Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPewnie, jesteśmy tu wszystkie od początku i daj Bóg, żebyśmy zostały już do końca, żeby już nikt nigdzie nie odchodził
Wsparcie i Pomoc Kochane.
U mnie w 9t4d wyszło tętno 170, powiedział, ze powyżej normy ale to dobrze, poza tym beta mi bardzo szybko przyrastała więc jeśli to prawda to wychodzi dziewczynka, bardzo bym chciała ale zobaczymy 17
Ja mam dalej lekkie plamienia, myślicie, żeby zwiększyć lutkę na 3x dziennie?
Do lekarza idę dopiero za dwa tygodnie a na USG we Wtorek. Miałam iść na badania ale nie wstałam ;/ polecę jutro. -
U mnie jak wyszło powyżej 180, to dostałam kroplówkę, bo to oznacza odwodnienie. Ja nie lubię pić wody, ale w ciąży to ogromnie ważne. Zawsze dostawałam bęcki za to, że za mało piję Teraz nadal wmuszam, bo po prostu nie lubię...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Szarlotka mozesz do niego zadzwonic i spytac sie czy jest potrzeba. ja nic na wlasna reke nie zwieksam
polkosia - ja tez o suchym ryjku najlepiej caly dzien... ale stoi kolo mnie szklanka z woda to odruchowo juz lapie za nia i mocze dziubkapolkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dla mnie hasła "nie strasz " "nie pouczaj " nie należą do grzecznych -tym bardziej, że nie takie są intencje zabierania przeze mnie głosu. Czasem odzywam sie "głosniej " jak pojawia sie informacja nieprawdziwa. Ktorej jestem pewna, bo nie mozna wprowadzac kogos w blad. Każda kobieta w stanie błogosławionym zasługuje na specjalne traktowanie. Powinna być pod opieką odpowiedzialnych lekarzy. Rzeczywistość bywa niestety czasem inna i potem słyszymy " to przypadek, proszę starać się dalej ( np po drugim już aniołku) natura tak chce, po co badac jak i tak się w ciąży tego nie leczy - patrz cytomegalia (ale przed porodem warto wiedzieć i ratować dziecko przez podanie leków )- przykładów mogę wymienić tysiące. Każda kobieta również sama podejmuje decyzje odnośnie wykonywanych badań. Jedne słuchają lekarza, który jest zapobiegliwy (i takich akurat cenie, bo wolę żeby ktoś otoczyl opieka mnie i dziecko za bardzo niż za mało )inne same szukają przyczyn niepowodzeń - i zazwyczaj znajdują po wykonaniu konkretch nie rzadko drogich badań i zostają szczęśliwym mamami, inne polegaj na wierze w Boga i to Jemu zawierzają ten czas, jeszze inne nie robią nic albo wszystko po trochu. To decyzja każdej kobiety. Ja tylko mówię przez pryzmat własnego doświadczenia.
A charakter mam ciężki, ale dobre serce podnono -tak mówi mi mąż
Na forum mnóstwo nerwów i smutku. Czasem nawet myślę, żeby zamknąć ten wątek i zacząć go od początku, bo to aż niewiarygodne, że tyle tu cierpienia.cati lubi tę wiadomość
-
Polarisa jak po wczorajszej wizycie?
Jak się maja groszki?3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Szarlotka123 wrote:Na początku mi kazał zwiększyć dupka ale potem stwierdził, żeby tak zostało jak jest.
To nie jest mój lekarz tylko ten z Izby Przyjęć ale chyba napiszę do mojej i zapytam.
A teraz mowi ze daje sie duza dawke niezaleznie od tygodnia,tym bardziej ze to nie zaszkodzi, wiec lepiej dmuchac na zimne...powiem szczerze ze sie zdziwilam bo nie sadzilam ze przy paru kropelkach krwi przepisze mi juz progesteron. Bo ogolnie 2 tyg temu mialam progesteron we krwi 30, teraz podejrzewam ze jest jeszcze wyzszy,a plamienie z wysilku.
No ale wole wziac, nie zaszkodzi, a moze mnie uchroni przed czyms zlym...
Myslę ze zwiekszenie u Ciebie nie byloby zle, ale mimo wszystko warto sie upewnic pytajac lekarza.Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChamomilla wrote:Mi dzis gin powiedzial, ze widzi jakies plamienie u mnie na szyjce...troche sie zdziwilam bo jak dotad nic takiego nie zauwazylam na bieliznie, ale mozliwe ze po wczorajszym dniu bo mialam ciezki wysilkowo. Mimo ze to drobinka krwawienia to przepisal mi luteine 100mg dopochwowo 2x1 i dupka 10mg 2x1 i powiedzial, ze kiedys stosowalo sie dawkowanie wg tygodnia ciazy...5 tydzien to tyle a tyle, 6 to tyle..itd
A teraz mowi ze daje sie duza dawke niezaleznie od tygodnia,tym bardziej ze to nie zaszkodzi, wiec lepiej dmuchac na zimne...powiem szczerze ze sie zdziwilam bo nie sadzilam ze przy paru kropelkach krwi przepisze mi juz progesteron. Bo ogolnie 2 tyg temu mialam progesteron we krwi 30, teraz podejrzewam ze jest jeszcze wyzszy,a plamienie z wysilku.
No ale wole wziac, nie zaszkodzi, a moze mnie uchroni przed czyms zlym...
Myslę ze zwiekszenie u Ciebie nie byloby zle, ale mimo wszystko warto sie upewnic pytajac lekarza.
Ja już biorę dupka 3x1 i lutkę dopochwowo 2x1 od początku ciąży. Pewnie, lepiej zacznij brać bo tak jak powiedział lekarz to nie zaszkodzi
Moja lekarka mi odpisała, żebym zwiększyła dawkę ale dupka na 3x2, kurde, nie wyrobię na niego ;o No ale zdrowie maluszka najważniejsze.
palma, baranosia, nulka, kiedy Wy wizytujecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 13:24
-
M@linka, serce mi prawie pękło Mocno tulę. Trzymaj się proszę i dbaj o siebie.
Moja historia niemal identyczna jak Twoja, więc sama wiesz, czego się spodziewam.
Zajrzyj do wiadomości w wolnej chwili. Jakiś czas temu, coś Ci wysłałam.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
ehh zeby to sie tak dalo zamknąc i otworzyc nowe okno...
Nie wiem szczerze co i jak bym sie zachowala gdyby to mnie spotkalo ale mysle ze potrzebowala bym waszego wsparcia.
Mysle nawet ze bez tego to pewnie bym zwariowala... -
nick nieaktualny