X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Palma mam wizytę dzień przed Tobą więc musimy się wspierać :) i zaufać lekarzowi. Póki nic się nie dzieje nie będę panikować.
    dokładnie tylko wspieranie i wiara ze bedzie dobrze nam pozostaje :)

baranosia lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Dzisiaj miałam wizytę kochana :)
    Biją dwa serduszka :)
    ooo czyli masz bliznieta ??? :D super !!

Polarisa90 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:

ekstra :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz, jak się ma dobry sprzęt i dzieciątko dobrze odwrócone, no i dobrej wielkości to się wszystko zobaczy :D
    Polkosia, kolejny powiew słoneczka na forum, gratuluje! :D
    Teraz będą już tylko dobre informacje.
    Palma, Baranosia, w sumie fakt. Ja też teoretycznie mam co trzy tygodnie a wariuje bardzo. Ale myślę, że teraz już po 10 tc odetchnę, jeśli nie to na pewno po prenatalnych. Akurat mam USG tydzień po tygodniu więc jakoś przetrwam :D
    Ja dzisiaj na obiad znowu polędwiczki z kurczaka panierowane, kaszę i ogórki. Kurde, same fast foody ostatnio jem bo nic innego nie mogę ;/
    Nel@, super, najgorszy czas masz już za sobą, teraz pójdzie z górki :)

Nel@, cudek2 lubią tę wiadomość

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nel@, super, najgorszy czas masz już za sobą, teraz pójdzie z górki :)[/QUOTE]

No wlanie tez tak wyczytalam ze po 10 jest juz wicej spokoju, uff :) a ze to jest moja pierwsza ciaza to panikuje czasami jak glupia, ze za bardzo kluje ze za malo, ze bolaly piersi bardzo teraz mniej. Mimo tego,ze wiem ze kazda z nas przeodzi ten czas inaczej :) trzymam kciuki za wszystkie fasolki :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś odkryłam magiczną moc młodych ziemniaków z koperkiem i sałaty ze śmietaną <3

emilkazozz lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro bede miała pełny 10 tyg. Wizytę mam 25.05 i wtedy prenatalne. Musze uzbroic sie w cierpliwość - to dokładnie 30 dni od ostatniej wizyty. Zaczęłam mieć jakieś nerwobóle w prawym pośladku podczas chodzenia :/ brzuszek trochę wystaje. Niestety mdłości dalej królują, a tu obiad trzeba zrobić... :/ bleee

17u9ha00otchcgqb.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

u nas wszystko w porzadku. Kropek ma 18mm. Ja musze niestety zrobic krzywa cukrowa, bo glukoza na czczo podwyzszona mi wyszla. pewnie od ilosci slodyczy, ktore wrecz pochlaniam kilogramami :/ musze sie w koncu opamietac!

M@linka- przytulam mocno. nie ma slow na taki smutek, ale wierze, ze jeszcze bedzie dobrze. trzymaj sie.

Werix, Szarlotka123, kalina123, polkosia, RedLady, paradise, Nulka lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Ja jutro bede miała pełny 10 tyg. Wizytę mam 25.05 i wtedy prenatalne. Musze uzbroic sie w cierpliwość - to dokładnie 30 dni od ostatniej wizyty. Zaczęłam mieć jakieś nerwobóle w prawym pośladku podczas chodzenia :/ brzuszek trochę wystaje. Niestety mdłości dalej królują, a tu obiad trzeba zrobić... :/ bleee

Lecimy równo :D

baranosia, ale mi zrobiłaś smaka na ziemniaki teraz.. i co ja biedna zrobię xd

Werix lubi tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sobotę 10 tydzien, biegne za Wami Werix i Szarlotka :D

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix czyli miedzy nami jest jeden dzien roznicy :) najgorsze jest to czekanie na wszystkie badania ufff. Najchetniej kupilabym wlasne usg :P mnie czesto kluje w lewym boku lub w pachwinie jak chodze.

Werix lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie dlaczego teraz robicie obciazenie glukoza? toc to badanie jest robione w polowie ciazy o ile sie nie myle?
    Macie ku temu jakies przeciwskazana- cukrzyce nabyta?

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati- w poprzedniej ciazy nie mialam cukrzycy, ale skoro teraz lekarka stwierdzila, zeby zrobic, to robie :)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A ja dziś odkryłam magiczną moc młodych ziemniaków z koperkiem i sałaty ze śmietaną <3

:) Zjadłabym, ale raczej ktoś musiałby mi zrobić, bo sama nie dałabym rady ;)

Ja na razie mam wizyty co 2 tygodnie, a na prenatalne czekam jak na wyrok... bo to będzie wyrok, ale jestem dobrej myśli :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na czczo jest podwyższona glukoza, to zlecają, też o to pytałam. Tylko znów cukrzyca ciążowa wychodzi dopiero w drugiej połowie ciąży, więc może teraz chodzi o zwykłą cukrzycę?

Ja też czekam niecierpliwie na prenatalne, żeby sprawdzić przezierność i płeć :D :P Ale u mnie to jeszcze dłuuugo. Na razie oby do 12.05 na to badziewiaste USG u mojego ginekologa. Potem pewnie pójdę i tak na lepsze :P W Warszawie w Babce miejsca są z dnia na dzień ;) :P Dla niecierpliwych, haha :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Nie wiem czemu myślałam że wczoraj;)
    Gratulacje, rosnijcie zdrowo!

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    ooo czyli masz bliznieta ??? :D super !!

Tak bliźnięta :)

Werix, cati lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie w 17 tygodniu wybiorę gdzieś wprywatnie na dobre usg, bo pewnie po prenatalnym dopiero będę miała w 20 tc na NFZ a do tego momentu sie pochlastam. A tak na pocieszenie, na forum drugiego trymestru czytam kiedy dziewczyny poznały płeć czy czuły pierwsze ruchy.
    Matko. Sałata ze śmietana, smak dzieciństwa. Za mną chodzi fasolka po bretońsku ale będę musiała wyjąc kiełbasę ze środka. Wszystko mi mówi ze będzie Zuzia. Chociaż oboje bardzo chcemy Wojtusia bądź Marcela.
    Powiedzcie mi co mogę zrobić na obiad wege tak żeby miłośnik mięsa to przeżył. Bo mój facet niedługo do mamy wróci na czas ciąży :/

Co do obciążenia glukoza - mi wyszła ponad normę naczczo ale pewnie tez dlatego ze jem samo słodkie. Ale dopiero na wizycie poznam wynik.

cudek2 lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Robisz smaka ;)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    A tak na pocieszenie, na forum drugiego trymestru czytam kiedy dziewczyny poznały płeć czy czuły pierwsze ruchy.

I kiedy? :D
    Ja się jeszcze nie zastanawiałam nawet nad imionami ;o
    Za to oglądam już ubrania ciążowe na alieexpress.
    A co do jedzenia wege- nie pomogę bo się nie znam xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 17:05

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ