X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ten mam, jest spoko :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Właśnie ten mam, jest spoko :)
    To chyba sobie kupię :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte dopiero 25 chyba osiwieje do tego czasu... a prenatalne 27... nie za maly odstep bedzie miedzy usg...?

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie dałam rady wytrzymać, zapisałam się na środę na 14 do gina, wole iść na wizyte niz się tak stresowac ciągle. Oby było wszystko ok

Szarlotka123, cudek2, polkosia lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam dopiero 18 :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam że można u Was tak z dnia na dzień zapisać do lekarza u mnie nie ma takiej opcji

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, pojechałam na badania, oczywiście na czczo- przed wyjściem z domu zdążyłam z trzy razy zwymiotować, potem pobrali mi tą krew i jak się w końcu wczołgałam na 4 piętro i weszłam do domu to padłam na podłogę.. Dobrze, że nie uderzyłam o nic głową chociaż..
    Idę dzisiaj do lekarza prywatnie o ile dostanę wypłatę. Muszę skontrolować te plamienia, sprawdzić jak u maluszka i zapytać czy nie ma przeciwwskazań do tego, żebym jechała jutro z moim do Czech.
    palma, dobrze zrobiłaś :)
    baranosia, ja bym brała :D

• palma Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Zazdroszczę Wam że można u Was tak z dnia na dzień zapisać do lekarza u mnie nie ma takiej opcji
    ja zadzwoniłam do mojej starej przychodni, tam gdzie kiedyś chodziłam, nie obchodzi mnie kto będzie mnie badał, chce tylko zobaczyć czy z maleństwem wszystko ok.
    denerwuje mnie już to moje podejście, ja zawsze wszędzie widzę samo zło.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kurde dziewczyny, pojechałam na badania, oczywiście na czczo- przed wyjściem z domu zdążyłam z trzy razy zwymiotować, potem pobrali mi tą krew i jak się w końcu wczołgałam na 4 piętro i weszłam do domu to padłam na podłogę.. Dobrze, że nie uderzyłam o nic głową chociaż..
    Idę dzisiaj do lekarza prywatnie o ile dostanę wypłatę. Muszę skontrolować te plamienia, sprawdzić jak u maluszka i zapytać czy nie ma przeciwwskazań do tego, żebym jechała jutro z moim do Czech.
    palma, dobrze zrobiłaś :)
    baranosia, ja bym brała :D
    Mnie dlatego dzisiaj maz zawiózł i sie wepchnąłem w kolejkę bo inaczej bez szans żebym badania na czczo zrobiła. Gorzej będzie w czwartek bo idę na badania krwi na izbę przyjęć i tam mnie juz nikt nie przepuści :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu jak weszłam do ośrodka to akurat na badania. Tak mi się udało, ze nikogo nie było ;) Też pojechałam z moim ale nie wiem.. Może od tych wymiotów się tak stało. Strasznie się czuje, serio.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wystarczy że podejdziesz do okienka powiesz że jesteś w ciąży i panie Cię biorą bez kolejki.
    Kurde niby mogłabym pójść w czwartek rano do mojego starego ginekologa na nfz i jakbym nakłamała że np źle się czuję to podejrzewam że by mnie przyjął - tylko czy to nie przegięcie tak kłamać?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zarejestrowałam się na środę, chciałabym zaglądnąć co tam się dzieje i może dostałabym kartę ciąży i skierowanie na badania.
    Jak będzie dobrze rozglądnę się za jakimś prywatnym gabinetem i lekarzem który poprowadzi ciążę.
    Luxmed jest fajny bo można się zarejestrować z dnia na dzień, jednak za każdym razem jestem u innego lekarza i pakiet mam tylko do końca czerwca...

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny u mnie wystarczy że podejdziesz do okienka powiesz że jesteś w ciąży i panie Cię biorą bez kolejki.
    Kurde niby mogłabym pójść w czwartek rano do mojego starego ginekologa na nfz i jakbym nakłamała że np źle się czuję to podejrzewam że by mnie przyjął - tylko czy to nie przegięcie tak kłamać?
    Zrobisz jak uważasz ale tak sobie teraz myślę, że to co my robimy to jakieś paranoja hehe:) kiedy kobiety miały robione usg raz w ciąży albo wcale. Nie stresowaly sie rodziły zdrowe dzieci albo nawet nie wiedziały że coś złego się dzieje... myślę że większość z nas tak ma przez to że starały się o maleństwo ba4dzo długo jak np ja albo mają za sobą bolesne straty. Ale nic nas innego nie uratuje jak spokój. Więc ja przynajmniej postanawiam oficjalnie nie szaleć. Grzecznie czekać na wizyty i przesyłać dużo pozytywnej energii wszystkim mamuśkom:) dobrego dnia:)

kalina123 lubi tę wiadomość

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży latałam na USG chyba ze 4 razy.
    Potem sobie wyrzucałam że może skończyło się tak właśnie przez częste USG.
    Moja znajoma w Hiszpanii miała pierwsze USG dopiero po zakończeniu 1go trymestru.Wcześniej nie robią.Od razu poznała płeć ;)

Jagoda masz rację, najważniejszy spokój bo co ma być to i tak będzie.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda słusznie mówisz :) ja się do tego stosuję i mi zdecydowanie lepiej :)
    mało tego zauważyłam że im więcej mam zajęć to się o wiele lepiej czuję a jak tylko mam chwilę wolną to zaczynam wymyślać, tu mi niedobrze, tu spać, tu głodna, tu przejedzona, tu mnie ciągnie, tam mnie strzyka...bez sensu zupełnie
    chyba bym zwariowała na L4, wtedy bym na pewno miała wszystkie męczące objawy ciąży a teraz obiektywnie mogę powiedzieć że mimo kilku cięższych dni to lightowa ta ciąża :) oby każda taką miała :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się wydaję ze mając 21wiek wiele się zmieniło, mamy obawy więc idziemy do lekarza, dlaczego mam sobie odmawiać porady skoro wiem że może stać się coś niedobrego.
    co nie zmienia faktu że nie wolno się nakręcać i denerwować, a więc aby temu zapobiec zapisałam się wcześniej do lekarza ;D
    w pierwszej ciąży o nic się nie bałam, chodziłam na wizyty wtedy kiedy lekarz kazał, a że poroniłam a ja uczę się na błędach teraz będę robić wszystko żeby to się nie stało
    a wiadomo każda się modli aby wytrzymać do tego bezpiecznego 12 tyg :)

Szarlotka123, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma na szczęście ten wymarzony 12tydzień coraz bliżej <3

palma lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialiśmy ostatnio z mężem o wakacjach. Chcieliśmy skoczyć mną 3dni nad morze i np na tydzień w góry ale jestem na l4 i trochę się boję

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma oczywiwcie masz racje lepiej dmuchac na zimne ale rozsadnie i byle do konca 12 tc a pozniej dalej;)
    Baranosia ja tez jestem na L4 i wynieram sie na tydzien nad morze a co mi tam. Szum fal dziala błogo;)

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wkraczam w lepszy okres ciąży (obym nie zapeszyła). Od wczoraj czuję się coraz lepiej. Już mnie nie mdli, mam tylko czasem napady niepowściągliwego głodu i nieprzyjemny smak w ustach. Piersi wrażliwe. Korzystam z każdej sekundy, nie martwiąc się. Nawet w szafie posprzątałam :) oby tak dalej!

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ