X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym każdej ciężarnej pytała sie który tydzien :D ta obawa ze nie ukryje ciąży do 22 tygodnia.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    a ja z jednej strony chcę żeby szybko leciało ale z drugiej nie chcę znowu jesieni, zimy, tej szarugi więc niech to lato trwa jak najdłużej :)
    boję się tej zimy z niemowlakiem
    wiosenne dziecko jest super, całe dnie spędzaliśmy na powietrzu, nie trzeba się ubierać teraz już tak fajnie nie będzie
    gdyby moja ciąża biochemiczna była normalna to za jakieś 2 tyg bym rodziła :) marzyłam żeby być do tego czasu w ciąży bo jakoś łatwiej mi o tym myśleć ;)

Dziecko zimowe jest super! Z takim noworodkiem i tak nie ma co robić, tylko śpi, je i sra :P A jak będzie najlepszy okres, wiosna, lato i kumające, półroczne dziecko, to zobaczysz, że mówiłam prawdę :) Ja całą zimę przemaszerowałam z gondolą, bo Klementynka i tak spała na spacerach zawsze, a teraz już większa, rozumna, a akurat ciepło się robi :) Dla mnie idealnie.

Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie dotyczace tego usg genetycznego. To moja pierwsza ciaza i nie mam doswiadczenia w tych badaniach i mieszkam w Danii wiec moze tu maja inny system. 23.05 mam to usg genetyczne a 03.05 pobierali mi krew jak sie dowiedzialam to byla krew na to jakies badanie Pappa? Co to w ogole jest? I jaki sens jest pobierac krew do badania usg 3 tyg przed samym badanwm usg? Przez tyle czasu parametry moga znaczaco sie zmienic, prawda? Czy miala ktoras z Was takie badanie krwi? Troche mnie to dziwi i martwi czy w razie czego ten wynik nie bedzie zaklamany skoro zrobiony z takim wyprzedzeniem.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do USG prenatalnego, to dziewczyny, nie spieszcie się tak... Lepiej iść trochę później, niż wcześniej. Jak się okaże, że maluchy za małe do pomiarów i trzeba powtarzać, to będziecie miały kolejny, wielki stres. Wiem co mówię, z doświadczenia...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wizyta, na 15:00. Nie spodziewam się niczego, oprócz zobaczenia bijącego sreduszka. Pewnie pomiarów nie zrobi, jak zawsze. Wyluzowany gość :P

Nulka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja już po wizycie :)
    Widziałam maleńkie pikające serduszko !!! :)
    Jestem przeszczęśliwa :)
    A w poniedziałek na prenatalne :)
    Dostałam skierowanie na krzywą cukrową za miesiąc i dalej muszę brać duphaston :)

0e9da6d919.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 11:02

kalina123, palma, polkosia, Szarlotka123, Nulka, AniaKami, cudek2, RedLady, monaaa85 lubią tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nel z tego co się orientuję to krew i usg duszą być z tego samego dnia do pappy, jedno po drugim się robi, inaczej tn nie ma żadnego sensu

polkosia no pewnie każda pora ma plusy i minusy, ja zdecydowanie wolałam spacerować całe dnie latem niż zimą ;) no chyba że taka zima jak w tym roku była to ok
    no nic jakoś przeżyję, będę dużo spać bez wyrzutów sumienia :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    nel z tego co się orientuję to krew i usg duszą być z tego samego dnia do pappy, jedno po drugim się robi, inaczej tn nie ma żadnego sensu

polkosia no pewnie każda pora ma plusy i minusy, ja zdecydowanie wolałam spacerować całe dnie latem niż zimą ;) no chyba że taka zima jak w tym roku była to ok
    no nic jakoś przeżyję, będę dużo spać bez wyrzutów sumienia :D

No wlasnie ja tak czytalam ze krew w ten sam dzien powinna byc pobrana. Ech niby skandynawia taka rozwinieta a tylko mysle przez to badanie czy nie wyjdzie wynik za niski i sie okaze ze jest cos zlego...A wtedy bede dopiero miala zmartwienie. A ktoras z Was kobietki w ogole robila ten test z krwi? Faktycznie jest taki pomocny? A moze tylko wiecej zmartwien przez to jest. Tu robia ten test standardowo wiec w sumie nie mialam wyboru czy robic czy nie. Wezwali to poszlam.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Aga. Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam urodzić na wiosnę. To był mój życiowy cel, najlepiej w kwietniu. Ale po półtora roku starań i grudzień wydaje się cudownym miesiącem na rodzenie :D

brylancik, monaaa85 lubią tę wiadomość

cd9bvfxmflz35nej.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam nie mysle kiedy ważne żebym dotrwała do porodu i dziecko było zdrowe. A reszta to malo wazna;)

Izieth, żonaAnia lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę końcówkę roku jednak. Nie wyobrażam sobie teraz urodzić i w upały męczyć się z noworodkiem :P

Werix lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam doświadczenia, ale myślę, tak jak polkosia - w zimę krótkie spacerki z maleństwem otulonym w gondoli, a na wiosnę dłuższe spacerki z większym maluchem, które już będzie poznawało świat :)

polkosia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    A ja tam nie mysle kiedy ważne żebym dotrwała do porodu i dziecko było zdrowe. A reszta to malo wazna;)

Też prawda, oby tylko zdrowe :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi moja "kochana" tesciowa powiedziala, ze dzieci z konca.roku to sa do tylu :| zapomniala, ze jej maz jest z.30.12 :p

polkosia, Isia86, Szarlotka123, cudek2 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala się zgłosiłam, bo zauważyłam plamienie. Okazało się, że mam polipa. Miesiąc przed ciążą byłam u lekarza sprawdzić czy na pewno wszystko ok i nic nie widział. Czytałam, że na wskutek burzy hormonów czasem tworzą się polipy. Plus wdarła się jakaś bakteria, wcześniej nigdy nie miałam do czynienia z bakteriami. Dostałam antybiotyk. Dodatkowo zażywam Duphaston, tak profilaktycznie. Jestem aktywną osobą a mam nakazane zwolnić i się oszczędzać, także odkurzanie itp. odpadają;)Polecali do 3-go miesiąca uważać, także chwilowo na chorobowym posiedzę, na szczęście niektóre zlecenia w domu mogę wykonywać:)
    Dziękuję za miłe przywitanie i mam nadzieję, że te nasze Skarbki urodzą się zdrowiutkie i szczęśliwe;)

Spragniona malusińskich stópek
    oar83e3k8k3in6r2.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzisiaj jakieś dziwne odczucia z brzucha, gdyby nie to że wiem że to niemożliwe bo jest zdecydowanie za wcześnie to byłabym skłonna uwierzyć że to dziecko
    wnętrzności mi figla płatają ;)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem ze stycznia i to pierwszego (mam cichą nadzieje na przenoszenie ciąży o 1 tydzień i będzie w moje urodzinki świetny prezent). Myślę, że na zimowe noworodki ma się więcej czasu;) i ma się czas wrócić na wiosnę do przynajmniej akceptowalnej figurki;) Także mama na wiosnę ze ślicznym wózeczkiem i już większym dzidziusiem, to taka fajna wizja;) Tak jak wy mam manie na punkcie wózków itp. akcesoriów dziecięcych, o bodziakach wymyślnych nie wspomnę:)

Mam pytanie czy już komuś się chwaliłyście ciążą?
    Niektórzy mówią, że za wcześnie, co o tym sądzicie?

Spragniona malusińskich stópek
    oar83e3k8k3in6r2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie ale jestem troszkę do tyłu w liście.
    Nutka koloru Ciebie i kogo jeszcze miałam poprawić? I przypomnijcie mi na kiedy :)
    Witam nowe mamusie :)
    Kochane, jakie Wy macie bóle tej macicy bo mnie coś zaczynają niepokoić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    To mi moja "kochana" tesciowa powiedziala, ze dzieci z konca.roku to sa do tylu :| zapomniala, ze jej maz jest z.30.12 :p
    tak to jest z tymi teściowymi... nie zawsze przemyślą co mówią ;)
    moja w tym tygodniu postanowiła o 5 rano do syna zadzwonić bo coś sobie przypomniała.... masakra ;/ wściekłam się jak nie wiem co ...

• palma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bede błagać o.wizyty,a jak się nie uda to niestety tydzień czekania, a dla mnie to duzo bo jestem pelna niepokoju. Po 14 bede dzwonić moze mnie gdzieś wciśnie.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ