X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora trzymam kciuki. Ja mam tak samo tylko idę na wizyte jutro. Daj znać co i jak

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na dobre wieści z wizyt ;*

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną też glukoza i strasznie się jej boję...
    Dziewczyny czy na glukozę coś muszę kupić czy laboratorium daje glukozę?- przepraszam za głupie pytanie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Przede mną też glukoza i strasznie się jej boję...
    Dziewczyny czy na glukozę coś muszę kupić czy laboratorium daje glukozę?- przepraszam za głupie pytanie ;)
    Daje laboratorium

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam o smaku cytrynowym, ale niewiele to dało. Do teraz mnie mdli :(

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że można wcisnąć połówkę cytryny bo ona nie ma wpływu na wynik a pomaga przetrwać

cati lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas można polizać cytrynę po wypiciu ;) Niektóre laboratoria (szczególnie NFZ) nie mają glukozy, trzeba samemu kupić w aptece.

Ja po glukozie miałam kilka odruchów wymiotnych, ale wyszłam na świeże powietrze i przeszło. Tam czekałam na kolejne pobrania.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka wielkie ufff
    S fajny Ktosiek :)
    Dziewczyny powodzenia na wizytach!

U mnie kolejny dzień mdłości, straszne to jest bo nie daje rady zwymiotować żeby sobie ulżyć
    Trochę pomaga ciamkanie plasterka imbiru, ale to tylko na chwile.Bleee

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, szarlotka ale nas nastraszyłaś ;O dobrze że juz ok :D
    trzymam kciuki za wizytujące. Tyle złego u nas sie dzieje ostatanio że ja zaczynam świrować że bede nastepna :(
    ja spadam na uczelnie, miłego dnia ;D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musialam sama kupic glukoze.
    i wielka zmiana planow, moj zabiera mnie ze soba do Swinoujcia. dobrze jest miec faceta kuriera, zawsze gdzies zabierze :D
    czekam na informacje dziewczyny.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Fajny ktosiek. Duży :)

Co do glukozy - większość labów ma. Trzeba zadzwonić i zapytać. W moim np mają a pobierają krew 3 razy. Przed , po godzinie i po 2. Jak się przyniesie cyytryte, to wcisną trochę do kubka > faktycznie pomaga. Mnie mulilo ale raczej nie przez ten smak a z głodu. Da się wytrzymać.

Czuję się jakoś dziwnie. Od kilku dni niestrawność. Wzdecie, birgunka, wymioty i nudności niemal cały czas. Boję się wizyty - a to dopiero 11 ego. Eh.

Trzymam kciuki za wszystkie dzis podgladajace maluszki - niech wszystko będzie ok. ♡

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny nie ma co myśleć kto będzie następny
    z takim podejściem to by się w ogóle dzieci nie rodziły ;)
    głowa do góry i do przodu :)
    nie martwić się na zapas bo to nic dobrego nie przynosi
    z każdym dniem jest mniejsze ryzyko, większość widziała już serduszko, na każdej kolejnej wizycie będzie tylko lepiej :)

polkosia, Szarlotka123, emilkazozz, guerretenshi lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj wizytuje. I zaczął się 10 tc:) oby do przodu. Idę do lekarza który ma prowadzić ciążę...
    Czy któraś z was brała metformine? Lekarz do którego chodziłam do kliniki powiedział że nie można jej obstawiać zaraz po zajsciu w ciążę ale też jakoś nie dopytam do kiedy brać... a z tego co czytałam większość lekarzy każe odstawić id razu. A podobno to grozi nawet poronieniem.. głupia z tego jestem...

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam ja brałam metforminę ale zaraz po pozytywnym teście lekarz kazał mi odstawić...

Pomyślności na wizycie! :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pewien problem, od wczoraj mam straszną biegunkę...Już nawet przestałam liczyć ile razy odwiedziłam toaletę, do tego jeszcze kilka razy wymiotowałam...Macie jakieś naturalne sposoby na to? Żeby jeszcze było mało to na majtkach pojawiły się takie różowe wpadające w brąz plamki...Nie miałam tak wcześniej i się martwię, takie coś ostatnio miałam przed miesiączką która nie przyszła więc spodziewam się że moze było to plamienie implantacyjne, ale teraz co to może być?

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Dziewczyny mam pewien problem, od wczoraj mam straszną biegunkę...Już nawet przestałam liczyć ile razy odwiedziłam toaletę, do tego jeszcze kilka razy wymiotowałam...Macie jakieś naturalne sposoby na to? Żeby jeszcze było mało to na majtkach pojawiły się takie różowe wpadające w brąz plamki...Nie miałam tak wcześniej i się martwię, takie coś ostatnio miałam przed miesiączką która nie przyszła więc spodziewam się że moze było to plamienie implantacyjne, ale teraz co to może być?
    Niekiedy zamiast wymiotów jest biegunka ja tak samo mam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macica jest teraz bardzo ukrwiona i może od ruchów "toaletowych" pękło jakieś naczynko. Ja trochę od razu po toalecie dostałam różowych plamień, ale kiedy miałam zatwardzenie (ze względu na bardzo wrażliwą nadżerkę).

Dziewczyny! Jak ja mam umyć naczynia?! Nie mogę się do tego zebrać! Śmierdzą tak, że myję jedną rzecz i uciekam! HELP! Modlę się już o drugi trymestr i o koniec tych cholernych mdłości! Jeszcze 3 tygodnie!

17u9ha00otchcgqb.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Macica jest teraz bardzo ukrwiona i może od ruchów "toaletowych" pękło jakieś naczynko. Ja trochę od razu po toalecie dostałam różowych plamień, ale kiedy miałam zatwardzenie (ze względu na bardzo wrażliwą nadżerkę).

Dziewczyny! Jak ja mam umyć naczynia?! Nie mogę się do tego zebrać! Śmierdzą tak, że myję jedną rzecz i uciekam! HELP! Modlę się już o drugi trymestr i o koniec tych cholernych mdłości! Jeszcze 3 tygodnie!
    Werix nawet nie mow bo od razu mi sie podnosi... mieszkam z tesciowa ktora juz na mnie dziwnie patrzy jak tylko wchodze do kuchni a ja doslownie nie moge... ona wciaz piecze jakies miesa wciaz w calym domu smierdzi jedzeniem... umieram doslownie i nie umiem nic robic... juz slyszalam jakies komentarze ze teraz dziewczyny to sa jakies strasznie wrazliwe...

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka - widzisz a ja cala noc myslalam co tam u ciebie... dobrze ze wszystko ok :)))

mowilam ostatnio ze nie mam objawow ? ... ehe dzis jak mnie zemdlilo to myslalam ze zejde... o losie.
    Wrazliwa nie jestem na zapachy , o dziwo nic narazie mi nie przeszkadza. Ale spojrzlam na swoj poprzedni wykres ciazy i tam mam ze mi sie cala karuzela zaczela wlasnie w 9 tyg. a to jeszcze 2 tyg przede mna :P
    Dolaczylam tez do styczniowek bo patrząc na swoja date porodu rownie dobrze moge urodzic w styczniu , a znajac moje szczescie to tak moze byc bo poprzednia ciaze przenosilam tydzen . zamist urodzic 8 to urodzilam 15 i mialam 4kg klocka :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny,że wy tez walczycie z mdłościami,wymiotami itd.

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ