Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w zusie i tak jak myślałam, że jeśli nie było żadnej przerwy między zwolnieniami to ciążowe 270 dni musze liczyć od pierwszego dnia zwolnienia czyli od 17 listopada. 6 tygodni przed 270 dniem mam złożyć w zusie papiery o zasiłek rehabilitacyjny, dostałam już papiery które ma wypełnić pracodawca a które lekarz, po jakiś 3 tygodniach od złożenia wezwą mnie do zusu na tzw komisję i powinni mi bez problemu przyznać zasiłek rehabilitacyjny. Ale prosiła abym dopilnowała i poprosiła lekarza aby bardzo "ładnie" opisał w papierach wszystko żeby nie cofnęli mi zwolnień czy coś takiego.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha ;/ i zaden dzien przerwy w zwolnieniu tu nic nie da, tak?

f2wle6ydyez5rsng.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    U mnie jest ten problem że moja mnie widzi codziennie :P Ja bym jej powiedziała, gdyby nie to, że ma pewność, że zacznie histeryzować
    xD to narazie poczekaj :P moja pewnie zareaguje tak = jak ty sobie poradzisz sama z dwojka dzieci !! :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówiła o dniu przerwy, zapomniałam zapytać, ale i tak nie mam jak jej zrobić bo nikt w firmie nie zgodzi się na urlop na żadanie. Trudno, złoże o zasiłek rehabilitacyjny i niech wzywają, w 5 miesiącu nikt mnie nie wygoni do pracy za ladą bo żaden lekarz badań mi nie podpisze.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    xD to narazie poczekaj :P moja pewnie zareaguje tak = jak ty sobie poradzisz sama z dwojka dzieci !! :P
    Moja jakby się teraz dowiedziala to najpierw by panikowala ze jeszcze nie mamy domu a tu 2 dziecko, a później szły by teksty w stylu jak wy się utrzymacie (to nic że tak w sumie mamy od nich większy dochód) że mogliśmy poczekać (przepraszam ile? Aż między dziećmi będzie taka riznica jak miedzy mna a moim kuzynostwem czy 9-20 lat?) Itd... :P ale wpadłam na pomysł jak jej to powiedzieć :D tylko nie wiem czy ogarnę realizację :P

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    ja nie dałam rady wytrzymać, zapisałam się na środę na 14 do gina, wole iść na wizyte niz się tak stresowac ciągle. Oby było wszystko ok
    Też jutro idę prywatnie siądę w poczekalni i będę czekać aż mnie przyjmie

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam USG co 2 dni i teraz też chyba, bo w czwartek idę na planową wizytę, a w sobotę na lepsze USG :P Wariatki, ale co tam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 18:27

s1985, Aradia***, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam im nic nie mówić oprócz "chcemy wam coś pokazać" i wyciągnę im zdjęcia z prenatalnych :D Tym bardziej, że będziemy wtedy na rodzinnym grillu to akurat. Kurcze, to już za tydzień, ale mi minął ten czas..

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się za mega porządki ogarnęłam już łazienkę i pół kuchni. Mam ochotę popełnić buraczkową

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, co to znaczy "popełnić buraczkową" :D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    baranosia, co to znaczy "popełnić buraczkową" :D
    Hehe ugotować :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jednak sobie przesunelam wizyte u lekarza z wtorku na dzisiaj, bo juz nie moglam wytrzymac:P Jest serduszko, dzidziuś ma 1cm z hakiem :) Nawet mi włączyła serduszko do posłuchania na kilka sekund. Kolejna wizyta dopiero 30.05. Pewnie przez 3 dni bede spokojna a potem znowu zacznę świrować:P

EDIT: zapomnialam napisac, ze wg usg ciąza 7 w2d, wiec pokrywa sie z moim wyliczeniem wg owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:33

cudek2, Isia86, Izieth, nick nieaktualny, Werix, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia, ponowie pytanie bo mnie zainteresowalas, dlaczego chcialabys rodzic w niedziele? :D

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączam sie do pytania :D ja dziś na krakersach jadę. Rano tak mnie zaczęło szarpać po zielonej herbacie ze byłam bliska zaliczenia pierwszego rzygu. Na szczęście wciąż mogę liczyć na brak wymiotów w ciąży :D
    I szalejecie niesamowicie z tymi wizytami. Chociaż gdybym plamila to pewnie co tydzien na usg bym chodziła.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa dlaczego akurat w niedzielę, słyszałam takie powiedzenie, że dzieci urodzone w niedzielę są leniwe ;) To oczywiście z przymrużeniem oka :)

Ja jutro z samego rana mam wizytę, coraz bardziej się boję...

milky way lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie bardzo pracowitym jak dla mnie ale taki sezon dzisiaj mam wolne i spędzam czas z synkiem chodzi bardzo boli mnie dzisiaj krzyż i zastanawiam się czy wszystko ok . mdłości nadal odczuwam ale na szczęscie już tak nie wymiotuję.
    Ktoś dzisiaj ma wizytę?

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do 19 czekam jak na szpilkach :( 20 nam szefowi mówić ciekawe jak to wydusze....poki co kamufluje się luźnymi ubraniami :p

hchy9n73gkndckeu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się powoli zbieram do lekarza. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze ;)

Chamomilla, baranosia, AniaKami, palma, kalina123, Isia86, cudek2, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat i narzeczony urodzili się w niedzielę i chociaż mają dużo zalet są egoistyczni i leniwi :p ja za to bardzo chciałabym urodzić w nocy :) to taki magiczny czas: cisza, spokój...

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 Kciuki mocno zaciśnięte , daj koniecznie znać jak było ;-) :-D .

Werix Moja Gabrysia też urodziła się w Niedzielę , ona taka żywa wszędzie jej pełno :-P , o noc to też dobry moment , choć kiedyś mi moja siostra cioteczna opowiadała że ona w Sobotę rano urodziła , a zaś w Niedzielę to ponoć nawał jakiś był chyba z 8 rodziło w tym 2 cesarskie cięcia , ale z jednej strony po ciemku jechać prawie 30 km , to nie za bardzo mojemu mężowi się widzi oczy go później bolą , gdyż czasami takie mają światła tak rażą że nie wiem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:50

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ