X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dalszym ciagu kompletny brak objawow! No moze poza troche mniejszym apetytem. Nie powiem zeby mnie to nie martwilo:/ kiedy najwczesniej zaczelyscie czuc jakiekolwiek ciazowe dolegliwosci? Moze faktycznie u mnie jeszcze za wczesnie

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 9 tyg. ;) w pierwszej ciazy ,
    a w tej jeszcze nie wiedzialam ze jestem a juz mdlosci mnie meczyly...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Los Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się kiedyś tylko przywitałam ale dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i jest serduszko i wszystko ok.
    Co do objawow to ja też nie mam. Jedynie trochę pełniejsze piersi.
    Powodzenia na wizytach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 11:14

Werix, Nulka, cudek2, paradise, dora13, cati, emerald_m lubią tę wiadomość

9905ff6a7c.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi już chyba powoli wszystko co najgorsze mija :) czasem na moment wieczorem mnie zmuli ale zaraz mija
    nawet kawę już mogę pić od 3 dni, choć najchętniej latte lub capuccino a wcześniej piłam tylko czarną
    i warzywa już mi zaczynają smakować :)
    jest dobrze :)
    został tylko lekki ból piersi przy dotyku
    a i mam odruch wymiotny jak muszę dziecku za przeproszeniem ;) tyłek podetrzeć, wcześniej nie miałam z tym problemu

Werix, cudek2, emerald_m lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Słyszałam że można wcisnąć połówkę cytryny bo ona nie ma wpływu na wynik a pomaga przetrwać
    Ja nie dośc, że musiałam kupić to jeszcze nie pozwolili mi wcisnąć :/
    S gratuluję ślicznego ktosia <3

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi objawy zaczęły się w 7 tygodniu ciąży i były po prostu straszne...Ale teraz już mijają, nie wiem czy to dobrze czy źle

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę poprawy nastroju. Ja czekam na to jak na zbawienie. Pierwsze objawy miałam w 6 tyg. Wtedy zaczęły się mdłości, zmęczenie, senność, wrażliwość na zapachy. Piersi bolały mnie od samej owulacji, ale tylko przy dotyku i tak do dziś.

Początkowo ratowałam się imbirem, potem cytryną, teraz herbatą miętową. Codziennie mam ochotę na coś innego i codziennie co innego mnie obrzydza (chociaż smażone ryby i mięso królują!). Na początku mogłam jeść tylko chleb z serem i ketchupem, potem miałam fazę na twaróg, teraz masło orzechowe. Trochę się boję, że ta moja zwariowana dieta może zaszkodzić bobasowi, że nie dbam o siebie tak jak powinnam i nie ćwiczę. Zmuszam się tylko do spacerów. Mam nadzieję, że w końcu to minie i będę mogła wrócić do starych, zdrowych nawyków.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży oprócz powiększonych bolących piersi i senności nie miałam nic. Teraz od 5tc bolą mnie sutki a od jakiegoś czasu miewam mdłości, bóle głowy (ale to może od kataru), 2 razy biegunkę i pojedyncze zawroty głowy, wczoraj miałam też jakieś dziwne duszności i pogorszyła mi sie dodatkowo i tak nie najlepsza cera :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 11:25

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor mamy wizytę o tej samej godzinie -14:45!
    Ja już teraz jestem cała w nerwach a dodatkowo po nocy miałam na bieliznie sporo brązowego sluzu:( niewiem czy będzie dobrze..i boję się,że nie będzie..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze sobie przypomniałam,że ostatnio w tym terminie dowiedziałam się,że druga ciąża obumarła w 7tyg...proszę Was,pomódlcie sie za mnie...

cati lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    jeszcze sobie przypomniałam,że ostatnio w tym terminie dowiedziałam się,że druga ciąża obumarła w 7tyg...proszę Was,pomódlcie sie za mnie...

Pomodlę się Kochana! Trzymaj się dzielnie! Oby Bóg dał i już nie zabrał!

Arleta lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Hiszpanka Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany dziewczyny ale smutne wiadomości:( przytulam mocno wszystkie które straciły maleństwa:( życzę wam wkrótce kolejnej ciąży, szczęśliwej.
    U mnie nic się nie zmieniło. Nadal nie mam objawów typowo ciążowych, parę razy miałam biegunkę ale nie wiem czy to już nie od tych leków, które biorę. Piersi nic się nie powiększyły i nie bola, to mnie martwi. zresztą wszystko mnie martwi;)taka maruda cały czas jestem, nie potrafię się cieszyć z tej ciąży, cały czas czekam kiedy to się wydarzy:( oczywiście próbuje sobie wmawiać że jest ok i że mam myśleć pozytywnie, no ale jest ciężko. Myślę, że dopiero codzienne ruchy dziecka mnie uspokoją, gdy będę mogła już je czuć. Wizytę u mojego dr mam mieć dopiero 20.05 więc zapisałam się na NFZ do przychodni, na 09.05. zobaczymy co on powie, ale głownie zależy mi na zobaczeniu że u maleństwa jest ok.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące, mam nadzieje, że to już koniec złych wiadomości, za dużo już:(

Arleta, M@linka lubią tę wiadomość

Dwie córki
    dwa poronienia
    do trzech razy sztuka?
    41e216d4d4.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Arletko bedzie dobrze trzymam kciuki <3

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpanka wrote:
    rany dziewczyny ale smutne wiadomości:( przytulam mocno wszystkie które straciły maleństwa:( życzę wam wkrótce kolejnej ciąży, szczęśliwej.
    U mnie nic się nie zmieniło. Nadal nie mam objawów typowo ciążowych, parę razy miałam biegunkę ale nie wiem czy to już nie od tych leków, które biorę. Piersi nic się nie powiększyły i nie bola, to mnie martwi. zresztą wszystko mnie martwi;)taka maruda cały czas jestem, nie potrafię się cieszyć z tej ciąży, cały czas czekam kiedy to się wydarzy:( oczywiście próbuje sobie wmawiać że jest ok i że mam myśleć pozytywnie, no ale jest ciężko. Myślę, że dopiero codzienne ruchy dziecka mnie uspokoją, gdy będę mogła już je czuć. Wizytę u mojego dr mam mieć dopiero 20.05 więc zapisałam się na NFZ do przychodni, na 09.05. zobaczymy co on powie, ale głownie zależy mi na zobaczeniu że u maleństwa jest ok.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące, mam nadzieje, że to już koniec złych wiadomości, za dużo już:(

Też mam 20 maja wizytę dopiero...Nie wiem jak wytrzymam tyle czau :(

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości zaczęły się na dobre końcem 6go tygodnia.
    Wcześniej miałam takie odbijanie, ale wiązałam to raczej z ilością leków jakie przyjmuję.
    Piersi prawie nie bolą, może ciut przy dotyku.
    Wcześniej były bardziej napięte, teraz to uczucie zanikło.

Właśnie gotuję zupę, może to mi podejdzie.
    Przed ciążą żywiłam się praktycznie wyłącznie owocowo warzywnymi koktajlami.
    Teraz na sama myśl mi niedobrze.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia jak Ty to robisz?! Ja dałam radę tylko nastawić jedno pranie, zdjąć drugie, pościelić łóżko i umyć naczynia. Głowię się, co zrobić na obiad, żeby się nie zrzygać! A do tego czasu - oglądam seriale i leżę, popijając herbatę miętową.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam wrote:
    Ja tez dzisiaj wizytuje. I zaczął się 10 tc:) oby do przodu. Idę do lekarza który ma prowadzić ciążę...
    Czy któraś z was brała metformine? Lekarz do którego chodziłam do kliniki powiedział że nie można jej obstawiać zaraz po zajsciu w ciążę ale też jakoś nie dopytam do kiedy brać... a z tego co czytałam większość lekarzy każe odstawić id razu. A podobno to grozi nawet poronieniem.. głupia z tego jestem...

Ja w poprzedniej ciazy bralam metformine i praktycznje po odstawieniu ciaza przestala sie rozwijac :(
    Wszystko zalezy od tego dlaczego bierzesz metformine. Ja biore bo mam wysoka insuline-na czczo 15 a norma jest do 5 wiec w moim przypadku nie ma mowy o odstawieniu na tym etapie-niestety nie kazdy lekarz zdaje sobie z tego sprawe i konczy sie to nieraz zle. A jak dlugo bede brala metformine nie wiem, lekarz powiedzial ze bedziemy na biezaco sprawdzac co sie dzieje w organizmie.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy bralam metformine i praktycznje po odstawieniu ciaza przestala sie rozwijac :(
    Wszystko zalezy od tego dlaczego bierzesz metformine. Ja biore bo mam wysoka insuline-na czczo 15 a norma jest do 5 wiec w moim przypadku nie ma mowy o odstawieniu na tym etapie-niestety nie kazdy lekarz zdaje sobie z tego sprawe i konczy sie to nieraz zle. A jak dlugo bede brala metformine nie wiem, lekarz powiedzial ze bedziemy na biezaco sprawdzac co sie dzieje w organizmie.
    I wlasnie tego bojecsoe najbardziej ze przestane brac i podzieje sie cos zlego... biore przez pcos.

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W USA metformina leczy sie kobiety w ciazy na porzadku dziennym, sa ustalone dawki w ciazy itd A u nas nie ma czegos takiego i skoro w Polsce nie ma wskazan do leczenia w ciazy to lekarze boja sie tego podejmowac i wola powiedziec "prosze odstawic" i obojetnie jaki bedzie tego skutek to "sa na prawie". Dlatego jesli ktos bierze przed ciaza metformine to warto poszukac lekarza ktory doksztalca sie w tym zakresie na biezaco w USA, bedzie wiedzial czy odstawic czy nie, a jesli nie to jaka dawke przepisac.
    Jak cos chcesz szerzej sie dowiedziec to pisz na priv zebysmy tu kolezanki tym tematem nie zanudzily ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany... ja się dziś znowu strasznie czuje. Cały czas mi niedobrze. Ssanie w żołądku a na myśl o tym, że mam coś zjeść - umieram. Bola mnie cycki, jestem marudna, wszystko mnie wkurza i jestem dla otoczenia jak bomba z opoznionym zapłonem.
    Dziewczyny wizytujace - zapytajcie proszę waszych lekarzy o kwestie biegunki. Bo też mi się niestety zdarza. Jelita szaleja, a staram się jeść - o ile można nazwać to jedzeniem - zdrowo. Jak nie rzygne, to za przeproszeniem - mnie czyści. I już nie wiem, co gorsze.
    Chcę spać, a nie mogę zasnąć. Mój Szymi ma dziś opiekę W postaci dziadków, a ja cholera nie mogę zasnąć. Tu mi się beka, tu sikac, tu niewygodnie. Nosz ******* tyle brzydkich słów :/

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ