X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca ;( trzymaj się dzielnie i walcz dalej, szczęście na pewno do Ciebie wróci!

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny , gratuluję ślicznych dzieciątek :)

Palma miałyśmy nieudane te wizyty dzisiaj.
    Ja zapisana jestem już na poniedziałek i też się martwię bo też jestem po poronieniu.
    Echhh ci lekarze czasem nie mają serca.

Ja pracuję w aptece i zawsze kobieta w ciąży to pacjent szczególnej troski.
    Obchodzimy się z kobietkami jak z jajkiem, a u lekarzy taka znieczulica :/

cudek2 lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro będe dzwonic do mojego lekarza prowadzącego tzn do położnej bo z nią sie trzeba kontaktowac i zapytam czy mnie nie wcisnie gdzies jutro bo sie naprawde stresuje i chce zobaczyc czy wszystko ok.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie chodzę prywatnie, byłam raz na nfz u mnie w przychodni i nie byłam zadowolona, wszyscy zachwalali lekarza że miły itp a tak naprawdę ciągnęłam go za jezyk, jak robił usg to sama musiałam zapytać czy serce bije, który to tydzien itp, masakra jakas, kolejną wizyte na nfz mam na 09.06 czyli między wizytami jest 6 tygodni czasu, umarłabym z niewiedzy przez ten czas, wybrałam się na nfz tylko dlatego że inaczej będa patrzeć w szpitalu na pacjentke z naszej przychodni niż kompletnie obca. Mało tego, musze 24 maja przyjść z rana do położnej żeby mi karte ciązy założyła bo ostatnio ona czasu nie miała, bo aż pół godziny zakłada się karte i wogóle itp heh, dlatego zostaje prywatnie cały czas i umawiam się bez problemu na wtorki albo czwartki.
    Pytałam o prenatalne to mówiła mi że na kolejnej wizycie zrobimy czyli 02.06, ale nic nie mówiła że muszę dodatkowo za to płacić, w cenniku w recepcji też nic nie było takiego. Mojego męża siostra też miała prenatalne przez swojego gina robione prywatnie i też płaciła jak za normalną wizytę. Już zgłupiałam jak mam być szczera:/

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek, kokardka - śliczne dzieciątka :) miło słyszeć pozytywne wieści

Kokardka44, cudek2 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Aga. Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja też jestem Aga i chcemy mieć Ige. W ogóle będzie zabawnie bo będzie Aga, Iga i Adi :D a jak chłopiec to Tymon :)

polkosia lubi tę wiadomość

cd9bvfxmflz35nej.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak sie dostane teraz do lekarza i będzie mi dane chodzic dalej do niego to powiem odrazu ze bez sensu jest umawiac sie za miesiac bo ja tyle nie wytrzymam i przyjde wczesniej, chociaz co 3 tyg i będzie ok, no bo wiadomo co dwa to chyba za czesto :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dlaczego nie moge sie normalnie cieszyc tą ciąża, przeciez to taki piekny czas itp a ja dzis od wizyty ciagle becze jak idiotka....bo nie miałam USG itp. Ehhh idzie sie wykonczyc.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    ja jak sie dostane teraz do lekarza i będzie mi dane chodzic dalej do niego to powiem odrazu ze bez sensu jest umawiac sie za miesiac bo ja tyle nie wytrzymam i przyjde wczesniej, chociaz co 3 tyg i będzie ok, no bo wiadomo co dwa to chyba za czesto :D

Ja tam chodze narazie co 2 tygodnie bo inaczej bym oszalała, obiecałam sobie że to tylko w pierwszym trymestrze, w drugim będę już czekać z wizyty na wizyte grzecznie <aniołek>

palma, Isia86 lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • palma Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teoretycznie tez tak na razie chodziłam, ale tylko dlatego ze miałam dwoch lekarzy, mam to po tacie diagnoza jednego lekarza nie daje mi pewnosci musze miec opinie dwoch i juz. Jak kazdy mowił to samo to byłam spokojna ale na ostatnich wizytach jeden i drugi powiedział ze jest ok i widzimy sie za miesiąc. Ale dla mnie to jak rok. Ja wiem swoje i chce iśc szybciej :D bo cos tam heh

AniaKami lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na standardzie mam 2-3 tyg miedzy wizytami :)
    Zauważyłam ostatnio u siebie strach, niepokój. Nie tyczy się on samej ciąży (choć jak tak dalej pójdzie to boje sie ile przytyję :P ) ale tego co później. Boje się, jak to będzie z dwójką dzieci, jak i czy sobie poradzę, czy pokocham to drugie tak samo mocno jak pierwsze, czy pierwszego nie zaniedbam itd... ach te matczyne sercowe rozterki... dobranoc :*

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga. wrote:
    Polkosia, ja też jestem Aga i chcemy mieć Ige. W ogóle będzie zabawnie bo będzie Aga, Iga i Adi :D a jak chłopiec to Tymon :)
    No co Ty...ja tez jestem Aga a moj maz Adi :) ale akurat imie Iga zle nam sie kojarzy ;P

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Aga. Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się nie kojarzy z nikim i podoba, stwierdziliśmy ze IGA składa się z tych samych liter co Aga i Adi i to jest fajne :D mamy długie nazwisko, więc krótkie imię pasuje idealnie :) ale to fakt, że w momencie wyboru imienia dla swojego dziecka dopiero sobie uświadamiasz jak wielu ludzi nie lubisz :P

AniaKami, Chamomilla, cudek2, Isia86 lubią tę wiadomość

cd9bvfxmflz35nej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że tu o imionach, to i ja się dołączę ;)
    mam na imię Ania i chcę Hanię ;) mąż się zgadza ;) a jak będzie to chlopiec to jeszcze nie wiemy, a coś czuję że będzie chłopak, hihi bo jak tylko mówimy o dziecku to mówimy "on" :D kiedyś bardzo chciałam Wojtusia ale w czerwcu rodzi moja siostra i jej córka wymyśliła dla braciszka imię Wojtuś i chyba tak zostanie ;) siostra miała trochę opory ale przekonałam ją że na prawdę nie mam nic przeciwko bo nie mam, nasze urodzi się na święta więc może Adaś ;)
    a poza tym miałam dzisiaj wizytę, maluch ma już 1,2cm, serducho pięknie i głośno bije i wszystko ok ;) doktor wyznaczył datę na 26 grudnia, średnio do tego podchodzę bo doktor u którego się leczyliśmy wyznaczył na 22 grudnia i zrobił to na podstawie owulacji i długości moich cykli a dr który prowadzi moją ciąże na podstawie książkowych wyliczeń, ale ok jak dzidziuś podrośnie to wszystko się wyjaśni, chociaż i tak trzymam się wersji 22 grudzień ;)

cudek2, Nulka, Isia86, Chamomilla lubią tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adasie są fajne :)

mi dla chłopca też wojtek się podoba ale teść tak ma na imię, podoba mi się jeszcze paweł ale mąż średnio przekonany, ma tak na drugie i jakoś nie lubi tego imienia, choć myślę że bym go przekonała ;)
    no i jeszcze z nazwiskiem musi grać
    choć cały czas liczę po cichu że będziemy wybierać żeńskie ;)

a z imieniem mieliśmy śmieszną sytuację
    mąż od zawsze mówił że jak będzie miał syna to będzie staś, po jego ukochanym dziadku, ja mówiłam że po moim trupie, w życiu tak dziecka nie nazwę
    jak wróciłam z wizyty gdzie wyznaczyli mi termin cc spojrzałam z ciekawości jakie są imieniny w tym dniu, myślałam że padnę jak przeczytałam "stanisław" :D

Nulka, Abusiowa lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • kiki357 Nowa

Wysłany: 12 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączę się do Was :) 2 tygodnie temu dowiedziałam się, że w grudniu też zostanę mamą. Lekarz wyznaczył mi termin na 20 grudnia.
    Jeśli chodzi o imiona to ciężko jest coś wybrać. To co mi się podoba to mąż ma złe skojarzenia ;)
    Dla dziewczynki podoba nam się Łucja.

Nulka, cudek2 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry rozpoczęłam dziś 11tydz masakra a dopiero co robiłam test ;)

Isia86, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wyprzedzasz mnie o rowno tydzien :)
    Milego dnia wszystkim! Spadam do roboty :/

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście :) Witaj kiki, u mnie dwie osoby w pracy nazwały córkę Łucja, ładne imię :)
    Na wizycie lekarka powiedziała, że dzidzia wygląda jak miś Haribo, więc mówimy na niego Żelek ;) Ale ostatecznie wymyślimy inne imię. Mój chciałby dla córki Martyna, od zawsze marzył o córce i od dawna ma to imię w głowie, ja chciałabym Milena. Faktycznie gorzej z imieniem dla chłopca, podoba mi się Mikołaj, ale mój mężczyzna nie chce się zgodzić ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatęskniłam za przedszkolem i ugotowałam sobie kaszę manną na śniadanko ;)

polkosia, Nulka, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ