zdolność była wniosek odrzucono. U nas jest tak ze ja nie pracuje a mąż ma umowę o prace na czas nieokreślony i własna działalność. Zeby było śmiesznie przy zdolności z pracy brano 3 ostatnie miesiące a z działalności rok 2015. Po czym nagle stwierdzono że chcą zobaczyć rok 2014 (firme założył w październiku 2013 wiec wiadomo że przez 2014 rok inwestował w rozwój) a oni stwierdzili, że jest niestabilna i odrzucili... ehh no nic szukamy dalej
-
M@linka wrote:Emerald, Arletka, s1985 oby nam się również powiodło!Trzymam kciuki za Was szczególnie aby te czasy ogromnej niepewności niebawem odeszły w niepamięć.. Ja dziś znów taki brunatny śluz.
Emerald jakie miałaś przyrosty? Ja ostatni jaki mierzyłam to z 1900 na 2300 czyli 23%. 20.04 widziałam zarodek 5mm z bijącym serduszkiem a powinien już wtedy ten maluch mieć z dwa razy więcej mm...okazał się o ponad tydzień młodszy...problem w tym, ze wiem kiedy dokładnie była ovu. No a od wczoraj to brudzenie doszlo i cały czas brak objawów. a u Ciebie Emerald jaka wielkość fasolina?
28dpo 3364mlU/ml
30dpo 4029mlU/ml
33dpo 5384mlU/ml
Później już nie robiłam i chyba nie będę robić.
Nie wiem jak duży był zarodek, ale pęcherzyk miał ok. 14mm. Zarodek na oko wypełnia lekko ponad połowę. Gin ocenił ciążę na 6/7tc, ja wiem, że to 7/8 tc, bo też wiem kiedy była owulka. No i też brudzę, ale prawie cały czas od pozytywnego testu.
Zrobiłam progesteron i był bardzo niski, nieco ponad 7ng/ml. Biorę dupka i luteinę, ale nadal plamię. Gin wypatrzył małego krwiaczka, więc może to jest sprawca? No i acard.
Nasza sytuacja jest bardzo podobna. Mój gin kazał się nie zamartwiać betą, ale ja mam deja vu. Ostatnio było tak samo i nie wyszło
Szarlotka, moje plamienia nie są obfite. To raczej takie brudzenie. Raz jest tskie beżowe jak kawa z mlekiem, raz to taka brązowa krew.
A zastrzyk z immunoglobuliną niektóre szpitale podają jako profilaktyka w przypadku krwawienia z dróg rodnych przy niezgodności już przed 12tc, a później drugą dawkę około 28tc. Gdy nie ma krwawień kobieta dostaje tylko 1 dawkę w 28tc. Niestety niewiele szpitali to praktykuje, bo koszt zastrzyku jest stosunkowo wysoki. Rhophylac w hurtowni farmaceutycznej kosztuje 315zł. Kupuję go sobie sama, bo nie chcę leżeć 3-4 dni w szpitalu ze względu na dzieciątko, które jest bardzo do mnie przywiązane.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Ostatnie krwawienie miałam 14.02 - to był zabieg. Fizjologicznej @ po zabiegu nie doczekałam. Po łyżeczkowaniu na owulację czekałam 30 dni. Owulacja była 14.03. Wg ostatniego usg wiek ciąży na dziś to 7t4d a wg owulacji to tak jak mam na tym pierwszym suwaczku 8t5d.
A u Ciebie jak? Teraz miałaś pierwsze usg? co było widać na wcześniejszych?
Mój ginekolog też kazał się betą nie martwić i powiedział żeby jej nie robić więcej..ehh ale u mnie słabo to wygląda tymbardziej, że już mam doświadczenia w temacie strat. Doskonale Cię rozumiem - to potworne żyć w takiej niepewności, życie bywa okrutne Kiedy masz kolejną wizytę? ja 6 maja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 18:29
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/916e3842151f.jpg
Tak wygląda mój, przepraszam, że takie ale nie wiem czemu mi nie chce obrócić ;/
Hiszpanka, spokojnie, stres to nic dobrego, jeśli się nic nie dzieje to znaczy, ze jest wszystko okAgulkowa, M@linka, kwiatuszek12345, Nulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
M@linka wrote:Ostatnie krwawienie miałam 14.02 - to był zabieg. Fizjologicznej @ po zabiegu nie doczekałam. Po łyżeczkowaniu na owulację czekałam 30 dni. Owulacja była 14.03. Wg ostatniego usg wiek ciąży na dziś to 7t4d a wg owulacji to tak jak mam na tym pierwszym suwaczku 8t5d.
A u Ciebie jak? Teraz miałaś pierwsze usg? co było widać na wcześniejszych?
Mój ginekolog też kazał się betą nie martwić i powiedział żeby jej nie robić więcej..ehh ale u mnie słabo to wygląda tymbardziej, że już mam doświadczenia w temacie strat. Doskonale Cię rozumiem - to potworne żyć w takiej niepewności, życie bywa okrutne Kiedy masz kolejną wizytę? ja 6 maja.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dziewczyny, jestem tak szczęśliwa, że az muszę się z Wami tym podzielić!
Jak przez ostatni miesiąc nie mogłam nic jeść, na mięso nie mogłam patrzeć, nawet na słodycze ochoty nie miałam a na widok jedzenie było mi niedobrze, tak dzisiaj sama siebie nie poznaje! Mdłości miałam tylko rano, a zwykle bywały przez cały dzień...Zjadłam sobie naleśniki, nawet KURCZAKA na którego nie mogłam patrzeć haha, później zrobiłam pizze a na koniec...Mój ukochany właśnie pojechał mi po coś słodkiego! haha Korzystam póki mogę bo pewnie jutro znów nie będe mogła patrzeć na jedzenie!Szarlotka123, kwiatuszek12345, M@linka, guerretenshi, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość