X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska ja chce swojego za tydzień zabrać na prenatalne ale ten nie chce wziąć wolnego w pracy :/
    S1985 może zmień gina prowadzącego ? I lepiej pójdz prywatnie sprawdzić co z maleństwem. Sama w 15 tygodniu sie wybiorę prywatnie na świetnej jakości usg wszystko posprawdzac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 10:10

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985, idź dla świętego spokoju na dobre USG prywatne i tyle :) Na pewno jest OK, ale będziesz spokojnie czekać, a nie w stresie.

Krakuska, mój z Klementynką chodził ze mną nawet na wizyty u ginekologa, bo tam zawsze miałam 5 sekundowe USG, haha :D A teraz jeszcze nie był, bo właśnie nią się zajmował, ale nie może przeżyć...

Krakuska lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem marcową mamusią 2016. Mam do sprzedania detektor tęta płodu Angelsounds. To doskonały uspokajacz matki a także świetna pamiątka, wychwytuje bicie serca dziecka już w 12. tygodniu :) mam paragon, ważną kartę gwarancyjną, dołączam żel do usg potrzebny do słuchania serduszka. W dobrej cenie! Kontakt: [email protected]

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cena?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1085, rpzepraszam ze tak pociagne temat, ale mpze poprostu zmien na jakiegos gina, ktory ma bdb sprzet... jak sie masz tak wciaz denerwowac to sie wykonczysz...

polkosia lubi tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Moj mąż ptzy pierwszej ciąży był na USG genetycznym, połówkowym i prywatnie na 3d ;) teraz raczej też będzie podobnie.
    Maciek mnie wczoraj rozbroił. Trochę przekobal więc mówię że chyba będzie kara. On z fochem wyszedł z pokoju za chwilę wrócił ze zdjęciem pt. Nasze pierwsze święta i mówi "Zobacz mamo jak tu mnie bardzo kochałaś" :P
    Dzisiaj natomiast stalam w łazience przed lustrem, nakladam sobie maseczkę, a on wchodzi tak na mnie patrzy i mówi
    - co się mamo tak kjemujesz?
    - nakładam sobie maseczkę.
    - będziesz strachem na wróble? :D

Miłej niedzieli <3

baranosia, emilkazozz, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    S1085, rpzepraszam ze tak pociagne temat, ale mpze poprostu zmien na jakiegos gina, ktory ma bdb sprzet... jak sie masz tak wciaz denerwowac to sie wykonczysz...
    będę chciała we wtorek jak będzie miejsce podejść do innego prywatnie, bo nie chce iscd o tego specjalisty zeby nie wyjsc na jakąś panikare ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 13:53

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    wiecie że dokładnie 3 lata temu leżałam właśnie na sali pooperacyjnej, świeżo po cc z godzinnym maluchem na brzuchu :)

s1985, Nulka, Chamomilla, Jagodam, palma lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    Ja trochę z innej beczki.. mianowicie chodzi mi o L4... Jak to tak na prawdę jest z kontrolami i kiedy Zus wypłaca L4? Są z tym jakieś problemy?

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy, masz wlasna dzialalnosc czy jestes pracownikiem?

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwyklym szarym pracownikiem w jednej firmie od 7 lat

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba oszaleje im blizej wizyty tym mam gorsze przeczucia :(

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie masz sie czym martwic no chyba ze pracodawcy sie nie spodoba to ze jestes na l4 to moze na Ciebie naslac kontrole ale jesli nie to przez caly okres zwolnienia mozesz nie miec zadnej kontroli-u nas pracownica 7 muesiecy byla na zwolnieniu i nie miala kontroli. Za pierwszy miesiac wyplaca Ci pracodawca a za kolejne ZUS, nie wiem jak jest z terminem ale bodajze do 5 nastepnego miesiaca. A kontrola wyglada tak ze przychodzi dwoch ludzikow z ZUS i prosza Cie o dowod osobisty, spisuja i podpisujesz sie. Oczywiscie przychodza tam gdzie jestes zameldowana.
    Ja jako pracodawca mialam najpierw kontrole po miesiacu i po kolejnym miesiacu dostalam zalegle pieniadze z dwoch miesiecy i pozniej juz regilarnie co miesiac dostawalam na konto. Ja mialam zwolnienie nie ciazowe ale pourazowe wiec tak jakby zwykle no i w zwiazku z tym w coagu 6 miesiecy mialam 3 kontrole-ale u pracownikow naprawde rzadko zdarza sie kontrola jesli pracodawca nie wnioskuje o to.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieje sie cały dzien sama z siebie....martwiłam sie , nudziłam ze nie mam żadnych objawów ciążowych wiec jak na życzenie nawiedził mnie dzis pierwszy spektakularny rzyg i....ja juz nie chce żadnych objawów wiecej!!!

polkosia, milky way lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki brzuch że to jest niemożliwe po prostu... Toć to nie możliwe żeby to już był brzuch ciążowy

emilkazozz, Nulka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    To nie masz sie czym martwic no chyba ze pracodawcy sie nie spodoba to ze jestes na l4 to moze na Ciebie naslac kontrole ale jesli nie to przez caly okres zwolnienia mozesz nie miec zadnej kontroli-u nas pracownica 7 muesiecy byla na zwolnieniu i nie miala kontroli. Za pierwszy miesiac wyplaca Ci pracodawca a za kolejne ZUS, nie wiem jak jest z terminem ale bodajze do 5 nastepnego miesiaca. A kontrola wyglada tak ze przychodzi dwoch ludzikow z ZUS i prosza Cie o dowod osobisty, spisuja i podpisujesz sie. Oczywiscie przychodza tam gdzie jestes zameldowana.
    Ja jako pracodawca mialam najpierw kontrole po miesiacu i po kolejnym miesiacu dostalam zalegle pieniadze z dwoch miesiecy i pozniej juz regilarnie co miesiac dostawalam na konto. Ja mialam zwolnienie nie ciazowe ale pourazowe wiec tak jakby zwykle no i w zwiazku z tym w coagu 6 miesiecy mialam 3 kontrole-ale u pracownikow naprawde rzadko zdarza sie kontrola jesli pracodawca nie wnioskuje o to.
    Dziekuje Ci za odpowiedz. Troche juz jestem spokojniejsza.

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i jak jest firma zatrudniajaca ponizej 20 pracownikow to wtedy ponoc ZUS od od pierwszego miesiaca wyplaca zasilek ale tego nie jestem pewna i nie wiem jak to wyglada od praktycznej strony.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie duza firma, korporacja wiec wtedy to dziala tak ze jest wyplacane za posrednictwem pracodawcy?

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwszy miesiac pracodawca wplaca Ci, a za kolejne miesiace placi juz ZUS. No i liczy sie jeszcze czas dostarczenia zwolnienia, tak naprawde w przypadku pracpwnika to nie ma sztywnych regul no ale firma moze Ci je narzucic, z reguly jest narzucone ze zwolnienie trzeba dostarczyc w ciagu 7 dni od daty wystawienia, mozna wyslac listem i wtedy liczy sie data stempla pocztowego.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mam taki brzuch że to jest niemożliwe po prostu... Toć to nie możliwe żeby to już był brzuch ciążowy
    Ja tez mam taki ogromny brzuch i sie dzisiaj zastanawialismy z moim M czy juz taki mialam wczesniej czy juz ta urosl;)

p19uyx8d8t4pvceh.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ