Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dzisiaj w zusie i tak jak myślałam, że jeśli nie było żadnej przerwy między zwolnieniami to ciążowe 270 dni musze liczyć od pierwszego dnia zwolnienia czyli od 17 listopada. 6 tygodni przed 270 dniem mam złożyć w zusie papiery o zasiłek rehabilitacyjny, dostałam już papiery które ma wypełnić pracodawca a które lekarz, po jakiś 3 tygodniach od złożenia wezwą mnie do zusu na tzw komisję i powinni mi bez problemu przyznać zasiłek rehabilitacyjny. Ale prosiła abym dopilnowała i poprosiła lekarza aby bardzo "ładnie" opisał w papierach wszystko żeby nie cofnęli mi zwolnień czy coś takiego.
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Nulka wrote:U mnie jest ten problem że moja mnie widzi codziennie
Ja bym jej powiedziała, gdyby nie to, że ma pewność, że zacznie histeryzować
moja pewnie zareaguje tak = jak ty sobie poradzisz sama z dwojka dzieci !!
-
Nic nie mówiła o dniu przerwy, zapomniałam zapytać, ale i tak nie mam jak jej zrobić bo nikt w firmie nie zgodzi się na urlop na żadanie. Trudno, złoże o zasiłek rehabilitacyjny i niech wzywają, w 5 miesiącu nikt mnie nie wygoni do pracy za ladą bo żaden lekarz badań mi nie podpisze.
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
cati wrote:xD to narazie poczekaj
moja pewnie zareaguje tak = jak ty sobie poradzisz sama z dwojka dzieci !!
ale wpadłam na pomysł jak jej to powiedzieć
tylko nie wiem czy ogarnę realizację
-
palma wrote:ja nie dałam rady wytrzymać, zapisałam się na środę na 14 do gina, wole iść na wizyte niz się tak stresowac ciągle. Oby było wszystko ok2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Ostatnio miałam USG co 2 dni i teraz też chyba, bo w czwartek idę na planową wizytę, a w sobotę na lepsze USG
Wariatki, ale co tam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 18:27
s1985, Aradia***, Isia86 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, jednak sobie przesunelam wizyte u lekarza z wtorku na dzisiaj, bo juz nie moglam wytrzymac:P Jest serduszko, dzidziuś ma 1cm z hakiem
Nawet mi włączyła serduszko do posłuchania na kilka sekund. Kolejna wizyta dopiero 30.05. Pewnie przez 3 dni bede spokojna a potem znowu zacznę świrować
EDIT: zapomnialam napisac, ze wg usg ciąza 7 w2d, wiec pokrywa sie z moim wyliczeniem wg owulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:33
cudek2, Isia86, Izieth, Szarlotka123, Werix, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość
-
Podłączam sie do pytania
ja dziś na krakersach jadę. Rano tak mnie zaczęło szarpać po zielonej herbacie ze byłam bliska zaliczenia pierwszego rzygu. Na szczęście wciąż mogę liczyć na brak wymiotów w ciąży
I szalejecie niesamowicie z tymi wizytami. Chociaż gdybym plamila to pewnie co tydzien na usg bym chodziła. -
Ja też jestem ciekawa dlaczego akurat w niedzielę, słyszałam takie powiedzenie, że dzieci urodzone w niedzielę są leniwe
To oczywiście z przymrużeniem oka
Ja jutro z samego rana mam wizytę, coraz bardziej się boję...milky way lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Witam się po weekendzie bardzo pracowitym jak dla mnie ale taki sezon dzisiaj mam wolne i spędzam czas z synkiem chodzi bardzo boli mnie dzisiaj krzyż i zastanawiam się czy wszystko ok . mdłości nadal odczuwam ale na szczęscie już tak nie wymiotuję.
Ktoś dzisiaj ma wizytę?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzarlotka123 Kciuki mocno zaciśnięte , daj koniecznie znać jak było
.
Werix Moja Gabrysia też urodziła się w Niedzielę , ona taka żywa wszędzie jej pełno, o noc to też dobry moment , choć kiedyś mi moja siostra cioteczna opowiadała że ona w Sobotę rano urodziła , a zaś w Niedzielę to ponoć nawał jakiś był chyba z 8 rodziło w tym 2 cesarskie cięcia , ale z jednej strony po ciemku jechać prawie 30 km , to nie za bardzo mojemu mężowi się widzi oczy go później bolą , gdyż czasami takie mają światła tak rażą że nie wiem .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:50