X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ja dziś jadę tylko na coli.. Nic innego mój organizm nie przyjmuje :-(

polkosia lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dobre. A znów na płeć mi się skojarzyło, powyżej 140 dziewczyna, poniżej chłopak :P
    a jak równo? :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia :D nie wierze w to :D moj mial 180 czasami a chlop jak cwal :D hehe

cudek - fakt przeczytalam cala dyskusje od wczoraj i nie zauwazylam by ktos po tobie jechal jak po lysej kobyle :D albo nigdy nikt po tobie nie jechal bys wiedziala jak to jest...
    Charakter masz taki a nie inny ale powinnas brac pod uwage to ze wiekszosc tu dziewczyn nie przechodzi ciazy pierwszy raz i kazda z nas rozum swój ma:)
    sugestie sa mile widziane ale wpajanie czegos na sile , bedzie owocowalo tylko odwrotnym skutkiem .
    JA mam szacunek do kazdej z was i moja wiadomosc do ciebie nie jest wrogo skierowana wiec znow nie pomysl ze ktos po tobie jezdzi ;)

Tez pochodze zrodziny lekarzy ale nie mi decydowac o tym jakie kto badania robi. // a mam spore doswiadczenie - bo do zdrowych osob nie nalezalam.
    Nauczylam sie jednego bedac w Norwegii - ze w pl robimy stanowczo za duzo badan. Wyobraz sobie ze ja morfologie mialam robia raz! przez cala ciaze. dodatkowo jesli chozi o TSH - te wyniki ktore podalam w Polsce chcieli by juz leczyc , a w norwegii uznaja za dopuszczalna norme i nie ma co panikowac.

No i koncząc te dyskuje , jak podaje do pl obecnie zrobie sobie wlasnie morfologie i tyle . Wiecej nie bede robic sobie badan , nawet obciazenia glukoza tez nie mam zamiaru sobie robic. Chyba jedyne co to przeziernosc karkowa jeszcze zrobie bo bede w tym czasie w pl.

jesli chodzi o USG jest tu jedne jedyne w polowkowym ( 20tydz. ) oraz w dzien w tkorym sie powinno rodzic.
    Polegaja badzo tutaj na naturalnym procesie , skoro kobieta sie dobrze czuje nic nie dolega a parametry sa ok to po co wiercic i szukac? :)

polkosia, emilkazozz lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a twoja Klementynka siedzi już sama? Raczkuje? ..bo moja Gośka to ma pupę za ciężką...tylko pełza na wszystkie strony oprócz do przodu, a siedzi jak ją posadzę dopóki nie zapomni że siedzi i składa się w pół :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    a jak równo? :)

To nadal 50/50 ;)

polkosia, s1985 lubią tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo sobie cenie takie informacje jakimi sie wymieniamy na forum i gdybym aspektu tarczycy nie pilnowała, bo bym o tym nie wiedziała że trzeba, to bym była Tobie cudek baaardzo wdzieczna za taka informacje.
    Bo naprawde trudno jest wszystko ogarnac, tyle badan i leb trzeba miec jak sklep...a niestety ja sie przekonalam 2 razy ze powierzyc wszystko jednemu lekarzowi nie jest dobrym wyjsciem....
    Trzeba samemu szukac, grzebac, konsultowac to z lekarzami i wyciagac wniski z przezyc innych, po co wszystko na sobie przechodzic jak mozemy dzielic sie naszymi doswiadczeniami..i dzieki temu mniej bledow popelniac.

Chciałyście mieć dzis dobre wieści, to tym razem ja je przekaze :) Byłam dzis na pierwszym usg, myslalam ze zjem paznokcie ze stresu...
    Dzidzius ma się dobrze - 2,3mm i pieknie bijace serduszko zobaczyłam :)

Termin wg usg 31.12.2016, proszę o wpisanie mnie na listę :)

polkosia, Izieth, cati, monaaa85, Basia79, Koska 88, palma, Nulka lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa, coś Ty, Tysia to kluseczka tłuściutka ;P Na razie tylko na brzuchu leży i obroty 360 stopni robi, odpychając się rączkami. Dupsztala nie unosi.

monaaa85 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i nie sadzam, bo od razu się przewraca. Karmię na kolanie.

Cati, też nie chcę robić obciążenia, ale czy potem w szpitalu mi nie zrobią problemów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 11:46

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę na wyniki. W Olsztynie jest jakiś program norweski i są badania dla kobiet w ciąży i dla dzieci do 1rż za darmo więc uda mi się zrobić 7 wyników za darmo i tylko za 5 będę musiała zapłacić

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarodek 15mm 8 tydzień ciąży, brak akcji serca :(

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem , ja rodzilam w Norwegii tu naturalne jest to ze tego badania nie robia. Chyba ze kobieta natrualne sklonnosci ma do cukrzycy to mozliwe ze wykonuja.
    Ja jako ze nic w tym kierunku u mnie nie ma , to nie kierowali na to.

Ale z powodu obciazenia glukoza nie powinni robic ci problemu. co innego jak bys zapomniala grupy krwi :D to wiesz.

U mnie mieli bzika na punkcie MRSA - jako ze jestem osoba z zagranicy to nawet USG nie mogli mi zrobic z braku tego badania na ktore czekalam 3 dni na wynik.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Zarodek 15mm 8 tydzień ciąży, brak akcji serca :(
    :( Malinka !!!! nie .............
    no wiecie co........ to jest niewyobrażalne.
    no i ryczę ;(((((

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie...:(

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, nie wiem co powiedzieć :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę was, nie kłóćcie się, zobaczcie co tu się dzieje, powinnyśmy być dla siebie oparciem, nie pouczać się a pomagać. Nikt po sobie nie powinien "jeździć" ani się obrażać. Ostatnio dzieją się same złe rzeczy na forum, to nie jest czas na wywody typu "a ja jestem mądrzejsza" i tyczy się to całej trójki a nie jednej osoby. (sysia, Ty też nie potrzebnie się wdałaś w dyskusję więc Ty też oberwiesz :P)
    Malinka, popłakałam się razem z Tobą, już nie mam siły, same złe informacje :(
    Jedno, wielkie fatum, niech to się w końcu odwróci :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 11:57

monaaa85, s1985 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, a to nie na odwrót? Kwaśne na chłopaka, słodkie na dziewczynkę? :P Wiecie, to zabobony w większości, ale co tam, można sobie poprzewidywać :P Z tym tętnem, to mi ginekolog mówił na prenatalnym, że to się często sprawdza. I nie wiem czy coś widział czy strzelał właśnie na podstawie tętna, ale dobrze mi wywróżył dziewczynkę ;) Teraz też się do niego wybieram, haha :D

Cati, masz rację, w sumie mnie przy porodzie nikt nie pytał o cukrzycę. Tylko ciśnienie i grupa krwi.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę w to co tu się dzieje :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka - zgadzam sie z toba w 100% :] Niestety wiekszosc z nas majac ciezkie charaktery -( moj maz ze mna czasem wytrzymac nie moze ) przez hormony sie to bardzo potęguje.
    Patrzcie co sie dzieje u nas na forum , i kazda jedna wiadomosc to wspieranie sie nawzajem .Dla kogos kto tego potrzebuje to bardzo istotne.
    Majac grube na fb tez odmienne zdania powodowaly kłótnie ale fakt ze sie wszystkie razem trzymalysmy , wiekszosc sporow szlo w zapomnienie. I mysle ze tu tez tak bedzie. Musimy sie troche lepiej poznac.

Jeszcze chce dodac ze mozliwe ze przez to ze duzo dziewczyn wlasnie odchodzi od nas panuje tu bardzo smutna aura i mozliwe tez ze przez to jestesmy bardziej nerwowe na punkcie badan itd.. Ale tylko tak to widze.

Wiecie ze jesli ja bym krwawic zaczela , to zgloszenie sie tu do szpitala nic bby mi nie dalo ? oni tu zadnych lekow na potrzymanie nie daja. - to akurat tu mnie przeraża ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 12:13

Szarlotka123, cudek2 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( rany.. Malinka przykro mi bardzo :(

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh ale przykro :(
    malinka przytulam

chamomille chociaż ty dajesz nadzieję na lepsze :) gratuluję serduszka :)

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ