Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlatego jutro mam zamiar wybrać się do zusu;)
Liczę 270 dni od listopada ponieważ: wyczytałam gdzieś że jeśli nie nastąpiła przerwa między zwolnieniami przed ciążą to tamten okres choroby powinnam zsumować i odjać od 270 dni.
Bardzo chciałabym się mylić i fajnie byłoby gdyby okazało się że zsumować mogę tylko zwolnienia z ciąży a pozostałe się nie liczą bo nie musiałabym starać sie o zasiłek rehabilitacyjny, tylko 2 tygodnie przed planowanym porodem poszłabym na macierzyński.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i wsparcie
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Kushina wrote:Kokardka mam podobnie
Wizyta we wtorek a ja jestem zdołowana
Przez to jeszcze nikomu nie mówiłam o ciąży, bo cały czas się boję, że nic z tego. Na ostatnim usg 11 dni temu nie było widać zarodka i martwie sie czy we wtorek go zobacze.
Tym razem na pewno zobaczysz
Ja na pierwszej wizycie nie widział nic nawet pęcherzyka, 11 dni później widziałam pęcherzyk z ciałkiem żółtym i 2mm zarodkiem
Kushina lubi tę wiadomość
-
Kushina wrote:Kokardka mam podobnie
Wizyta we wtorek a ja jestem zdołowana
Przez to jeszcze nikomu nie mówiłam o ciąży, bo cały czas się boję, że nic z tego. Na ostatnim usg 11 dni temu nie było widać zarodka i martwie sie czy we wtorek go zobacze.
W 5t1d miałam tylko pęcherzyk wielkości 5 mm, tydzień później w 6t1d był pęcherzyk 13 mm i piękne ciałko żółte podobno z echem zarodka, ja osobiście nic nie widziałam, 11 dni później czyli w 7t4d miałam już pikającego kropka;) nie martw się wszystko będzie dobrze;) musisz myśleć pozytywnie bo to naprawdę bardzo ważne.Kushina lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
kushina przez 11dni to serce już na pewno jest
widzę że dużo nas we wtorek wizytuje
ja już przebieram nogami, na razie bardziej z ekscytacji niż ze stresu
mam nadzieję że machnie mi szybkie usg a nie każe czekać 2tygo do genetycznegoKushina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykalina123 wrote:mam nadzieję że machnie mi szybkie usg a nie każe czekać 2tygo do genetycznego
Mi sie wlasnie dzisiaj snilo, ze byłam na wizycie i lekarka się strasznie spieszyla i mi nie zdążyła zrobić usgJak by tak faktycznie bylo, to chyba padnę, bo i tak już sobie wyrywam włosy z głowy przed tą wizytą
W dodatku we śnie okazało się, że moim ginekologiem jest moja szefowa (pracowala na 2 etaty
) i martwilam sie, ze bez sensu zrobilam, ze sie akurat do niej zapisalam, bo teraz wszyscy w pracy beda wiedziec o ciazy! Obudzilam sie z ulgą
-
Jestem dzisiaj tak nie wyspana, że to coś nieprawdopodobnego... budzi mnie każdy szelest, a przed ciążą mogła walić mega burza z piirunami a ja nic...
Wieczorem było mi trochę smutno że nie mogłam tu zerknąć przez prace nad stroną. Miłego dnia -
Hej hej
weekend był tak piękny ze aż nie ruszyłam telefonu czy laptopa. Wczoraj cały dzień spędziłam na ogródku wcinajac ciasto z rabarbarem. I jestem w mega szoku bo udało mi sie zjeść schabowego bez większych rewelacji ale i tak nie smakowal
u mnie brzuszek jest delikatny. Widać zarys domku maleństwa i wyżej mocno wyważone jelita.
No nic pora szykować sie do pracy. Miłego słonecznego i uśmiechniętego dnia :* -
Nulka wrote:Jestem dzisiaj tak nie wyspana, że to coś nieprawdopodobnego... budzi mnie każdy szelest, a przed ciążą mogła walić mega burza z piirunami a ja nic...
Wieczorem było mi trochę smutno że nie mogłam tu zerknąć przez prace nad stroną. Miłego dniaa tu do pracy zbierać się trzeba.
Kushina, też jutro mam wizytę. Na 17.30, a Ty?
A dzisiaj która mamusia wizytuje? Oczywiście trzymam kciuki i wszystkim życzę miłego dnia21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Hej. Ja tez jutro w okolicach 17 wizytuje ale zapomniałam godziny
ale pewnie przyślą smsa potwierdzającego. Zaliczyłam dzisiaj badania krwi. Było cieżko na czczo i poprosiłam o przepuszczenie i nie było problemu - pozytywne zaskoczenie. Ale żeby uprzedzić ich toz góry wyjęłam kartę ciazy i pokazałam bo po mnie nic nie widać. Maz mi marudzi, ze sie strasznie chuda zrobiłam. Ja jutro nie będę miała raczej usg bo Glinka w tym gabinecie nie ma sprzętu wiec dopiero 30 maja na prenatalnym kropka popodgladam. Mam nadzieje, ze nie będzie za pozno ale z drugiej strony dała mi czas do 5 czerwca na to badanie. Piękny dzien sie dzisiaj zapowiada, wiec miłego dnia mamuśki
-
hej mi z tych nerwów o maleństwo wczoraj się śniło ze zaczęłam krwawić a raczej plamić. Wstałam tak smutna że szok. Ostatnio cierpiałam na bezsenność za to wczoraj o 19 juz miałam ochotę iść spać.
ja do wizyty mam jeszcze 12 dni, masakra
mój dziś wyjechał na 5 dni do pracy, tak mi smutno bez niego
na uczelnie nie chce mi się iść z tego wszystkiego
ogólnie to się zrobiłam smutna, przygnębiona a czasami nerwy dają o sobie znać bez powodu.
trzymam kciuki za wizytujące jeśli są takie dziśaniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)