X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna myślę że to dobry pomysł

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) jestem tu nowa. Przyjmiecie mnie do swojego grona ? :)

2nn3pc0z4dzwif2k.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 14:46

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Pewnie, jesteśmy tu wszystkie od początku i daj Bóg, żebyśmy zostały już do końca, żeby już nikt nigdzie nie odchodził :(
    Wsparcie i Pomoc Kochane.
    U mnie w 9t4d wyszło tętno 170, powiedział, ze powyżej normy ale to dobrze, poza tym beta mi bardzo szybko przyrastała więc jeśli to prawda to wychodzi dziewczynka, bardzo bym chciała ale zobaczymy 17 ;)
    Ja mam dalej lekkie plamienia, myślicie, żeby zwiększyć lutkę na 3x dziennie?
    Do lekarza idę dopiero za dwa tygodnie a na USG we Wtorek. Miałam iść na badania ale nie wstałam ;/ polecę jutro.
    Myślisz ze 17 poznasz płeć na prenatalnch ? Bo ja jestem dwa dni do przodu i sie strasznie denerwuje czy wszystko będzie ok i wgl. Bo ponoć z badań z krwi można wiedzie ale nie pamietam dokładnie.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie że na nowym wątku nie będziemy się tak martwić? ;)

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nowy wątek raczej nie moze w żaden sposób wpłynąć na takie przykre wydarzenia wiec chyba nie ma sensu zaklinać rzeczywistości.

polkosia lubi tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka ja wizytę mam dopiero 18 :( wariuję już powoli... Przy życiu trzymają mnie nudności, brak apetytu i senność ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie Wy tam i ja.
    Malinka. Przesyłam dużo ciepła w Twoja stronę. Tak bardzo mi przykro.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi z krwi test nifty określa płeć, ale obyśmy nigdy nie miały wskazań do tego testu
    ja w określanie płci na usg w 12 tyg średnio wierzę ;) wierzą ci i mówią że się sprawdza którym akurat się sprawdziło ;)
    mi lekarz na tym etapie nic nie mówił, dopiero na połówkowym było widać jak na dłoni :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Myślisz ze 17 poznasz płeć na prenatalnch ? Bo ja jestem dwa dni do przodu i sie strasznie denerwuje czy wszystko będzie ok i wgl. Bo ponoć z badań z krwi można wiedzie ale nie pamietam dokładnie.

Moja koleżanka już poznała na pierwszych prenatalnych z usg :) Chciałabym ale będzie co ma być :) Najwyżej poczekam do drugiego, byle by tylko nic złego na nich nie wyszło..

Jestem tego samego zdania ale jak będziecie chciały, to założę nowy wątek.
    Nel@ witaj, rozgość się i opowiedz coś o sobie :)

• milky way Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtorze, ze niestety, ale czesc naszych ciąż nie przetrwa i taka jest prawda. Kazda to wie.
    Nic nie da zalozenie nowego watku. O aniolkach pamietamy i idziemy do przodu majac adzieje,ze bedzie wsszystko ok.
    Kazda wszak ma nadzieje, ze na nia nie trafi. Niestety statystyki i natura sa nieublagane. Straty byly, sa i beda. Na grudniowkach, na styczniowkach, na sierpniowkach na lutowkach itd...
    Ktorejs sie uda, ktorejs tym razem nie, kolejnym znow tak. Ja to biore na chlodno, inaczej bym zwariowala.
    Wrocilam wlasnie z wizyty u gina, wszystko super poki co.

Kamilam8, Szarlotka123, kalina123, Izieth, polkosia lubią tę wiadomość

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Ja powtorze, ze niestety, ale czesc naszych ciąż nie przetrwa i taka jest prawda. Kazda to wie. Kazda ma nadzieje, ze na nia nie trafi. Niestety statystyki i natura sa nieublagane. Straty byly, sa i beda. Na grudniowkach, na styczniowkach, na sierpniowkach na lutowkach itd...
    Ktorejs sie uda, ktorejs tym razem nie, kolejnym znow tak. Ja to biore na chlodno, inaczej bym zwariowala.
    Wrocilam wlasnie z wizyty u gina, wszystko super poki co.

To bardzo smutna prawda...

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way w końcu dobre informacje! <3
    Super, cieszę się :)
    baranosia, zazdroszczę Ci tego spokoju, ja to bym już chyba dawno się prywatnie gdzieś zapisywała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 14:54

milky way lubi tę wiadomość

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam dzis 11 tydz (10tyg 0dni) To moja pierwsza ciaza i troche sie stresuje, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :). Do tej pory dobrze znosze ciaze, zadnych mdlosci :D jedynie mialam bol piersi ktory powoli ustepuje i jest tylko przy dotyku. Od czasu do czasu czuje klucia w podbrzuszu. No i oczywiscie dopadl mnie katar bol gardla i chyba zapalenie spojowek, ech musze przetrwac.We wtorek mialam usg i wszystko z dzidzia jest ok. Nastepne badanie mam 23.05. Nie moge sie doczekac. pozdrawiam wszystkie mamuski :)

2nn3pc0z4dzwif2k.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 14:58

Kamilam8 lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    M@linka, serce mi prawie pękło :( Mocno tulę. Trzymaj się proszę i dbaj o siebie.
    Moja historia niemal identyczna jak Twoja, więc sama wiesz, czego się spodziewam.
    Zajrzyj do wiadomości w wolnej chwili. Jakiś czas temu, coś Ci wysłałam.

Zajrzałam...:) Emerald ja teraz będę na forum: poronienie / wątek: zaczynamy znowu starania... Kochana tu już zaglądać nie będę więc daj mi znać po wizycie...Może Tobie cud się przytrafi - życzę Ci tego <3

Dziewczyny Dzięki za słowa wsparcia! Miło tu z Wami było być. Żegnam!

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    baranosia, zazdroszczę Ci tego spokoju, ja to bym już chyba dawno się prywatnie gdzieś zapisywała.
    Kochana ale ja właśnie chodzę prywatnie. Teraz nawet gdybym chciała zapisać się do innego lekarza prywatnie to też musiałabym tyle czekać. Niestety mieszkam w małym mieście i o dobrego ginekologa szybko jest trudno. A mój twierdzi, że jest ok i stąd wizyta co 3tyg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mój ostatnio powiedział to samo, że jest ok i wizyta za miesiąc. Ale ja z nerwów to osiwieje. Wiadomo każda z nas się boi że serduszko nagle się zatrzyma i chciałybyśmy co tydzien chodzic na wizyty. Ja tez nie mam za bardzo do jakiego lekarza isc, przed 19.05 ;/

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Moja koleżanka już poznała na pierwszych prenatalnych z usg :) Chciałabym ale będzie co ma być :) Najwyżej poczekam do drugiego, byle by tylko nic złego na nich nie wyszło..

Jestem tego samego zdania ale jak będziecie chciały, to założę nowy wątek.
    Nel@ witaj, rozgość się i opowiedz coś o sobie :)
    Ja też w pierwszej ciąży poznałam płeć na prenatalnych. Wybieram się do tego samego lekarza tym razem i mam nadzieję, że będzie już widać ;)

Szarlotka123, polkosia lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma mam wizytę dzień przed Tobą więc musimy się wspierać :) i zaufać lekarzowi. Póki nic się nie dzieje nie będę panikować.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Polarisa jak po wczorajszej wizycie?
    Jak się maja groszki?

Dzisiaj miałam wizytę kochana :)
    Biją dwa serduszka :)

baranosia, emerald_m, cati, Aradia***, Szarlotka123, Werix, Izieth, guerretenshi, Chamomilla, cudek2, RedLady, Isia86, Nulka lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ile wy byście chciały chodzić na wizyty? nie wiem jak jest na nfz bo nie chodziłam ale prywatnie wizyta co 4 tyg to norma przy zdrowej ciąży :)
    a to że ciężko wytrzymać to inna sprawa :)

baranosia, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ