Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalina123 wrote:a ja z jednej strony chcę żeby szybko leciało ale z drugiej nie chcę znowu jesieni, zimy, tej szarugi więc niech to lato trwa jak najdłużej
boję się tej zimy z niemowlakiem
wiosenne dziecko jest super, całe dnie spędzaliśmy na powietrzu, nie trzeba się ubierać teraz już tak fajnie nie będzie
gdyby moja ciąża biochemiczna była normalna to za jakieś 2 tyg bym rodziłamarzyłam żeby być do tego czasu w ciąży bo jakoś łatwiej mi o tym myśleć
Dziecko zimowe jest super! Z takim noworodkiem i tak nie ma co robić, tylko śpi, je i sraA jak będzie najlepszy okres, wiosna, lato i kumające, półroczne dziecko, to zobaczysz, że mówiłam prawdę
Ja całą zimę przemaszerowałam z gondolą, bo Klementynka i tak spała na spacerach zawsze, a teraz już większa, rozumna, a akurat ciepło się robi
Dla mnie idealnie.
Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny ja mam pytanie dotyczace tego usg genetycznego. To moja pierwsza ciaza i nie mam doswiadczenia w tych badaniach i mieszkam w Danii wiec moze tu maja inny system. 23.05 mam to usg genetyczne a 03.05 pobierali mi krew jak sie dowiedzialam to byla krew na to jakies badanie Pappa? Co to w ogole jest? I jaki sens jest pobierac krew do badania usg 3 tyg przed samym badanwm usg? Przez tyle czasu parametry moga znaczaco sie zmienic, prawda? Czy miala ktoras z Was takie badanie krwi? Troche mnie to dziwi i martwi czy w razie czego ten wynik nie bedzie zaklamany skoro zrobiony z takim wyprzedzeniem.
-
Co do USG prenatalnego, to dziewczyny, nie spieszcie się tak... Lepiej iść trochę później, niż wcześniej. Jak się okaże, że maluchy za małe do pomiarów i trzeba powtarzać, to będziecie miały kolejny, wielki stres. Wiem co mówię, z doświadczenia...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Witam
Ja już po wizycie
Widziałam maleńkie pikające serduszko !!!
Jestem przeszczęśliwa
A w poniedziałek na prenatalne
Dostałam skierowanie na krzywą cukrową za miesiąc i dalej muszę brać duphaston
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 11:02
kalina123, palma, polkosia, Szarlotka123, Nulka, AniaKami, cudek2, RedLady, monaaa85 lubią tę wiadomość
-
nel z tego co się orientuję to krew i usg duszą być z tego samego dnia do pappy, jedno po drugim się robi, inaczej tn nie ma żadnego sensu
polkosia no pewnie każda pora ma plusy i minusy, ja zdecydowanie wolałam spacerować całe dnie latem niż zimąno chyba że taka zima jak w tym roku była to ok
no nic jakoś przeżyję, będę dużo spać bez wyrzutów sumienia -
kalina123 wrote:nel z tego co się orientuję to krew i usg duszą być z tego samego dnia do pappy, jedno po drugim się robi, inaczej tn nie ma żadnego sensu
polkosia no pewnie każda pora ma plusy i minusy, ja zdecydowanie wolałam spacerować całe dnie latem niż zimąno chyba że taka zima jak w tym roku była to ok
no nic jakoś przeżyję, będę dużo spać bez wyrzutów sumienia
No wlasnie ja tak czytalam ze krew w ten sam dzien powinna byc pobrana. Ech niby skandynawia taka rozwinieta a tylko mysle przez to badanie czy nie wyjdzie wynik za niski i sie okaze ze jest cos zlego...A wtedy bede dopiero miala zmartwienie. A ktoras z Was kobietki w ogole robila ten test z krwi? Faktycznie jest taki pomocny? A moze tylko wiecej zmartwien przez to jest. Tu robia ten test standardowo wiec w sumie nie mialam wyboru czy robic czy nie. Wezwali to poszlam. -
Ja nie mam doświadczenia, ale myślę, tak jak polkosia - w zimę krótkie spacerki z maleństwem otulonym w gondoli, a na wiosnę dłuższe spacerki z większym maluchem, które już będzie poznawało świat
polkosia lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Do szpitala się zgłosiłam, bo zauważyłam plamienie. Okazało się, że mam polipa. Miesiąc przed ciążą byłam u lekarza sprawdzić czy na pewno wszystko ok i nic nie widział. Czytałam, że na wskutek burzy hormonów czasem tworzą się polipy. Plus wdarła się jakaś bakteria, wcześniej nigdy nie miałam do czynienia z bakteriami. Dostałam antybiotyk. Dodatkowo zażywam Duphaston, tak profilaktycznie. Jestem aktywną osobą a mam nakazane zwolnić i się oszczędzać, także odkurzanie itp. odpadają;)Polecali do 3-go miesiąca uważać, także chwilowo na chorobowym posiedzę, na szczęście niektóre zlecenia w domu mogę wykonywać
Dziękuję za miłe przywitanie i mam nadzieję, że te nasze Skarbki urodzą się zdrowiutkie i szczęśliwe;)Spragniona malusińskich stópek
-
Sama jestem ze stycznia i to pierwszego (mam cichą nadzieje na przenoszenie ciąży o 1 tydzień i będzie w moje urodzinki świetny prezent). Myślę, że na zimowe noworodki ma się więcej czasu;) i ma się czas wrócić na wiosnę do przynajmniej akceptowalnej figurki;) Także mama na wiosnę ze ślicznym wózeczkiem i już większym dzidziusiem, to taka fajna wizja;) Tak jak wy mam manie na punkcie wózków itp. akcesoriów dziecięcych, o bodziakach wymyślnych nie wspomnę
Mam pytanie czy już komuś się chwaliłyście ciążą?
Niektórzy mówią, że za wcześnie, co o tym sądzicie?Spragniona malusińskich stópek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKokardka44 wrote:To mi moja "kochana" tesciowa powiedziala, ze dzieci z konca.roku to sa do tylu
zapomniala, ze jej maz jest z.30.12 :p
moja w tym tygodniu postanowiła o 5 rano do syna zadzwonić bo coś sobie przypomniała.... masakra ;/ wściekłam się jak nie wiem co ...